رهایی از سردرگمی شغلی با دوره جامع طراحی مسیر شغلی

05cd561c30ce09371833d5f2a171bd66_1200x628__1___1_-removebg-preview

همه چیز درباره رشته هنرهای سنتی

رشته هنرهای سنتی - 13 انتخاب متفاوت همراه با چالش‌ها و جذابیت‌ها
4/5 - (4 امتیاز)

احتمالاً شما علاقمند به رشته هنرهای سنتی هستید و با این ذهنیت که رشته‌ای در دانشگاه تحت این عنوان وجود داره سرچ کردید و به اینجا رسیدید! حالا ما دو تا خبر براتون داریم:

خبر بد اینکه بین انواع هنر رشته‌ای با عنوان هنرهای سنتی توی دفترچه انتخاب رشته وجود نداره؛ خبر خوب اینکه رشته‌های هنری دیگه‌ای هستن که هم سنتی باشن و هم بتونن پاسخگوی اشتیاق شما به این حوزه باشن.

بد نیست خودتون هم نگاهی به دفترچه انتخاب رشته بندازید.

توی این مطلب قراره این رشته‌ها رو عنوان کنیم و بگیم برای گرفتن مدرک کارشناسی یا کاردانی هنرهای سنتی چه رشته‌هایی می‌تونید بخونید و 4 چالش‌ و 5 مزیت مهم تحصیل تو این رشته‌ها رو بررسی کردیم.

فهرست:

حالا که می‌دونین رشته هنرهای سنتی وجود نداره اصلاً لازم نیست ناامید بشید چون رشته‌های جذاب و دوست‌داشتنی دیگه‌ای وجود دارن که هم هنری هستن و هم سنتی و ایرانی! مثلاً؟

از دفترچه انتخاب رشته هنر گزینه‌های پیش‌ روی شما اینها هستن:

  • هنرهای صناعی
  • نوازندگی موسیقی ایرانی
  • مرمت بناهای تاریخی
  • رشته مرمت آثار تاریخی
  • فرش
  • صنایع دستی
  • کاردانی هنر سفالگری
  • کاردانی حفاظت و مرمت آثار تاریخی

از دفترچه انتخاب رشته دانشگاه علمی کاربردی:

پس در ادامه این نوشته هر جا گفتیم رشته هنرهای سنتی منظورمون مواردی هستن که بالا نام بردیم.

صنایع دستی و سنتی

تفاوت هنرهای سنتی و صنایع دستی چیه؟

این ممکنه سوال خیلی از افراد باشه. بیشتر آدم‌ها هنرهای سنتی رو با صنایع دستی یکی می دونن. شاید پربیراه هم نباشه اگه رشته‌هایی مثل فرش و سفالگری رو درنظر بگیریم.

ولی جایی با چالش مواجه می‌شیم که بدونیم رشته‌هایی مثل نقاشی ایرانی و آواز ایرانی هم سنتی به حساب میان ولی شامل صنایع دستی نمیشن. شاید درست‌تر این باشه که هنرهای سنتی رو یک دسته‌بندی کلی فرض کنیم که رشته صنایع دستی هم زیرمجموعه‌اش قرار می‌گیره.

چالش‌های پیش رو هنگام تحصیل در رشته هنرهای سنتی

اگه پیش از مواجه شدن با چالش‌ها و مشکلات، از وجودشون آگاه باشید کمتر دست‌وپاتونو گم می‌کنید و راحت‌تر به راه‌حل می‌رسید. البته شاید همیشه این کار امکان‌پذیر نباشه ولی میشه از تجربیات آدمایی که اون راه رو رفتن استفاده کرد.

یه سری از چالش‌های تحصیل در رشته هنرهای سنتی رو باهم بررسی می‌کنیم.

هزینه‌های بالای تحصیل در رشته‌ هنرهای سنتی

  • شهریه دانشگاه و دروس عملی: به‌جز دوره روزانه دانشگاه‌های سراسری، برای بقیه دانشگاه‌ها مثل علمی کاربردی، آزاد، دوره شبانه، پردیس و… باید شهریه بپردازید. درس‌های عملی و کارگاهی هم شهریه بالاتری دارن. ولی اگه خوب یاد بگیرید و بتونید شغل پیدا کنید یا آثارتون رو بفروشید می‌تونید این هزینه‌ها رو به‌زودی برگردونید.

یکی از دم‌دست‌ترین راه‌های فروش آثارتون قسمت صنایع دستی دیجی کالا است.

هزینه‌های رشته هنرهای سنتی
  • هزینه‌های زندگی در صورت تحصیل در یک شهر دیگر: اگه تو یه شهر دیگه و دور از خانواده درس بخونید باید خرج اقامت (در صورت نداشتن خوابگاه رایگان)، رفت‌و‌آمد، خوردوخوراک و… رو هم به هزینه‌های تحصیل اضافه کنید.
  • ابزار و وسایل: برای درس‌های عملی رشته هنرهای سنتی، ابزار و وسیله‌های زیادی لازمتون میشه. معمولاً وسایل هنری قیمت بالایی هم دارن. ولی کم‌کم یاد می‌گیرید برخی ملزومات کارتون رو خودتون بسازید یا جایگزین‌های ارزون‌تر براشون پیدا کنید، مغازه‌های لاکچری لوازم هنری رو بی‌خیال بشید و بزنید به دل بازارهای ارزون قیمت.
    یادمه یه‌بار استادم بهم گفت به جای چسب ورق طلا، از تهران چسب میز چاپ سفارش میده با قیمت خیلی ارزون‌تر و همون کارایی. پس یادتون باشه از استادهای باتجربه خودتون در این مورد راهنمایی بگیرید.
هزینه ابزار و وسایل مورد نیاز برای رشته هنرهای سنتی

مدرن و به‌روز نبودن هنرهای سنتی

این روزها اکثر آدم‌ها دنبال به‌روز بودن و فاصله گرفتن از دنیای قدیم هستن. تو هنر هم سبک‌های پست مدرن و مینیمال خیلی سروصدا کرده ولی رشته هنرهای سنتی همونطور که از اسمش پیداست بیشتر قراره فرهنگ و هنر باستانی ما رو زنده نگه داره.

حالا شما می‌تونید دو تا رویکرد داشته باشید: یا بی‌خیال مشتری‌های مدرن‌پسند باشید و نوستالژی‌بازها رو هدف قرار بدید (که تعدادشون هم اصلا کم نیست)؛ یا اینکه سعی کنید با خلاقیت و کارهای تلفیقی راهی به دل مشتری‌های مینیمال‌پسند و طرفدارهای هنر غربی هم باز کنید. سخته؛ ولی اگه بشه چی میشه!

تلفیق مینیمالیسم با هنرهای سنتی

درس‌های عملی زیاد و احتمالاً خسته‌کننده

معمولاً رشته‌های هنری درس‌ها و کارگاه‌های عملی زیادی دارن که از دانشجو کار و تلاش زیادی رو می‌طلبه. شاید تو ترم‌های اول کمی خسته‌کننده باشه؛ به‌خصوص که کارهای عملی و هنری به ممارست و تمرین نیاز دارن و شکست و خرابکاری هم اول راه، بخش لاینفک اون هستن. ولی پای کار بمونید و کم نیارید که قراره تهش اتفاقای عالی براتون بیفته!

درس‌های تئوری احتمالاً غیرکاربردی

درسته که برای یادگیری هر کاری یه سری اطلاعات تئوری هم نیاز هست ولی تجربه ثابت کرده حجم این اطلاعات تو دانشگاه گاهی وقت‌ها بیش از حد نیازه و بیشتر وقت‌ها هم بدون اینکه استفاده‌ای ازشون بشه فراموش میشه. اینم باید درنظر بگیرید که یه سری دروس عمومی بی‌ربط به رشته هم هست که اونا رو هم باید پاس کنید. چاره چیه؟

توی سایت کارنکن مطلبی هست با این موضوع که راز موفقیت هنرمندان چیست ، پیشنهاد می‌کنیم برای انگیزه گرفتن در برابر چالش‌ها اونو مطالعه کنید.

مزایای تحصیل در رشته هنرهای سنتی

اینطور نیست که درس خوندن در رشته هنرهای سنتی همه‌اش هم چالش باشه. یه مزیت‌هایی هم داره. مثلاً:

جذابیت فوق‌العاده رشته‌ هنرهای سنتی

شاید خود شما بیشتر از هر کسی از دوست‌داشتنی بودن رشته هنرهای سنتی و جذابیت‌هاش خبر داشته باشید. شما قراره با رنگ و قلم‌مو، ساز یا ابزارهای حال‌خوب‌کن دیگه سرو‌کار داشته باشید و به جای اینکه مدام سر کلاس‌های کسل‌کننده تئوری بشینید بیشتر وقتتون رو توی کارگاه با همکلاسی‌ها و استادهاتون کار یاد بگیرید، خرابکاری کنید، درستش کنید و لذت ببرید.

حتی شاید لازم باشه بعضی کلاس‌ها و کارگاه‌ها تو فضای باز برگزار بشه یا به‌اتفاق استاد و هم‌کلاسی‌ها از یه جاهایی دیدن کنید و خوش بگذرونید.

جذابیت بالای رشته هنرهای سنتی

یادگیری هنرهای بااصالت ایرانی

شمایی که به این حوزه هنری علاقمندید و قصد دارید در این رشته درس بخونید احتمالاً شیفته هنرهای اصیل ایرانی با نقش و نگارهای نمادین و پرجزئیاتش هستید که هر کدوم پیامی از هویت و فرهنگ ایران رو در خودشون دارن. پس حالشو ببرید!

یادگیری مهارت‌های کاربردی

رشته هنرهای سنتی تجربه عملی چیزهاییه که یاد می‌گیرید. شاید حتی بتونید اولین آثاری که ساختید رو هم مورد استفاده قرار بدید یا در حالت خوشبینانه بفروشید. خروجی این رشته اصلاً قرار نیست یه مشت اطلاعات به‌دردنخور و بلااستفاده باشه. برعکس، درصورت وجود علاقه می‌تونه زمینه اشتغال شما رو هم فراهم کنه.

بازار هنرهای سنتی

ورود سریع‌تر به بازار کار حتی پیش از فارغ‌التحصیلی

در‌حالی‌که فارغ‌التحصیل‌های بقیه رشته‌های نظری بعد از تموم شدن درسشون تازه می‌فهمن مهارتی که به درد بازار کار بخوره ندارن و تازه باید برن دنبال یاد گرفتن مهارت عملی، شما می‌تونید از چیزی که تو دانشگاه یاد گرفتید کسب درآمد کنید؛ اگه زرنگ باشید حتی قبل از فارغ‌التحصیل شدن!

برای نمونه پیشنهاد می‌کنیم مطلب مربوط به رشته طراحی فرش و بازار کارش رو مطالعه کنید.

امکان راه‌اندازی کسب‌و‌کار مستقل و خویش‌فرما شدن

وقتی شما مهارتی بلد باشید می‌تونید از طریق همون مهارت کسب درآمد کنید به‌طور مثال از طریق فروش آنلاین یا آموزش. از اونجایی که رشته‌ های مختلف هنر های سنتی مثل صنایع دستی، نقاشی ایرانی و سفالگری با تولید محصول همراه هستن می‌تونن امکان داشتن شغل مستقل بدون نیاز به استخدام شدن رو براتون فراهم کنن.

پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، مطلب سایت فروش صنایع دستی رو بخونید.

اگه هنوز مرددی و تصمیمتو نگرفتی …

تردید در انتخاب رشته

رشته هنرهای سنتی شامل رشته‌های جذاب و مختلفیه که می‌تونید توی دانشگاه به طور تخصصی یاد بگیرید و بعدش وارد بازار کار بشید. البته بخش ورود به بازار کار تا حد زیادی به میزان مهارت شما نه فقط در رشته خودتون که در فروش و شناخت بازار هم بستگی داره که پیشنهاد می‌کنیم مطالب مرتبطی که در پایین پیشنهاد شده رو در این مورد مطالعه کنید.

البته اینکه همچنان سردرگم باشید و نتونید تصمیم بگیرید کاملاً طبیعیه. شاید بد نباشه از دوره طراحی مسیر شغلی کارنکن هم کمک بگیرید که اتفاقاً برای شما تعریف شده. توی این دوره به نگرانی‌های شما درمورد داشتن شغل موردعلاقه پرداخته می‌شه و با تمرین‌های عملی که انجام میدید به سمت خروج از سردرگمی و البته طراحی یک مسیر شغلی پیش میرید.

همی الان روی دکمه زیر کلیک کنید و ضمن دیدن اطلاعات دوره، نظر شرکت‌کنندگان قبلی دوره رو هم مشاهده کنید.

مطالب مرتبط

احتمالاً اطرافیان شما هم به شما گفتن که از هنر نمیشه پول درآورد و یکی از ‌دغدغه‌های شما وصل شدن به بازار بعد از فارغ‌التحصیل شدنه. اگه اینطوره پس لازمه مطلبی راجع به رشته‌های هنری که درآمد خوبی دارن بخونید.

برای مستقل کار کردن و فروش آنلاین آثار هنری هم پیشنهاد می کنیم مطلبی که درمورد آشنایی با اپلیکیشن‌های فروش آثار هنری هست بخونید.

برای اینکه بتونید آثار و محصولات هنری خودتون رو عرضه کنید باید بتونید در بستر اینترنت به شکلی زیبا و حرفه‌ای اونها رو عرضه کنید. پس باید تولید محتوا هنری هم بلد باشید.

تولید محتوا صرفا منحصر به اینستاگرام و یوتیوب نیست. نمایش آثارتون روی وب‌سایت شخصی خودتون می‌تونه بسیار حرفه‌ای‌تر و جذاب‌تر باشه. توی دوره تولید محتوا و سئو کارنکن یاد می‌گیرید سایت خودتون رو بیارید بالا. پس وقت رو از دست ندید و روی دکمه زیر کلیک کنید.

ما تا حد امکان دغدغه‌های کسی رو که می‌خواد رشته هنرهای سنتی بخونه مطرح کردیم. اگه مورد دیگه‌ای هست که نگفتیم شما توی کامنت‌ها بنویسید.



کانال یوتیوب پادکست رادیو کارنکن
اینستاگرام پادکست رادیو کارنکن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *