رهایی از سردرگمی شغلی با دوره جامع طراحی مسیر شغلی

05cd561c30ce09371833d5f2a171bd66_1200x628__1___1_-removebg-preview

باریستا کیست – چگونه باریستا شویم

بارمن کیست
3.6/5 - (7 امتیاز)

در سال‌های اخیر، صنعت کافه رشد چشم‌گیری در کشور داشته است. افزایش نیاز به نیروی کار و افزایش آگاهی مردم از قهوه، باعث رونق شگفت‌انگیز شغل باریستایی و از طرفی جذب علاقه‌مندان و کسانی که به دنبال انتخاب شغل مناسب خودشان هستند گردیده. و این سوال مطرح شده که باریستا کیست؟

باریستا فردی است که با ترکیب هنر، دانش، و مهارت‌های خاص، از قهوه یک اثر هنری می‌سازد و به کافه‌ ارزش می‌دهد.

این رشد بی‌سابقه نه تنها به افزایش تعداد کافه‌ها، بلکه به ارتقاء سطح خدمات و کیفیت قهوه منجر شده است.

صنف کافه امروزه به یک فضای خلاقانه و پویا تبدیل شده و باریستا از ذوق و ابتکار خود برای ارائه تجربه‌های نوآورانه به مشتریان استفاده می‌کند.

در نتیجه، شغل باریستایی به یک گزینه محبوب در بازار کار تبدیل شده است. و در ادامۀ این مطلب پس از بررسی تمام جوانب، می‌توانیم تصمیم بگیریم چگونه یک باریستا شویم.

در ادامه به مسیر باریستا‌شدن نگاه جامعی خواهیم داشت:

باریستا کیست؟

باریستا کیست

اول ببینیم کلمۀ باریستا یعنی چی:

باریستا (barista) یک واژه ایتالیایی است. این کلمه به معنای “فردی که در بار کافه مشغول به تهیه و سرو نوشیدنی‌های بر پایۀ قهوه است” می‌باشد و عمدتاً به افرادی اشاره دارد که مهارت‌های خاصی در زمینه تهیه قهوه دارند و مسئولیت تهیه نوشیدنی‌های بر پایۀ قهوه را در مکان‌های خدمات غذایی برعهده دارند.

اسامی و القاب دیگر:  بارمن، کافی من

باریستا کار چیست ؟ با توجه به تعریفی که داشتیم به کار بردن این کلمه از نظر معنایی اشتباه می‌باشد.  
 

شغل باریستا چیست؟

باریستا چه شغلی است
  • شغل باریستا چیست؟
    • یک شغل مرتبط با تهیه و ارائه نوشیدنی‌های قهوه در مکان‌هایی مانند کافه‌ها و رستوران‌ها است.
  • باریستا چه کسی است؟
    • یک نیروی حرفه‌ای است که در فعالیت‌های مرتبط با قهوه و نوشیدنی‌های گرم مهارت دارد.

باریستاها نه تنها در زمینۀ مهارت‌های فنی، آشنایی با دانه‌های قهوه و تهیه آن، بلکه توانایی ارتباط با مشتریان و ایجاد تجربه دلنشین برای آنها مهارت دارند.

این شغل در صنعت خدمات غذایی و خدمات قهوه جزء شغل‌های محبوب و جذاب محسوب می‌شود. برای اینکه بدانیم چگونه یک باریستا حرفه ای شویم به سراغ وظایف و مهارت‌ها می‌رویم.

مهارت‌های مورد نیاز و وظایف باریستا در کافه چیست؟

مهارت‌ها و وظایف باریستا

به‌طور کلی پاسخ به این سوال که باریستا به چه معناست؟ مهارت‌ها و وظایف نقش مهمی در این پاسخ دارند.

وظایف باریستا شامل موارد زیر می‌شود:

  • ارایۀ خدمات به مشتریان و ایحاد ارتباط مثبت، شناخت نیاز آن‌ها و ارایۀ اطلاعات در مورد نوع قهوه و خصوصیات آن.
  • دانش کافی در مورد مواد اولیه و تهیه آن‌ها. 
  • آشنایی ابتدایی با اصول پذیرایی و نحوۀ سرو نوشیدنی‌ها.
  • تنظیمات مربوط به زمان، فشار و دمای دستگاه‌ها برای عصاره‌گیری با کیفیت.
  • تهیه قهوه‌های مختلف مانند اسپرسو، لاته، کاپوچینو و…
  • تزئین و سرو نوشیدنی به شکلی زیبا و جذاب.
  • توانایی انجام کارهای فیزیکی با سرعت و دقت.
  • شناخت کامل ترکیبات همه آیتم‌های منو.
  • داشتن نظم و آشنایی با اصول بهداشتی.
  • بالا بودن روحیه کار تیمی.

چگونه باریستا شویم؟

چجوری باریستا بشم

در ادامه، دو مسیر برای اینکه چطور باریستا شویم:

دوره آموزشی برای باریستا شدن:

مسیر اول پیدا کردن یک دوره آموزشی خوب در یک آموزشگاه معتبر است.

برای شرکت در دوره‌ها و شروع یادگیری از این راه نکات مهمی را باید در نظر گرفت:

  • داشتن دید کلی نسبت به سرفصل های آموزشی دوره مانند:
    • تاریخچه قهوه
    • مقدمه‌ای بر برشته کاری قهوه
    • تنظیم اصولی دستگاه و استفاده از ابزار
    • اصول و قواعد کار کردن پشت بار کافه
    • فوم گیری شیر

  • مدت زمان دوره حداقل 4 روز و هر روز به مدت 6 ساعت
  • مقایسه پرداخت هزینه نسبت به سرفصل‌ها و ساعات آموزش
  • آموزش کامل نحوه استفاده از دستگاه‌ها و در اختیار گذاشتن مواد اولیه برای هنرجو
  • اعطای مدرک رسمی زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای

دو نکته:

  1. گرایش به مدرک به اولویت شخص برای مهاجرت کاری از طریق این شغل مربوط می‌شود. و برای دریافت آن میتوان هر زمانی اقدام لازم را انجام داد.
  2. با توجه به فراگیر شدن شغل باریستا در کشور، در شهرستان‌ها هم دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی در دسترس هستند.

مثلاً: دوره های فنی و حرفه ای و دوره های اساتید مختلف و با سابقه در شغل باریستا.

ویژگی‌های آموزش از این مسیر: تخصصی بودن مطالب و صرفه جویی در زمان اما صرف هزینه قبل از شروع به کار.

خودآموزی و آموزش آنلاین برای باریستا شدن:


در این روش، کارآموز به صورت عملی در محیط کاری مستقیماً با دستگاه‌ها‌ و ابزار کار می‌کند.

کارآموزی تحت نظارت باریستای حرفه ای انجام می‌شود و فرصتی برای توسعۀ مهارت‌های فردی مانند مدیریت زمان و مهارت‌های ارتباطی فراهم می‌کند.

کارآموزی به صورت تدریجی و در محیط واقعی این امکان را فراهم می‌کند تا کارآموز به طور مستمر از تجربیات خود یاد بگیرد.

در ابتدای فرآیند کارآموزی و در ادامۀ آن استفاده از منابع آموزشی مانند کتاب های آموزشی مرتبط با قهوه و پادکست مهارت‌های مقدماتی باریستایی حائز اهمیت می‌باشد.

ویژگی‌های این روش: هزینه پایین وآشنایی سریع‌تر با محیط کار، اما زمانبر بودن یادگیری.

برای آشنایی بیشتر با این شغل دیدن فیلم زیر توصیه می‌شود.

در این مطلب خواندیم:
  • باریستا یا بارمن کیست؟
  • وظایف باریستا چیست؟
  • انتخاب مسیر مناسب برای اینکه چطور باریستا شویم.

پیشنهاد می‌شود برای رشد و پیشرفت در حرفۀ باریستایی، بر روی توسعۀ مهارت‌های خود و پیشرفت روزانه تاکید داشته باشیم.

همچنین، اهمیت رزومه‌سازی و نشان دادن تجربیات کاری را جدی بگیریم.

دورۀ آموزشی برای باریستا شدن می‌تواند به افراد کمک کند تا مهارت‌های لازم را بهبود دهند اما مسِئلۀ مهم تجربه حضور در محیط کار و استفاده از عوامل متعدد مانند هوش هیجانی می‌باشد.

کافه‌ها به عنوان محیطی برای انتخاب شغل فصلی یا پاره وقت برای نوجوانان هم مناسب هستند. علاوه‌بر اینکه فرصت شغلی برای سنین پایین‌تر را ایجاد می‌کنند، فضایی دوستانه و اجتماعی نیز ارائه می‌دهند.



کانال یوتیوب پادکست رادیو کارنکن
اینستاگرام پادکست رادیو کارنکن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *