درود، من میخواستم بدونم که
توی این دوره راجع به passive income و شغلهایی که به درآمدغیرفعال منجر میشن؛ توضیحی داده شده؟
طراحی مسیر شغلی، بدهی شما به آینده و زندگی خودتان است. آموزشی ضروری، که هیچ کس حواسش نبوده که یادت بدهد. آموزشی که برای رضایت شغلی و در نتیجه رضایت از زندگی، لازم است، اما قرار نیست آن را در هیچ دانشگاه و مدرسهای پیدا کنید.
واقعیت این است که فرمول یکشبه خوشبخت شدن وجود ندارد. برای رسیدن به شغل مناسب، نه نیاز به سخنرانی انگیزشی است و نه تستهای همهچیزدان. آنچه که نیاز است، نگاه طراحانه، عملگرا بودن، تغییر نگرش و خلاقیت است که شما را تبدیل به یک طراح زندگی میکنند.
در طول دوره، از تستهای معتبر شغلی و استعدادیابی زیر به عنوان یک ابزار کمکی استفاده خواهیم کرد:
1. تست لنگرگاههای شغلی ادگار شاین
2. تست هوش چندگانه گاردنر
3. روش استعدادیابی جانسون اوکانر
4. تست استعدادیابی کالیفتون
البته نمیتوان تنها با اتکا به این نتایج دست به طراحی مسیر شغلی زد. چرا که دامنه علایق و ترجیحات افراد گسترده است و هر تست، با وجود خطاهای ذاتی، سعی میکند تنها بخش از آنها را پوشش دهد.
در طی دوره راجع به نحوه شکلگیری تستها و همینطور ضعفهایی که ممکن است داشته باشند، مفصل صحبت میکنیم.
چه کسی را میشناسید که تمامی شغلها را بشناسد؟
گرفتن مشاوره شغلی فرایندی زمانبر (و صد البته هزینهبر) است. فرض کنید مشاوری را پیدا کنید که تمام شغلهای روز دنیا را بشناسد. چقدر احتمال دارد بتواند در چند جلسه و چند ساعت، با شناخت نسبی شما که معمولا از تستهای مختلف به وجود میآید، بهترین شغل را به شما معرفی کند؟
و چه کسی را میشناسید که شما را بهتر از خودتان بشناسد؟
خودشناسی، فرایندی پیچیده است. در جلسات مشاوره شغلی، تنها ابزار شناخت شما، تستها هستند، که چندان نمیشود به نتایج آنها استناد کرد. در این زمینه، بهترین مشاور شما خودتان هستید، چرا که بهتر از هر کسی میتوانید با تجربه کردن و عملگرایی خودتان را بشناسید.
و فرض کنید مشاوری پیدا کنید که دو مورد بالا را داشته باشد. آیا همینها برای طراحی مسیر شغلی کافی است؟
خیر! مهارتهایی مانند تحمل ابهام، پادشکنندگی، و … هستند که در جلسات مشاوره به اهمیت آنها اشارهای نمیشود. بدون این مهارتها، نمیتوان مسیر شغلی مناسب را طراحی کرد.
در دوره طراحی مسیر شغلی، ترکیبی از آموزش، تغییر نگرش و منتورینگ را فراهم کردهایم. مجموعهای کامل و مطمئن، که از راه خوشناسی و کسب مهارتهای ضروری به شغل مناسبتان برسید.
اساتید این دوره در لابراتوار طراحی زندگی دانشگاه استنفورد تاکنون برای بیش از ۱۵ سال آن را برگزار کردهاند. از قضا این دوره یکی از دورههای بسیار پرطرفدار در دانشگاه استنفورد هم هست.
این دوره علاوه بر استنفورد، با همان چارچوب در چندین دانشگاه آمریکا و سایر کشورها هم برگزار شده و میشود.
در این فصل به معرفی دوره، مدرس آن و همچنین نقشه راهمان در طی مسیر میپردازیم. به علاوه از اهمیت طراحی مسیر شغلی برای شما خواهیم گفت.
اولین قدم طراحی مسیرشغلی و رسیدن به شغل مناسب، این است که نگرشهای قبلی را کنار بگذاریم. در این فصل راجع به باورهایی صحبت میکنیم که توسط اکثر جامعه مورد قبول هستند، اما شاید چندان درست نباشند. همچنین از روشهای پذیرش مشکلاتی میگوییم که تغییر آنها در اختیار ما نیست.
عوامل زیادی هستند که در رسیدن به شغل رضایتبخش نقش دارند. در این فصل به کشف علاقه و استعداد با روشهای دقیق و اثباتشده میپردازیم. سپس به سراغ کشف رسالت شخصی میرویم و در پایان در خصوص تفکر سیستمی صحبت خواهیم کرد.
پول چیز مهمی است. هرکس غیر این بگوید، واقعیت را درنظر نگرفته. مسیر شغلی ما باید بتواند نیازهای مادیمان را برآورده کند. این مورد بسیار مهم را حتماً در نظر خواهیم گرفت. باید بتوانیم نیاز بازار و شغلهای آیندهدار را بشناسیم.
با گذراندن چهار مرحله قبل و انجام تمرینها، دیگر زمان مصداقیابی رسیده است. در پایان این فصل، بدون وجود پیشداوریها و با کنار گذاشتن موانع مصداقیابی، به مصادیق شغلی مرتبط با علاقه و استعدادتان خواهید رسید.
ما زندگیهای خوب داریم، نه یک بهترین زندگی.
بر این اساس با روشی تمرین-محور و با در نظر گرفتن واقعیتهای زندگی، چند ایده جدید برای زندگیمان مینویسیم و آنها را مورد بررسی و ارزیابی قرار میدهیم.
هیچ روشی برای خودشناسی، دقیقتر و باارزشتر از تجربه کردن نیست. در این فصل از فواید تجربه کردن میگوییم و تلاش میکنیم بانک تجربه خود را تا حد امکان غنی کنیم تا بتوانیم تصمیمات شغلی دقیقتری بگیریم.
اینکه در حال حاضر چند کار را به صورت همزمان انجام میدهیم، کار درستی است؟اگر در چند زمینه خودمان را مستعد میدانیم یا به چند حوزه علاقه داریم، چکار کنیم؟کی باید روی یک موضوع تمرکز کنیم؟ اصلا باید تمرکز کنیم؟ در مورد این سوالات مفصل حرف خواهیم زد.
ما انسانها موجوداتی اجتماعی هستیم و قطعا نظر دیگران میتواند روی کیفیت زندگی ما تاثیرگذار باشد. در این فصل به سوالاتی از این جنس پاسخ خواهیم داد:
اگر به تصمیمی برای مسیر شغلیمان رسیدیم و خانواده مخالفت کرد چه کنیم؟
با فشار اجتماعی موقع انتخابهایمان چطور برخورد کنیم؟
منابع بسیاری هستند که در ادامه راه طراحی زندگی و مسیر شغلی راهنمای شما خواهند بود که در این فصل علاوه بر جمعبندی مطالب، به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
با ثبتنام در دوره، دسترسی شما به 11 ساعت محتوای آموزشی ایجاد خواهد شد. قرار است مطالبی در این زمان یاد بگیرید که در دانشگاه و مدرسه آموزش داده نمیشوند.
دوره طراحی مسیر شغلی، کاملا تمرین-محور است. بنابراین و برای راحتی شما، تمامی تمرینها و منابع معرفی شده در طی دوره را برایتان در کتابچهای جمعآوری کردهایم.
به مدت 365 روز بعد از ثبتنام در دوره، با شمارهای اختصاصی در خدمت شما خواهیم بود تا بتوانیم به سوالات شما در مورد تمرینها و مباحث دوره پاسخ بدهیم.
شش سال پیش بود که با توجه به دغدغه شخصی خودم، و سردرگمی مشابهی که در افراد برای انتخاب شغل میدیدم، شروع به برگزاری دوره طراحی مسیر شغلی به صورت حضوری و آنلاین کردم. به مرور به دانشگاهها و مراکز مختلفی برای آموزش دعوت شدم و متوجه شدم که این احساس سردرگمی، مساله افراد زیادی از جامعه است. منبع اصلی من در آن زمان، دوره طراحی زندگی دانشگاه استنفورد بود که البته با گذر زمان با توجه به نیاز مخاطب ایرانی، تغییرات مثبتی در محتوای آن ایجاد کردم.
دغدغه مشترکی که من با شما دارم، همین سردرگمی بود که برای ادامه زندگی شغلیام تجربه کردم. داستان مفصل آن را میتوانید در ادامه بخوانید.
دانشجوی دکتری یکی از بهترین دانشگاههای کشور (امیرکبیر) بودم. قرار بود بعد از پایان تحصیلم استاد دانشگاه بشوم.
نمرههایم مثل همیشه خوب بود، مثل مقطع کارشناسی که در همان دانشگاه دو رشته خوانده بودم و در یکی شاگرد اول بودم.
مثل دوره ارشد و شرایط ممتازی و ورود بدون آزمون به مقاطع بالاتر.
اما یک جای کار میلنگید، من معلمی را دوست داشتم، اما واقعاً استاد دانشگاه شدن در رشتۀ مکانیک میتوانست من را راضی کند؟
شک کردم، شروع کردم به بررسی بیشتر. شروع کردم به تلاش برای شناخت بیشتر خودم.
تجربۀ این شک کردن را قبلاً هم داشتم، وقتی بعد از 2-3 سال کار کردن در صنعت نفت، فهمیدم این، آن چیزی نیست که مرا راضی کند. فکر میکردم استاد دانشگاه شدن میتواند مرا راضی کند، ولی حالا به آن هم شک کرده بودم.
اصلاً از شغلم چه میخواهم؟ از زندگی چه میخواهم؟ سردرگم بودم.
دوران سردرگمی سخت گذشت، ولی بالاخره تصمیمم را گرفتم. 1 سال و اندی بعد از آن شک اولیه، تصمیم به انصراف از دکتری گرفتم.
نزدیکانم مخالف این تصمیم بودند. آینده ابهام داشت. اما من فقط یک بار زندگی میکردم و حیف بود مسیری را بروم که من را راضی نکند، هرچند از نظر دیگران خیلی هم خوب باشد.
البته که ریسک را حداقل کرده بودم و موقع انصراف، کسبوکاری در حوزۀ دیجیتال مارکتینگ داشتم، ولی خب، تصمیم سختی بود.
مکان: سالن آمفیتئاتر دانشگاه تربیت مدرس، مراسم اختتامیه طرح دوم توانمندسازی صدف (برگزار شده توسط معاونت علمی ریاست جمهوری در 5 شهر و برای 1000 نفر).
مجری قرار است استاد برگزیدۀ طرح را معرفی کند، بقیهاش را خودتان ببینید:
لحظات خیلی شیرینی بود. انتظار آن شورِ بچهها را نداشتم. الان بعد از گذشت دو سال، باز هم مزۀ شیرینش را حس میکنم.
من عاشق معلمی بودم و هستم. همین علاقه هم باعث شد بروم سمت دکترا خواندن، میخواستم معلم شوم.
اما به این فکر میکردم که بروم دانشگاه به بچههای مردم سیالات و انتقال حرارت و احتراق درس بدهم که آخرش با مدرک مهندسی مکانیکشان چه کاری بکنند؟
خیلی از صنایعی که همین مهندسین مکانیک الان در آن مشغولند، فقط به زورِ پول نفت زندهاند و اگر روزی این ارث پدری نباشد چیزی هم از آنها باقی نخواهد ماند. اکثر آنها نهایتاً یک مهندس مکانیک بیکار میشوند.
و من از معلمی این را نمیخواستم.
و البته الان دارم معلمی میکنم، اما چیزهایی را آموزش میدهم که خودم باور دارم میتواند برای دیگران مفید باشد. افتخار تدریس مهارتهای نرم و طراحی مسیر شغلی برای دانشجویان در شهرها و دانشگاههای مختلف را داشتهام.
خوشحالم که این مسیر را آمدم، سخت بود، ولی میارزید. حتماً میارزید.
چند سالی است پادکست هم راه انداختهام. پادکست کارنکن حالا پرشنوندهترین پادکست فارسی در حوزۀ کسب و کار است و این یعنی میتوانم حرفهایم را نه فقط برای دانشجویان یک کلاس، بلکه برای هزاران شنونده در گوشهگوشۀ ایران بگویم.
پادکست کارنکن تا الان بیشتر از ششصدهزار بار شنیده شده، بله ششصدهزار بار! 90 درصد شهرهای ایران جمعیتی کمتر از این دارند.
و این برندهاییست که در پادکست کارنکن با آنها همکاری کردهایم:
تا الان بیش از 20 دورۀ کارآموزی از راه دور تولید محتوا و SEO برگزار کردهایم و افتخار میکنم که دهها نفر به واسطۀ شرکت در دورههای ما مهارتی یاد گرفتهاند که میتوانند با آن مشغول به کار شوند.
فقط در ظرف مدت 8 هفته، آدمها از سطح صفر به مهارتی میرسند که با آن کسب درآمد میکنند، کاری که دانشگاه در 4 سال و 6 سال هم انجام نمیدهد.
و این همان معلمیای است که دوستش دارم. 🙂
وبسایتی که در آن هستید، یعنی وبسایت کارنکن در حال حاضر ماهانه بیش از 180هزار مخاطب دارد. اگر نگاهی به روند رشد آن در یک سال گذشته بیندازید، میتوانید پیشبینی کنید که به زودی این آمار از میلیون هم رد خواهد شد.
این یعنی آیندۀ روشن. و این یعنی قدرت اثرگذاری در مقیاس بسیار وسیع.
از پردۀ اول تا دوم برای من، خودشناسی بود و تلاش بود و جرات تغییر.
شناخت شغلها و فرصتهای جدید بود و علاقه به معلمی و بهره بردن از جادوی اینترنت.
و البته سختی بود و مخالفت اطرافیان بود و روزهای بیانگیزگی.
حالا من با دوره طراحی مسیر شغلی اینجا هستم تا شما این مسیر را راحتتر بروید. البته که هیچوقت راحتِ راحت نخواهد بود.
این موضوع همیشه دغدغهام بوده که چطور میشود به آدمها کمک کرد تا مسیر شغلی مختص به خودشان را طراحی کنند و به همین خاطر بیش از دهها کتاب و دورۀ این حوزه را بررسی کردهام. در نهایت روش طراحی مسیر شغلی دانشگاه استنفورد به نظرم از همه مفیدتر بود.
از این روش معتبر و امتحانپسداده استفاده خواهیم کرد و البته میتوانید مطمئن باشید کسی در کنارتان است که خودش این راه را رفته و میداند در هر مرحله، به چه چیزهایی نیاز دارید.
آمادهاید برای این خودشناسی و تلاش و تغییر و ساختن پردۀ دومِ جذاب زندگی شغلیتان؟
با من همراه شوید.
از یک جایی باید شروع کنی به خودشناسی و تلاش برای ساختن یک زندگی رضایتبخش.
بدان که این دوره به واسطه خاستگاهش، دانشگاه استنفورد، معتبر و تضمینشده است. به علاوه مدرس دوره سالهاست که در زمینه طراحی مسیر شغلی فعال است و محتوای دوره را طی شش سال تعامل با بیش از دو هزار دانشجو، بهبود داده است.
با این وجود، ضمانت بازگشت وجه یک هفتهای دوره جای هیچ ریسکی برایت نخواهد گذاشت و میتوانی با خیال راحت در این مسیر همراه ما باشی.
بخشهایی از دوره رو به رایگان از لینک زیر ببین:
تفاوتی نمیکند چند ساله باشید، چه تحصیلاتی داشته باشید، شاغل باشید یا خیر. اگر احساس میکنید که در جایی که باید باشید نیستید، یا قصد دارید با شناخت خودتان کیفیت بالاتری از زندگی را تجربه کنید، این دوره برای شماست.
خودشناسی یک بدهی بزرگ شما به خودتونه و هرچقدر زودتر این بدهی رو باید بپردازید. یا از طریق این دوره یا هر روش دیگه پیشنهاد ما اینه که مدتی برای فکر کردن به این سوال که «من از شغل و زندگی چی میخوام؟» وقت بذارید.
پیدا کردن پاسخ این سوال، پیشنیاز رسیدن به رضایت عمیقه.
در مورد اینکه فکر میکنید دیر شده، حتما این ویس رو هم بشنوید:
با تماشای چند دقیقه از دوره متوجه میشوید که ما دیدی کاملاً واقعگرایانه و منطقی داریم و اصلاً خبری از جملات انگیزشی یا غیرواقعی نیست! 🙂 برای اطمینان خاطر بیشتر شما، تا 7 روز بعد از خرید، میتوانید درخواست بازگشت وجه دهید تا تمام هزینۀ پرداختی را به شما برگردانیم.
خیر. ما بلافاصله بعد از خرید، تمام بخشهای دوره را در اختیار شما قرار میدهیم. میتوانید هر زمان که فرصت داشتید آن را ببینید و هیچ نیازی به آنلاین بودن در ساعت مشخص نیست.
ما در طول دوره و بر اساس روشی ثابتشده، برای شما تمرینهای مختلفی میفرستیم. این تمرینها مکمل آموزشی هستند که در دوره میبینید و انجام آنها ضروری است. در پایان دوره شما به درک عمیقی از علاقه، استعداد، رسالت شخصی و نیاز بازار میرسید و میتوانید از بین گزینههای شغلی ایدهآلتان انتخاب کنید.
بله. دورۀ طراحی مسیر شغلی یک دورۀ کاملاً عملی است و در نتیجه مطمئناً در طی آن به سوالاتی برخورد خواهید کرد. ما در طول مدت دوره و پس از آن پاسخگوی این سوالات خواهیم بود.
این دوره وعدۀ پولدار شدن نمیده و راجع به چیزی مهمتر از پوله. اینکه بدونی از زندگی و شغلت چی میخوای تاثیری خیلی زیادی روی رضایتت از زندگی داره.
البته ما فکر میکنیم یک دستاورد جنبی شناخت علایق و استعدادهاتون تصمیمات بهتر توی مسیر شغلی و درآمد بیشتر هم احتمالا هست.
شما دسترسی نامحدود به محتوای دوره خواهید داشت و آپدیتهای جدید را هم دریافت خواهید کرد. مدت زمان استفاده از منتورینگ و پشتیبانی دوره هم تا یک سال پس از خرید دوره است.
محتوای دوره به صورت ویدئو در اختیار شما قرار میگیرد و تیم پشتیبانی و منتورینگ، پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.
قسط اول رو به مبلغ 1.9 همین الان پرداخت میکنید و تمامی دسترسیهایی که پرداخت یکجا داره برای شما فعال میشه. موعد پرداخت قسط دوم یک ماه بعده.
بله. اگر به هر دلیلی به مدت یک هفته درخواست بازگشت وجه بدهید، مبلغ کامل دوره برای شما بازگشت داده خواهد شد.
اگر بتونه مسأله سردرگمی شغلی رو حل کنه واقعا زیاده؟
حتی اگر کمک کنه یه تصمیم شغلی بهتر بگیرید از نظر مالی در سالهای پیش رو بیشتر از اینها به نغعتون میشه، تازه حال بد سالهایی که با حس بد سردرگمی میگذره که اصلا قیمت نداره.
پس مساله پولش نیست. مسأله اینه که آیا این دوره میتونه این کمک رو بهتون بکنه یا نه؟
بخشهایی از دوره رو گذاشتیم که رایگان ببینید و بتونید بهتر تصمیم بگیرید در این مورد:
سوال شما در لیست بالا نبود؟ برای دریافت مشاوره، سوالتان را در قالب متن یا صوت به شناسه karnakoncpd در تلگرام بفرستید، یا روی لینک زیر کلیک کنید:
سلام جناب آرامش عزیز و خانوم اکبری فر محترم. ببخشید من میخوام دوره مسیر شغلی رو شرکت کنم اما میدونید که تلگرام فیلتر شده و برای من که در یک شهر مرزی زندگی میکنم و سرعت اینترنت پایین تر از بقیه جاهاست طبعا قندشکن هم کار نمیکنه و میشه گفت عملا ما در این شهر از تلگرام و اینستا و توئیتر محرومیم. آیا امکانش نیست پشتیبانی را در بستر روبیکا یا ایتا انجام بدین تا افرادی مثل ما که در نقاط محروم کشور زندگی میکنیم هم بتونیم از دوره تون استفاده کنیم؟ لطفا خبرشو به من بدین که اگه براتون امکان پذیره با روبیکا یا ایتا کار کنین من هر چه سریعتر دوره رو بخرم و آموزشم رو شروع کنم. ممنون.
سلام و وقت بخیر.
اینجا توضیح دادیم که چطور وارد حساب کاربریتون بشید.
راهنمای ورود به حساب کاربری
توی بخش دوره ها، میتونید دوره مسیر شغلی رو ببینید و ویدئوهای مربوط به هر درس رو هم از طریق دکمه دانلود ویدئو دریافت کنید.
سلام آقا لطفا بگید من باید چکار کنم من استعداد و علاقمو میدونم ولی واقعا نمیدونم چه شغل هایی توی این دنیا براش هست اصلا نمیدونم چطور لیست کل شغل هارو پیدا کنم حتی میترسم اشتباه خودمو کشف کرده باشم خواهش میکنم من رو راهنمایی کنید هنوز هدف واضحی ندارم که براش تلاش کنم و برای مردم مفید باشم
سلام، در قدم اول شما نیاز دارید نوع نگاهتون به استعداد و علاقه و فرایند مصداقیابی رو کمی تغییر بدید.
پیشنهاد میکنم حتما به صفحۀ بخشهای رایگان دوره سر بزنید و اون ویدئوها رو ببینید.
ما فکر میکنیم این دوره میتونه شما رو از این سردرگمی دربیاره، بعد از دیدن این ویدئوهای نمونه، بهتر میتونید در مورد شرکت کردن یا نکردن در دوره تصمیم بگیرید:
https://karnakon.ir/cpds
سلام آقای آرامش از شما و همه دست اندرکاران دوره طراحی زندگی بی نهایت سپاسگزارم. من حدود یک ماه طول کشید تا دوره را کامل تماشا کنم چون بعد از هر چند جلسه تمرینات را انجام میدادم و سعی میکردم بیشتر در موردش فکر کنم وسعی کنم باور هایم را بسنجم تا اشتباهاتش را حذف کنم و باور های مفید را جایگزین کنم. بالاخره بعد از یک ماه کلنجار رفتن تونستم به جایی برسم که مسیری برای خودم طراحی کنم که در اون با اشتیاق حرکت کنم والبته دائما تجربه کسب کنم و مسیر را بروزرسانی کنم این لطف خدا و کرم اهل بیت (ع) بود که با شما و دوره بی نظیرتون آشنا شدم انشالله شاهد پیشرفت روز افزون شما خواهم بود.
سلام،
من بسیار بابت این موضوع خوشحالم که وقتی حدود دو سال پیش، یکی از دوستام یکی از اپیزودهای رادیو کارنکن رو استوری کرد، رفتم و دنبالش کردم و شدم مخاطب دائمی پادکست شما. یکم ناراحتم از اینکه چرا زودتر سراغ تهیهی این دوره نرفتم، اما الان هم باز خیلی راضیم و میتونم بگم شما واقعا رسالت خودتون رو انجام دادید. مطالب بسیار مفید بود؛ توصیه میکنم هر فردی که میخواد به مرحلهی جدیدی قدم بذاره (مثل دادن کنکور ارشد یا نه، ادامه دادن دکترا یا نه و …) و اندک شکی داره و یا حتی اگر شکی هم نداره، یه مکثی بکنه و مسیر شغلیش رو سعی کنه طراحی و یا بازطراحی کنه. من الان، اول تغییر مسیری از سمت مهندسی برق به هنر هستم و این دوره دریچهی جدیدی رو به روم باز کرده که امیدوارم با همت خودم به جاهای خوبی برسه.
با سپاس از زحمات شما
سلام اقاا یآرامش من خیلی اتفاقی بدون هیچ شناخت قبلی از شما و سایت اشنا شدم هیچ وقت نتونستم بفهمم تو چی استعداد دارم عشق وکالت داشتم رفتم حقوق خوندم وکالتم قبول نشدم ولی تو کار فهمیدم ادم این کار نیستم بیشتر روحیه ام هنریه دوست دارمبرای خودم کسی شم اما خب فعلا یه کارمند ساده ام خوش ذوقم اما نمیدونم تو چه کاری باید برم که هم جایگاه اجتماعی داشته باشم هم درامد خوب چون دغدغه مالی هم دارم یه مقدار سخته که ادم بخواد کارشو رها کنه با توجه به اینکه تو سال جدید نمیخوام اشتباه کنم این دوره به درد من میخوره؟
خیلی خوشحالم که با این وبسایت و این صفحه آشنا شدم. در حال حاضر نمی تونم این بسته رو بخرم مشکل مالی ندارم ولی فعلا توی برنامه ریزی ام نیست و با خودم قرار گذاشتم که حتما طبق برنامه ام پیش برم اما وقتی برنامه ام رو به اتمام رسوندم می خرمش تا در کارم پیشرفت کنم. از کجا معلوم شاید این فیلم من رو متقاعد کرد که مسیرم اشتباست و کلا 180 درجه مسیرم رو عوض کردم! خخخ
فکر می کنم حدود دو ماه دیگه می تونم این بسته رو بخرم. ازتون متشکرم و فکر می کنم آدم خیلی خوش شانسی هستم. چون امروز با دو تا کتاب خیلی خوب آشنا شدم و همین امروز با فیلم آموزشی شما به طور اتفاقی آشنا شدم. دیگه چی از این بهتر؟ تا حالا آدم به این خوش شانسی دیده بودید؟
بازم ازتون متشکرم!
سلام آقای آرامش منم 18 سالمه امسال کنکور دارم میخواستم بدونم تو بازه زمانی بعد کنکور تا روز انتخاب رشته انقدر زمان داریم که بتونیم به طور کامل تو این دوره شرکت کنیم ؟ و اینکه این دوره واقعا تکلیف مارو با انتخاب رشتمون به طور واضح مشخص میکنه ؟ یعنی تو اون بازه بعد کنکور تا انتخاب رشته کار درستیه که وقت بزاریم و تو این دوره شرکت کنیم ؟
سلام
۳۴ سالمه و شاید حدود بیست سالشو صرف چه کنم کردم! از هیچ کسی توی زندگی طلبکار نیستم،اما عملا کسی رو پیدا نکردم جواب درستی به سوالاتم بده.امیدوارم بتونم از کمک شما استفاده کنم.
مسأله من فقط شغل نیست،کل زندگیه!
هدف زندگی.هدف فرزندآوری.و…
این هجمه اطلاعات توی دنیا مخصوصا دنیای مجازی یه تیغ دولبه که من رو بیشتر سردرگم کرده!
بعضی مطالب سایت متمم و اساتیدی مثل شما رو قبلاً هم خوندم،اما نمیتونم تحلیل کنم و تصمیم بگیرم چون فکر میکنم ورودیهای ذهنم کافی نیست!
خیلی دلم میخواد توی این دوره شرکت کنم ،امیدوارم همتشو داشته باشم.
سلام
حالا که تقریبا نیمی از عمرو سپری کردم (۳۵ سالگی)، متوجه شدم به سمت بیهودگی میرم و هیچکدوم از آرزوهام تو هیچ کجای مسیر پیش روم نیستن.
اوضاع یکم خرابتر از اونه که بتونم مسیرمو عوض کنم، حالا دیگه تاهل هم یکی دیگه از موانع تغییره، شغلم نسبتا درامد خوبی داره ولی خودم میدونم که راهو اشتباه رفتم، پول تنها چیزی بود که بهش فکر میکردم و آرزوهامو قربانی پول کردم، البته شاید اون زمان انتخاب دیگه ای نداشتم.
مدتهاست به امید راه خروج از این بیراهه کنکاش میکنم ولی …
البته اینکه توی این صفحه هستم، نشونی از بارقه های امیده ولی گمون نمیکنم دیگه هیچ دوره ای بکارم بیاد.
فقط خواستم به مخاطبینتون که شاید ابتدای راه انتخاب باشن تجربه شخصی خودمو بگم.
و پیشنهاد میکنم که حرف قلبتونو گوش بدین، پول خیلی مهمه ولی آرزو از پول هم مهمتره پس آرزوهاتونو فدای پول نکنید، سعی کنید هر دو رو دنبال کنید.
در آخر براتون آرزوی موفقیت میکنم جناب آرامش و امیدوارم در راه خوبتون، خیلیییی موفق باشید.
سلام خوبین من ۱۸ سالمه تیر کنکور دارم واقعا تلاش کردم و رتبه هام تو قلم طرفای ۱۴۰ تا ۲۰۰ هست(کشوری) ولی چند روزیه خیلی شگ کردم به مسیرم واقعا نمیدونم چی میخوام بنظرتون این دوره الان مفیده یا بذارم بعد کنکور؟؟تنها شانسی دارم یه خانواده خوبه که همه جوره پشتم هستن لطفا به ایمیل جواب بدید ممنون خودتون میدونید سردرگمی چقدر بد هست البته نا امید هم نیستم چون میتونم مسیرمو عوض کنم اگه غلط باشه
سلام علی جان
با توجه به زمانی که تا کنکور مونده، به نظرم بذار بعد از کنکورت ببین و در حال حاضر همۀ تلاشت رو برای آوردن بهترین رتبۀ ممکن توی کنکور بکن. من بارها گفتم که دانشگاه، اونقدری که باید به ما چیز یاد نمیده، اما از اون طرف نمیشه منکر نقش موثر یک دانشگاه خوب توی مسیر شغلی شد.
البته در این مورد مفصل توی دوره حرف زدم که حتما بعد کنکورت میبینی و میشنوی.
موفق باشی 🙂
سلام آقای آرامش منم 18 سالمه امسال کنکور دارم میخواستم بدونم تو بازه زمانی بعد کنکور تا روز انتخاب رشته انقدر زمان داریم که بتونیم به طور کامل تو این دوره شرکت کنیم ؟ و اینکه این دوره واقعا تکلیف مارو با انتخاب رشتمون به طور واضح مشخص میکنه ؟ یعنی تو اون بازه بعد کنکور تا انتخاب رشته کار درستیه که وقت بزاریم و تو این دوره شرکت کنیم ؟
سلام آقای آرامش،وقتتون بخیر
من کارشناس هوشبری هستم و ۲۲سال دارم،درحال حاضر دارم دوره ی طرح اجباری رشتمو میگذرونم،حقوق نسبتا خوب و بیمه دارم،بازار کار رشتمم خوبه
و همه ی اطرافیانم میگن که شرایطت خوبه و الکی بهونه نگیر،اما….اما من هیچ علاقه ای به شغلم ندارم و با اکراه و گریه هر روز میرم سر کار،و همش نگاهم به ساعته که تایم کاریم تموم بشه و همین عدم علاقه باعث شده تو کارمم مهارت کافیو نداشته باشم
من دیگه نمیتونم با این شرایط ادامه بدم
ولی دوتا مشکل اساسی دارم
اینکه دقیقا نمیدونم چه کاری رو دوست دارم چون اکثر ما در چند زمینه علاقه و مهارت داریم
و از طرفی من مشکل مالی دارم و نمیدونم تا زمانی که تو شغل جدیدم به درآمد زایی برسم باید چیکار کنم؟،نمیخوام به کسی وابسته باشم
ممنون از پاسخگوییتون✌
سلام آقای آرامش،وقتتون بخیر
من کارشناس هوشبری هستم و درحال حاضر دارم دوره ی طرح اجباری رشتمو میگذرونم،حقوق نسبتا خوب و بیمه دارم،بازار کار رشتمم خوبه
و همه ی اطرافیانم میگن که شرایطت خوبه و الکی بهونه نگیر،اما….اما من هیچ علاقه ای به شغلم ندارم و با اکراه و گریه هر روز میرم سر کار،و همش نگاهم به ساعته که تایم کاریم تموم بشه و همین عدم علاقه باعث شده تو کارمم مهارت کافیو نداشته باشم
من دیگه نمیتونم با این شرایط ادامه بدم
ولی دوتا مشکل اساسی دارم
اینکه دقیقا نمیدونم چه کاری رو دوست دارم چون اکثر ما در چند زمینه علاقه و مهارت داریم
و از طرفی من مشکل مالی دارم و نمیدونم تا زمانی که تو شغل جدیدم به درآمد زایی برسم باید چیکار کنم؟،نمیخوام به کسی وابسته باشم
ممنون از پاسخگوییتون✌
سلام و عرض احترام
جناب ارامش عزیز من الان که دارم این متنو تایپ میکنم ساعت ۵صبح و تقریبا از ۲ساعت پیش که وارد سایت شدم دارم باخودم کلنجار میرم که اصلا من کیم و کجام و چیکار باید بکنم و …
یادم رفت خودمو معرفی کنم من رضا افشاری فارق التحصیل کارسناسی ارشد معماری هستم (البته بخاطر یکسری اتفاقات ک شاید بعدا براتون بگم پایان نامه ارشدمو با اینکه کامل شده بود دفاع نکردم. پس روی کاغذ ارشد ندارم)
معماری و ساختمان پیشه پدری و خانوادگی منه
منم واقعا عاشق این رشته و شغلم و از دید خودم استعداد لازمو در عرصه ساختمان دارم
از بچگی هم همراه پدر سرکار رفتم و از کارگری تا استاکاری و بنای پیش رفتم
بعد از سال ۹۰ هم درگیر کار شدم
چند وقت سرپرست و مدیر پروژه بودم بعدم به پیمانکاری رسیدم. تا اینکه در نوسانت بازار کلی بدهی بالا اوردم و هرچی ساخته بودم باختم تا اینکه بعد از چند وقت سردرگمی و بالا پایین بجای طراحی و ساخت وارد بحث تخریب ساختمون شدم.
الان خداروشکر اوضاع بد نیست ولی اون خوب مطلوب هم نشده برام.
راستش با ۳۲سال سن میترسم چندوقت دیگ بازم همون اتفاقای قبلی و از بین رفتن شرایط وبهم خوردن اوضاع گریبان خودم و زندگیمو بگیره.
نمیدونم واقعا چیکار کنم ترس و شک بدی دارم
میخاستم اینو ازتون بپرسم که ایا این دوره که معرفی کردید بدرد من هم میخوره
یعنی منی که شاید نیمی از عمرمو گذروندم و حالا ک زندگی مستقلی دارم میتونم به یک ثبات و امنیت خاطر توی شغل و زندگیم برسم؟!؟
میتونم دوباره صاحب خونه و چیزای مهمی ک داشتم بشم؟!؟
بنظرم این موضوع میتونه سوال خیلی از خانندهاتون باشه
ببخشید ک طولانی شد
ممنون میشم جواب بدید
سلام رضاجان
به نظرم همۀ آدمها یک جایی تو زندگیشون نیاز دارن که برای شناخت عمیق خودشون وقت بذارن. طبیعتا هرچه زودتر، بهتر. اما خودِ من هم تازه از 28 سالگی اهمیت این موضوع رو فهمیدم. کاش زودتر به اهمیتش پی برده بودم، ولی خب یعنی دیر شده بود و باید توی همون مسیر ادامه میدادم؟
به نظرم نه، مفصل در موردش توی این پست بلاگم نوشتم:
حیف نیست حالا که تا اینجا اومدی، ولش کنی؟
مخلصم
سلام آقای آرامش نهایت تشکر رو از شما دارم بخاطر اینکه تجربیات ارزشمندتون رو در اختیار ما میذارین و لطف می کنید که به سوالات ما پاسخ میدید، انشاء الله همیشه موفق و در پناه حق باشید
من دانشجوی ترم ۷ روانشناسی هستم به مطالعه و یادگیری و اینکه مسائلی که یاد می گیرم رو در زندگیم بکار بگیرم خیلی علاقه دارم اما تو این رشته احساس میکنم که از امتحان دادن و از بعضی از دروسش بدم میاد و کلا دوست ندارم درس بخونم اما از یه طرف حسم بهم میگه که باید درس بخونم تا بتونم هم شغل خوبی بدست بیارم هم پدر و مادرم و بقیه بهم افتخار کنن هم با بکارگیری درسهایی از جمله داشتن ارتباط خوب با دیگران، صبر، درک و …تو زندگیم به فرد موفقی تبدیل بشم اما احساس میکنم این رشته شاید اون چیزی نباشه که من بدنبالشم و دارم عمرمو و پولمو هدر میدم بنظرتون چطور استعدادهای واقعی مو بشناسم و کاری رو انجام بدم که عمیقا بهش علاقه دارم و از آرامش درونی برخوردار باشم و چطور از زمانم به درستی استفاده کنم؟ و اینم بگم که من در دوران قبل دانشگاه نظم خوبی در درس خواندن داشتم و نمرات خوبی رو کسب می کردم اما کلا همین حسو نسبت به دروسی مثل ریاضی و زیست داشتم و دوست نداشتم که اونارو بخونم به این خاطر ادامه تحصیل دادم چون فکر می کردم این رشته رشته ی موردعلاقه ی منه اما نمیدونم چرا همش دچار شک و تردید هستم لطفا راهنماییم کنید
سلام
1
اولا که ممنونم از لطفت 🙂
2
تینا این جمله یه خورده خطرناکه:
« از یه طرف حسم بهم میگه که باید درس بخونم تا بتونم هم شغل خوبی بدست بیارم هم پدر و مادرم و بقیه بهم افتخار کنن»
نمیگم که به فکر رضایت والدین نباید باشیم، اما این خطر هم وجود داره که توی طراحی مسیر شغلیمون به کسب رضایت اونها بیشتر از کسب رضایت خودمون توجه کنیم و جالبه که این فرایند در بلندمدت رضایت هیچکدوم رو تامین نخواهد کرد.
چون وقتی شما به علایق خودت توجه نکنی، در بلندمدت از شغلت راضی نخواهی بود و عدم رضایت تو، فطعا والدینت رو هم خوشحال نخواهد کرد.
جمعبندی این بخش اینکه به نطرم توی فرایند خودشناسی، این فاکتور رو فعلا دخیل نکن و بذار مستقل از این کسب رضایت والدین، ببینی خودِ تو واقعی چی میخوای؟
3
گفتی:
« احساس میکنم این رشته شاید اون چیزی نباشه که من بدنبالشم و دارم عمرمو و پولمو هدر میدم بنظرتون چطور استعدادهای واقعی مو بشناسم و کاری رو انجام بدم که عمیقا بهش علاقه دارم و از آرامش درونی برخوردار باشم»
ببین واقعا ممکنه این رشته اون چیزی نباشه که دنبالشی، شایدم باشه! اما از کجا این رو بفهمیم؟
با طی کردن مسیر خودشناسی میشه این رو فهمید. اول باید بفهمی که چی راضیت میکنه و بعد بررسی کنی که ببینی آیا این رشته اون هست یا نه؟
همین. واضحه؟
4
گفتی:
« کلا همین حسو نسبت به دروسی مثل ریاضی و زیست داشتم و دوست نداشتم که اونارو بخونم به این خاطر ادامه تحصیل دادم چون فکر می کردم این رشته رشته ی موردعلاقه ی منه اما نمیدونم چرا همش دچار شک و تردید هستم»
شک خوبه تینا، خیلی خوبه. شک قدم اول برای ساختن یه مسیر شغلی رضایت بخشه. اما شک سردرگمی میاره. و این سردرگمی دردناکه.
هنوز یادمه اون روزهایی که شک افتاده بود به دلم که دکترا رو ادامه بدم یا نه، چقدر زوهای سختی بود.
1.5 سال طول کشید تا به تصمیم برسم، اما کاش کسی بود که توی این مسیر بهم کمک کنه، این زمان میتونست کمتر باشه.
برای تو هم همینطور خواهد بود، منتظر نباش که با یک معجزه ناگهان همۀ شکهات برطرف بشه و همه تصمیمها برات شفاف بشه، اما فکر میکنم اگر وقت بذاری و از تجربیات دیگران و آموزشهای خوب این حوزه استفاده کنی، احتمالا این زمان برات کمتر میشه.
امیدوارم تصمیمهایی بگیری که سالها بعد که برمیگردی و به گذشته نگاه میکنی، از این تصمیمهات راضی باشی. 🙂
مخلصم
سلام
این دوره به شما کمک میکنه که هم خودتون و هم بازار کار رو بهتر بشناسید، بنابراین فکر میکنم میتونه براتون مفید باشه و توی تصمیمگیری بهتون کمک کنه.
تمرینهای زیادی داریم و احتمالا 3-4 هفته با محتوای دوره و تمرینهاش همراه باشید. اینکه چقدر در هفته وقت بذارید، برای هر آدم بسته به سرعت دیدن آموزشها و انجام تمرینهاش متفاوته و نمیشه عدد دقیق داد. اما شما حداقل روزی یک ساعت رو براش درنظر بگیرید.
سلام
توضیحات دوره رو خوندید؟ مفصل گفتم که این دوره چه دستاوردهایی برای شما داره.
راستش اگر از من بپرسید، میگم همۀ دانشآموزان بعد از کلاس نهم به این دوره نیاز دارن و هرچه زودتر آدمها علایق و استعدادهاشون رو بشناسن، بهتر میتونن برای مسیر شغلیشون تصمیم بگیرن. (نه اینکه وقتی دانشجوی ارشد یک رشته هستن، تازه بفهمن به این رشته علاقه ندارن!)
هیچ جای نظام آموزش رسمی برای این موضوع مهم (طراحی مسیر شغلی) آموزشی درنظر گرفته نشده و شما ناچارید خودتون به صورت خودآموز براش وقت بذارید.
علاوه بر این خودشناسی، شما توی این دوره نگرش متفاوتی (به نسبت اونچه در نظام آموزش رسمی گفته میشه) نسبت به شغل پیدا خواهی کرد که فکر میکنم این نگرش منطبق بر تغییرات زیاد بازار کاره و میتونه شما رو مطمئن کنه از همۀ ظرفیتهای بازار کار امروز استفاده کنی و گزینههات محدود نمونن.
سلام و درود … خیلی ممنون از این سایت بسیار مفید که طراحی کردید
خیلی ببخشید یک سوال در رابطه با دوره طراحی زندگی داشتم ، من قبلا در تست های شخصیت دیگری نیز شرکت کرده بودم ولی در حین جواب دهی به سوالات احساس می کردم که نمی دانم آیا جوابی که به سوالات می دهم با صداقت کافی و از ته قلبم است یا نه با توجه به صحبت اطرافیان و … جواب داده ام . خواستم بدانم در دوره طراحی زندگی راه حلی برای این موضوع که من چگونه به سوالات از ته قلب و به درستی جواب دهم وجود دارد یا نه ؟
باز هم ممنون از این همه زحمت و تلاش و کوشش شما برای هدایت و ساخت زندگی عالی برای خیلی از افرادی که در رابطه با انتخاب شغل مشکل دارند . امیدوارم دعای خیر ما باعث شادی و خوشبختی شما باشد .
سلام و ممنون از لطفتون
مسئلهای که گفتین مسئلۀ خیلی مهمی در استفاده از تستهای استعدادیابی و هوش و شخصیتشناسی هست.
ویدئویی که توی همین صفحه در مورد روش تست-محور در طراحی مسیر شغلی گذاشته شده رو ببینید. اونجا کامل توضیح دادم که این روش ضعفهایی داره که یکی از اونها همینیه که شما گفتید. فرد تست-دهنده بسته به حال اون لحظهش ممکنه جوابهای متفاوتی بده و این یعنی خطا در استفاده از این تست و وارد شدن این خطا در طراحی مسیر شغلی. اما مسئله به اینجا ختم نمیشه و حتی اگر فرض کنیم شما هیچ خطایی هم در حین انجام تست ندارید، باز هم صرف اتکا به تستها در طراحی مسیر شغلی، کیفیت طراحی مسیر شغلی رو بسیار پایین میاره. (ویدئو رو ببینید حتما)
و در پاسخ به سوال شما، بله، ما در دوره طراحی زندگی به این موضوع توجه ویژه کردیم. حواسمون هست که تستها صرفا یکی از ابزارهای ما در خودشناسی هستن. باید حواسمون باشه که به درستی ازشون استفاده کنیم. قطعا فوایدی دارن ولی نباید مبنای اصلی ما در طراحی مسیر شغلی باشن.
باز هم ممنون از دعا و آرزوی خوب شما و بدونید که چنین پیغامهایی واقعا برای من دلگرمکنندهست و به من برای ادامۀ این مسیر انرژی میده. 🙂
مخلصم
سلام جناب آقای آرامش. خوب هستید؟
ویدیوهای طراحی زندگی خیلی عالی و مفید بودن. من که چند سالی هست، در حوزه خودشناسی و خودسازی مطالعه می کنم و پادکست های زیادی رو در این مورد گوش می کنم، می تونم بگم که این دوره طراحی زندگی، جز یکی از مفیدترین ویدیوهایی بود که تا حالا دیدم. خیلی شفاف و روان در مورد دغدغه های همه جوان ها صحبت کردید و به راه حل های عالی برای حل اون مسایل پرداختید. برام خیلی مفید بود.
من کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر دارم و حدود 5 سالی میشد که دنبال گرفتن پذیرش در مقطع دکتری از دانشگاه های خارج کشور بودم. پارسال دقیقا همین روزها بود که به خاطر مسایلی که پیش اومد و تحت تاثیر اون مطالعاتی که داشتم، به این نتیجه رسیدم که دیگه نمی خوام ادامه تحصیل بدم و می خوام به دنبال کسب تجربه و کسب درآمد تو کشور خودم باشم. و خدا رو شکرالان که یک سال از این تصمیمم گدشته، تجربه های خیلی عالی بدست آوردم و واقعا خیلی راضی هستم از عملکردم توی این یکسال. ولی با این همه حال، با اینکه این یک سال، خیلی خوب گدشت برام و از کارهایی که تو این مدت انجام میدادم کلی لذت بردم، ولی تو دلم همش شک و تردید داشتم که نکنه اشتباه کردم، نکنه 5 سال دیگه پشیمون شم که چرا نرفتم خارج از کشور و دکتری نخوندم. این ویدیوهای شما اونقدر حس خوب و آرامش بهم داد و یه اطمینان خیلی عجیبی پیدا کردم که الان کاملا مطمئن هستم که تصمیمی که سال پیش گرفتم کاملا درست بوده و خیلی از اون شک و تردیدهام هم از بین رفته. واقعا ازتون ممنونم.
همچنین، حدود 3 سال پیش با یه گروه روانشناسی همکاری می کردم و من هم به عنوان محقق تو گروه وظیفه داشتم که مطالب انگلیسی در مورد ” چگونگی بخشش خود و دیگران و مطالب مرتبط با اون ” مطالبی رو جمع آوری کنم و ترجمه شون کنم. اون موقع بود که دیدم که چقدرمطالب خوبی در مورد چگونگی پیدا کردن رسالت و هدف، به زبان انگلیسی هست. و با خودم میگفتم کاش به زبان فارسی هم، این جور مطالب ساده و مفیدی وجود داشته باشه تا افرادی که نمی دونن تو زندگی چیکار باید بکنند یا چه رسالتی دارند، بتونن رسالتشون رو پیدا کنند. الان که این ویدیوهای شما رو که دیدم، متوجه شدم که این ویدیوها خیلی خیلی بهتر و کامل تر از اون مطالب انگلیسی هستن.
خواستم اینها رو خدمتتون عرض کرده باشم و به خاطر زحماتی که کشیدید برای تهیه ویدیوی طراحی زندگی و همچنین آموزش های سئو، ازتون تشکر کرده باشم.
ممنونم، موفق باشید.
هانیه رشیدقلم
سلام و وقت بخیر.
آقای آرامش من این تابستون با شما در طرح صدف شرکت کردم.ازتون هرچقدر تشکر و قدردانی کنم باز هم کمه.روش هاتون رو دارم انجام میدم .شاید باورتون نشه ولی این روزها تقریبا در تمام لحظات زندگیم رو دارم با شما و روش هاتون میگذرونم.گاهی با روش پومودورو و گاهی با پادکست کارنکن و گاهی خواندن مطالب پیشنهادی و حتی گاهی با فیلم های آموزشی تد و …
تازه جدیدا یاد گرفتم برای تشکر از شما و زحماتتون هر جا هستم شروع کنم به تبلیغ شما .
باز هم از شما خیلی خیلی ممنونم.
ای کاش شما رو زودتر و روزهایی که سنم کمتر بود و فرصت های بیشتری در زندگیم داشتم میشناختم.ولی ناامید نیستم تقدیر الهی بر این بود.مثل خیلی از موارد دیگه آدم ها حکمت بعضی از کارهای الهی رو سال ها بعد متوجه میشه.
بازم ممنون و متشکرم از زحمات تون.
ان شاء الله همیشه سلامت و موفق باشین.
سلام نجمه
هم دارم خجالت میکشم از این همه لطف تو و هم بسیار خوشحالم از اینکه پرتلاش شدی و من هم نقش کوچکی در این رویکرد جدیدت داشتم.
از اینکه وقت گذاشتی و این کامنت رو برام نوشتی بسیار ممنونم. دیدن امثال این کامنت و حس شعف ناشی از اون رو با چه چیزی توی این دنیا میشه عوض کرد؟
امیدوارم لیاقت این رو داشته باشم که باز هم معلمی کنم.
مخلصم
سلام ، بهت تبریک میگم ؛ دوره ی خیلی خوب و مفیدی بود ؛ تاثیر گذارترین تا اینجای زندگی ؛ و مهم تر از همه اینکه همه چیز واقع بینانه بود و جرقه ای که در ذهن ها خورد ، اصلا جوری نبود که سریع اثرش از بین بره و تاثیر طولانی مدتی رو داره ؛ از اون موقع رادیو کارنکن رو مرتبا گوش میدم و میتونم بگم از لحاظ محتوا فوق العادهس فقط به نظرم اگه کیفیت کلیش بالا تر بره ، خیلی بهتر میشه. خوشحالم که یکی از عکسای این پستت رو من گرفتم ؛ یه مدت هم وبلاگ داشتم و سریع رفتم سراغ سایت و حس میکنم اوضاع خیلی اوکی تره ؛ ممنونم از راهنماییهات.
دیدگاهها بسته شده است.