کارآفرینی کودکان یکی از موضوعات مهمیه که برای شروع آن هیچوقت زود نیست! آموزش کارآفرینی به کودکان و نوجوانان اونقدر اهمیت داره که در کشورهای پیشرفته درس آموزش کارآفرینی در مدارس تدریس میشه. در این درس نقشه راه کسب درآمد به دانشآموزان آموزش داده میشه تا قبل از اینکه بطور تمام وقت وارد بازار کار بشن با کسب درآمد آشنا شده باشن!
کودکان به طور طبیعی کنجکاو و خلاق هستن و این امر ذاتی کارآفرینیه. از بسیاری جهات، تأثیر پرورش یک کودک کارآفرین شبیه یادگیری زبان دوم در سنین پائینتره. یادگیری زبان در کودکی بسیار آسونتر از بزرگسالیه. عادتهای صحبت کردن و مسیرهای ارتباطی هنوز به طور محکم ایجاد نشده و به کودک اجازه میده تا به راحتی با زبان جدید سازگار بشه.
تقویت و ایجاد ویژگیهای کارآفرینی و شخصیت کارآفرینی، در سنین ابتدایی و دهه اول زندگی کودک میتونه زمینهساز ایجاد شخصیت و نگرش کارآفرینانه در سنین بالاتر باشه.
آموزش کارآفرینی به کودکان از سنین پائین به آنها امکان میده تا با چالشها سازگار بشن و به طور کلی مهارتهای حرفهای کسب و کار را یاد بگیرن و در بزرگسالی از آن بهره ببرن.
آموزش مهارتهای شغلی کارآفرینی در حوزه کودک حتی اگه کودکان رو تبدیل به کارآفرین نکنه میتونه تأثیر زیادی بر حرفه شغلیشون داشته باشه؛ مهارتهایی مثل سازماندهی، استقامت و حل مسئله و …
اگه قصد دارید به فرزندتون کمک کنید تا یه کسب و کار راهاندازی کنه، در اینجا نکاتی ارائه شده که برای پرورش روحیه کارآفرینی در کودکان بسیار مهمه.
فهرست مطالب
- کارآفرینی کودکان ، چرا و چگونه؟
- 20 مهارتی که در آموزش کارآفرینی به کودکان تضمین میکنه در آینده شغل خوبی خواهند داشت
- کارآفرینی کودکان ، چند نمونه از کودکان کارآفرین موفق
- آموزش کارآفرینی به کودکان برای مشاغل آینده
کارآفرینی کودکان ؛ چرا و چگونه؟
کمک به فرزندتون برای راهاندازی و اداره کسب و کار، یکی از با ارزشترین چیزهاییه که میتونید به کودکتون ارائه بدید. این به اونها اجازه میده تا قبل از ورود به بزرگسالی، سختیها رو تجربه کنن، بر چالشها غلبه کنن و مسئولیتپذیری رو یاد بگیرن.
آموزش کارآفرینی به کودکان با تقویت مهارتهایی که در اینجا ارائه میشه و تجربه کارآفرینی باعث میشه اعتماد به نفس بچهها افزایش پیدا کنه و بتونن در آینده کسب و کار خودشون رو راهاندازی کنن.
اهمیت آموزش کسب و کار به کودکان
ما به عنوان والدین میخوایم فرزندانمون وقتی بزرگ میشن، شاد و موفق باشن. چند کار وجود داره که میتونیم الان انجام بدیم تا فرزندانمون رو برای موفقیت در زندگی آیندهشون آماده کنیم.
یکی از راههایی که میتونیم از آیندهای روشن برای فرزندانمون مطمئن بشیم آموزش کسب و کار به کودکان و آموزش مهارتهای شغلی به اونهاست تا روحیه کارآفرینی پیدا کنن و بتونن با ناملایمات کنار بیان.
مهارتهای لازم برای موفقیت در آینده، مهارتهای آمادگی شغلیه که از تجربه آموخته میشه، نه از خواندن کتابهای موفقیت!
کسب نمرات خوب در مدرسه برای آماده کردن دختر پسرامون برای داشتن شغل درجه 1 کافی نیست. مثل هر مهارت جدیدی که با تمرین یاد گرفته میشه باید به بچههامون یاد بدیم بلندمدت فکر کنن، حواسشون به محیط کار باشه، با دنیای واقعی سازگار باشن، استعدادهاشون رو بشناسن و در کل مثل یک کارآفرین فکر کنن.
درک و دونستن مهارتهای شغلی لازم برای موفقیت و استفاده از این مهارتها میتونه رشد و موفقیت فرزندانمون رو رقم بزنه.
مهارتهای زندگی کارآفرینی در حوزه کودک
بچهها به مهارتهای اساسی زندگی نیاز دارن که شامل:
- نحوه صحیح نشستن
- دست دادن
- حفظ تماس چشمی
- واضح صحبت کردن
- و …
به طور منظم با کودکتون صحبت کردن رو تمرین کنید و بهشون یاد بدید که چجوری با مردم احوالپرسی کنن، تماس چشمی داشته باشن، “لطفاً” و “متشکرم” بگن، با دهان بسته بجوند، به موقع و سروقت باشن، مسئولیت کارهاشونو بپذیرن و راستگو باشن.
یاد گرفتن این مهارتها نه تنها برای کارآفرینی کودکان بلکه برای زندگی آنها مهم است.
آموزش کسب و کار به دانشآموزان
در نظام آموزشی فعلی، معلم به عنوان ارائهدهنده اصلی محتوا و دانشآموز به عنوان منفعل و گیرنده محتواست و نتیجه اینه که معلم محتوایی که باید ارائه بده را منظور میکنه و دانشآموز محتوا را صرفاً به عنوان درسی که باید حفظ کنه و نمره خوب بگیره در نظر میگیره؛ در نتیجه هدف نظام آموزشی فعلی صرفاً کسب نمره قبولی در امتحانه و نه یادگیری واقعی!
برای آموزش کسب و کار به دانش آموزان باید روحیه عملگرایانه و جستجوگرشون رو تقویت کرد و مهارتهایی مثل شبکهسازی رو به آنها آموزش داد.
نظام آموزشی باید به سمتی پیش بره که افراد خلاق و یادگیرنده تربیت کنه و برای داشتن آیندهای بهتر بر کارآفرینی در حوزه کودک سرمایهگذاری کنه. در نظامهای آموزشی موفق کشورهای پیشرفته، دانشآموز به عنوان عنصر یادگیری و معلم به عنوان مربی و تسهیلگر عمل میکنه و هدف، یادگیری دائمی و گروهی، تلاش حداکثری فراگیر برای یادگیریه.
اگه به دنبال راهاندازی یک کسب و کار برای فرزندتون هستید، در این مطلب از سایت کارنکن شغلهای پردرآمد برای نوجوانان ارائه شده!
20 مهارتی که در آموزش کارآفرینی به کودکان تضمین میکنه در آینده شغل خوبی خواهند داشت:
- انگیزه و اعتماد به نفس
- ایجاد نگرش خلاق
- عملگرایی
- تقویت حس کنجکاوی
- پرسشگری
- تقویت حس استقلال
- مهارت کار گروهی
- مسئولیتپذیری
- مهارت حل مسئله
- مدیریت زمان
- سواد مالی و قدردانی از پول
- مدیریت استرس
- فن بیان و مذاکره
- پرورش مهارت انعطافپذیری در برابر تغییرات
- مهارت درک افکار و احساسات خود و دیگران
- کسب مهارت یادگیری و انتقال آموختهها به دیگران
- تقویت مهارت رهبری همسالان و گروههای کوچک
- تقویت مهارتهای فردی
- صبر و استقامت
- احترام
کارآفرینی کودکان با آموزش مهارتهای شغلی از سنین پایین
همه 20 مهارتی که در بالا اشاره شد مهمه ولی در اینجا 5 مورد رو به طور جزئیتر بررسی میکنیم:
1. انگیزه و اعتماد به نفس
برای تقویت روحیه کارآفرینی کودکان، به اونها انگیزه بدید تا از خودشون مطمئن بشن. به جای اینکه به خاطر شکستها و اشتباهاتشون احساس گناه کنن، به اونها اطمینان بدید که نتیجه سختکوشی موفقیته!
2. ایجاد نگرش خلاق
برای آموزش کارآفرینی به کودکان ، اونها رو در معرض موانع و چالشهای کارآفرینی قرار بدید تا یاد بگیرن چجوری راهحل خلاقانهای برای عبور از آن پیدا کنن.
3. تقویت حس کنجکاوی
به فرزندانتون اجازه بدید سرگرمیهای جدید کشف کنن، کتاب بخونن و ذهن کنجکاوشون در اطراف پرسه بزنه
4. تقویت حس استقلال
استقلال را تشویق کنید و اجازه بدید شکست بخورن، فرزندانتون رو به سمت راهحلهای درست راهنمایی کنین ولی بهشون اجازه بدید مستقل عمل کنن و از شکستها درس بگیرن
5. سواد مالی و قدردانی از پول
روش صحیح شمارش پول و انجام محاسبات اولیه پول رو به آنها یاد بدید تا بتونن بدون ماشین حساب کار کنن. اگه کودکی نتونه به راحتی محاسبات اولیه پول رو در ذهن خود انجام بده، در برابر کلاهبرداریهایی که میتونه در آینده پرهزینه باشه، آسیبپذیره.
مطلب سواد مالی کودکان و نوجوانان از سایت متمم توصیه میشه حتماً بخونیدش!
با آموزش کارآفرینی به کودکان، آنها احترام بیشتری برای پولی که به سختی بدست میاد قائل میشن و میدونن پول علف خرس نیست و از طریق کار و سختکوشی بدست میاد.
دیدن ویدئوی زیر با موضوع دلایل ضرورت آموزش کارآفرینی به کودکان رو از دست ندید!
کارآفرینی کودکان ، چند نمونه از کودکان کارآفرین موفق
کارآفرینی کودکان چیزیه که برای داشتن کارآفرینان نسل آینده باید بهش توجه کرد. در این ویدئو کودکان کارآفرینی که ما را وادار به فکر کردن میکنن به منظور الهام گرفتن آورده شده که دیدنش توصیه میشه.
آموزش کارآفرینی به کودکان برای مشاغل آینده
اگه میخواید فرزندانتون رو با مهارتهای کارآفرینی آشنا کنید، به این واقعیت شگفتانگیز فکر کنید که 85 درصد از مشاغلی که در سال 2030 وجود خواهند داشت، هنوز اختراع نشده!
ما باید از همین الان فکر کنیم و مطمئن بشیم که آیا دختران و پسرانمون وقتی در آینده به طور تمام وقت وارد بازار کار میشن دارای مهارتهای اجتماعی و شغلی لازم و سازگار با بازار کار در حال تغییر آینده هستن؟
اگه میخواید با شغلهای آینده بیشتر آشنا بشید، این مطالب رو از دست ندید:
به نظر شما چرا آموزش کارآفرینی به کودکان مهمه؟