راه اندازی کافه نان با بوی خوشِ نانِ گرمی که در تنور در حال پخت است و عطرِ دلنوازِ قهوه، خودش میتواند انگیزهای خوشمزه برای این باشد که هرچه زودتر دستبهکار شویم و فعالیت خود را در این حوزه شروع کنیم.
اگرچه فکر کردن به بوی نان گرم و قهوه انگیزه خوبی برای شروع است، اما در ذهن کسی که میخواهد در این زمینه کار خود را شروع کند، سوالات زیادی وجود دارد؛ مثلاً:
- برای راه اندازی کافه نان باید چه کنم؟
- به چقدر سرمایه نیاز دارم؟
- اصلاً شرایط تاسیس کافه قنادی را دارم؟
پیشتر در مقالهای در مورد نحوه احداث کافی شاپ نوشتهایم.
در این مقاله نیز میخواهیم به تمامی پرسشها و دغدغههایتان برای تاسیس کافه قنادی پاسخ دهیم.
با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
بخش اول: مراحل راه اندازی کافه قنادی
- یک طرح تجاری (بیزینس پلن) بنویسید
- وام و سرمایه اولیه دریافت کنید
- یک فضای تجاری مناسب اجاره کنید
- مجوزهای لازم را از مراجع ذیصلاح دریافت کنید
- به طراحی چیدمان توجه داشته باشید
- تجهیزات سفارش دهید
- برای بازاریابی و تبلیغات قبل از افتتاح برنامهریزی کنید
بخش دوم: هزینه راه اندازی کافه قنادی
بخش سوم: شرایط تاسیس کافه قنادی
بخش اول: مراحل راه اندازی کافه قنادی
قبل از هر چیز اجازه دهید توضیح بدهیم کافه بیکری چیست .
کافه نان یا کافه بیکری در واقع فضاییست که مشتریان میتوانند برای خود نان و شیرینیهای تازه و خوشمزه و انواع نوشیدنیهای سرد یا گرم سفارش دهند و مدت زمانی را در آن بگذرانند. مثلاً در خیابان انقلاب چند نمونه از این کافهقنادیها داریم که هر کدام سبک و سیاق خاص خودشان را دارند. 🙂
حال که دیدی از کافه بیکری به دست آوردهاید، بیایید بررسی کنیم که چگونه میتوانیم به راه اندازی کافه نان خودمان بپردازیم.
1- یک طرح تجاری (بیزینس پلن) بنویسید
اولین قدم برای تاسیس کسبوکار شما باید نوشتن یک طرح تجاری باشد.
فرقی نمیکند میخواهید به راه اندازی کافه نان بپردازید یا شهربازی تأسیس کنید.
نوشتن طرح تجاری بخشی جداییناپذیر از هر کسبوکاری است؛ زیرا:
- مشخص میکند دقیقاً میخواهید چه کاری راه بیاندازید و دورنمایتان از ادامه کار چیست؟
- باعث میشود ساختاریافته عمل کنید.
- کمک میکند بدانید چه محصولاتی میخواهید بفروشید و چه محصولاتی را نه.
- استراتژیهای بازاریابیتان را مشخص میکند.
- تمام برنامههای مالیتان را پیشبینی و هزینههای اولیه و بودجهبندی را مشخص میکند.
طرح تجاری شما باید حتماً شامل موارد زیر باشد:
- خلاصه اجرایی
- بررسی اجمالی کسبوکار و توضیحات آن
- تحلیل بازار
- ارزش پیشنهادی کسبوکار شما به مشتری
- برنامه مدیریت و ساختار مالکیت
- استراتژی بازاریابی و تبلیغات
- پیشبینی و برنامهریزی مالی
طرح تجاری، به عنوان پایه و اساسی برای تجارت شما عمل میکند و یک برنامه قوی به شما کمک خواهد کرد تا بدانید در هر مرحله باید چه کنید و چگونه با بودجهای که دارید اهداف حرفهتان را محقق سازید.
2- وام و سرمایه اولیه دریافت کنید
هنگام راه اندازی کافه نان، هزینههای کوچک و بزرگ زیادی را باید در نظر بگیرید که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
از این رو، برای پوشش تمامی این هزینهها و جلوگیری از یک فاجعه، باید میزان زیادی سرمایه داشته باشید. ضمناً ممکن است تا رسیدن به سوددهی چند ماهی طول بکشد. پس باید حداقل برای اینکه از پس هزینههای این مدت برآیید، مقدار قابل توجهی پول داشته باشید.
از آنجا که بعید است بتوانید بودجه کافه قنادی جدید خود را به تنهایی تأمین کنید، بد نیست به وام گرفتن نیز فکر کنید. میتوانید از بانکهای معتبر در این خصوص پرسوجو کرده و به وبسایتهایشان نیز سر بزنید.
3- یک فضای تجاری مناسب اجاره کنید
پس از تأمین سرمایه، وقت آن است که به دنبال یک فضای مناسب برای کافه قنادی خود بگردید.
این که دنبال چگونه فضایی باشید، کاملاً به دورنما و هدف شما که در طرح تجاریتان به آن فکر کردهاید، بستگی دارد.
به طور کلی باید موارد زیر را برای انتخاب مکان مناسب برای راه اندازی کافه نان رویاییتان در نظر بگیرید:
- جمعیت شناسی
- دسترسی
- نزدیکی به تأمینکنندگان مواد اولیه
- رقابت
- فضای مورد نیاز
4- مجوزهای لازم را از مراجع ذیصلاح دریافت کنید
صنعت غذایی، به شدت حساس بوده و شما باید قبل از شروع به کار حتماً برخی از مجوزها را دریافت کنید. در بخشهای بعدی میتوانید در مورد مجوزهای لازم، اطلاعات بیشتری بهدست آورید.
5- به طراحی چیدمان توجه داشته باشید
پس از اجاره مکان برای کافه قنادی جدیدتان، میتوانید شروع به طراحی مغازه خود کنید.
به خاطر داشته باشید که کافی شاپ و کافه نان با هم متفاوتاند و این موضوع، در نحوه چیدمان و وسایل کاملاً نمود پیدا میکند.
مخصوصاً در مکانهای شلوغ، چیدمان باید به گونهای باشد که مشتریان اندکی پس از تمام شدن سفارشهایشان از محل خارج شوند.
برای این کار میتوانید از یک طراح کمک بگیرید یا برای کاهش هزینهها خودتان مشغول به کار شوید.
در ابتدای کار شما باید موارد زیرا را در نظر بگیرید:
1- مکان مناسب آشپزخانه کجاست؟ مکانی که در آن پخت نانها، آمادهسازی قهوه و نوشیدنیها و شستوشوی ظروف انجام خواهد شد، باید در کجای مغازه قرار بگیرد تا از تمام فضایی که در اختیار داریم به شکل بهینه استفاده شود؟
2- محل نشستن مشتریان کجاست؟ با توجه به اینکه شما مانند سایر کافهها نیستید و قرار نیست که مراجعهکنندگان به کافه قنادی شما، مدت زیادی در فضا بمانند، حتماً توجه کنید که نوع صندلیها و دکوراسیون مناسب، باعث خواهد شد افراد خودشان سریع خوراکیهایشان را بخورند و بخواهند مکان را ترک کنند.
3- فضای کافی جهت فراهم نمودن امکان راه رفتن برای مشتریانتان دارید؟ حتماً به این موضوع فکر کنید که چگونه میتوانید چینشی داشته باشید تا تمام ویترینها برای مشتری به سادگی قابل دیدن باشد و از طرفی به بهترین شکل ممکن از فضایتان بهره ببرید.
6- تجهیزات سفارش دهید
برای راه اندازی کافه نان، قطعاً به تجهیزات خاصی نیاز دارید.
معمولاً در کافه نان مراحل ساخت خمیر انجام نمیشود. یعنی شما برای آمادهسازی نان، تنها به فری برای اینکه خمیر نان را در آن بپزید نیاز خواهید داشت.
اگر کسبوکارتان گرفت و خواستید فعالیتتان را گسترش داده و آمادهسازی خمیر را نیز خودتان انجام دهید، میتوانید به خرید تجهیزات مربوطه بپردازید.
تجهیزات پخت و پز:
برای این که نانهایتان را بپزید به فر مخصوص پخت نانهای فانتزی و حجیم نیاز خواهید داشت.
باید دستگاهی انتخاب کنید که بر اساس طرح تجاری و تعداد مشتریانتان، پاسخگوی نیازتان باشد.
یادتان باشد دستگاه خوبی تهیه کنید، چرا که ایده اساس پشت یک کافه نان موفق، پیچیدن بوی نان و دونات خوشبو در کنار عطرِ خوشِ قهوه است.
ویترینهایی برای نمایش نان، کیک و دسرها:
انتخاب ویترینی که بتواند به بهترین شکل خوراکیهای خوشمزه موجود در منوی شما را به نمایش بگذارد، به افزایش فروش شما نیز کمک شایانی خواهد کرد.
علاوه بر ویترین که بسیار مهم است، جعبهها و بستهبندیهای شکیلی برای خوراکیهایتان انتخاب کنید.
فراموش نکنید که شما کافه نان دارید و این یعنی ممکن است افرادی بخواهند به صورت بیرونبر از نان و نوشیدنیهای شما سفارش دهند. پس اهمیت بستهبندی را فراموش نکنید!
نظافت و شستشوی ظرف:
شما باید مکانی برای شستوشوی ظرفهایی که در حین پختوپز و تهیه نوشیدنیها کثیف شدهاند داشته باشید.
ضمناً توصیه ما این است که برای سرویسدهی به مشتریان، از ظروف یکبار مصرف قابل بازیافت استفاده کنید.
در مغازهتان سطلی مخصوص مواد قابل بازیافت داشته باشید تا بتوانید این مواد را بعداً تحویل شهرداری داده و کمتر به محیطزیست آسیب بزنید.
مواد اولیه مورد نیاز:
مواد مورد نیاز شما، بیشتر به شکل آماده هستند. مثلاً شما قرار نیست خودتان آرد و شکر و بکینگ پودر داشته باشید، چرا که قرار نیست خمیر نان را خودتان حاضر کنید.
تنها کاری که باید بکنید این است که خمیر نانهای خوشمزه را در فر بگذارید و کاری کنید بوی نان تازه و عطر قهوه چنان تمام محل را پر کند که رهگذران چارهای جز سر زدن به کافه نان شما نداشته باشند!
سعی کنید از مرغوبترین قهوهها استفاده کنید و نحوه تهیه و سرو انواع قهوه را نیز بلد باشید.
7- برای بازاریابی و تبلیغات از قبل از افتتاح برنامهریزی کنید
به لطف شبکههای اجتماعی، میتوانید بازاریابی و پیدا کردن مشتری را قبل از افتتاح کافه نانتان آغاز کنید.
به خاطر داشته باشید برای بازاریابی باید موارد زیر را در نظر بگیرید:
انجام تحقیقات بازار: اولین قدم در یک کمپین بازاریابی، انجام تحقیقات بازار و تعیین بازار هدف است؛ مثلاً:
- چه افرادی با چه سن، سطح درآمد، طبقه اجتماعی و…. در آن محل زندگی میکنند؟
- رقبای شما در آن منطقه کیستند؟
- و…
تجزیه و تحلیل بازار: پس از انجام تحقیقات، شما به تحلیل بازار خواهید پرداخت تا بهترین استراتژی را برای تبلیغات پیدا کنید.
بخش دوم: هزینه راه اندازی کافه قنادی
هزینه راه اندازی کافه نان نسبتاً زیاد است. موارد زیر را در لیست هزینههای خود در نظر داشته بگیرید.
- مکان: بسته به اینکه در کدام منطقه شهر میخواهید فضایی را اجاره کنید، هزینه این بخش متفاوت خواهد بود. بهطورکلی میتوان گفت اصلیترین هزینه شما، هزینه اجاره مکان است. به خاطر داشته باشید، حداقل متراژ مورد نیاز شما جهت گرفتن جواز، 40 مترمربع است. علاوه بر اجاره ملک، پرداخت هزینههای آب و برق را نیز در نظر داشته باشید.
- مجوزها: شما باید از اتحادیه اصناف قنادی، شیرینی و کافه قنادی، جواز کسب دریافت کنید که هزینه آن چیزی بین 500هزار تومان تا 2 میلیون تومان خواهد بود.
- تجهیزات: برای خرید تجهیزات از جمله فر، قهوهساز، یخچال ویترینی و ظروف مورد نیاز به حدود حداقل 200 میلیون تومان نیاز دارید. مواردی که نام بردیم، حداقل وسایلی است که باید در کافه نان خود قرار دهید. ممکن است بتوانید این تجهیزات را اجاره نیز بکنید. ضمناً فراموش نکنید که مبلغ بالا کاملاً حدودی میباشد.
- دکوراسیون: بسته به وسایلی که در دکوراسیون به کار میبرید و متراژی که دارید این هزینه کاملاً متغیر است. حداقل چیزی که نیاز دارید این است که تعدادی میز و صندلی در محیط کافه نان قرار دهید.
- نیروی انسانی: این مورد نیز به متراژ مغازه و حجم کاری شما بستگی دارد. حداقل به یک نفر صندوقدار و یک نفر پرسنل کافه برای سرویسدهی نیاز دارید که حقوق آنها بسته به کاراییشان میتواند از حداقل دستمزد وزارت کار شروع شود.
- مواد اولیه: شما باید خمیر نانهایتان و از طرفی قهوه و سایر خوراکیهای موردنیازتان را تهیه کنید. پس برای این بخش نیز بودجهای در نظر داشته باشید.
- بیمه کردن کافه نان: بهتر است محل کارتان و همچنین کارمندان را حتماً بیمه کنید تا در صورت خسارت دیدن، قادر به جبران هزینهها باشید.
بخش سوم: شرایط تاسیس کافه قنادی
شما برای تاسیس کافه قنادی باید شرایط دریافت مجوزهای مورد نیاز را داشته باشید. این شرایط شامل موارد زیر است:
- فرد باید مکان مناسبی با حداقل متراز 40 مترمربع، جهت راه اندازی کافه نان داشته باشد.
- سلامت لازم را برای شروع کسبوکار از موارد مهم است.
- لوازم موردنیاز بر اساس ضوابط اتحادیه نیز از موارد ضروری است.
- رعایت نکات بهداشتی را فراموش نکنید.
جمعبندی مطالب
در مطلبی که گذشت، در مورد راه اندازی کافه نان، هزینه راهاندازی و شرایط تاسیس کافه قنادی پرداختیم.
فراموش نکنید در هر کاری که باشید، میتوانید با خلاقیت حسابی به رشد کسبوکارتان کمک کنید.
لینکهایی برای مطالعه بیشتر
حال که به تاسیس کافه قنادی علاقهمندید، ممکن است به مطالب زیر نیز علاقهمند باشید. با کلیک بر دکمههای زیر میتوانید به مطالب متنوع ما دسترسی داشته باشید.
آیا شما نیز به راه اندازی کافه نان علاقهمندید؟ آیا خودتان نیز کافه بیکری دارید؟ خوشحال میشویم در قسمت نظرات از تجربهها و یافتههایتان برای ما بنویسید.