رهایی از سردرگمی شغلی با دوره جامع طراحی مسیر شغلی

05cd561c30ce09371833d5f2a171bd66_1200x628__1___1_-removebg-preview

کاشف تنهاترین قاره کیست؟

4.6/5 - (10 امتیاز)

اگر شما هم مثل من در‌به‌در دنبال جواب این سوالید، و تو هر سایتی که میرید با کلی کلمه‌ی قلمبه‌سلمبه مواجه میشید، پس بیاید با‌هم همراه بشیم و کاشف استرالیا رو پیدا کنیم.

قبل از هر‌چیزی بیاید درباره‌ی باور بیشتر مردم مبنی بر اینکه اولین کاشف استرالیا، دریانورد انگلیسی (جیمز کوک) است صحبت کنیم.

وقتی تکلیفمون با این سوال مشخص شد، مستقیم بریم سراغ سوال اصلی یعنی ” کاشف قاره استرالیا کیست؟

بعدشم با‌هم درباره‌ی جریاناتی که باعث کشف استرالیا شد می‌خونیم و در‌نهایت می‌بینیم که چه بلایی سر کاشف استرالیا اومد.

حالا آماده‌اید که شروع کنیم؟

فهرست مطالب سفرمون

آیا جیمز کوک اولین کاشف استرالیا است؟

باید بگم که اشتباه نکنید!

اولین کاشف استرالیا جیمز کوک نیست، بلکه قبل از اون هم چند نفر استرالیا رو کشف کردند.
قطعاً دارید با خودتون فکر می‌کنید چه کسانی قبل از جیمز استرالیا رو کشف کردند؟

راستش جواب خیلی دقیقی برای این سوال نیست، اما به احتمال زیاد چینی‌ها برای جستجوی این قاره‌ی ناشناخته تو قرن 15 وارد استرالیا شدن.

اگرچه حتی قبل‌تر از اون هم «مارکوپولو» از چینی‌ها درباره‌ی سرزمین جنوبی حرف‌هایی شنیده‌ بود. و طبیعتاً هر‌کس جای مارکوپولو بود به محض اینکه وارد سرزمین خودش می‌شد، درباره‌ی این سرزمین صحبت می‌کرد. خب مارکوپولو هم همین کارو کرد.😉

علاوه‌بر‌این جریان، در قرن 17 هم ناوگانی از جانب اسپانیا عازم این سرزمین شد و باعث ترسیم نقشه جزیره‌هایی شد که به «گینه جدید» معروف هستند.

اما اولین اروپایی‌هایی که وارد این قاره‌ی تنها، یعنی استرالیا شدند، هلندی‌ها بودند.
در 1606، دریانورد هلندی به اسم «ویلم جانسز» با هدف جستجوی طلا و ادویه وارد جزایر گینه شد و از اونجا به سمت جنوب حرکت کرد و به «دماغه یورک» رسید.

جانسز به خیال خودش با سرزمینی بی‌حاصل مواجه شده بود که نه خبری از طلا در اون بود و نه محصول به درد بخوری توش پیدا می‌شد.

و این شد که استرالیا تا یک قرن و نیم بعد هم ناشناخته موند.😶

حالا نوبت قهرمان قصه است که وارد بشه!

بالاخره در 1768 کاپیتان جیمز کوک طی مأموریتی عازم این سرزمین شد و به ساحل شرقی استرالیا رسید.
بر‌خلاف ویلم جانسز که استرالیا رو سرزمینی بی‌حاصل معرفی کرد، از نظر جیمز کوک، استرالیا سرزمینی سبز و حاصل‌خیز بود که گیاهان متنوعی رو توی خودش پرورش داده‌ بود.

جیمز طی چندین سال مناطق مختلف استرالیا رو کشف کرد و در پی اون، این سرزمین رو متعلق به انگلیس دونست و خودش را هم کاشف اون. [پس الان فهمیدیم در جواب سوال” کاشف استرالیا کیست ؟” باید چه جوابی بدیم.]

و این سرآغاز ورود اروپاییان به استرالیا شد.

حالا نظرتون چیه که یکم بیشتر با قهرمان قصه یعنی جیمز کوک آشنا بشیم؟

کاشف استرالیا ؛ جیمز کوک

جیمز کوک، کاشف استرالیا

جیمز کوک در 7 نوامبر 1728 در روستای «مارتن» [marton] تو منطقۀ «یورکشایر» [Yorkshire] که یکی‌ از مهمترین منطقه‌های انگلستان است به‌ دنیا اومد.

جیمز دومین پسر خانواده‌ای با 7 فرزند بود.

پدر جیمز که کشاورزی اسکاتلندی بود مدام جیمز رو تشویق می‌کرد که کار خانوادگیشون رو ادامه بده و اون‌هم مثل پدرش، یک کشاورز بشه. اگرچه، جیمز به‌کل سرنوشت دیگه‌ای رو برای خودش رقم زد.

همه‌چیز از علاقه‌ی زیاد جیمز به دریانوردی شروع شد.

این علاقه که روز‌به‌روز تقویت می‌شد، باعث شد جیمز به صورت خودآموز نقشه‌برداری رو یاد بگیرد. در این‌حین اون تصمیم گرفت به «ویتبی» [whitby] بره و در کشتی‌های حمل زغال‌سنگ مشغول به‌ کار بشه. اگرچه این شغل کار بزرگی به‌نظر نمی‌رسید، اما همین باعث شد جیمز به مهارت‌هایی مثل هندسه، جبر، دریانوردی، ریاضیات و ستاره‌شناسی دست پیدا کنه.

جیمز، در سال 1752 در امتحانات دریانوردی قبول شد و در سال 1755 به‌صورت داوطلبانه به نیروی دریایی سلطنتی ملحق شد. تو این سال‌ها که در میانه جنگ‌های 7 ساله بود، جیمز چندین بار مهارت خودش رو به رخ مقامات ارتش کشید.

طبیعتاً مقامات ارتش هم با دیدن استعداد فراوان جیمز، بیکار ننشستند و مسئولیت نقشه‌برداری از بیشتر ورودی‌های  رودخانۀ «سینت لارنس» رو در جنگ به او سپردند.

این شد سرآغاز سپردن مأموریت سفر‌هایی مهم به جیمز، در راستای کشف قاره‌ای تنها [استرالیا] و پهناور در نیمکرۀ جنوبی.

در ادامه، می‌خواهیم ببینیم چی شد که جیمز استرالیا رو کشف کرد و بیشتر در جریان سفر‌های کاشف استرالیا قرار بگیریم.

چه شد که جیمز کوک، استرالیا را کشف کرد؟

همون‌طور که قبل‌تر اشاره کردم جیمز طی 3 تا از اصلی‌ترین ماموریت‌هاش بخش‌های مختلف استرالیا رو کشف کرد.
بریم با هم درباره‌ی این 3 تا سفر بیشتر بخونیم.

سفر های جیمز کوک

1. سفر اول

در سال 1766، کوک اولین و بزرگترین مأموریتش رو از انجمن سلطنتی دریافت کرد.
تو این سفر جیمز مأموریت داشت که به اقیانوس آرام سفر کند و عبور سیارۀ زهره رو از جلوی خورشید رصد کند.

جیمز، کشتی «اندرو» [Endeavour] رو برای این سفرش انتخاب کرد. در نهایت جیمز به‌همراه 94 خدمه، بندر «پلیموث» [Plymouth] رو به مقصد «تاهیتی» ترک کرد. کوک در تاریخ 13‌ اوریل‌ 1769 به این جزیره رسید و کم‌کم کار رصد سیاره زهره رو شروع کرد. اگرچه نتایج به‌دست آمده به دلیل کمبود امکانات، خیلی دقیق نبود.

در این حین، انجمن سلطنتی بریتانیا که متوجه حضور جیمز در جنوب شرقی آسیا بودند، از فرصت استفاده کردند و مأموریت جدیدی رو بهش سپردند.

در طی این مأموریت، جیمز باید از صحت خبر انگلیسی‌ها مبنی بر وجود خشکی‌ای عظیم و قاره‌ای پهناور در نیمکرۀ جنوبی مطلع می‌شد.

کوک بعد از تموم شدن مأموریت رصد سیاره زهره، به کمک یکی از اهالی تاهیتی راهی «زلاندنو» [نیوزلند] شد.
جیمز طی این ماموریت موفق شد جا‌های مختلف این منطقه رو با دقت بالایی کشف و نقشه‌برداری کند.

بعد از این، جیمز راهی کرانه‌های شرقی اقیانوس آرام شد و سر‌انجام به استرالیا رسید. کوک در استرالیا با بومیان محلی دیدار کرد و به کمک آنها با پوشش گیاهی استرالیا آشنا شد. جیمز به قدری شیفته‌ی تنوع گیاهی استرالیا شده بود که اسم آنجا رو را (خلیج گیاه‌شناسی) نامید.

این سفر جیمز، به دلیل برخورد کشتیش به دیواره مرجانی استرالیا، 2 سال و 11 ماه طول کشید. اگرچه جیمز هم تو این مدت بیکار ننشست و با گنجینه گیاهی و جانوری استرالیا بیشتر آشنا شد.

سفر به استرالیا

2. سفر دوم کاشف استرالیا

 اگرچه جیمز، در سفر اولش به دستاورد‌های بزرگی از استرالیا رسیده‌ بود، اما گویا برای انجمن سلطنتی بریتانیا کافی نبود. آنها اصرار داشتند که قاره‌ی استرالیا خیلی پهناور‌تر از چیزیست که جیمز موفق به کشف آن شده‌.

برای همین به جیمز مأموریتی جدید دادند. جیمز هم که از خدا خواسته، این مأموریت رو پذیرفت و با دو کشتی «رزولوشن» [Resolution] و «ادونچر» [Adventure] ، برای بار دیگر راهی اقیانوس آرام شد.

او به همراه دو کشتیش در 13 اگوست 1773، انگلستان رو ترک کرد و از مسیر قطب جنوب به اعماق اقیانوس شتافت.  اگرچه، این دو کشتی، کمی بعد‌تر هه خاطر مه شدید، همدیگرو گم کردند…

همون‌طور که قبل‌تر اشاره کردم، جیمز در نزدیکی قطب جنوب حرکت می‌کرد و خب هممون خوب می‌دونیم که حرکت کشتی در اون نواحی به خاطر کوه‌های یخی بزرگ، به منزلۀ تهدید بزرگی برای کشتی است.

بنابراین جیمز به ناچار مجبور به تغییر مسیر به سمت تاهیتی شد تا شاید بتواند کشتیش را مجهزتر کند.

اون تو تاریخ 17 سپتامبر، دوباره به دل اقیانوس زد اما این بار‌ هم مجبور شد برگردد.
کوک، در نهایت 30 جولای 1775 به بریتانیا برگشت.

اگرچه این سفر او از نظر انگلیسی‌ها بی‌بهره بود، اما اون به درک عمیق‌تری درباره‌ی شرایط قطب جنوب و نواحی اطرافش رسیده‌ بود. همچنین الآن دیگه مطمین بود که استرالیا، نه قاره‌ای پهناور، بلکه جزیره‌ای بزرگ در نواحی جنوب شرقی آسیاست.

سفر های کاشف استرالیا

3. سفر سوم

اگرچه شهرت و اعتبار کوک بعد از پایان سفر دومش دو چندان شد و نیروی دریایی به او بازنشستگی افتخاری داد، اما کوک زندگی دور از دریا رو دوست نداشت.

پس چیکار کرد؟

آفرین! یک سفر دیگه رو برای خودش برنامه‌ریزی کرد. منتهی اینبار به مقصد گذرگاه شمال غربی!

از آنجایی که این سفر از اهمیت زیادی برخوردار بود، به طور مخفیانه صورت گرفت. این در‌حالی بود که مردم فکر می‌کردند جیمز برای برگرداندن «اومای» راهنمای بومیش قرار است به تاهیتی سفر کند.

این بار باز هم کوک، به همراه دو کشتی رزولوشن (Resolution) و دیسکاوری ( Discovery) راهی این سفر شد. او به همراه دو کشتیش در 12 ژوئیۀ 1776، بریتانیا رو به مقصد جنوب اقیانوس آرام ترک کرد. جیمز بعد از پیاده کردن اومای در سرزمینش، سفر اصلیش یعنی سفر به سمت شمال رو شروع کرد.

جیمز و گروهش در 18 ژانویه 1778 به عنوان اولین اروپاییان، «جزایر هاوایی» را کشف و در اون قدم گذاشتند. پس از چند هفته استراحت در هاوایی، راهی قاره آمریکا شدند و سواحل غربی آمریکای شمالی رو نقشه‌برداری کردند.
در این‌حین، هر چی به سمت قطب نزدیک‌تر می‌شدند، هوا سرد‌تر می‌شد و پیش‌رفتن توی اون شرایط سخت‌تر.

آنها در حدی پیش رفتند که دیگه دریای مقابلشون کاملاً یخ زده‌ بود و امکان ادامه‌ی مسیر از آنها سلب شده‌ بود. در‌نتیجه، با موافقت همه، به هاوایی برگشتند.

جزیره‌نشینان، ابتدا به گرمی از آنها استقبال کردند اما بعد از چند هفته به دلایل نا‌معلومی اختلاف شدیدی بینشان رخ داد که پایان خوشی نداشت.

فکر کنم تا اینجا حدس زده باشید که سرگذشت جیمز چی شد…؟

ولی بذارید شفاف‌تر درباره‌ش صحبت کنیم.

سرگذشت جیمز کوک چه شد؟

همون‌طور که باهم دیدیم، فهمیدیم که جیمز توی سفر آخرش با بومی‌ها سخت به مشکل خورد.
اما این درگیری‌ها در نهایت به کجا ختم شد؟

درست حدس زدید!

متأسفانه این درگیری‌ها به قیمت جان جیمز کوک و 5 بریتانیایی دیگه تموم شد و در نهایت چون افراد، فرماندۀ بزرگشون رو از دست داده‌بودن، مجبور به عقب‌نشینی و حرکت به سمت بریتانیا شدند.

اما این بار بدون جیمز کوک!

وقتشه خودتونو به چالش بکشید که آیا این مطلبو با دقت خوندید یا نه؟

اگر با دقت خونده باشید، خوب می‌دونید که جیمز توی دوران نوجوانیش استعداد و علاقش رو پیدا کرد.

اصلاً همه‌ی ماجراهای جیمز از همینجا شروع شد!

اگر شما هم می‌خواید برای خودتون، یک جیمز کوک مشهور بشید، پس لازمه استعداد و علاقتونو پیدا کنید.
با این حساب فکر کنم اینا خیلی به کارتون بیاد.

حالا که خوب خودمونو شناختیم و استعدادمونو پیدا کردیم، وقتشه مثل جیمز کوک، به فکر یک شغلی باشیم که بهش علاقه داریم تا بتونیم توش حسابی پیشرفت کنیم.

تا اینجا با هم یک نگاه درست و حسابی به زندگی جیمز کوک، کاشف استرالیا، انداختیم و به جواب کلی از سوالامون رسیدیم.
حالا از اینجا به بعد نوبت شماست!
یکم با ذهنتون خلوت کنید، ببینید هنوز به جواب کدوم یکی از سوالاتون نرسیدید؟
توی کامنتا برامون سوالتونو بنویسید تا دوباره با هم دلمون رو بزنیم به دریا و بگردیم دنبال جوابش. 😉



کانال یوتیوب پادکست رادیو کارنکن
اینستاگرام پادکست رادیو کارنکن

2 دیدگاه برای “کاشف تنهاترین قاره کیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *