05cd561c30ce09371833d5f2a171bd66_1200x628__1___1_-removebg-preview

ارشد پیام نور بهتر است یا آزاد؟

ارشد پیام نور یا آزاد
Rate this post

یکی از سخت‌ترین مسائل پیش روی متقاضیان تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌های غیردولتی، پاسخ به این سوال است که ارشد پیام نور یا آزاد؟

علاوه بر پردیس خودگردان، دانشگاه پیام نور و آزاد نیز جزو دانشگاه‌های شهریه پرداز هستند که تفاوت‌ زیادی با هم دارند. بنابراین برای پاسخ به سوال ارشد پیام نور بهتر است یا آزاد؟ باید این دو دانشگاه را از جنبه‌های مختلف بررسی کنیم.

در این مطلب به بیان تفاوت‌های ارشد پیام نور و آزاد از نظر سطح علمی، اعتبار مدرک، نحوه تشکیل کلاس و… می‌پردازیم، تا دید بهتری از هر دانشگاه به دست آورید و انتخاب بین ارشد پیام نور یا ازاد برای شما آسان‌تر شود.

مقایسه‌ی کارشناسی ارشد پیام نور و آزاد

آزمون کارشناسی ارشد

آزمون کارشناسی ارشد

همه‌ی متقاضیان ارشد پیام نور یا ازاد ، باید از طریق آزمون كارشناسی ارشد ناپیوسته که توسط سازمان سنجش برای ورود به دوره‌های مختلف ارشد (از جمله روزانه، پیام نور، غیرانتفاعی، آزاد و …) برگزار می‌شود، اقدام کنند. بعد از شرکت در آزمون، می‌توانید با توجه به رتبه‌ی قبولی و علاقه در هر یک از دوره‌های ارشد، انتخاب رشته کنید.

پذیرش ارشد بدون آزمون

اگر قصد شرکت در دوره ارشد پیام نور یا آزاد بدون کنکور را دارید، پذیرش به دو شیوه‌ی فراگیر و استعدادهای درخشان انجام می‌شود.

در دوره فراگیر داوطلبان دروس ترم اول را بصورت خودخوان مطالعه می‌کنند و در صورت کسب نمره‌ی لازم، وارد ترم دوم می‌شوند.

در روش دوم پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی و استعدادهای درخشان صورت می‌گیرد. برای آگاهی از شرایط ثبت‌نام و رشته‌های بدون آزمون، باید اطلاعیه‌ها و شرایط پذیرش دانشگاه مورد نظر خودتان را مطالعه کنید.

میزان شهریه، نحوه ارائه دروس، نوع مطالب و اعتبار مدرک در هر دو شیوه‌ی پذیرش با آزمون و بدون آزمون یکسان است.

تفاوت سطح علمی ارشد پیام نور و آزاد

ارشد آزاد

از آنجایی که مقطع ارشد از دوره‌های مهم و تأثیرگذار برای ادامه تحصیل و جایگاه علمی افراد در آینده می‌باشد، یکی از معیارهای مهم در انتخاب بین ارشد پیام نور یا آزاد، توجه به سطح علمی دانشگاه و اساتید آن است.

باید بگوییم که دانشگاه آزاد معمولاً از اساتید با تجربه و با سطح علمی بالاتر استفاده می‌کند. اما دانشگاه پیام نور معمولاً فارغ‌التحصیلان کارشناسی ارشد را استخدام می‌کند که تجربه لازم برای تدریس ندارند.

البته سطح علمی دانشگاه‌های آزاد و پیام نور در شعبه‌ها و منطقه‌های مختلف، متفاوت است.

تفاوت منابع درسی

یکی دیگر از مواردی که هنگام انتخاب بین ارشد آزاد یا پیام نور می‌توان در نظر گرفت، تفاوت منابع درسی این دانشگاه‌هاست.

دانشگاه‌های پیام نور در سراسر کشور از کتاب‌های انتشارات مرکز پیام نور استفاده می‌کنند که اشکالات و نقص‌های زیادی دارند.

اساتید دانشگاه آزاد، معمولا جزوه‌های شخصی خودشان یا منابع معتبر و مشترک با دانشگاه‌های روزانه را تدریس می‌کنند. همین مورد باعث می‌شود، تحصیل و قبولی در دانشگاه آزاد بهتر از پیام نور باشد.

نحوه‌ی تشکیل کلاس‌های ارشد

کلاس‌های ارشد

برای برخی از داوطلبان حضوری یا غیرحضوری بودن کلاس‌ها، مهم‌ترین معیار در انتخاب بین ارشد پیام نور یا ارشد آزاد است. کلاس‌های دانشگاه آزاد، مانند دانشگاه سراسری در طول هفته و به صورت حضوری برگزار می‌شود. حضور در کلاس‌های دانشگاه آزاد اجباری است.

اما کلاس‌های دانشگاه پیام نور اغلب در روزهای پایان هفته و صرفا به صورت رفع اشکال برگزار می‌شود. حضور در کلاس‌های دانشگاه پیام نور اجباری نیست.

غیرحضوری بودن کلاس‌های ارشد پیام نور، همزمان که مزیتی برای افراد شاغل می‌باشد، شرایط تحصیل در رشته‌های دشواری مثل علوم پایه و مهندسی را سخت‌تر می‌کند.

تفاوت رشته‌های ارائه شده

رشته های ارشد

یکی دیگر از تفاوت‌های بین ارشد آزاد و پیام نور رشته‌های تحصیلی ارائه شده در آنهاست. تنوع و تفاوت رشته‌های ارائه شده در دانشگاه آزاد و پیام نور بسیار زیاد است. دانشگاه پیام نور در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی پذیرش ندارد. اما ظرفیت پذیرش این رشته‌ها در دانشگاه آزاد بسیار زیاد است.

ادامه تحصیل در مقطع دکتری

ادامه تحصیبل دکتری

هر دو دانشگاه پیام نور و آزاد تحت نظارت وزارت علوم و تحقیقات می‌باشند و مدرک هر دوی این دانشگاه‌ها برای استخدام و ادامه تحصیل در مقطع دکتری معتبر هستند. اما میزان اعتبار مدرک این دانشگاه‌ها با توجه به تفاوت سطح علمی دانشگاه‌ها با یکدیگر متفاوت است.

برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری آنچه اهمیت دارد، مهارت و بار علمی است که شما در طول سال‌های تحصیل خود کسب کرده‌اید.

ارشد پیام نور یا غیرانتفاعی

دانشگاه غیرانتفاعی نیز به عنوان یکی دیگر از دانشگاه‌های غیردولتی میتواند گزینه‌ای برای داوطلبان تحصیلات تکمیلی باشد. در این نوشته قصد نداریم به این موضوع بپردازیم که ارشد پیام نور بهتر است یا غیر انتفاعی؟ اما به صورت کلی دانشگاه پیام نور و غیرانتفاعی تفاوت چندانی از نظر اعتبار مدرک و شهریه ندارند. عمده تفاوتشان حضوری بودن کلاس‌های دانشگاه غیرانتفاعی می‌باشد.

جمع‌بندی

ارشد پیام نور یا ارشد آزاد

امیدواریم بعد از خواندن این متن، ابهامات شما برای انتخاب بین ارشد پیام نور یا آزاد برطرف شده باشد. اما در نظر داشته باشید، انتخاب بین ارشد آزاد یا پیام نور در نهایت به شرایط شما و هدفتان از ادامه تحصیل بستگی دارد.

اگر هدف شما از شرکت در دوره کارشناسی ارشد، تحقیق و پژوهش می‌باشد، ارشد آزاد به‌خاطر حضوری بودن کلاس‌ها، ارتباط اساتید و دانشجویان، امکانات رفاهی و تجهیزات آموزشی بهتر، گزینه مناسب‌تری می‌باشد.

در صورتی که شاغل هستید و فرصت کافی برای حضور در دانشگاه را ندارید، اما به‌خاطر ارتقای موقعیت شغلی خود، به مدرک ارشد احتیاج دارید، ارشد پیام نور گزینه بهتری برای شما می‌باشد.

از طرفی شهریه دانشگاه پیام نور نسبت به دانشگاه آزاد بسیار کمتر است.

مطالب مرتبط

اگر ادامه تحصیل در دانشگاه دولتی نیز یکی از گزینه‌های روی میز شماست، خواندن مطلب زیر، مسیر انتخاب را برای شما روشن‌تر می‌کند.

در متن زیر صفر تا صد تحصیل در دانشگاه مجازی آورده شده است.

برای اینکه اطلاعات بیشتری از این دو دانشگاه به دست آورید، مطلب زیر را بخوانید.

برای بسیاری از شما داوطلبان ارشد، امکان اپلای یکی از مهم‌ترین نگرانی‌هاست. در لینک زیر توضیحات لازم درمورد اپلای با مدرک آزاد گفته شده است.

در این مطلب به مقایسه‌ی ارشد پیام نور و آزاد پرداختیم. اما اگر هنوز سوالی در این زمینه دارید، میتوانید در قسمت کامنت مطرح کنید.



کانال یوتیوب پادکست رادیو کارنکن
اینستاگرام پادکست رادیو کارنکن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *