05cd561c30ce09371833d5f2a171bd66_1200x628__1___1_-removebg-preview

به‌ کارگیری مدیریت فردی در زندگی شخصی و حرفه‌ای

به کارگیری مدیریت فردی در زندگی شخصی و حرفه‌ای
5/5 - (1 امتیاز)

تکنولوژی همه ما را تنبل کرده و باعث شده‌است مدام از انجام کارها و فعالیت‌های روزانه خود طفره برویم. از طرفی در دنیای پر سر و صدا و شلوغ امروز همیشه خسته‌ایم و وقت نداریم، به همین دلیل کارهای خود را مدام عقب می‌اندازیم. اما باید بدانیم که با مدیریت فردی علاوه‌بر اینکه می‌توانیم در وقت صرفه‌جویی کنیم، قابلیت و پتانسیل خود را نیز می‌توانیم بالا ببریم.

  • در ادامه می‌خوانیم که مدیریت فردی چیست، چرا مهم است و چگونه می‌توان از آن استفاده کرد.

آنچه در مقاله زیر می‌خوانیم:

مدیریت فردی چیست؟

مدیریت فردی چیست؟

مدیریت فردی به مجموعه‌ای از راهکارها گفته می‌شود که به ما کمک می‌کند زمان و انرژی خود را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنیم تا به اهداف شخصی و حرفه‌ای خود برسیم. در واقع توانایی اولویت‌بندی اهداف، مدیریت زمان و انجام اقدامات لازم است. مدیریت فردی به معنای ریاست کردن است اما نه ریاست بر دیگران بلکه ریاست بر اهداف، افکار و تصمیمات خود.

چرا مدیریت فردی مهم است؟

چرا مدیریت فردی مهم است؟

در دنیای امروز عوامل مختلفی وجود دارد که باعث کمبود زمان و در نتیجه آن افزایش استرس ناشی از عقب افتادن کارها می‌شود، مدیریت فردی این امکان را به ما می‌دهد تا با مدیریت زمان و اولویت‌بندی فعالیت‌ها کارایی خود را بهبود و به دنبال آن استرس خود را کاهش دهیم. مدیریت فردی یک مهارت مهم است که به ما کمک می‌کند تا اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت تعیین کنیم و به این وسیله کیفیت زندگی شخصی و حرفه‌ای خود را افزایش دهیم، از زمان بهترین استفاده را داشته باشیم و بهره‌وری خود را به حداکثر برسانیم.

  • سوالی که در اینجا پیش می‌آید این است که برای رسیدن به مدیریت فردی چه پارامترهایی را باید در نظر بگیریم؟ در ادامه به مرور پارامترهای مهم می‌پردازیم.

10 پارامتر مهم در مدیریت فردی

10 پارامتر مهم در مدیریت فردی

مدیریت فردی این امکان را به ما می‌دهد تا به ورژن بهتری از خود تبدیل شویم. برای این کار بهتر است 10 پارامتر مهم زیر را بررسی کنیم: 

1) تعیین اهداف

در قدم اول باید اهداف خود را تعیین کنیم. این اهداف باید ملموس و مدت‌دار باشند.

  • یکی از روش‌های معروف هدف‌گذاری، روش Smart است. این روش هدف‌گذاری در بسیاری از حوزه‌ها از جمله زندگی شخصی، مسیر شغلی،یادگیری و… استفاده می‌شود.

2) مدیریت زمان

ایجاد جدول زمانی و اختصاص دادن یک زمان مشخص به فعالیت‌ها با توجه به اولویت و درجه اهمیت آن‌ها. طراحی یک برنامه زمانی اصولی و حساب‌شده به ما کمک می‌کند وظایف خود را بدون نگرانی و به صورت منظم انجام دهیم.

3) اولویت‌بندی

اولویت بندی

مشخص کنیم کدام یک از فعالیت‌هایمان درجه اهمیت بالاتری دارند و کدام‌یک از آن‌ها کم اهمیت‌تر هستند و آن‌ها را به ترتیب درجه اهمیت اولویت‌بندی کنیم.  

