karnakon.ir

معرفی بهترین دانشگاه‌ برای رشته روزنامه نگاری در ایران

نام نویسنده: محمدرضا صادقی قهرودی

معرفی بهترین دانشگاه‌ برای رشته روزنامه نگاری در ایران

5/5 - (1 امتیاز)

این مرحله: انتخاب دانشگاه برای رشته روزنامه نگاری

اگر شما همه رشته‌ها را بررسی کرده‌اید، همه جوانب را در‌نظر گرفته‌اید و تصمیم‌تان این است که با آرامش و آسایش‌تان خداحافظی کنید و خود را تا همیشه در دردسری جدی بیاندازید، قطعا روزنامه‌نگاری را انتخاب کرده‌اید! در حالت ایده آل، شما در مورد شغل روزنامه‌نگاری هم تحقیق کردید و زیر و بم رشته روزنامه‌نگاری را هم می‌دانید. اکنون به مرحله‌ای رسیدید که باید بهترین دانشگاه برای رشته روزنامه‌ نگاری را انتخاب کنید و وارد دنیای عجیب آن شوید.

تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

فهرست مطالب

بهترین دانشگاه برای رشته روزنامه‌ نگاری

چگونه بهترین دانشگاه‌ برای رشته روزنامه نگاری را انتخاب کنیم؟

رشته روزنامه نگاری

دانشگاه‌های معتبر دولتی و غیردولتی بسیاری در ایران، رشته روزنامه‌نگاری را ارائه می‌دهند.

از جمله: دانشگاه تهران، علامه‌طباطبایی، شهیدبهشتی، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه صدا‌و‌سیما، دانشگاه الزهرا، پیام نور، جامع علمی کاربردی، شهیدچمران اهواز، فردوسی مشهد، دانشگاه تبریز، دانشگاه زنجان و برخی دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی دیگر.

در این مطلب به بررسی بهترین دانشگاه در رشته روزنامه‌ نگاری می‌پردازیم. البته بررسی همه دانشگاه‌های فوق، بسیار طولانی و خسته‌کننده است و در یک مطلب امکان پذیر نیست. به همین دلیل، برای شما بررسی چند دانشگاه منتخب از لیست بالا را آماده کرده‌ایم.

محل تحصیل متناسب با شرایط دانشجو، نقش مهمی در پیشرفت و موفقیت درسی و کاری دارد. علاوه بر محل تحصیل، پارامترهای مهم دیگری نیز تاثیرگذار هستند. به عنوان مثال: داشتن علاقه شخصی به این رشته، ارتباطات قوی در حوزه روزنامه‌نگاری، انعطاف‌پذیری بالا در شرایط پیش‌بینی نشده و دانش روزنامه‌نگاری‌ِ فراتر از دروس دانشگاه در سطح بین‌المللی و…

[مطلب مرتبط: زیر و بم رشته روزنامه‌ نگاری از معرفی تا بازار کار]

رشته روزنامه نگاری دانشگاه تهران

رشته روزنامه نگاری دانشگاه تهران

دانشگاه تهران، نه تنها در رشته روزنامه‌نگاری، بلکه در اکثر رشته‌ها همیشه جزو بهترین انتخاب‌ها برای تحصیل است.

در دانشکده علوم‌اجتماعی دانشگاه تهران، رشته روزنامه‌نگاری تدریس می‌شود. از ویژگی‌های این دانشگاه دولتی می‌توان به اعتبار بین‌المللی، اساتید مطرح این حوزه، رایگان بودن تحصیل و مسیر دسترسی مناسب در مرکز شهر تهران (میدان انقلاب) اشاره کرد.

برای اکثر جوانان علاقه‌مند به کسب علم و دانش، تجربه تحصیل و حتی قدم زدن در محیط خاطره‌انگیز دانشگاه تهران، یک آرزوی شیرین است، اما به دلیل محدودیت ظرفیت، امکان قبولی در دانشگاه تهران، بسیار دشوارتر از سایر دانشگاه‌ها می‌باشد.

رشته روزنامه نگاری دانشگاه صدا و‌ سیما

رشته روزنامه نگاری دانشگاه صدا و‌ سیما

دانشگاه صدا‌و‌سیما به دلیل ارتباط مستقیم با بزرگترین رسانه کشور، یعنی صدا‌و‌سیمای جمهوری اسلامی ایران، جزو بهترین انتخاب‌ها برای تحصیل در رشته های روزنامه‌ نگاری، روابط عمومی، کارگردانی، مدیریت رسانه و… است.

از ویژگی‌های آن به این موارد می‌توان اشاره کرد: امکان کار در صداوسیما پس از اتمام تحصیل، رایگان بودن تحصیل با‌توجه به دولتی بودن آن و بهره‌مندی از اساتید فعال در صدا‌و‌سیما. ساختمان دانشگاه نیز، در منطقه‌‌ای زیبا و خوش آب‌و‌هوا، در نزدیکی پارک ملت تهران (خیابان ولیعصر) واقع شده است.

رشته روزنامه‌ نگاری دانشگاه سوره

رشته روزنامه‌ نگاری دانشگاه سوره

دانشگاه سوره نیز یکی از دانشگاه‌های معتبر تهران است که در دانشکده فرهنگ و ارتباطات آن، رشته روزنامه‌نگاری تدریس می‌شود. یکی از ویژگی‌های این دانشگاه، امکان پذیرش در رشته روزنامه‌ نگاری به صورت بدون کنکور و صرفا با بررسی سوابق تحصیلی است. بدین ترتیب دیگر مجبور به گذراندن دردسرها و استرس‌های دوران کنکور نیستید.

البته همانطور که در تصویر زیر مشخص است، در نمای ساختمان دانشگاه برخلاف دو دانشگاهی که در بالا ذکر شد، خبری از زیبایی، هنر، بنای تاریخی یا محله خوش آب‌و‌هوا نیست. ساختمان دانشگاه سوره، در منطقه‌ای نسبتا شلوغ در خیابان آزادی تهران قرار دارد.

اما این دانشگاه اعتبار بالایی در بین اهالی فرهنگ و رسانه دارد. همچنین امکان کارآموزی حین تحصیل در خبرگزاری مهر و کسب تجربه در محیط واقعی یک خبرگزاری برای دانشجویان مهیا است.

رشته روزنامه‌ نگاری دانشگاه علامه طباطبایی

رشته روزنامه‌ نگاری دانشگاه علامه طباطبایی

دانشگاه علامه طباطبایی، بهترین و تخصصی‌ترین دانشگاه علوم انسانی کشور است و دانشکده علوم ارتباطات آن، از باکیفیت ترین مراکز آموزش رشته روزنامه‌ نگاری می‌باشد. همچنین اساتید برجسته‌ای در آن تدریس می‌کنند.

از ویژگی‌های این مجموعه، امکان کارآموزی در محیط واقعی خبرگزاری‌هایی مانند ایرنا، ایسنا، روزنامه ایران و روزنامه همشهری می باشد. دانشگاه علامه طباطبایی نیز یک دانشگاه سراسری و دولتی است، به همین دلیل تحصیل در آن پس از قبولی در کنکور سراسری، به صورت رایگان امکان‌پذیر است.

محل ساختمان دانشگاه در محله دهکده المپیک در غرب تهران است و فضای بسیار بزرگی را شامل می‌شود.

رشته روزنامه‌ نگاری دانشگاه آزاد

رشته روزنامه‌ نگاری دانشگاه آزاد

دانشگاه آزاد اسلامی بزرگترین مجموعه دانشگاهی غیر‌دولتی کشور است، که در اکثر شهرهای کشور، مرکز آموزشی اختصاصی دارد. همچنین در بسیاری از آن مراکز، رشته روزنامه‌نگاری نیز تدریس می‌شود که معمولا در قالب رشته علوم ارتباطات اجتماعی و گرایش روزنامه‌نگاری قابل انتخاب می‌باشد.

دانشگاه آزاد اسلامی مجموعه‌ای غیردولتی است و تحصیل در آن رایگان نیست و برای بسیاری از افراد جامعه، هزینه تحصیل در این مرکز بسیار بالاست.

از ویژگی‌های تحصیل در دانشگاه آزاد، امکانات رفاهی و آموزشی نسبتا خوب است. همچنین به دلیل پراکندگی مراکز دانشگاه آزاد در همه شهرهای ایران، امکان تحصیل در منطقه دلخواه وجود دارد. برای انتخاب رشته روزنامه‌ نگاری در دانشگاه آزاد، متقاضی باید در فرآیند گزینش اختصاصی‌ای شرکت کند و پس از قبولی در منطقه انتخابی خود، به تحصیل بپردازد.

رشته روزنامه‌ نگاری دانشگاه پیام‌ نور

رشته روزنامه‌ نگاری دانشگاه پیام‌ نور

دانشگاه پیام‌نور یکی دیگر از مجموعه‌های بزرگ دانشگاهی ایران است که بیشتر بر آموزش نیمه‌حضوری و غیرحضوری تمرکز دارد. این دانشگاه نیز در اکثر شهرهای ایران، مرکز آموزشی تاسیس کرده است و در بسیاری از این مراکز نیز رشته روزنامه‌نگاری ارائه می‌شود.

رشته روزنامه‌ نگاری در دانشگاه پیام‌نور، در قالب علوم ارتباطات اجتماعی تدریس می‌شود. در این دانشگاه، به دلیل نیمه‌حضوری بودن تحصیل، می‌توان به صورت همزمان در هر زمینه شغلی مشغول به کار شد.

مراکز این دانشگاه، امکانات آموزشی و رفاهی خاصی ارائه نمی‌دهند. از سوی دیگر، قبولی در دانشگاه پیام‌نور بسیار آسان‌تر و بی‌دردسر‌تر از دانشگاه‌های دیگر است و به صورت بدون کنکور یا شرکت در کنکور داخلی دانشگاه، پذیرش انجام می‌شود. محل تحصیل نیز با توجه به منطقه سکونت دانشجو قابل انتخاب است.

تحصیل در این دانشگاه دولتی، رایگان نیست اما هزینه کمتری نسبت به سایر دانشگاه‌ها دارد و به دلیل امکان اشتغال در حین تحصیل، معمولا دانشجویان با مشکل پرداخت هزینه روبرو نمی‌شوند.

مقایسه مزایا و معایب تحصیل در دانشگاه‌های مختلف

روزنامه‌نگاری
دانشگاه‌های رشته
روزنامه‌ نگاری
مزایامعایب
دانشگاه تهران– اعتبار بین‌المللی
– اساتید باتجربه و مطرح
– محیط زیبا و تاریخی دانشگاه
– امکان قبولی فقط با رتبه بسیار بالا در کنکور
دانشگاه صداوسیما– امکان کار در صداوسیما پس از تحصیل
– اساتید فعال در صداوسیما
– فضای سرسبز و زیبای دانشگاه
– وجود مرحله گزینش سازمانی پس از قبولی
دانشگاه سوره– پذیرش دانشجو بدون کنکور
– اعتبار بالا در میان اهالی رسانه
– امکان کارآموزی در خبرگزاری مهر
– فضای قدیمی و بسته‌ی ساختمان دانشگاه در منطقه‌ای پرترافیک
دانشگاه علامه طباطبایی– تخصصی‌ترین دانشگاه علوم انسانی
– امکان کارآموزی در ایرنا و ایسنا
– فضای بزرگ محوطه و ساختمان دانشگاه
– امکان قبولی فقط با رتبه نسبتا بالا در کنکور
دانشگاه آزاد اسلامی– وجود مرکز آموزشی در همه شهرها
– مراکز آموزش مجهز و با امکانات
– انتخاب محل تحصیل در منطقه دلخواه
– شهریه بسیار بالای دانشگاه
– گزینش متفاوت از دانشگاه‌های دولتی
دانشگاه پیام‌نور– تحصیل به صورت غیرحضوری
– امکان اشتغال درحین تحصیل
– انتخاب محل تحصیل در منطقه دلخواه
– کمبود امکانات آموزشی و رفاهی در مراکز آموزش
– عدم زمان‌بندی دقیق برای ساعات و روزهای برگزاری کلاسها
– برنامه‌ریزی ضعیف آموزشی به دلیل نیمه‌حضوری بودن

جمع‌بندی

خبرنگار

رشته روزنامه‌نگاری، رشته‌ای خاص برای دانشجویانی است که دغدغه‌های متفاوتی نسبت به سایرین دارند. به همین‌ دلیل، دانشگاهِ محل تحصیل‌شان هم، باید با روحیات، عقاید و دغدغه‌های آنها همخوانی داشته باشد.

ما در این مطلب به معرفی و بررسی چند دانشگاه مطرح در رشته روزنامه‌ نگاری پرداختیم. اما آن‌چه از همه اینها مهم‌تر است، بررسی ارزش‌ها، تفکرات و روحیات خودتان به عنوان یک روزنامه‌نگار در آینده است.

این یک واقعیت است که پیشرفت در این رشته، معنای دیگری در مقایسه با سایر رشته‌ها دارد. همانطور که در ابتدا نیز گفتیم، برای موفقیت در این رشته، باید عاشق دردسر باشید، چون روزنامه‌نگاری و دردسر دو یار جدانشدنی هم هستند!

در آخر به شما پیشنهاد می‌کنم، گفت‌و‌گوی جالب پادکست کارنکن با پوریا عالمی (روزنامه‌نگار و نویسنده) را بخوانید تا با شغل و روحیات یک روزنامه‌نگار بیشتر آشنا شوید:

سوالات متداول

آیا شما دانشگاه دیگری را برای تحصیل در رشته روزنامه‌نگاری می‌شناسید؟ یا نظر دیگری در مورد این رشته دارید؟ می‌توانید نظرتان را با ما در این بخش به اشتراک بگذراید.

آنچه در این مقاله میخوانیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تو ٣ دقیقه ببین در کدوم مهارت‌های شغلی‌ قوی هستی و کجاها میتونی بهتر بشی👇

انتخاب مسیر شغلی با ۷۰ درصد تخفیف!

همین حالا راه خود را پیدا کنید:

– شروع مسیر شغلی 🧑‍🎓

– درآمد مطمئن 💼

– شغل آزاد 💎

– پرطرفدارهای کارنکن 🚩