رهایی از سردرگمی شغلی با دوره جامع طراحی مسیر شغلی

05cd561c30ce09371833d5f2a171bd66_1200x628__1___1_-removebg-preview

همه چیز درباره رشته طراحی بازی های رایانه ای (از یادگیری تا ورود به بازارکار)

رشته طراحی بازی های رایانه ای
4.7/5 - (9 امتیاز)

احتمالاً شما هم جزء افرادی هستین که از بچگی عاشق ساخت بازی‌‌های بزرگ بودید. بازی‌هایی که اینقدر جذاب هستن که حتی زمان ناهار هم رهاشون نمی‌کنیم. باید بهتون بگم که اگه مسیر درست یادگیری رشته طراحی بازی های رایانه ای رو بدونید؛ به راحتی می‌تونید وارد دنیای پرسود بازی‌سازی بشید.

  • برای یادگیری رشته بازی سازی باید از کجا شروع کنم؟
  • آیا برای بازی‌ساز شدن حتماً باید دانشگاه برم؟ آیا همه باید به دانشگاه بروند؟
  • تحصیل در این رشته در چه مقاطع و گرایش‌هایی ممکنه؟
  • از چه منابعی برای یادگیری این مهارت استفاده کنم؟
  • چطور می‌تونم وارد بازارکار بشم؟

اگه تو هم نمی‌دونی کار رو از کجا باید شروع کنی یا کلی سوال در رابطه با رشته گیمینگ ذهنت رو درگیر کرده؛ اصلاً نگران نباش!

ما با افراد مختلفی صحبت کردیم. از اساتید این رشته گرفته تا افراد موفق در صنعت بازی‌سازی؛ تا بتونیم با کمک تجربه این افراد، هر چیزی که در رابطه با رشته گیم باید بدونید رو به صورت کاربردی در اختیار شما قرار بدیم.

در ادامه مطلب قراره به صورت قدم به قدم و جداگانه از مسیرهای مختلف یادگیری رشته طراحی بازی های رایانه ای حرف بزنیم. و بعد شاخه‌های مختلف رشته بازی سازی رو معرفی کنیم. در آخر هم علاوه بر مسیر ورود به بازارکار، 10 نکته ضروری برای موفقیت در این رشته رو خواهیم گفت.

آنچه در این مطلب خواهید خواند:

رشته طراحی بازی های رایانه ای _ دانشگاه برم یا نه!؟

این پرسش، یکی از چالش برانگیزترین مسائلی هست که همه علاقه‌مندان به رشته طراحی بازی های رایانه ای باهاش روبه‌رو هستن.

راه‌های یادگیری مهارت بازی‌سازی؛ دانشگاه برم یا نه؟
  • با توجه به شرایطی که من دارم، از چه مسیری می‌تونم بازی‌سازی رو یاد بگیرم؟
  • اصلاً مسیر دانشگاه به درد من می‌خوره؟
  • آیا تو سن مدرسه میشه وارد دنیای بازی‌سازی شد؟
  • تحصیل در ایران و خارج از کشور چه شرایطی داره؟
  • چه گرایش‌های مرتبطی با رشته طراحی بازی های رایانه ای در دانشگاه وجود داره؟

اگر سوالات بالا ذهن تو رو هم درگیر کرده، با من بیا تا تو تصمیم گیری کمکت کنم.

مسیر دانشگاه به درد من می‌خوره!؟

انتخاب مسیر یادگیری رشته بازی سازی به هدف و شرایطی که داری بستگی داره.

اگه از اون دسته از افراد هستی که دوست داری ایده‌های توی ذهنت رو خیلی زود به بازی تبدیل کنی یا سریع‌تر وارد بازارکار بشی؛ مسیرهای زیادی خارج از دانشگاه برای ورود به دنیای هیجان‌انگیز بازی‌سازی وجود داره.

اما اگه می‌خوای پایه علمی قوی‌تر داشته باشی یا در یک حیطه خاص بازی‌سازی تخصصی کار کنی؛ تحصیل در یک دانشگاه خوب، می‌تونه بهت کمک کنه. شاید هم جزء افرادی باشی که با هدف داشتن مدرک، شغل دولتی، فرار از سربازی یا فشار اطرافیان و جامعه، دانشگاه رو انتخاب می‌کنن!

مزایا و معایب یادگیری رشته بازی سازی از طریق دانشگاه

بزار شفاف‌تر توضیح بدم. یادگیری رشته طراحی بازی های رایانه ای از طریق دانشگاه، به ویژه ادامه تحصیل در این رشته یکسری مزایا و معایب داره. پس اول شناخت هدف خودت و دوم توجه به نکات زیر بهت کمک می‌کنه که مسیر بهتری رو انتخاب کنی.

انتخاب مسیر یادگیری رشته طراحی بازی های رایانه ای

مزایای یادگیری بازی‌سازی از طریق دانشگاه

1_ طبق تجربه افرادی که این مسیر رو طی کردن، مطالعه دروس کاربردی دانشگاه تا مقطع کارشناسی (حالا در دانشگاه یا به صورت خودخوان)؛ می‌تونه پایه علمی‌‌تون رو قوی و در ادامه مسیر به شما کمک کنه.

2_ دانشگاه فرصت خوبی رو برای شبکه‌سازی، پیدا کردن هم‌تیمی‌های خوب و حفظ انگیزه در مسیر یادگیری و… ایجاد می‌کنه.

3_ شما در دانشگاه با افراد با تجربه در این رشته و اساتید مختلفی برخورد خواهید داشت که ارتباط با این افراد نقش زیادی در کسب تجربه براتون خواهد داشت.

معایب یادگیری بازی سازی از طریق دانشگاه

1_ در ایران رشته بازی سازی به صورت گسترده و تخصصی در دانشگاه‌ها تدریس نمیشه و شما باید با تحصیل در رشته‌های مرتبط کار رو شروع کنید.

2_ درسته که دانشگاه قدرت تحلیل و دید اصولی‌تر نسبت به بازی‌سازی به شما میده؛ اما هیچ وقت به تنهایی از شما یک فرد توانمند در این رشته نمی‌سازه.

3_ شما جدای از دروس دانشگاه، به یادگیری ابزار و تکنیک‌های به روز بازی‌سازی و مهارت‌های عملی، در محیط واقعی کار نیاز داری.

4_ اگر دلیل و هدف مشخصی برای ورود به دانشگاه ندارید، شاید حتی دانشگاه به واسطه وجود سرفصل‌های درسی غیرمرتبط وقت و انرژی بیشتری رو در این مسیر از شما بگیره.

در کل به توصیه اغلب افرادی که باهاشون صحبت کردیم؛ تحصیل در مقطع کارشناسی به ویژه در یک دانشگاه خوب، می‌تونه در ادامه مسیر خیلی به شما کمک کنه. اما اگه می‌خواید سریعتر به بازارکار و درآمد برسید، ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری خیلی توصیه نمیشه.

خب، تا اینجا از مزایا و معایب تحصیل رشته گیم در دانشگاه حرف زدیم. در ادامه قراره دقیق‌تر هر کدوم از مسیرهایی که برای یادگیری ساخت بازی وجود داره رو با هم بررسی کنیم. بعد هم به سراغ کلی نکته کاربردی بریم که حاصل تجربه افراد موفق در این زمینه هست.

بزن بریم؛ تا ببینیم چه خبره…

تحصیل در رشته طراحی بازی های رایانه ای رو از کجا شروع کنم؟

خب شاید به نظر برسه توی ایران شرایط تحصیل در این رشته وجود نداره. اما علیرغم کم‌توجهی مسئولین به این رشته پرطرفدار، حرفه بازی‌سازی با سرعت بالایی داره جای خودش رو بین جوونا، به ویژه دانشجوها باز می‌کنه.

تو این قسمت هم می‌خوایم تمام نکات و جزئیات تحصیل در رشته بازی سازی رو به همراه شرایط هر مقطع با هم بررسی کنیم.

شروع تحصیل در رشته گیمینگ ؛ جزئیات رشته‌ها و گرایش‌های مرتبط با بازی‌سازی

آموزش ساخت بازی در مدرسه

اگر الان دانش‌آموز هستی و می‌خوای قبل از دانشگاه وارد دنیای بازی سازی بشی؛ دو تا راه داره:

1_ مدرسه مجازی بازی‌سازان فردا: این مجموعه با همکاری وزارت آموزش و پرورش، بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای و انستیتو ملی بازی‌سازی در بستر اپلیکیشن شاد فعالیت می‌کنه. شما هم به راحتی می‌تونید از محتواهای آموزشی این مجموعه، در کانال این مدرسه به آدرس @bazisazan استفاده کنید.

2_ تحصیل در دبیرستان: از اون جایی که در چند سال اخیر رشته طراحی بازی های رایانه ای بیشتر مورد توجه خانواده‌ها قرار گرفته؛ پای این رشته هم به هنرستان‌های برخی مناطق کشور باز شده. نکته مثبتش اینه که مثل سایر رشته‌های فنی و حرفه‌ای در کنار مباحث تئوری، روی مهارت‌های عملی هم کار میکنن؛ که این یادگیری رو اثربخش‌تر می‌کنه.

شروع رشته بازی سازی در دانشگاه

به طور کلی توی ایران رشته طراحی بازی های رایانه ای در سطوح کارشناسی و مقاطع بالاتر، خیلی به صورت تخصصی و مجزا تدریس نمیشه. 

اما از اونجایی که جوونای ایرانی همیشه راهی برای رسیدن به هدف‌شون پیدا می‌کنن؛ اینجا هم ما شاهد گسترش روزافزون صنعت بازی سازی در ایران هستیم. به طوری که در فضای دانشگاه‌ها به صورت رسمی و غیررسمی، علاقه‌مندان زیادی در حال فعالیت هستن و خودشون رو از طریق تحصیل در سایر رشته‌های مرتبط، به دنیای بازی سازی می‌رسونن😊

حالا بیا تا جزئیات تحصیل در هر کدوم از مقاطع دانشگاه رو مجزا بررسی کنیم:

تحصیل در مقطع کاردانی

شما به راحتی می‌تونید در دانشگاه‌های علمی کاربردی با توجه به نوع دیپلمی که دارید، شروع به تحصیل کنید. حواستون به چند تا نکته باشه:

  • قبلش باید دروس جبرانی خاصی رو پاس کنید. (داخل دفترچه این دروس مشخص شده)
  • برای ورود، شما باید در یک آزمون ورودی و یک مصاحبه حضوری قبول بشید. (البته خیلی سخت نیست)
  • دوره‌های کاردانی شامل واحدهای عملی و نظری هست؛ که در مجموع ۷۲ واحد در مدت ۲ الی ۳ سال ارائه میشه.

در حال حاضر سه رشته مرتبط با بازی سازی در این دانشگاه‌ها تدریس میشه:

  • کاردانی فنی بازی‌های رایانه‌ای 
  • کاردانی حرفه‌ای کارگردانی هنری بازی‌های رایانه‌ای
  • کاردانی حرفه‌ای کارگردانی و طراحی بازی‌های رایانه‌ای  

تحصیل در مقطع کارشناسی

همونطور که قبلاً هم گفتم؛ در ایران به صورت تخصصی رشته گیمینگ در سطح کارشناسی تدریس نمیشه، به همین خاطر بسیاری از دانشجویان با هدف یادگیری این مهارت، وارد رشته‌های مرتبط، از جمله رشته مهندسی کامپیوتر یا علوم کامپیوتر میشن.

آموزش بازی‌سازی در مقطع کارشناسی؛ رشته‌های مرتبط و دانشگاه‌های معتبر

طبیعتاً چون تمرکز دروس دانشگاهی روی ساخت بازی نیست؛ این افراد به استفاده از منابع تکمیلی آموزشی نیاز دارن. شما هم اگه علاقه دارید، می‌تونید در بسیاری از دانشگاه‌های ایران این مسیر رو شروع کنید.

خبر خوب!

تحصیل دوره کارشناسی در دانشگاه‌های معتبر‌تر مثل دانشگاه تهران، علم و صنعت، صنعتی اصفهان و… دو تا آپشن اضافه هم داره:

1_ با کلی گروه خفن دانشجویی که مثل شما عاشق بازی سازی هستن آشنا می‌شید که همکاری با این گروه‌ها، شما رو به سرعت رشد میده.

2_ شما در این دانشگاه‌ها به افراد با تجربه و اساتید زیادی در این رشته دسترسی خواهید داشت.

ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد

متأسفانه تا الان فقط دانشگاه هنر اسلامی تبریز آن هم با ظرفیت محدود (10 نفر)، در گرایش تولید بازی‌های رایانه‌ای، دانشجو پذیرش می‌کنه. چون این گرایش زیر رشته هنرهای رایانه‌ای هست، باید در کنکور ارشد هنر شرکت کنید.

 مهارت‌هایی که بعد از تحصیل در این رشته یاد می‌گیرید:

  • طراحی فضای بازی
  • طراحی شخصیت‌ها
  • طراحی فنی و گرافیک رایانه‌ای 
  • هوش مصنوعی بازی‌های رایانه‌ای  
  • طراحی تجربه کاربری بازی‌های رایانه‌ای

تحصیل رشته گیم در خارج از کشور

در چند سال اخیر بسیاری از علاقه‌مندان رشته طراحی بازی های رایانه ای، به دنبال مهاجرت برای بازی‌ساز شدن در خارج از کشور هستن. شما هم می‌تونید با توجه به علاقه و شرایطی که دارید، شانس‌تون رو برای پذیرش در یکی از دانشگاه‌های معتبر خارجی امتحان کنید.

البته هر کشور و دانشگاهی شرایط خاص خودش رو داره که حتماً از قبل درباره اون‌ها تحقیق کنید.

معرفی پنج دانشگاه برتر بازی‌سازی در آمریکا  

چطور بدون رفتن به دانشگاه بازی سازی رو یاد بگیرم؟

در حال حاضر منابع آموزشی متنوع و باکیفیت به صورت گسترده در فضای وب، یوتیوب، کتاب و… در دسترس هست. اما چالش از اون جایی شروع میشه که شما نمی‌دونید بین این همه منبع و آموزش، از کدوم استفاده کنید.

نکته‌ای که همین اول باید بهش اشاره کنم، این هست که برای همه افراد نمیشه نسخه یکسان پیچید. هر فردی مدل یادگیری خودشو داره؛ پس همون اول بررسی کنید که با چه روشی بهتر یاد می‌گیرید.

با خوندن کتاب بهتر مفاهیم رو یاد می‌گیری یا با آموزش ویدئویی؟ دوست داری تکنیک‌های بازی‌سازی رو پروژه‌محور یاد بگیری؛ یا این که نیاز داری قبل از شروع کار همه نکات رو بلد باشی؟ 

آموزش ساخت بازی بدون رفتن با دانشگاه

حواست باشه که خود «یادگیری» یک مهارته، که اگر بلد نباشی؛ ممکنه زمان و انرژی زیادی رو از دست بدی. کافیه که با روش یادگیری چریکی آشنا باشی، تا تو یادگیری هر مهارتی، ده پله جلوتر از بقیه حرکت کنی😉

مهمترین منابع یادگیری رشته طراحی بازی های رایانه ای

با افراد مختلفی که این مسیر رو طی کردن صحبت کردیم تا با کمک تجربه‌شون، به شما در انتخاب منابعی مناسب برای شروع این حرفه کمک کنیم.

یوتیوب

جناب یوتیوب که معرف حضور همه هست. چیزی نیست که شما بخوای یاد بگیری و داخل یوتیوب، آموزشی براش پیدا نکنی. به جرئت میشه گفت یوتیوب قدرتمندترین و بزرگترین دانشگاه مجازی هست که در کمترین زمان ممکن هر آموزشی رو در اختیار شما قرار میده. شما فقط به اراده و یه کم پشتکار نیاز دارید.

معرفی بهترین منابع یادگیری رشته طراحی بازی‌های رایانه‌ ای

از طریق لینک زیر می‌تونید با بهترین کانال‌های فارسی و انگلیسی آموزش ساخت بازی‌های رایانه‌ای آشنا بشید.

22 کانال یوتیوب فارسی و انگلیسی برای آموزش برنامه‌نویسی و بازی‌سازی

وب سایت

با یک سرچ ساده می‌تونید آموزش‌های متنوعی رو در فضای وب مشاهده کنید. هر کدوم متناسب با نیازها و سطح دانش شما، محتواهای مختلفی رو ارائه کردن. طبق تجربه تعدادی از اساتید این حوزه؛ شما در سایت‌هایی مثل فرادرس، فارسی لیندا و یودمی ایران به آموزش‌های خوبی می‌تونید دسترسی داشته باشید.

کتاب

قبل از اینکه بخوایم به سراغ معرفی مهمترین کتاب‌ها در این زمینه بریم؛ لازمه که یک نکته مهم رو بدونید. به طور کلی کتاب‌ها حجم زیادی از مطالب رو به صورت کامل در رابطه با هر سرفصلی که می‌خواید یاد بگیرید به شما ارائه میده. اما بخش قابل توجهی از این نکات و آموزش‌ها اصلاً در شروع به کارتون نمیاد و شاید کاربردی هم نباشه. پس اگه دنبال یادگیری سریع هستی؛ شاید کتاب گزینه مناسبی برای شروع کار نباشه.

 مهمترین کتاب‌های مرتبط با رشته بازی سازی :

تو ویدئوی زیر منصور کلاگر از مدرسین با تجربه این رشته، یکسری نکات کاربردی در رابطه با یادگیری رشته گیمینگ گفته. همچنین از شرایط کاری در ایران و خارج از کشور و تهیه رزومه برامون حرف می‌زنه. بزن رو ویدئو تا این نکات رو از دست ندی 🙂

معرفی شاخه‌های مختلف رشته رشته طراحی بازی های رایانه ای

در حال حاضر صنعت بازی‌سازی در جهان به شدت قدرتمند و پراهمیت شده؛ به طوری که روزبه‌روز این رشته داره به شاخه‌های جزئی‌تر تقسیم میشه تا کار به شکل تخصصی‌تر در تیم‌های بازی‌سازی انجام بشه.

به طور کلی این حرفه به سه شاخه اصلی طراحی بازی، برنامه‌نویسی بازی و گرافیک بازی تقسیم میشه. باتوجه به سطح پروژه ممکنه هر کدوم از این قسمت‌ها توسط چندین متخصص در کنار هم انجام بشه. از طرفی در پروژه‌های کوچک ممکنه همه این کارها کلاً توسط یک نفر صورت بگیره.

در ادامه می‌خوایم هر کدوم از شاخه‌های بازی‌سازی به همراه وظایف اعضای تیم رو با هم بررسی کنیم.

طراح بازی (Game designer)

به طور کلی کارهایی مثل طراحی قوانین، مکانیک‌ها، سیستم‌های بازی و طراحی قالب کلی بازی، به دست طراح بازی انجام میشه.

توی پروژه‌های بزرگ‌تر خود طراحی، چند شاخه میشه: 

  • Combat designer: مسئول طراحی و تنظیم مبارزات در بازی.
  • System designer: مسئول طراحی سیستم‌های بازی و حفظ یکپارچگی آن.
  • Level designer: مسئول طراحی مراحل بازی.
  • Creative director: مسئول ایجاد هماهنگی میان بخش‌های بالا در جهت بدون نقص بودن طراحی.

برنامه‌نویس بازی (Game developer)

هر چیزی که توسط Game designer طراحی میشه، به دست برنامه‌نویس حالت زنده پیدا می‌کنه. در واقع برنامه‌نویس با کمک موتورهای بازی‌سازی تمامی اتفاقات، حرکات و صداها رو به بازی اضافه می‌کنه تا بازی حالت اکتیو و فانکشنال به خودش بگیره.

برنامه‌نویسی برای ساخت بازی‌های رایانه‌ای

دو تا از مهمترین موتورهای بازی سازی در جهان:

  • Unreal Engine: از زبان C++ پشتیبانی می‌کنه.
  • Unity: از زبان C# پشتیبانی می‌کنه.

هنرمند بازی (Game artist)

هر بازی خودش یک اثر هنری محسوب میشه. اگر از لحاظ گرافیکی به بازی توجه نشه؛ نتیجه کار جذاب و با کیفیت نخواهد شد. بازی با گرافیک ضعیف، اصلاً حس خوبی رو به مخاطب منتقل نمی‌کنه.

