آزادکاری یا فریلنسینگ، این روزها بسیار محبوب شده است. این روش کسب درآمد مثل هر روش دیگری خوبیها و بدیهایی دارد و ما در این مطلب قرار است مزایا و معایب فریلنسینگ را بررسی کنیم. شاید شما هم علاقهمند هستید فریلنسر شوید؛ اما هنوز مطمئن نیستید که فریلنسینگ برای شما مناسب است یا نه. 🤔
با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی در مورد مهمترین مشکلات فریلنسرها به دست آورید و در نهایت بهترین تصمیم را بگیرید.
1- پردرآمدترین مشاغل فریلنسری
در مطلب پردرآمدترین مشاغل فریلنسری گفتیم:
فریلنسر کسی است که به طور رسمی استخدام نمیشود و به صورت مستقل و پروژهای و معمولاً به شکل دورکاری فعالیت میکند.
همچنین در آن مطلب، به معرفی پردرآمدترین مشاغل فریلنسری پرداختیم که بسیار محبوب هستند.
این مشاغل عبارتاند از:
۱- معلم آنلاین ۲- بازاریاب اینترنتی ۳- مدیر شبکههای اجتماعی ۴- طراح لوگو ۵- طراح وب ۶- مترجم | ۷- کارشناس سئو ۸- کپی رایتر ۹- UX رایتر ۱۰- UX دیزاینر ۱۱- عکاس ۱۲- ویدئو ادیتور |
فریلنسری هم مانند کار کارمندی مزایا و معایبی دارد. برای شروع باید علاوه بر نیمهی پر لیوان، به نیمهی خالی نیز توجه کنیم و با توجه به تواناییها و شرایط زندگیمان بهترین راه را انتخاب کنیم.
2- مزایای فریلنسری
به طور کلی نداشتن محدودیت جزو مهمترین مزایای فریلنسری است. به همین دلیل است که به فریلنسری، آزادکاری نیز میگویند.
دیگر مزایای فریلنسری عبارت است از :
بیشتر بخوانید: نقشه راه پروژه گرفتن به صورت فریلنسری
1-2- محدود نبودن ساعات کاری:
رفتن به سر کار هر روز، رأس ساعت مشخص برای خیلی از افراد مقدور نیست و یا سخت است. وقتی کارمند باشیم، هر روز تایم مشخصی را درگیر کار هستیم و اگر کار واجبی داشته باشیم باید از قبل با مدیر هماهنگ کنیم و مرخصی بگیریم.
اما یک فریلنسر این آزادی را دارد که هر ساعتی از روز و حتی هر روزی از هفته را که دوست دارد به کارکردن بپردازد. فقط باید تا پایان وقت هماهنگ شده با کارفرما، پروژه را آماده کند و تحویل دهد.
2-2- محدود نبودن درآمد:
یک فریلنسر محدودیت درآمد ندارد و میتواند به طور همزمان به فعالیت در چند شغل بپردازد. همچنین در خیلی از مواقع فریلنسر دستمزد را خودش تنظیم میکند. مثلاً زمانی که از طریق سایتهای فریلنسری به دنبال پروژه باشد.
3-2- محدود نبودن محل کار:
به فریلنسرها کارمند پیژامهای هم میگویند.😀 در واقع یک فریلنسر میتواند کارش را هر جایی (حتی در سفر) انجام دهد. وسایل مورد نیاز اکثر فریلنسرها به طور معمول، اینترنت، کامپیوتر و تلفن همراه است.
یکی دیگر از محلهای مورد علاقهی فریلنسرها کافهها هستند. برای روزهایی که خانه شلوغ است، کافهها گزینهی مناسبی برای انجام فعایتهای فریلنسری هستند.
همین عامل باعث میشود فریلنسرها وقت بیشتری برای خودشان داشته باشند، با دوستان و خانوادهی خود بیشتر وقت بگذرانند و بیشتر به سفر بروند.🤩
به فریلنسرهایی که زیاد سفر میکنند و کارشان را در سفر انجام میدهند کوچگرد دیجیتالی میگویند. در واقع «کوچگردی دیجیتالی» یا «Digital Nomad» این روزها تبدیل به یک سبک زندگی شده است.
4-2- به استخدام شدن نیازی نیست!
برای فریلنسر شدن نیاز نیست در آزمونهای استخدامی شرکت کنیم. نه سابقهی کار، نه کارت پایان خدمت، نه مدرک دانشگاهی! هیچ کدام نیاز نیست.
آنچه اهمیت دارد تواناییهای فردی است. حتی لازم نیست برای پیدا کردن شغل مناسب به شهرهای بزرگ مهاجرت کنیم. همه چیز برای شروع ساده است.
5-2- نداشتن رئیس و آقا بالا سر:
یکی از بهترین مزایای فریلنسری این است که هیچ رئیسی وجود ندارد. در واقع یک فریلنسر همهکاره است. 😎
خودش برای کار برنامهریزی میکند و خودش بر روند کار نظارت میکند؛ بنابراین هیچ مدیری او را کنترل نخواهد کرد.
3-معایب فریلنسری
1-3- نداشتن درآمد ثابت
بدون شک یکی از بزرگترین معایب فریلنسری نداشتن درآمد ثابت در هر ماه است. این امر باعث میشود پیشبینی سود ماهانه و سالانه سخت شود. ممکن است یک ماه درآمد یک فریلنسر عالی و ماه دیگر، میزان درآمد مورد قبول نباشد.
این از مهمترین عوامل ریسک در کار فریلنسینگ است که فریلنسرها باید برای آن برنامهریزی داشته باشند.
2-3- نداشتن مزایای شغل ثابت
متأسفانه مزایای شغلهای ثابت مثل بیمه، پاداش، حقوق بازنشستگی و … برای فریلنسرها وجود ندارد. یکی از مهمترین مشکلات فریلنسری حقوق بازنشستگی است.
باید توجه داشته باشید که در کار فریلنسری افراد تا زمانی که قادر به انجام پروژه هستند، حقوق دارند.
3-3- تداخل کار با زندگی شخصی
داشتن تعادل بین زندگی و کار برای یک فریلنسر خیلی مهم است. کار کردن در خانه و داشتن ساعات کاری منعطف درعین حال که باعث آزادی عمل میشود، ممکن است باعث وقفه در کار نیز شود.
همچنین مشکلات خانه و کارهای شخصی، ممکن است زمان زیادی از وقت یک فریلنسر را بگیرد. برای جلوگیری از این مشکلات، داشتن نظم و برنامهریزی برای یک فریلنسر بسیار مهم و حیاتی است.
بهتر است فریلنسرها هر روز رأس ساعت معین، دست به کار شوند و طوری برای کار برنامهریزی کنند تا در زمان تعیین شده برای تحویل پروژه، آن را به کارفرما تحویل دهند.
4-3- نداشتن مدیر و همکار!
در قسمت مزایای فریلنسری گفتیم که نبود مدیر، یک مزیت است. اما این مزیت میتواند تبدیل به یکی از معایب فریلنسینگ شود. از آن جایی که تمام مسئولیت کار با خود فریلنسر است، فریلنسرها باید از مهارت کافی برخوردار باشند. در کار فریلنسری کسی نیست تا اشتباهات را در حین کار بررسی کند. همچنین نداشتن همکار نیز باعث سنگین شدن حجم کارها میشود.
این موضوع یکی از مهمترین مشکلات فریلنسرها است. به طوری که گاهی برای انجام پروژههای سنگین، فردی را استخدام میکنند. در واقع یک فریلنسر باید تمام کارها از جمله بازاریابی، پیدا کردن مشتری، حسابداری و… را به تنهایی انجام دهد.
سخن آخر
ما در این مطلب در مورد مزایا و معایب فریلنسر بودن حرف زدیم تا شما بتوانید بر اساس شخصیت و سبک زندگیتان بهترین راه را انتخاب کنید. در واقع فریلنسری سبک زندگی انعطافپذیرتری به افراد میدهد و این باعث میشود افراد زیادی به آن علاقهمند شوند.
اگر شما هم میخواهید یک فریلنسر شوید، برای شروع:
- بر روی مهارتهایتان کار کنید. 💪
- یک رزومهی خوب آماده کنید.😎
- در یک سایت فریلنسری ثبت نام کنید. 💻
مطالب مرتبط با مزایا و معایب فریلنسینگ
اگر تصمیم گرفتهاید فریلنسر شوید، به شما توصیه میکنم مطلب «چگونه فریلنسر شویم؟» را از دست ندهید:
همچنین بهتر است با تاریخچهی فریلنسری هم آشنا شوید:
اگر فریلنسر هستید، مطلب «چگونه یک فریلنسر بینالمللی شویم؟» را از دست ندهید. این مطلب به شما برای کسب درآمد دلاری کمک میکند:
چگونه یک فریلنسر بینالمللی شویم؟
ما در مورد مزایا و معایب فریلنسینگ حرف زدیم و سعی کردیم همهی معایب فریلنسری را مطرح کنیم.
اگر سؤالی در مورد موارد گفته شده دارید، از ما بپرسید.☺️
همچنین اگر تجربهای در زمینهی فریلنسری دارید با ما در میان بگذارید.😍