برای تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی به چه اطلاعاتی نیاز دارید؟ این سوال اصلیای است که در این نوشته به آن میپردازیم و خواهیم گفت که برای تحصیل پزشکی به زبان انگلیسی در ترکیه باید چه چیزهایی را بدانید و چطور اقدام کنید.
تصمیمگیری در هر زمینهای بسیار حساس است چه برسد در مورد تحصیل، آن هم در کشوری دیگر. برای اینکه تصمیم درستی بگیرید باید اطلاعات لازم و کافی در اختیار داشته باشید.
در اینجا من دایرهالمعارف کاملی از دانش لازم برای تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی آماده کردهام که شما را از جستجوی اطلاعات دیگری در این زمیه بینیاز میکند.
بیایید در یک سفر مطالعاتی کوتاه با من همراه شوید تا با هم سری به ترکیه و دانشگاههای خوب و مطرحش بزنیم تا ببینید چطور میتوانید برای تحصیل پزشکی به زبان انگلیسی در ترکیه اقدام کنید.
در این مطلب با هم میخوانیم:
- ترکیه! چرا که نه؟!
- تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی! چرا؟ و چگونه؟
- برای تحصیل پزشکی در ترکیه باید از کجا شروع کنید؟
- تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی، مدارک، آزمونها و فرصتها
- برترین دانشگاهها برای تحصیل پزشکی به زبان انگلیسی در ترکیه به همراه رنکینگ جهانی
- هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی چقدر است؟
- مدرکی که بعد از پایان تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی دریافت میکنید، چقدر معتبر است؟
- حالا که فارغالتحصیل شدید چه؟
- مزایا و معایب تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی را بدانید
- سئوالات متداول
من هم موافقم که تحصیل درست و اثربخش در نظام آموزشی ایران یکی از سختترین کارهای دنیاست و سختتر از آن تصمیم برای ورود به دانشگاه، آن هم در رشتهای که علاقمندید.
من شما را خوب میشناسم، میدانم شمایی که دارید این مطلب را میخوانید، چه کسی هستید.
الان که اینجا هستید احتمالاً 11-12 سال تحصیلی را در ایران پشت سر گذاشتهاید (خداقوت!) و احتمالاً طی یکی دو سال آینده غول کنکور را پیش رو دارید.
یا کنکور دادهاید و نتیجهاش آنی نشده که میخواستید!
و شاید فارغالتحصیل یکی از رشتههای دانشگاهی باشید اما همچنان در آرزوی دیرینه خود یعنی تحصیل در رشته پزشکی هستید.
و یا حتی مثل من والدی هستید که نگران آینده فرزندش است و میخواهید مثل همیشه بهترینها را برای فرزند خود رقم بزنید. (فقط یادمان باشد فرزندانمان نباید زندگی نزیسته ما را زندگی کنند!)
اگر هر کدام از افراد فوق باشید، خوب جایی آمدهاید!
میدانم در اینترنت و دنیای درندشت گوگل برای هر کلمهای که جستجو میکنید هزاران و میلیونها سایت در اختیار خواهید داشت. اما مطمئن باشید حالا که اینجایید اگر تمام مطالبی که تهیه شده را بخوانید، برای هر آنچه که لازم است برای تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی بدانید تا تصمیم نهاییتان را بگیرید، کافی خواهد بود.
1-ترکیه! چرا که نه؟!
ترکیه در دهههای گذشته بخاطر داشتن آبگرمهای درمانی فوقالعادهاش مشهور و شناخته شده بود.
اما امروزه نیز بخاطر تکنیکهای مدرن آموزشی بهویژه در دانشگاههای علوم پزشکی شهرت زیادی پیدا کرده و یک مقصد آموزشی ایدهآل برای دانشجویان بینالمللی محسوب میشود.
ترکیه زمانی که در سال 2001 پیمان و معاهده بولونیا را پذیرفت و سیستم آموزش دانشگاهیاش را با استانداردهای اروپا یکسان کرد، سوار قطاری تندرو شد و با عضویت در مجمع آموزش عالی اروپا، اعتبار سیستم آموزشی و مدارک دانشگاهیاش را چندین برابر کرد.
دانشگاههای ترکیه مورد قبول سازمانهای جهانی همچون WHO، PMC و UNESCO هستند و همین موضوع میتواند دلیل مهمی برای تحصیل پزشکی در ترکیه باشد.
مزایای تحصیل در ترکیه عبارتند از:
- آزمون ورودی دانشگاه آسانتر نسبت به کنکور
- کیفیت آموزشی بالا
- مدرک تحصیلی معتبر (قابل قبول در جوامع دانشگاهی اروپا و آمریکا)
- نزدیکی به ایران و رفت و آمد آسان
- هزینه زندگی و تحصیلی مقرون به صرفه
- موقعیت جغرافیایی و وضعیت آب و هوایی مناسب
- فرهنگ غنی و شبیه به کشورمان
- امکان اشتغال بعد از تحصیل
- امنیت خوب و قابل قبول در اکثر شهرها
- وجود بورسیههای متعدد
- عدم نیاز به اخذ ویزا
- امکان استفاده از تخفیفات دانشجویی حمل و نقل عمومی
- امکان تحصیل به زبان انگلیسی
مشاهده میکنید که با همین اشاره گذرا میتوان فهمید ترکیه چه جای مناسبی برای تحصیل بهحساب میآید. اینطور نیست؟
2- تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی! ! چرا؟ و چگونه؟
تحصیل پزشکی در ترکیه مزیتهای زیادی دارد بههمین دلیل تعداد دانشجویان بینالمللی در این کشور بهویژه در رشته پزشکی بسیار افزایش یافته است.
علاوهبر مزیتهای کلی برای تحصیل در ترکیه که در بالا به آنها اشاره شد از مزیتهای تحصیل پزشکی در ترکیه عبارتند از:
- ظرفیت بالای پذیرش پزشکی
- هزینه تحصیلی مقرون به صرفه نسبت به سایر کشورهای اروپایی و آمریکایی
- مدت زمان تحصیل کمتر
- معتبر بودن مدارک دانشگاهی در کل دنیا
- مورد تأیید بودن مدارک دانشگاهی از نظر وزارت بهداشت ایران
- ارائه کارت طبابت بینالمللی به فارغالتحصیلانپزشکی
- امکانات تحقیقاتی و تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و مجهز
- امکان تحصیل پزشکی به دو زبان ترکی و انگلیسی
تمامی این مزایا باعث شده تا تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی در بین متقاضیان بینالمللی بهویژه ایرانیها محبوبیت زیادی داشته باشد.
در ویدئویی که برایتان گذاشتهام میتوانید خلاصهای از مطالب مربوط به تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی که من در ادامه بهطور مفصل دربارهشان توضیح دادهام را مشاهده کنید. در صورت نیاز به اطلاعات جزییتر و کاملتر لطفاً مطالب مربوط به هر بخش را در همین صفحه بخوانید.
3- برای تحصیل پزشکی در ترکیه باید از کجا شروع کنید؟
اولین شرط پذیرش برای تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی داشتن مدرک دیپلم (مدرک تحصیلی 12 ساله) در ایران است، که یا تا کنون دریافت کردهاید و یا طی سالهای آینده دریافت میکنید. شما میتوانید فارغ از نوع دیپلم خود از علوم تجربی گرفته تا هنر و فنی و حرفهای برای تحصیل پزشکی در ترکیه اقدام کنید.
شرط دوم قبولی در آزمون YOS (آزمون ورودی دانشگاههای دولتی ترکیه برای تحصیل پزشکی) یا SAT (آزمون ورودی دانشگاههای دولتی و خصوصی ترکیه برای تحصیل پزشکی) است.
از آنجایی که متقاضی برای شرکت در این آزمونها زیاد است در نتیجه رقابت هم بالا میگیرد با این وجود هنوز به گرد پای کنکور در ایران هم نمیرسد!
مؤسسات آموزشی زیادی هستند که دورههای آمادگی برای شرکت در این آزمونها را در ترکیه و حتی در ایران ارایه میدهند که شما میتوانید برای سنجش خود قبل از آزمون اصلی از آنها کمک بگیرید.
شرط سوم و آخر تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی داشتن حداقل نمره 6 در آزمون آیلتس و یا حداقل نمره 80 در آزمون تافل است.
(خوشبختانه اکثر دانشآموزان در سالهای اخیر با آگاهی از اهمیت روزافزون فراگیری مهارت زبانهای خارجه، از جمله یادگیری زبان انگلیسی، این مهم را در اولویت خود قرار دادهاند و قبولی در این آزمونها برای ما ایرانیها چندان دشوار نیست).
خوب است بدانید 80% از متقاضیان تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی آزمون SAT را انتخاب میکنند. درحالیکه آزمون YOS جامعتر بوده و مورد قبول اکثر دانشگاههای ترکیه میباشد.
آزمون YOS
این آزمون در ترکیه از ماه اسفند تا خرداد انجام میشود که زمان آن توسط دانشگاهها اعلام میگردد و دو بخش دارد:
- بخش اول: سئوالات مربوط به ریاضی، هندسه، هوش و مهندسی
- بخش دوم: ارزیابی سطح زبان ترکی متقاضیان
( تسلط به زبان ترکی برای شرکت در این آزمون الزامی نیست و میشود با مدرک آیلتس از دانشگاههای انگلیسی زبان پذیرش گرفت. این بدان معناست که میتوانید برای تحصیل پزشکی به زبان انگلیسی در ترکیه در این آزمون شرکت نموده اما با داشتن مدرک زبان معتبر در دانشگاههایی که پزشکی را به زبان انگلیسی آموزش میدهند پذیرش بگیرید).
برای پذیرش در دانشگاههای خصوصی ترکیه نیازی به شرکت در این آزمون نیست.
برای دریافت اطلاعات تکمیلی آزمون YOS کلیک کنید.
- YOS یکی از آزمونهای ورود برای تحصیل پزشکی در ترکیه میباشد که زیر نظر سازمان سنجش ترکیه (OSYM) برگزار شده و دانشجویان بینالمللی باید در این آزمون شرکت کنند.
- این آزمون در هر دانشگاه بطور جداگانه برگزار میشود اما دانشجویان میتوانند از نمره کسب شده خود در همان آزمون برای دانشگاههای دیگر هم درخواست بدهند، یعنی آزمونی که یک دانشگاه برگزار میکند مورد قبول دانشگاههای دیگر هم هست.
- این مدرک 2 سال اعتبار دارد.
- آزمون YOS به زبانهای مختلف و عمدتاً به زبان انگلیسی و در ترکیه و چند کشور دیگر که ایران هم جزو آنهاست برگزار میشود.
- هزینه این آزمون حدود 60 دلار است.
آزمون SAT
آزمون SAT در ترکیه 7 بار در سال بهطور منظم در فصول مختلف انجام میشود یعنی زمان آن از قبل مشخص است و سه بخش دارد:
- بخش اول : قسمت شفاهی (شامل درک مطلب، نگارش و زبان): نمرهای بین ۲۰۰ تا ۸۰۰
- بخش دوم: قسمت ریاضیات: نمرهای بین ۲۰۰ تا ۸۰۰
- بخش سوم: انشاء که شرکت در آن اختیاری است: نمرهای بین 1 تا 6
اینکه هر فرد کدام آزمون را انتخاب مینماید، کاملاً به هدف و سطح زبان وی بستگی دارد.
برای دریافت اطلاعات تکمیلی آزمون SAT کلیک کنید.
- این آزمون همانند کنکور بهصورت چندگزینهای است و هدفش سنجش دانشآموزانی است که قصد ورود به دانشگاههای ترکیه را دارند و تحت نظارت کالج بورد برگزار میشود.
- شرط خاصی برای شرکت در SAT وجود ندارد اما چون از این آزمون برای سنجش میزان آمادگی ورود به دانشگاهها استفاده میشود و مدت اعتبار آن 2 سال است پس بهتر است زمانی در این آزمون شرکت کنید که بتوانید طی این مدت شرایط ورود به دانشگاه را فراهم نمایید.
- هزینه این آزمون حدود 50 دلار است.
از آنجایی که قبولی در آزمون SAT یعنی اجازه ورود به دانشگاههای آمریکا، انگلستان، فرانسه، استرالیا و دیگر کشورهای جهان، اکثر متقاضیان برای ورود به دانشگاه برای تحصیل پزشکی به زبان انگلیسی در این آزمون شرکت میکنند.
خب، تا اینجا فقط به آزمونهای ورود به دانشگاه برای تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی ، شرایط، زمان برگزاری، هزینههای ثبت نام و… اشاره کردیم. اکنون لازم است بقیه موارد را بررسی نماییم.
گام اول ورود به دانشگاههای خارج از کشور ارسال درخواست به دانشگاه مورد نظر است. در ادامه نحوه اپلای کردن برای تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی را توضیح میدهم.
اپلای کردن
اگر با شرایط و قوانین دانشگاه انتخابی خود و فرایند اخذ ویزای تحصیلی ترکیه کاملاً آشنا باشید، اپلای کردن کار سختی نیست.
برای اپلای کردن در یکی از دانشگاههای ترکیه باید بهصورت زیر عمل کنید:
- انتخاب یکی از دانشگاههای علوم پزشکی انگلیسی زبان
- مراجعه به وب سایت اصلی دانشگاه
- کسب اطلاعات در مورد مدارک و شرایط درخواستی
- تهیه کردن شرایط و مدارک درخواستی
- پرداخت هزینههای لازم برای بررسی درخواست پذیرش
- آپلود مدارک درخواستی
باید توجه داشته باشید که در این مرحله نیاز به ترجمه مدارک نیست و پس از موافقت دانشگاه لازم است مدارک را ترجمه کرده و در اختیار دانشگاه قرار دهید.
4- تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی ، مدارک، آزمونها و فرصتها
برای پذیرش در رشتههای پزشکی در ترکیه همیشه بین متقاضیان بینالمللی رقابت سنگینی وجود دارد و همانطوری که اشاره کردیم قبولی در آزمونهای ورودی دانشگاهها تنها یک مرحله از شرایط اخذ پذیرش از آنهاست بعد از اپلای کردن، باید در کنکور پزشکی ترکیه شرکت کنید و برای این کار نیاز به اخذ ویزای تحصیلی ترکیه دارید. باید مدارک زیر را تهیه کرده و به سفارت ترکیه مراجعه نمایید:
- نامه پذیرش دانشگاه
- تکمیل فرم درخواست ویزا از سفارت ترکیه
- گذرنامه معتبر
- پرداخت هزینه ویزا
- عکس
مدارک زبان مورد نیاز برای تحصیل پزشکی به زبان انگلیسی در ترکیه :
- مدرک آیلتس با حداقل نمره 6
- مدرک تافل با حداقل نمره 80
خوب است بدانید تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی بدون داشتن مدرک زبان نیز امکان پذیر است، حتما میپرسید چطور؟ الآن به شما میگویم.
در صورتی که ثابت کنید:
- مدرک تحصیلی قبلی شما به زبان انگلیسی بودهاست.
- به مدت حداقل سه سال در یک کشور انگلیسی زبان زندگی کردهاید.
- زبان مادری شما انگلیسی میباشد.
اگر هریک از شروط بالا را دارید، خوشا به حالتان. دیگر نیازی به شرکت در آزمونهای مربوط به بررسی سطح زبان انگلیسی ندارید.
هنگام ارائه مدرک دیپلم به این موضوع نیز توجه داشته باشید که شرط معدل برای دانشگاههای دولتی 18 و برای دانشگاههای خصوصی 15 میباشد.
همچنین بدانید هیچ محدودیت سنی برای تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی وجود ندارد و همه متقاضیان با هر دیپلم و مدرک تحصیلیای میتوانند برای تحصیل در این رشته اقدام کنند.
یعنی فرقی نمیکند شما 18 سال دارید و دیپلمتان هنر است یا 35 سال دارید و دکترای حقوق! این فرصت برای همه وجود دارد اما این نکته را مدنظر قرار دهید که در صورت کسب نمره برابر در آزمونها، اولویت با متقاضیانی است که سن کمتر و مدرک مرتبطتری دارند.
5-برترین دانشگاهها برای تحصیل پزشکی به زبان انگلیسی در ترکیه به همراه رنکینگ جهانی
برای اکثر متقاضیان تحصیل پزشکی در ترکیه نوع دانشگاه و مدرک آن اهمیت زیادی دارد زیرا بسته به اعتبار آن میتوانند برای درخواست کار و ادامه تحصیل اقدام کنند.
بهطور کلی دانشگاههای پزشکی در ترکیه به دو نوع دولتی و خصوصی تقسیم میشوند که براساس مواردی که در قبل ذکر شد شما میتوانید برای شرکت در آزمون و اخذ پذیرش در هرکدام از آنها اقدام نمایید.
بهیاد داشته باشید که بیشترین اختلاف بین این دانشگاهها میزان هزینهای است که برای تحصیل در آنها میپردازید.
در ویدئوی زیر برترین دانشگاه ترکیه که در سطح جهانی نیز به خوبی شناخته شدهاست، یعنی دانشگاه کوچ به شما معرفی میشود.
تقویم آموزشی و تحصیلی دانشگاههای ترکیه مشابه دانشگاههای ایران است.
تحصیل پزشکی در ترکیه 6 سال بهطول میانجامد و اگر با معدل بالا و حداکثر نمره قبولی در آزمون ورودی دانشگاه پذیرفته شوید از گذراندن یکسال کالج معاف میگردید.
در سال اول و دوم مثل همه کشورها دروس علوم پایه بهصورت تئوری ارائه میشوند.
در سال سوم دانشجویان بهصورت تئوری و عملی با بیماریها آشنا میگردند.
سال چهارم و پنجم آموزش فقط بهصورت عملی انجام میشود.
سال ششم آخرین سال آموزش پزشکی محسوب میشود و دانشجویان عملاً بهعنوان یک پزشک در بیمارستانها آموزش میبینند.
دانشگاههای برتر برای تحصیل پزشکی به زبان انگلیسی در ترکیه
با توجه به توضیحات ارائه شده و اهمیت انتخاب دانشگاه، باهم برویم و چند دانشگاه برتر در ترکیه را ببینیم.
دانشگاه حاجت تپه
Hacettepe University
نوع: دولتی
شهر: آنکارا
رتبه جهانی: ۵۵۸
رتبه در ترکیه: ۲
زبان تحصیل: ترکی/انگلیسی
نحوه پذیرش: آزمون ست یا یوس/شرط معدل
شهریه سالانه تحصیل: 2 تا 4 هزار دلار
مورد تأیید وزارت بهداشت ایران میباشد.
دانشگاه اولوداغ
Bursa Uludağ University
نوع: دولتی
شهر: بورسا
رتبه جهانی: 1582
رتبه در ترکیه: 19
زبان تحصیل: ترکی/انگلیسی
نحوه پذیرش: آزمون ست یا یوس/شرط معدل
شهریه سالانه تحصیل: 1 تا 3 هزار دلار
مورد تأیید وزارت بهداشت ایران نمیباشد.
دانشگاه استانبول
Istanbul University
نوع: دولتی
شهر: استانبول
رتبه جهانی: ۴۶۳
رتبه در ترکیه: ۵
زبان تحصیل: ترکی/انگلیسی
نحوه پذیرش: آزمون ست یا یوس/ شرط معدل
شهریه سالانه: 5 هزار دلار
مورد تأیید وزارت بهداشت ایران میباشد.
دانشگاه قاضی
Gazi University
نوع: دولتی
شهر: آنکارا
رتبه جهانی: ۸۴۱
رتبه در ترکیه: ۸
زبان تحصیل: ترکی/انگلیسی
نحوه پذیرش: آزمون ست یا یوس/ شرط معدل
شهریه سالانه: 51 هزار لیر
مورد تأیید وزارت بهداشت ایران نمیباشد.
دانشگاه مرمره
Marmara University
نوع: دولتی
شهر: استانبول
رتبه جهانی: ۹۹۷
رتبه در ترکیه: ۱۱
زبان تحصیل: ترکی/انگلیسی
نحوه پذیرش: آزمون یوس/شرط معدل
شهریه سالانه: 30 هزار لیر
مورد تأیید وزارت بهداشت ایران میباشد.
دانشگاه کوچ
koç university
نوع: خصوصی
شهر: استانبول
رتبه جهانی: 451
رتبه در ترکیه: 1
زبان تحصیل: انگلیسی
نحوه پذیرش: آزمون YOS و SAT /شرط معدل
شهریه سالانه: 133 هزار لیر
مورد تأیید وزارت بهداشت ایران میباشد.
نقل و انتقال دانشجویان از ترکیه به سایر کشورها
یکی از بهترین راههای مهاجرت به اروپا و آمریکا، مهاجرت تحصیلی است. اگر در یکی از دانشگاههای معتبر ترکیه پذیرفته شوید میتوانید برای ادامه تحصیل خود در کشورهای دیگر اقدام کرده و بورسیه دریافت کنید.
خوب است بدانید درصورتی که بنابه هردلیل حین تحصیل از ادامه مسیر منصرف شدید و بنابه خواسته خود و یا بالاجبار مجبور به بازگشت به کشور شدید، میتوانید براساس شرایط قانون انتقال دانشجویان خارج به داخل وزارت بهداشت اقدام کرده و در ایران به تحصیلات خود ادامه دهید.
دانشگاههای مورد تأیید وزارت بهداشت ایران
یکی از دغدغههای متقاضیان تحصیل پزشکی در ترکیه این است که آیا مدرکی که دریافت میکنند مورد تأیید وزارت بهداشت ایران است یا نه؟
قطعاً این موضوع برای شما هم اهمیت دارد. پس پیشنهاد میکنم قبل از اقدام به اخذ پذیرش از دانشگاههای ترکیه از میزان اعتبار مدرکی که دریافت خواهید کرد، اطلاع پیدا کنید.
در ادامه به برخی از دانشگاهها اشاره مینمایم.
دانشگاههای دولتی برای تحصیل پزشکی در ترکیه:
تعداد دانشگاههای دولتی بسیار زیادند که من در اینجا فقط به تعدادی از آنها بهطور خلاصه اشاره میکنم.
برای دیدن لیست دانشگاهها کلیک کنید
- Ataturk University (دانشگاه آتاتورک)
- Ankara University (دانشگاه آنکارا)
- Dokuz Eylül University (دانشگاه دکوز ایلول)
- Ege university (دانشگاه اژه)
- Gazi University (دانشگاه قاضی)
- Hacettepe university (دانشگاه حاجت تپه)
- Istanbul University (دانشگاه استانبول)
- Izmir Katip Celebi University (دانشگاه ازمیر کاتیب چلبی)
- Marmara University (دانشگاه مرمره)
- Ondokuz Mayis University (دانشگاه اوندوکوز ماییس)
دانشگاههای خصوصی برای تحصیل پزشکی در ترکیه:
از بین دانشگاههای ترکیه تقریباً 72 دانشگاه جزء دانشگاههای خصوصی هستند و همانطور که پیشتر نیز اشاره شد دانشگاههای خصوصی ترکیه همپای دانشگاههای دولتی این کشور در صدر رنکینگ جهانی قرار دارند.
برای دیدن لیست دانشگاهها کلیک کنید
- Acibadem University (دانشگاه آجی بادم)
- Bahçeşehir University (دانشگاه باهچه شهیر)
- Başkent University (دانشگاه باشکنت)
- Istanbul Aydin University (دانشگاه آیدین استانبول)
- Koc University (دانشگاه کوچ)
- Medipol University (دانشگاه مدیپل)
- Yeditepe University (دانشگاه یدی تپه)
نکته مهم: حتماً از سایت وزارت بهداشت و درمان اعتبار دانشگاهی را که میخواهید برای تحصیل پزشکی در ترکیه انتخاب کنید، بررسی نمایید. زیرا سالانه لیست این دانشگاهها تغییر میکنند و بهروز میشوند.
6-هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی چقدر است؟
هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه بسته به دانشگاهی که برای گرفتن پذیرش از آن قدام میکنید و بسته به زبان انتخابی شما متفاوت است. بهطور کلی دانشگاههایی که تدریسشان به زبان انگلیسی است هزینه بیشتری نسبت به آنهایی که به زبان ترکی آموزش میدهند دریافت میکنند.
درصورتی که تمایل به تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی دارید باید این را بدانید که هزینه تحصیل در دانشگاههای دولتی این کشور بین 1500 تا 5000 دلار در سال است. این هزینه برای دانشگاههای خصوصی ممکن است تا 25 هزار دلار در سال باشد.
بهتر است یادآوری کنم که علاوهبر شهریه دانشگاه، شما باید هزینههای زندگی در این کشور، رفتوآمد به ترکیه و سایر هزینههای جانبی را هم درنظر بگیرید. این هزینهها با توجه به سبک زندگیتان و اینکه کدام شهر را برای تحصیل و اقامت انتخاب میکنید، متغیر است.
برای اینکه بتوانید درکی نسبی از هزینههای زندگی روزمره در ترکیه داشته باشید، جدول زیر را ببینید:
خوابگاههای دانشجویی: هزینه به خود دانشگاه و دانشکده بستگی دارد. البته توجه داشته باشید که خوابگاه در اکثر دانشگاههای دولتی رایگان است. خوابگاههای خصوصی: 24-38 یورو در ماه اقامتگاههای خصوصی مشترک: از دانشکدهها بهتر هستند ولی هزینه بیشتری دارند. اجاره یک سوییت: 68 تا 283 یورو در ماه (بسته به موقعیت و متراژ سوییت) | هزینه اقامت |
یک قرص نان: 0.3 یورو یک لیتر شیر: 0.58 یورو 12 عدد تخم مرغ: 1.23 یورو یک کیلوگرم پنیر سفید: 4.48 یورو یک کیلو سیب: 0.65 یورو یک وعده غذایی در رستوران: 2.50 یورو یک پرس کباب: 3.40 یورو | هزینه خوراک |
تاکسی: 2.58 یورو برای 5 کیلومتر اتوبوس/مترو: 0.2-0.4 یورو برای بلیط | هزینه حمل و نقل |
هزینه کتاب و سایر متریالهای دانشگاهی: 80 یورو قبض تلفن بهصورت ماهانه: 6.50-11.50 یورو هزینه سرگرمی: 10-15 یورو بیمه درمانی خصوصی: 34-57 یورو | هزینههای دیگر |
و اما خبر خوب اینجاست که شما میتوانید حین تحصیل به کار پارهوقت مشغول شوید تا هم بخشی از هزینههای تحصیلی خود را تأمین کنید و هم تجربه کار در یک محیط بینالمللی را کسب نمایید.
علاوهبر این امکان تحصیل رایگان در کشور ترکیه برای شما فراهم است و شما میتوانید برای تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی از بورسیه استفاده کنید.
بورسیه تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی
اگر شما بتوایند در آزمون YOS برای ورود به دانشگاههای دولتی ترکیه قبول شوید باید شهریه کمی را بپردازید در هرحال شما میتوانید برای تحصیل خود درخواست بورسیه نمایید و اگر کنار این بورسیه مشغول کار پارهوقت هم شوید، بهراحتی میتوانید تمامی هزینههای زندگی خود را تأمین کنید.
اکثر متقاضیان تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی متقاضی دریافت بورسیه هستند و شرط اول آن دارا بودن معدل دیپلم بالای 18 و داشتن مهارت زبان است.
در زیر به نکات مهم دریافت بورسیه برای تحصیل پزشکی به زبان انگلیسی در ترکیه اشاره میکنم:
- درخواست بورسیه تحصیلی هزینهای برای شما نخواهد داشت.
- برای دریافت بورسیه شرط سنی 21 سال وجود دارد.
- شرط معدل برای دریافت بورسیه تحصیلی وجود دارد یعنی معدل شما باید 18 باشد.
- ظرفیت بورسیه پزشکی هر ساله متغیر است.
- دریافت کننده بورسیه تحصیلی تحت پوشش بیمه درمانی قرار میگیرد.
- اولین مرحله دریافت بورسیه بهصورت اینترنتی است. شما وارد سیستم درخواست بورسهای تحصیلی ترکیه میشوید و بعد از بازکردن حساب کاربری اطلاعاتی که از شما خواسته میشود را وارد مینمایید. سپس از شما دعوت میشود تا در مصاحبهای حضوری شرکت کنید.
- مدارک مورد نیاز عبارتند از: مدرک پیش دانشگاهی، ریز نمرات، پاسپورت و مدرک هویتی، گواهی فعالیتهایی که انجام دادهاید.
- برای تقاضای دریافت بورسیه حداکثر 12 انتخاب دارید و نمیتوانید برای دانشگاهی دیگر بجز این 12 مورد درخواست بورسیه نمایید.
- هرچه نمرات شما در درسهای شیمی و زیست بالاتر باشد، شانس بیشتری برای دریافت بورسیه خواهید داشت.
- اگر بعد از دریافت بورسیه تحصیلی قصد تغییر رشته خود را داشته باشید تنها میتوانید در رشتههای مرتبط اقدام کنید.
- لوحهای تقدیر دوران مدرسه، مدارک کسب شده علمی و هر مدرک و افتخار دیگری که شما را نسبت به سایر رقبایتان متمایز میکند، میتواند در دریافت بورسیه تحصیلی تأثیرگذار باشد.
علاوهبراینکه هر دانشگاه برای دانشجویان خود بورسیهای بهطور مجزا درنظر میگیرد، تعداد زیادی برنامههای حمایتی از دانشجویان پزشکی در ترکیه وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از:
- برنامه بورسیه تحصیلی علوم پزشکی ابن سینا
- بورسیههای تحصیلات تکمیلی دولت ترکیه برای دانشجویان بینالمللی
- بورسیههای تحقیقاتی STRC
- بورسیه دانشگاه یدیتپه برای دانشجویان بینالمللی در ترکیه
- بورسیههای تحصیلات تکمیلی دانشگاه Near East، ترکیه
- بورسیه تحصیلی Success And Support برای دانشجویان بینالمللی در ترکیه
- برنامه بورسیه تحصیلات تکمیلی بینالمللی
7-مدرکی که بعد از پایان تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی دریافت میکنید، چقدر معتبر است؟
همانطور که پیشتر اشاره کردم از زمانی که ترکیه پیمان بولونیا را پذیرفت به مدارک دانشگاهی خود اعتبار ویژهای بخشید.
اکثر دانشگاههای ترکیه دارای رتبههای خوبی در رنکینگ جهانی هستند.
رشته پزشکی اکثر دانشگاهها مورد قبول مجمع دانشگاهی اروپا و آمریکا بوده و مدرکی که در پایان تحصیلتان دریافت میکنید یک مدرک معتبر بینالمللی است و با استفاده از آن میتوانید در تمام کشورهای دنیا مشغول به کار شوید.
اگر در آزمون SAT شرکت کرده باشید و به زبان انگلیسی درس خوانده باشید نیازی به تطبیق مدرک پزشکی خود در اکثر کشورهای دنیا نخواهید داشت.
8- حالا که فارغالتحصیل شدید چه؟
چشمانداز و بازار کار فارغالتحصیلان پزشکی در ترکیه بسیار خوب است و شرایط خوبی پیشروی شماست.
امکان ادامه تحصیل در دوره تخصص پزشکی
اگر بعد از فارغالتحصیلی در رشته پزشکی عمومی بخواهید ادامه تحصیل بدهید، دانشگاههای ترکیه این امکان را به شما میدهند.
ولی برای ورود به دوره تخصص مراحلی وجود دارد:
- مهارت زبان انگلیسی شما باید در سطح عالی باشد.
- در دوره پزشکی عمومی دانشجوی خوبی بودهباشید و نمرات قابل قبولی کسب کرده باشید.
- باید در آزمونهای STS و TUS شرکت کنید.
درآمد پزشکان در ترکیه
دامنه درآمدی یک پزشک بسته به شهری که در آن زندگی میکند و نوع تخصصش بین 7 هزار تا 35 هزار لیر ترکیه متغیر است.
یک پزشک عمومی در شهر آنکارا بهطور میانگین ماهانه 17 هزار لیر درآمد دارد و بیشترین درآمد مربوط به متخصصین قلب، بیهوشی و مغز و اعصاب است.
کار در ترکیه
در حال حاضر ترکیه با بحران کمبود نیروی پزشکی مواجه است بنابراین شما میتوانید بعد از فراغت از تحصیل در همان کشور بهراحتی مشغول کار شوید.
البته لازم است خاطرنشان کنم اگر شما در رشته پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی تحصیل کرده باشید باید پس از اتمام دوره تحصیل در آزمون STS شرکت کنید و قبول شوید. این آزمون برای تأیید مهارت دانش و زبان ترکی شماست. همچنین باید دوسال دوره اجباری پزشکی خود را نیز بگذرانید تا درنهایت مجوز کار به شما داده شود.
از طرفی از آنجایی که مدرکی که بعد از پایان تحصیلات خود دریافت میکنید یک مدرک معتبر بینالمللی است و توسط جامعه پزشکی اروپا و امریکا پذیرفته شده است شما میتوانید برای ادامه زندگی خود هر کشوری را درنظر بگیرید زیرا به شما اجازه کار در تمامی کشورها داده میشود و محدودیتی در این زمینه نخواهید داشت.
9-مزایا و معایب تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی را بدانید
علاوهبر تمام مزایایی که در ابتدای این مطلب برای تحصیل پزشکی در ترکیه اشاره شد، تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی یک مزیت مضاعف محسوب میشود.
مزایا
شاید جالب باشد بدانید ترکیه یک کشور معروف در زمینه گردشگری بوده و رتبه 6 جهانی را در جذب گردشگر داراست بهطوری که سالانه حدود 40 میلیون گردشگر از ترکیه بازدید میکنند.
همچنین ترکیه دارای «گردشگری سلامت» نیز میباشد.
بههمین دلیل اکثر مراجعین از کشورهایی مثل ایران، عربستان، سایر کشورهای آسیایی، روسیه و کشورهای اروپایی برای انجام عملهای جراحی زیبایی و سایر درمانها به ترکیه میآیند. بنابراین تسلط بر زبان انگلیسی در این کشور میتواند نقطه قوت شما محسوب شده و تضمین کننده آینده شغلی بهتری برای شما باشد.
تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی این امکان را میدهد که بتوانید در سیستم نقل و انتقال دانشجویان بینالمللی با سایر کشورها از شرایط خوبی برخوردار شوید و به چالش سطح زبان انگلیسی برنخورید.
معایب
در کنار مزیتهایی که برای تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی برشمردیم، معایبی نیز وجود دارد که در اینجا به آنها اشاره میکنیم:
- هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی بیشتر از هزینه تحصیل پزشکی به زبان ترکی است.
- دانشگاههای خصوصی ارائه دهنده علوم پزشکی در ترکیه شهریه گرانتری را دریافت میکنند.
- اکثر مردم ترکیه به زبان انگلیسی تسلط ندارند و از آنجایی که شما از سال سوم وارد محیط عملی کار در بیمارستانها و مراکز درمانی میشوید ممکن است در صورت ندانستن زبان ترکی برای برقراری ارتباط با مراجعین دچار مشکل شوید.
اما بهیاد داشته باشید تا قبل از ورودتان به محیط درمان، شما سه سال در ترکیه زندگی کردهاید! به همین دلیل احتمالاً تا حدود نسبتاً خوبی بلدید به زبان ترکی صحبت کنید.
با توجه به مواردی که عنوان شد مزیتهای چشمگیر تحصیل پزشکی به زبان انگلیسی در ترکیه باعث شده متقاضیان تحصیل در این کشور بتوانند بهراحتی از معایب آن چشم بپوشند.
ترکیه بهعنوان پلی بین شرق و غرب مقصد خوبی برای دانشجویان بینالمللی بوده بهطوری که هر سال بیش از 50 هزار متقاضی برای ورود به دانشگاههای ترکیه درخواست میدهند.
دانشگاههای علوم پزشکی ترکیه همچون دانشگاه استانبول و آنکارا در زمینه آموزش پزشکی دارای شهرت جهانی بوده و جزو رتبههای عالی در سطح بینالمللی بهحساب میآیند.
بههمین دلیل علوم پزشکی در این کشور جایگاه بسیار خوبی دارد.
مزیتهایی همچون ظرفیت بالای پذیرش، هزینه کمتر تحصیل نسبت به کشورهای اروپایی، نزدیکی به ایران، مدرک مورد پذیرش در تمام دنیا و… میتواند چالشهای تصمیمگیری برای تحصیل دانشگاهی در رشته مورد علاقهتان را به حداقل برساند.
در این مطلب به تمام آنچه که لازم است در مورد تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی بدانید، اشاره کردم.
اینکه بخواهید در ایران بمانید یا برای تحصیل مهاجرت کنید تصمیمی کاملاً شخصی است که هر فردی باید براساس شرایط خودش بگیرد.
10- سئوالات متداول
برای تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی به چه مدرک زبانی نیاز داریم؟
مدرک تافل با نمره 80 یا مدرک آیلتس با نمره 6
آیا میتوانم با نتیجه کنکور ایران وارد رشته پزشکی در یکی از دانشگاههای ترکیه بشوم؟
خیر. نتیجه کنکور ایران تأثیری در پذیرش دانشگاههای ترکیه ندارد و برای ورود به هر رشته تحصیلی باید در آزمون مربوط به آن شرکت کنید. برای تحصیل پزشکی به زبان انگلیسی در ترکیه باید در آزمون SAT یا YOS شرکت کرده و قبول شوید.
همچنین برای شرکت در آزمونهای تخصص پزشکی نیاز به شرکت در آزمونهای TUS و STS است.
مدت زمان تحصیل پزشکی در ترکیه چقدر است؟
تحصیل پزشکی در دانشگاههای ترکیه 6 سال طول میکشد.
هزینههای تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی چقدر است؟
بهطور میانگین تحصیل به زبان انگلیسی گرانتر از تحصیل به زبان ترکی است و در دانشگاههای دولتی 2000 دلار و در دانشگاههای خصوصی تا 135 هزار دلار در سال هزینه دارد.
مطالب مرتبط
حالا که تا اینجای مطلب را خواندید من چند پیشنهاد جذاب و کاربردی برای شما دارم. مطمئنم مطالعه هرکدام از این مطالب میتواند کمک زیادی به تصمیمگیری درست شما بکند.
اگر میخواهید تصمیم نهایی خود را برای اپلای کردن در خارج از کشور بگیرید:
اگر میخواهید با تحصیل پزشکی در کشوری دیگر آشنا شوید:
اگر لازم است زبان انگلیسی خود را تقویت کنید:
بالاخره با هم به پایان این سفر مطالعاتی رسیدیم. من در این مطلب سعی کردم تمام آنچه را که لازم است برای تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی بدانید بهطور کامل در اختیارتان قرار دهم. ممنون که همراهم شدید.
حالا نوبت شماست. اگر موضوعی ذهنتان را درگیر کرده که در اینجا به آن اشاره نشده است! و یا تجربهای در این زمینه دارید، خوشحال میشوم اگر آنها را با من و افرادی که ممکن است روزی با آنها همدانشگاهی شوید درمیان بگذارید. سؤال یا تجربه شما میتواند چراغ مسیر آینده فردی دیگر را روشن کند.
پزشکی به زبان انگلیسی
سلام من به تازگی یک سریال میبینم به اسم دکتر معجزه که یک سریال ترکیه ای هست. خیلی به پزشکی علاقه مند شدم و دلم می خواد برم در ترکیه پزشکی بخونم و بخاطر همین الان اینجا هستم. تقریبن کل مطلب رو خوندم چون خیلی زیاد بود ولی خیلی خوب بود. به نظر من بهتره تلاش کنم بتونم برم ترکیه تا اینکه بمونم اینجا و عمر رو هدر بدم!!!!
سلام آنیتا.
ممنون که وقت گذاشتی و کل مطلب رو خوندی.
گاهی وقتها چیزهای روزمره میتونن انگیزه ایجاد کنند برای آدم.
من سریالی که میگی رو ندیدم ولی میخوام بدونی گاهی توی سریالها اغراق وجود داره برای علاقمند کردن افراد یا منزجر کردنشون.
ترکیه برای تبلیغ و نشون دادن کیفیت نظام و سیستم پزشکیش خیلی تلاش میکنه و احتمالاً این سریال هم به همین منظور باشه.
سعی کن هرجا که هستی در مسیر رسیدن به آرزوهات لذت هم ببری و کیف کنی.
امیدوارم تلاشهات نتیجه بخش باشن:)
مرسی از مطلب خوبی که نوشتین. دختردایی من دوسال پیش برای تحصیل رفت دبی. الان به شدت به مشکل برخوردن برای تامین هزینه ها. درحالیکه وضع مالی نسبتا خوبی هم داشتند. من هم تصمیم داشتم از اینجا برم.
ولی فکر نکنم بشه.
هیوا جان. برای شما و دخترداییتون آرزوی موفقیت میکنم. امیدوارم بهترین اتفاق ممکن برات بیفته و به چیزایی که میخوای برسی.
واقعا تصمیم گیری برای ادامه تحصیل در خارج از ایران با این وضعیت دلار خیلی سخت شده. خوشبحال انهایی که می تونن برن
درسته امیرجان.
واقعاً تصمیم گیری مخصوصا برای موارد حساس و سرنوشت ساز زندگی سخت شده. امیدوارم بهترینها برات اتفاق بیفته.
در اینجا من دایرهالمعارف کاملی از دانش لازم برای تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی آماده کردهام که شما را از جستجوی اطلاعات دیگری در این زمیه بینیاز میکند.
این جمله در اول مطلب توجهم رو به خودش جلب کرد. با خودم گفتم چه ادعای بزرگی!
اما الان که کل متن رو خوندم میبینم کاملاً به جا و درست بودش این ادعا.
بدون اغراق کاملترین مطلبی بود که دنبالش میگشتم.
سپاسگزارم
ممنونم زهرای عزیز از اینکه وقت گذاشتی و کل مطلب رو خوندی. امیدوارم به اهدافت برسی.