طراحی گرافیگ بازی؛ آشنایی با وظایف اعضای تیم Game Art در بازی‌سازی

کار هنری بازی خودش به چند شاخه تقسیم میشه:

  • Ul artist: این فرد طراحی موارد مثل منوها، Inventory، HUD و… رو برعهده داره.
  • Texture artist: طراحی بافتی که روی مدل‌ها و اجزای بازی قرار می‌گیره توسط این فرد انجام میشه.
  • Environmental artist: هر بازی در یک فضا و جهان ساختگی در جریان هست؛ این محیط توسط این فرد طراحی میشه.
  • Concept artist: طرح‌های مفهومی داخل بازی رو طراحی می‌کنه.
  • Art director: فعالیت قسمت‌های بالا رو کنترل و هماهنگ می‌کنه.

برای ورود به بازارکار به چی نیاز دارم؟

شما برای کار در صنعت بازی‌سازی به حالت‌های مختلفی می‌تونید فعالیت کنید. مثلاً هنرمندان بازی معمولاً به صورت فریلنسر کار می‌کنن یا برنامه‌نویس‌ها در شرکت‌ها بیشتر به صورت استخدامی فعالیت می‌کنند.

تجربه نشون داده که شرکت‌ها بیشتر به مهارت‌های شما توجه می‌کنند تا مدرک دانشگاهی‌تون.

چه مسیری رو برای ورود به بازارکار بازی‌سازی باید طی کنم؟ 

1_ برای ورود به بازارکار تا حدی باید روی یکی از موتورهای بازی‌سازی مسلط باشی.  

2_ چند نمونه کار برای خودت بزن و رزومه جمع کن. برای مثال می‌تونی با تغییر مادها و ویژگی‌ها در یک بازی، کار رو شروع کنی. مثلاً طراحی مرحله فرودگاه به شکلی جدید، در بازی Call of duty یا دستکاری ماشین‌ها در بازی GTA.

3_ در ادامه کار می‌تونی به عنوان کارآموز در شرکت‌ها، محیط واقعی کار رو تجربه کنی.

4_ شرکت در مسابقات بازی‌سازی رو هم از دست نده. این مسابقات چندین فرصت استثنایی در اختیارت قرار میده:

  • پیاده‌سازی ایده‌ها
  • قوی کردن رزومه کاری خودت  
  • آشنایی با افراد جدید و پیدا کردن هم تیمی
  • ارتباط با شرکت‌های بازی‌سازی
  • شکل‌گیری ایده‌های جدید برای آینده
مراحل ورود به بازارکار رشته بازی‌ سازی ؛ مهمترین نکات تیم سازی و تقویت رزومه

5_ بعد از مدتی که در کار حرفه‌ای شدی، می‌تونی شاخه مورد علاقه خودتو به صورت تخصصی‌تر دنبال کنی. 

تا اینجا با رشته بازی سازی آشنا شدیم. از راه‌های یادگیری این رشته تا ورود به بازارکار حرف زدیم. اما هنوز یک قسمت خیلی مهم باقی مونده. هیچ چیزی با ارزش‌تر از تجربه در مسیر یادگیری نیست. در قسمت بعد مهمترین نکاتی که باید حتماً بدونی رو یکجا آوردیم. نکاتی که حاصل سال‌ها تجربه افرادی هست که الان موفق شدن.

10 نکته کلیدی که برای موفقیت در رشته بازی سازی باید حتماً بدونی

1. زبانت رو قوی کن

تا می‌تونی روی تقویت زبان انگلیسی خودت کار کن. چون بخش قابل توجهی از آموزش‌های با کیفیت، به زبان انگلیسی هستن. از طرفی هم برای مهاجرت، تسلط به زبان انگلیسی حرف اول رو می‌زنه.

2. پروژه‌محور یاد بگیر

مهارت‌ها رو پروژه محور یاد بگیر و حتماً در کنار آموزش‌ها، تمرین کن تا با چالش‌های محیط واقعی روبرو بشی.

3. گوگل کن

هنر سرچ کردن رو یاد بگیر و هر نقطه از مسیر یادگیری که به مشکل برخورد کردی، از گوگل بپرس.

4. ابزاری به نام صبر!

قوی‌ترین ابزاری که در کنار این آموزش‌ها بهت کمک می‌کنه، چیزی نیست جز صبر! برای موفقیت به تلاش مداوم و استقامت نیاز داری.

5. تیم‌سازی کن

بازی سازی یک کار تیمی هست. حتماً با یک گروه خوب همراه شو تا هم انگیزه‌ات رو بالا نگه داری و هم ایده‌های بهتری باهم بسازید.

6. با مسابقه به سمت چالش حرکت کن

تا می‌تونی در مسابقات و رویدادهای مربوط به بازی سازی شرکت کن. هم رزومه‌ات رو قوی کن و هم با مهارت شبکه‌سازی، تیم خودت رو گسترش بده.

7. تفریح کن!

حین یادگیری و کار، حتماً یک تایم هم برای تفریح خودت قرار بده تا بازدهی یادگیری هم بالا بره. بازی‌سازها هم بازی می‌کنن 😊.

8. ایده‌هات رو ثبت کن

هر ایده‌ای که به ذهنت رسید (حتی غیرمنطقی‌ترینش) رو هم ثبت کن. در بازی‌سازی غیرممکن معنا نداره؛ شاید در آینده‌ای نزدیک اون رو خلق کردی.

9. کدها رو بخون

برای حرفه‌ای شدن، تو به توانایی خوندن و تحلیل کدهایی که سایر بازی‌سازها زدن نیاز داری. پس این مهارت رو تمرین کن.

10. خلاق باش

در شرایطی که بخش زیادی از بازی‌ها، ساختاری تکراری و غیرجذاب دارن؛ داشتن ذهن خلاق به تو در ساخت بازی‌هایی که مخاطب رو به هیجان بیاره کمک می‌کنه.

حرف آخر

خب دیدیم که راه‌های مختلفی برای یادگیری رشته گیمینگ وجود داره. فقط کافیه در مرحله اول اهداف خودمون رو برای آینده بررسی کنیم و با در نظر گرفتن توانایی و شرایط خودمون، بهترین مسیر رو برای تبدیل شدن به یک بازی ساز حرفه‌ای دنبال کنیم.

فراموش نکنید یادگیری این مهارت و رسیدن به موفقیت نیاز به تلاش و استمرار داره و قطعاً شما در این راه چالش‌هایی خواهید داشت که باید پرقدرت با اون‌ها روبه‌رو بشید.

مطالب زیر هم بهتون کمک میکنه

تجربه موفق بازی‌سازی

در قسمت 36 از رادیو کارنکن، با یک جوان یزدی به نام سروش شهبازی (هم بنیان‌گذار و مدیر فنی استدیو بلوط گیمز) حرف زدیم. توی این گفتگوی جذاب، سروش از تجربه چند ساله خودش و تیم جوان 15 نفره‌شون در مسیر بازی‌سازی گفته. تیمی که علارغم شهرستانی بودن و کلی موانع، تونسته به پرفروش‌ترین بازی‌ها توی بازار برسه.

این گفتگو رو از لینک زیر در یوتیوب تماشا کنید (فیلترشکن روشن باشه):

صوت این گفتگو رو هم می‌تونید از طریق لینک زیر گوش کنید:

یکی از مهمترین فاکتورهایی که تو مسیر یادگیری این رشته خیلی به شما کمک می‌کنه تسلط بر زبان انگلیسی هست. مطلب زیر صفر تا صد مسیر یادگیری زبان انگلیسی رو ارائه کرده.

سوالات متداول

ما سعی کردیم تمامی نکاتی که از رشته طراحی بازی های رایانه ای باید بدونید رو با زبانی ساده و کاربردی در اختیار شما قرار بدیم. شما هم اگه تجربه شخصی یا سوالی در این رابطه دارید؛ حتماً برامون تو بخش کامنت‌ها بنویسید.

به نظر شما آینده رشته بازی سازی در ایران به چه شکل خواهد بود!؟



کانال یوتیوب پادکست رادیو کارنکن
اینستاگرام پادکست رادیو کارنکن

1 دیدگاه برای “همه چیز درباره رشته طراحی بازی های رایانه ای (از یادگیری تا ورود به بازارکار)

  1. علی گفته:

    ممنون از اطلاعات کاملی که دادید.
    بنظرم برای یادگیری رشته طراحی بازی های رایانه ای نیاز به دانشگاه رفتن نیست. ولی نیاز به علاقه زیاد و پیگیری مستمر در مسیر یادگیری این حرفه هست…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *