حتماً شما هم مثل من درگیر مهاجرت تحصیلی و انتخاب بهترین رشته برای مهاجرت تحصیلی هستین و نمیدونین چه رشتهای رو باید انتخاب کنین؛ تو این مطلب بهتون میگم که از کجا شروع کنین تا بتونین انتخاب درستی داشته باشین.
راستی در ادامه این مطلب قراره علاوه بر اینکه در مورد بهترین رشته ها برای مهاجرت بدونین در مورد بازار کار، تفاوت شرایط مهاجرت به بعضی از کشورها و همچنین بهترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی هم اطلاعات کسب کنین.
مطمئنم با خوندن این مطلب دیگه دغدغهتون برای انتخاب بهترین رشته ی تحصیلی برای مهاجرت رفع میشه.
فهرست مطالب:
- مهاجرت و انواع آن
- نکاتی در مورد مهاجرت تحصیلی
- تفاوت شرایط مهاجرت تحصیلی به برخی از کشورها
- نکاتی که قبل از مهاجرت تحصیلی باید بدونین
- دو عامل موثر در انتخاب بهترین رشته برای مهاجرت تحصیلی
- بهترین رشته برای مهاجرت تحصیلی
- مطالب مفید و مرتبط در مورد بهترین رشته های تحصیلی برای مهاجرت
مهاجرت و انواع آن
همونطور که میدونید مهاجرت یا کوچ (migration) به جابهجایی طولانیمدت افراد از مکانی به مکان دیگه گفته میشه. افراد به دلایل مختلفی چون امنیت، بیکاری، مسائل سیاسی، بهداشت، همچنین آموزش و فرصتهای شغلی و تحصیلی و در کل ساختن آیندهای موفق و بهتر مهاجرت میکنن.
مهاجرت انواع مختلفی داره که یکی از اونا مهاجرت تحصیلی هست و انتخاب بهترین رشته ی تحصیلی برای مهاجرت هم موضوعیه که در این مقاله بهش پرداختیم؛ پس اگه قصد مهاجرت اون هم از نوع تحصیلیش رو دارین تا آخر این مقاله همراه ما باشین.
نکاتی در مورد مهاجرت تحصیلی
تعداد زیادی از افراد به مهاجرت تحصیلی فکر میکنن، اما واقعاً نمیدونن باید از کجا شروع کنن تا به هدف نهاییشون برسن و حتی نمیدونند درباره چه عواملی باید تحقیق و بررسی کنند.
برای مثال:
- هزینههای زندگی
- زبان کشور مقصد
- هزینههای دانشگاه
- اخذ ویزا
- فرصتهای شغلی در حین تحصیل
- بازار کار و …
مواردیاند که در زمان تصمیمگیری بسیار مهم هستن.
تفاوت شرایط مهاجرت تحصیلی به برخی از کشورها
همچنین در مهاجرت تحصیلی با توجه به رشته، مقطع تحصیلی و کشوری که انتخاب میکنین شرایط متفاوت و گوناگونه؛ مثلاً شرایط تحصیل در کانادا با شرایط تحصیل در آلمان کاملاً متفاوته.
برای مثال کسی که میخواد به کانادا مهاجرت کنه باید حداقل یک مدرک از آزمونهای معتبر مانند IELTS ,TOEFL ,GRE یا PTE با نمره قابل قبول رو داشته باشه، در غیر این صورت باید یک دوره زبان قبل از ورودش به کالج یا دانشگاه بگذرونه.
اما کسی که قصد مهاجرت به آلمان رو داره باید مدرک B1 رو داشته باشه و اگر هم رشتهای رو انتخاب کرده باشه که به زبان انگلیسی ارائه بشه باید علاوه بر زبان آلمانی، مدرک آیلتس یا تافل با نمره قابل قبول رو هم داشته باشه.
مدرک B1 یکی از مهمترین الزامات برای اخذ ویزای تحصیلی و مجوز اقامت در آلمان هست.
از طرفی هم میشه گفت تقریباً هزینههای تحصیل در آلمان رایگانه و فقط هزینه اندکی جهت بخش اداری دانشگاه دریافت میشه، اما هزینه تحصیل در کشور کانادا نسبت به آلمان بسیار بیشتره و میتونیم بگیم کانادا جزو گرونترین کشورها برای مهاجرت محسوب میشه.
یا مثلاً کشور انگلیس به دانشجویان بینالمللی اجازه میده تا برای رفع مشکل مالیشون 20 ساعت در هفته به صورت نیمهوقت کار کنن، درصورتیکه در کشور استرالیا این زمان تا 40 ساعت در هفتهست.
پس در قدم اول باید بدونین که به کدوم کشور میخواهین مهاجرت کنین و قصد ادامه تحصیل در چه رشته و چه مقطعی رو دارین.
نکاتی که قبل از مهاجرت تحصیلی باید بدونین
ما تو این ویدئو سعی کردیم نکاتی رو بهتون بگیم که شما باید قبل از انتخاب بهترین رشته تحصیلی برای مهاجرت بدونین تا با توجه به مهارتهای فردی و علایق و همچنین مواردی که گفتیم بتونین بهترین انتخاب رو داشته باشین.
راستی این ویدئو برای دوستان عزیز ناشنوا هم بسیار مفیده، اگه فرد ناشنوایی رو میشناسین که قصد مهاجرت تحصیلی داره این ویدئو رو براش بفرستین.
دو عامل موثر در انتخاب بهترین رشته برای مهاجرت تحصیلی
کسانی که قصد مهاجرت دارن فکر میکنن مهاجرت تحصیلی راحتترین راه برای رسیدن به هدفشون یعنی اقامت دائم هست، اما این اشتباهه چون دریافت اقامت یک کشور از مسیر تحصیل به فاکتورهای زیادی بستگی داره.
- انتخاب رشته
انتخاب رشته خوب برای مهاجرت تحصیلی از فاکتورهای خیلی مهمی هست که کمتر بهش توجه میشه، چون جدا از اینکه برای ویزا و پذیرش اقدام میکنین باید به بعد از فارغالتحصیلی و بازار کار هم فکر کنین.
- بازار کار
فرض کنین شما بدون توجه به وضعیت اقتصادی و بازار کار کشور مقصد، رشتهای رو انتخاب میکنین که ممکنه بعد از اتمام تحصیل با مسائل و مشکلاتی روبرو بشین و این موضوع برای کسانی که قصد مهاجرت دائمی دارن مسألهساز میشه.
پس از همون ابتدا با توجه به علاقه، مهارتهای فردی و اجتماعی خودتون رشتهای رو انتخاب کنین که مطمئن هستین پس از فارغالتحصیلی به سرعت وارد بازار کار میشین. چون در غیر این صورت ویزای تحصیلی شما باطل میشه و ناچار میشین به کشور خودتون برگردین.
بهترین رشته برای مهاجرت تحصیلی
خب حالا میرسیم به بحث بهترین رشته تحصیلی برای مهاجرت، همانطور که قبلاً گفتیم انتخاب رشته تحصیلی و بازار کار جزو مواردی هستن که باید بهشون توجه کنین، اما بعضی رشتهها هستن که در بیشتر کشورها بازار کار خودشون رو دارن و شما میتونین بعد از فارغالتحصیلی به راحتی وارد بازار کار شین و کسب درآمد کنین.
در ادامه این مطلب ما به برخی از بهترین رشتههای تحصیلی همراه با شغلهای پردرآمد اونها اشاره میکنیم تا شما هم بتونین بهترین تصمیم رو بگیرین.
1- رشته کامپیوتر و IT
رشته کامپیوتر و IT جزو رشتههای محبوبه که سالانه افراد زیادی در این رشته فارغالتحصیل میشن.
از اونجایی که دنیای امروز ما دنیای دیجیتال و کامپیوتره و در حال حاضر در زندگی ما هم نقش بسیار اساسی و کاربردی داره، نیاز به نیروی کارشناس و متخصص در این زمینه همهجا حس میشه.
در نتیجه فارغالتحصیلان این رشته با معضلات و مشکلات بیکاری مواجه نمیشن و میتونن سریع وارد بازار کار شن.
بهترین شغلهای مرتبط با رشته کامپیوتر و IT برای مهاجرت تحصیلی
- مدیریت اطلاعات
- مهندسی سختافزار
- مهندس امنیت شبکه
- برنامهنویسی چند رسانهای
- طراحی و توسعه وب
- مدیریت شبکه و سیستمها
- تجزیه و تحلیل دادهها
- تحلیلگر امنیت اطلاعات
2- رشته مهندسی
رشته مهندسی هم از اون رشتههایی هست که بازار کار بینالمللی خوبی داره و علاوه بر بازار کار در دنیا، از آمار بالای (Return On Investment) ROI یا همان برگشت سرمایه برخورداره.
به دلیل اینکه هزینههای این رشته نسبت به رشته پزشکی کمتره و در آینده پتانسیل درآمدزایی زیادی داره، سالانه دانشجویان زیادی این رشته رو انتخاب میکنن.
اما از اونجایی که مهندسی، کاری تجربهمحوره و حضور و انجام کار عملی در الویته، پس قید تحصیل آنلاین و مجازی و غیرحضوری رو باید بزنین.
بهترین شغلهای مربوط به رشته مهندسی
- عمران
- شیمی
- صنایع
- مکانیک
- الکترونیک
بیشتر بخوانید: بهترین کشور برای تحصیل در رشته مهندسی
3- رشته علوم پزشکی و بهداشت
سلامتی جسم و روان بزرگترین نعمتی هست که هرکسی قدر اون رو میدونه و سعی میکنه در حفظ اون کوشا باشه.
پزشکها هم در حفظ سلامت و بهداشت جامعه نقش بسیار مهمی دارن، بنابراین در هر کشور و هر جامعهای در هر کجای دنیا نیاز به پزشک حاذق و درستکار احساس میشه.
درسته که رشته پزشکی خیلی هزینه داره و تحصیل در این رشته خیلی سخته و دشواریهای خاص خودش رو داره، اما تقاضا برای این رشته زیاده و درضمن موقعیتهای شغلی فراوانی هم داره.
بهترین شغلهای مربوط به رشته پزشکی برای مهاجرت تحصیلی
- دندانپزشکی
- پرستاری
- داروسازی
- علوم بیولوژیکی
4- رشته مدیریت و منابع انسانی
دنیای امروز ما دنیای کسبوکاره و شرکتها و سازمانهای بزرگ و کوچک برای رسیدن به اهدافشون باید برنامهریزی و مدیریت درستی داشته باشن.
بنابراین رشته مدیریت جزو یکی از پردرآمدترین رشتههای تحصیلی با بازار کار بسیار خوب در سطح بینالمللی شناخته شده و سالانه افراد بسیار زیادی در این رشته تحصیل میکنن؛ چون نیار به یک مدیر توانمند در هرجای دنیا حس میشه.
بهترین شغلهای مرتبط با رشته مدیریت
- مدیریت بازرگانی
- حسابداری
- مدیریت اجرایی
- منابع انسانی
- مدیریت سرمایهگذاری
- مدیریت اجرایی
5- رشته حقوق
حقوق هم محبوبترین و بهترین رشته برای مهاجرت تحصیلی است که علاوه بر منزلت اجتماعی بالا، جزو پردرآمدترین شغلهاست.
اما به دلیل متفاوت بودن قوانین و مقررات کشورها، کسی که به تحصیل در این رشته میپردازه باید دارای مهارت و دانش کافی در مورد مسائل حقوقی و مسلط به قوانین اون کشور باشه.
این رشته هم مثل سایر رشتهها گرایشهای مختلفی داره که در اینجا به چند گرایش همراه با توضیحی مختصر اشاره میکنیم.
گرایشهای رشته حقوق
- مدنی: قوانین مربوط به ارث، طلاق، ازدواج، فرزندان و همه مسائل مربوط به خانواده
- تجارت: قوانین مربوط به نحوه معامله صحیح با دیگران در زمینه کسبوکارها و قراردادها
- کیفری: قوانین مربوط به جرایم و جرم
- املاک: قوانین مربوط به املاک و مستغلات منقول و غیرمنقول
مطالب مفید و مرتبط در مورد بهترین رشته برای مهاجرت تحصیلی
امیدوارم تا اینجای مطلب براتون مفید بوده باشه و با توجه به راهکارها، بتونین بهترین رشته برای مهاجرت تحصیلی رو انتخاب کنین.
راستی برای اینکه بتونین تصمیم بهتر و مناسبتری داشته باشین، خوندن مطالب زیر رو بهتون پیشنهاد میکنم.
مطمئنم با خوندن مطالب این صفحه و مطالب زیر میتونین بهترین تصمیم رو بگیرین.
راستی حالا که تا اینجا با همه نکات و عوامل مؤثر در انتخاب بهترین رشته ها برای مهاجرت آشنا شدین، بد نیست که در مورد رزومه و نحوه نوشتن رزومه برای پذیرش دانشگاه هم بدونین.
اگر تصمیم گرفتید برای دانشگاه مورد نظرتون رزومه بفرستید، یادتون نره کاورلتر و انگیزهنامه هم ضمیمه مدارکتون کنید.
از اینکه تا انتهای مطلب همراهمون بودین سپاسگزاریم، ولی این رو بدونین شنیدن تجربیات و نظرهای شماست که این مطلب رو کاملتر میکنه. پس مشتاق شنیدن و دیدن نظرهاتون هستیم.
رشته روانشناسی برای اپلای چطوره ؟؟ بین سه روانشناسی. میکروبیولوژی و علوم آزمایشگاهی کدوم برای اپلای بهتره ؟؟