طراحی مسیر شغلی، بدهی تو به آینده و زندگی خودته.
آموزشی ضروری، که هیچ کس حواسش نبوده که یادت بده. آموزشی که برای رضایت شغلی و رضایت از زندگی لازمه، اما قرار نیست اون رو در هیچ دانشگاه و مدرسهای پیدا کنی.
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
چه کسی را میشناسید که تمامی شغلها را بشناسد؟
گرفتن مشاوره شغلی فرایندی زمانبر (و صد البته هزینهبر) است. فرض کنید مشاوری را پیدا کنید که تمام شغلهای روز دنیا را بشناسد. چقدر احتمال دارد بتواند در چند جلسه و چند ساعت، با شناخت نسبی شما که معمولا از تستهای مختلف به وجود میآید، بهترین شغل را به شما معرفی کند؟
و چه کسی را میشناسید که شما را بهتر از خودتان بشناسد؟
خودشناسی، فرایندی پیچیده است. در جلسات مشاوره شغلی، تنها ابزار شناخت شما، تستها هستند، که چندان نمیشود به نتایج آنها استناد کرد. در این زمینه، بهترین مشاور شما خودتان هستید، چرا که بهتر از هر کسی میتوانید با تجربه کردن و عملگرایی خودتان را بشناسید.
و فرض کنید مشاوری پیدا کنید که دو مورد بالا را داشته باشد. آیا همینها برای طراحی مسیر شغلی کافی است؟
خیر! مهارتهایی مانند تحمل ابهام، پادشکنندگی، و … هستند که در جلسات مشاوره به اهمیت آنها اشارهای نمیشود. بدون این مهارتها، نمیتوان مسیر شغلی مناسب را طراحی کرد.
در دوره طراحی مسیر شغلی، ترکیبی از آموزش، تغییر نگرش و منتورینگ را فراهم کردهایم. مجموعهای کامل و مطمئن، که از راه خوشناسی و کسب مهارتهای ضروری به شغل مناسبتان برسید.
اساتید این دوره در لابراتوار طراحی زندگی دانشگاه استنفورد تاکنون برای بیش از ۱۵ سال آن را برگزار کردهاند. از قضا این دوره یکی از دورههای بسیار پرطرفدار در دانشگاه استنفورد هم هست.
این دوره علاوه بر استنفورد، با همان چارچوب در چندین دانشگاه آمریکا و سایر کشورها هم برگزار شده و میشود.
در این فصل به معرفی دوره، مدرس آن و همچنین نقشه راهمان در طی مسیر میپردازیم. به علاوه از اهمیت طراحی مسیر شغلی برای شما خواهیم گفت.
اولین قدم طراحی مسیرشغلی و رسیدن به شغل مناسب، این است که نگرشهای قبلی را کنار بگذاریم. در این فصل راجع به باورهایی صحبت میکنیم که توسط اکثر جامعه مورد قبول هستند، اما شاید چندان درست نباشند. همچنین از روشهای پذیرش مشکلاتی میگوییم که تغییر آنها در اختیار ما نیست.
عوامل زیادی هستند که در رسیدن به شغل رضایتبخش نقش دارند. در این فصل به کشف علاقه و استعداد با روشهای دقیق و اثباتشده میپردازیم. سپس به سراغ کشف رسالت شخصی میرویم و در پایان در خصوص تفکر سیستمی صحبت خواهیم کرد.
پول چیز مهمی است. هرکس غیر این بگوید، واقعیت را درنظر نگرفته. مسیر شغلی ما باید بتواند نیازهای مادیمان را برآورده کند. این مورد بسیار مهم را حتماً در نظر خواهیم گرفت. باید بتوانیم نیاز بازار و شغلهای آیندهدار را بشناسیم.
با گذراندن چهار مرحله قبل و انجام تمرینها، دیگر زمان مصداقیابی رسیده است. در پایان این فصل، بدون وجود پیشداوریها و با کنار گذاشتن موانع مصداقیابی، به مصادیق شغلی مرتبط با علاقه و استعدادتان خواهید رسید.
ما زندگیهای خوب داریم، نه یک بهترین زندگی.
بر این اساس با روشی تمرین-محور و با در نظر گرفتن واقعیتهای زندگی، چند ایده جدید برای زندگیمان مینویسیم و آنها را مورد بررسی و ارزیابی قرار میدهیم.
هیچ روشی برای خودشناسی، دقیقتر و باارزشتر از تجربه کردن نیست. در این فصل از فواید تجربه کردن میگوییم و تلاش میکنیم بانک تجربه خود را تا حد امکان غنی کنیم تا بتوانیم تصمیمات شغلی دقیقتری بگیریم.
اینکه در حال حاضر چند کار را به صورت همزمان انجام میدهیم، کار درستی است؟اگر در چند زمینه خودمان را مستعد میدانیم یا به چند حوزه علاقه داریم، چکار کنیم؟کی باید روی یک موضوع تمرکز کنیم؟ اصلا باید تمرکز کنیم؟ در مورد این سوالات مفصل حرف خواهیم زد.
ما انسانها موجوداتی اجتماعی هستیم و قطعا نظر دیگران میتواند روی کیفیت زندگی ما تاثیرگذار باشد. در این فصل به سوالاتی از این جنس پاسخ خواهیم داد:
اگر به تصمیمی برای مسیر شغلیمان رسیدیم و خانواده مخالفت کرد چه کنیم؟
با فشار اجتماعی موقع انتخابهایمان چطور برخورد کنیم؟
منابع بسیاری هستند که در ادامه راه طراحی زندگی و مسیر شغلی راهنمای شما خواهند بود که در این فصل علاوه بر جمعبندی مطالب، به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
با ثبتنام در دوره، دسترسی شما به 11 ساعت محتوای آموزشی ایجاد خواهد شد. قرار است مطالبی در این زمان یاد بگیرید که در دانشگاه و مدرسه آموزش داده نمیشوند.
دوره طراحی مسیر شغلی، کاملا تمرین-محور است. بنابراین و برای راحتی شما، تمامی تمرینها و منابع معرفی شده در طی دوره را برایتان در کتابچهای جمعآوری کردهایم.
به مدت 365 روز بعد از ثبتنام در دوره، با شمارهای اختصاصی در خدمت شما خواهیم بود تا بتوانیم به سوالات شما در مورد تمرینها و مباحث دوره پاسخ بدهیم.
شش سال پیش بود که با توجه به دغدغه شخصی خودم، و سردرگمی مشابهی که در افراد برای انتخاب شغل میدیدم، شروع به برگزاری دوره طراحی مسیر شغلی به صورت حضوری و آنلاین کردم. به مرور به دانشگاهها و مراکز مختلفی برای آموزش دعوت شدم و متوجه شدم که این احساس سردرگمی، مساله افراد زیادی از جامعه است. منبع اصلی من در آن زمان، دوره طراحی زندگی دانشگاه استنفورد بود که البته با گذر زمان با توجه به نیاز مخاطب ایرانی، تغییرات مثبتی در محتوای آن ایجاد کردم.
دغدغه مشترکی که من با شما دارم، همین سردرگمی بود که برای ادامه زندگی شغلیام تجربه کردم. داستان مفصل آن را میتوانید در ادامه بخوانید.
دانشجوی دکتری یکی از بهترین دانشگاههای کشور (امیرکبیر) بودم. قرار بود بعد از پایان تحصیلم استاد دانشگاه بشوم.
نمرههایم مثل همیشه خوب بود، مثل مقطع کارشناسی که در همان دانشگاه دو رشته خوانده بودم و در یکی شاگرد اول بودم.
مثل دوره ارشد و شرایط ممتازی و ورود بدون آزمون به مقاطع بالاتر.
اما یک جای کار میلنگید، من معلمی را دوست داشتم، اما واقعاً استاد دانشگاه شدن در رشتۀ مکانیک میتوانست من را راضی کند؟
شک کردم، شروع کردم به بررسی بیشتر. شروع کردم به تلاش برای شناخت بیشتر خودم.
تجربۀ این شک کردن را قبلاً هم داشتم، وقتی بعد از 2-3 سال کار کردن در صنعت نفت، فهمیدم این، آن چیزی نیست که مرا راضی کند. فکر میکردم استاد دانشگاه شدن میتواند مرا راضی کند، ولی حالا به آن هم شک کرده بودم.
اصلاً از شغلم چه میخواهم؟ از زندگی چه میخواهم؟ سردرگم بودم.
دوران سردرگمی سخت گذشت، ولی بالاخره تصمیمم را گرفتم. 1 سال و اندی بعد از آن شک اولیه، تصمیم به انصراف از دکتری گرفتم.
نزدیکانم مخالف این تصمیم بودند. آینده ابهام داشت. اما من فقط یک بار زندگی میکردم و حیف بود مسیری را بروم که من را راضی نکند، هرچند از نظر دیگران خیلی هم خوب باشد.
البته که ریسک را حداقل کرده بودم و موقع انصراف، کسبوکاری در حوزۀ دیجیتال مارکتینگ داشتم، ولی خب، تصمیم سختی بود.
مکان: سالن آمفیتئاتر دانشگاه تربیت مدرس، مراسم اختتامیه طرح دوم توانمندسازی صدف (برگزار شده توسط معاونت علمی ریاست جمهوری در 5 شهر و برای 1000 نفر).
مجری قرار است استاد برگزیدۀ طرح را معرفی کند، بقیهاش را خودتان ببینید:
لحظات خیلی شیرینی بود. انتظار آن شورِ بچهها را نداشتم. الان بعد از گذشت دو سال، باز هم مزۀ شیرینش را حس میکنم.
من عاشق معلمی بودم و هستم. همین علاقه هم باعث شد بروم سمت دکترا خواندن، میخواستم معلم شوم.
اما به این فکر میکردم که بروم دانشگاه به بچههای مردم سیالات و انتقال حرارت و احتراق درس بدهم که آخرش با مدرک مهندسی مکانیکشان چه کاری بکنند؟
خیلی از صنایعی که همین مهندسین مکانیک الان در آن مشغولند، فقط به زورِ پول نفت زندهاند و اگر روزی این ارث پدری نباشد چیزی هم از آنها باقی نخواهد ماند. اکثر آنها نهایتاً یک مهندس مکانیک بیکار میشوند.
و من از معلمی این را نمیخواستم.
و البته الان دارم معلمی میکنم، اما چیزهایی را آموزش میدهم که خودم باور دارم میتواند برای دیگران مفید باشد. افتخار تدریس مهارتهای نرم و طراحی مسیر شغلی برای دانشجویان در شهرها و دانشگاههای مختلف را داشتهام.
خوشحالم که این مسیر را آمدم، سخت بود، ولی میارزید. حتماً میارزید.
چند سالی است پادکست هم راه انداختهام. پادکست کارنکن حالا پرشنوندهترین پادکست فارسی در حوزۀ کسب و کار است و این یعنی میتوانم حرفهایم را نه فقط برای دانشجویان یک کلاس، بلکه برای هزاران شنونده در گوشهگوشۀ ایران بگویم.
پادکست کارنکن تا الان بیشتر از ششصدهزار بار شنیده شده، بله ششصدهزار بار! 90 درصد شهرهای ایران جمعیتی کمتر از این دارند.
و این برندهاییست که در پادکست کارنکن با آنها همکاری کردهایم:
تا الان بیش از 20 دورۀ کارآموزی از راه دور تولید محتوا و SEO برگزار کردهایم و افتخار میکنم که دهها نفر به واسطۀ شرکت در دورههای ما مهارتی یاد گرفتهاند که میتوانند با آن مشغول به کار شوند.
فقط در ظرف مدت 8 هفته، آدمها از سطح صفر به مهارتی میرسند که با آن کسب درآمد میکنند، کاری که دانشگاه در 4 سال و 6 سال هم انجام نمیدهد.
و این همان معلمیای است که دوستش دارم. 🙂
وبسایتی که در آن هستید، یعنی وبسایت کارنکن در حال حاضر ماهانه بیش از 180هزار مخاطب دارد. اگر نگاهی به روند رشد آن در یک سال گذشته بیندازید، میتوانید پیشبینی کنید که به زودی این آمار از میلیون هم رد خواهد شد.
این یعنی آیندۀ روشن. و این یعنی قدرت اثرگذاری در مقیاس بسیار وسیع.
از پردۀ اول تا دوم برای من، خودشناسی بود و تلاش بود و جرات تغییر.
شناخت شغلها و فرصتهای جدید بود و علاقه به معلمی و بهره بردن از جادوی اینترنت.
و البته سختی بود و مخالفت اطرافیان بود و روزهای بیانگیزگی.
حالا من با دوره طراحی مسیر شغلی اینجا هستم تا شما این مسیر را راحتتر بروید. البته که هیچوقت راحتِ راحت نخواهد بود.
این موضوع همیشه دغدغهام بوده که چطور میشود به آدمها کمک کرد تا مسیر شغلی مختص به خودشان را طراحی کنند و به همین خاطر بیش از دهها کتاب و دورۀ این حوزه را بررسی کردهام. در نهایت روش طراحی مسیر شغلی دانشگاه استنفورد به نظرم از همه مفیدتر بود.
از این روش معتبر و امتحانپسداده استفاده خواهیم کرد و البته میتوانید مطمئن باشید کسی در کنارتان است که خودش این راه را رفته و میداند در هر مرحله، به چه چیزهایی نیاز دارید.
آمادهاید برای این خودشناسی و تلاش و تغییر و ساختن پردۀ دومِ جذاب زندگی شغلیتان؟
با من همراه شوید.
از یک جایی باید شروع کنی به خودشناسی و تلاش برای ساختن یک زندگی رضایتبخش.
بدان که این دوره به واسطه خاستگاهش، دانشگاه استنفورد، معتبر و تضمینشده است. به علاوه مدرس دوره سالهاست که در زمینه طراحی مسیر شغلی فعال است و محتوای دوره را طی شش سال تعامل با بیش از دو هزار دانشجو، بهبود داده است.
با این وجود، ضمانت بازگشت وجه یک هفتهای دوره جای هیچ ریسکی برایت نخواهد گذاشت و میتوانی با خیال راحت در این مسیر همراه ما باشی.
بخشهایی از دوره رو به رایگان از لینک زیر ببین:
تفاوتی نمیکند چند ساله باشید، چه تحصیلاتی داشته باشید، شاغل باشید یا خیر. اگر احساس میکنید که در جایی که باید باشید نیستید، یا قصد دارید با شناخت خودتان کیفیت بالاتری از زندگی را تجربه کنید، این دوره برای شماست.
خودشناسی یک بدهی بزرگ شما به خودتونه و هرچقدر زودتر این بدهی رو باید بپردازید. یا از طریق این دوره یا هر روش دیگه پیشنهاد ما اینه که مدتی برای فکر کردن به این سوال که «من از شغل و زندگی چی میخوام؟» وقت بذارید.
پیدا کردن پاسخ این سوال، پیشنیاز رسیدن به رضایت عمیقه.
در مورد اینکه فکر میکنید دیر شده، حتما این ویس رو هم بشنوید:
با تماشای چند دقیقه از دوره متوجه میشوید که ما دیدی کاملاً واقعگرایانه و منطقی داریم و اصلاً خبری از جملات انگیزشی یا غیرواقعی نیست! 🙂 برای اطمینان خاطر بیشتر شما، تا 7 روز بعد از خرید، میتوانید درخواست بازگشت وجه دهید تا تمام هزینۀ پرداختی را به شما برگردانیم.
خیر. ما بلافاصله بعد از خرید، تمام بخشهای دوره را در اختیار شما قرار میدهیم. میتوانید هر زمان که فرصت داشتید آن را ببینید و هیچ نیازی به آنلاین بودن در ساعت مشخص نیست.
ما در طول دوره و بر اساس روشی ثابتشده، برای شما تمرینهای مختلفی میفرستیم. این تمرینها مکمل آموزشی هستند که در دوره میبینید و انجام آنها ضروری است. در پایان دوره شما به درک عمیقی از علاقه، استعداد، رسالت شخصی و نیاز بازار میرسید و میتوانید از بین گزینههای شغلی ایدهآلتان انتخاب کنید.
بله. دورۀ طراحی مسیر شغلی یک دورۀ کاملاً عملی است و در نتیجه مطمئناً در طی آن به سوالاتی برخورد خواهید کرد. ما در طول مدت دوره و پس از آن پاسخگوی این سوالات خواهیم بود.
این دوره وعدۀ پولدار شدن نمیده و راجع به چیزی مهمتر از پوله. اینکه بدونی از زندگی و شغلت چی میخوای تاثیری خیلی زیادی روی رضایتت از زندگی داره.
البته ما فکر میکنیم یک دستاورد جنبی شناخت علایق و استعدادهاتون تصمیمات بهتر توی مسیر شغلی و درآمد بیشتر هم احتمالا هست.
شما دسترسی نامحدود به محتوای دوره خواهید داشت و آپدیتهای جدید را هم دریافت خواهید کرد. مدت زمان استفاده از منتورینگ و پشتیبانی دوره هم تا یک سال پس از خرید دوره است.
محتوای دوره به صورت ویدئو در اختیار شما قرار میگیرد و تیم پشتیبانی و منتورینگ، پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.
قسط اول رو به مبلغ 1.9 همین الان پرداخت میکنید و تمامی دسترسیهایی که پرداخت یکجا داره برای شما فعال میشه. موعد پرداخت قسط دوم یک ماه بعده.
بله. اگر به هر دلیلی به مدت یک هفته درخواست بازگشت وجه بدهید، مبلغ کامل دوره برای شما بازگشت داده خواهد شد.
اگر بتونه مسأله سردرگمی شغلی رو حل کنه واقعا زیاده؟
حتی اگر کمک کنه یه تصمیم شغلی بهتر بگیرید از نظر مالی در سالهای پیش رو بیشتر از اینها به نغعتون میشه، تازه حال بد سالهایی که با حس بد سردرگمی میگذره که اصلا قیمت نداره.
پس مساله پولش نیست. مسأله اینه که آیا این دوره میتونه این کمک رو بهتون بکنه یا نه؟
بخشهایی از دوره رو گذاشتیم که رایگان ببینید و بتونید بهتر تصمیم بگیرید در این مورد:
برای ثبتنام در دوره نیاز به مشاوره تلفنی رایگان داری؟ کافیه فرم زیر رو پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم
کارنکن داستان آدمهاییست که با شغلشان زندگی میکنند (نگاهی متفاوت به مسیر شغلی)
برای ارتباط با ما (صرفا در تلگرام) با شمارۀ 09104994191 در تماس باشید. (یا اینجا کلیک کنید)
دسترسی سریع