  • برای اولویت‌بندی کارها می‌توانیم از ماتریس آیزنهاور استفاده کنیم. در این ماتریس گفته‌ می‌شود که برای انجام هر کار باید آن را از دو جهت بررسی کرد:
  1. میزان اهمیت کار (Importance)
  2. میزان فوریت کار (Urgency)

4) مهارت‌های ارتباطی

مهارت‌های ارتباطی شامل دیدن، شنیدن و صحبت کردن است؛ سعی کنیم ارتباط بهتری با دیگران برقرار کنیم، بهتر گوش کنیم و تعامل مثبت و موثری با افراد داشته باشیم.

  • یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذار‌ترین ارتباطات در طول تاریخ ارتباط غیرکلامی می‌‎باشد بعضاً می‌توان گفت ارتباط غیرکلامی تاثیر فوق‌العاده‌ و قوی‌تری در ارتباطاتمان دارد. برای بهتر فهمیدن این موضوع می‌توانیم مهارت غیرکلامی را نیز مطالعه کنیم.

5) مدیریت اضطراب

تکنیک‌های مدیریت اضطراب و استرس را یاد بگیریم و سعی کنیم در مواقع ضروری به خوبی از این تکنیک‌ها استفاده کنیم. برخی از تکنیک‌های مدیریت اضطراب شامل تنفس عمیق، نوشیدن آب، مدیتیشن، ورزش روزانه و… است؛ از معجزه ورزش روزانه غافل نشوید.

6) خودداری از تعویق

انجام به موقع کارها سخت است اما نه همیشه؛ اگر در ابتدا سعی کنیم هر کاری را در زمان خودش انجام دهیم، این اتفاق بعداً تبدیل به یک عادت مثبت می‌شود که به ما در مدیریت فردی‌‌ مان کمک می‌کند. همچنین این عادت در برنامه‌ریزی زمان نیز بسیار موثر است.

7) توانایی انعطاف‌پذیری

اتفاقات همیشه مطابق برنامه‌ریزی ما پیش نمی‌روند پس لازم است گاهی خود را با شرایط به‌وجود آمده و امکانات موجود انطباق دهیم.

8) خودشناسی

شناخت توانایی‌ها، استعدادها، علایق و نقاط قوت و ضعف به ما کمک می‌کند تا برنامه کاملی برای مدیریت فردی داشته باشیم. یادگیری مهارت‌های خودآگاهی در مسیر یادگیری مدیریت زندگی فردی بسیار کمک‌کننده است.

9) مدیریت انرژی

تغذیه مناسب، خواب کافی و در کل سلامت جسم و روح نقش زیادی در کیفیت عملکرد ما در طول روز دارد؛ بنابراین داشتن یک برنامه سلامتی مناسب که باعث مدیریت انرژی در طول روز می‌شود، به ما در انجام امور و رسیدن به هدف نهایی بسیار کمک می‌کند.

10) یادگیری مداوم

تداوم در یادگیری ذهن را فعال نگه می‌دارد، همچنین به مرور زمان باعث افزایش مهارت در مدیریت شخصی می‌شود. پس می‌توانیم با شرکت در دوره‌های آموزشی مختلف یا خواندن کتاب و مجله یادگیری خود را مداوم کنیم. باید بدانیم که خود یادگیری نیز اصول و قواعدی دارد که اگر این اصول و قواعد را بدانیم پیشرفت زیادی در زندگی کرده‌ایم. برای یاد گرفتن اصول یادگیری می‌توانیم از دوره زیر استفاده کنیم.

تقویت 7 مهارت مربوط به مدیریت فردی

تقویت 7 مهارت مربوط به مدیریت فردی

مدیریت زندگی فردی یکی از دغدغه‌های همه ماست، اما بیشتر ما نمی‌دانیم برای محقق شدن این امر چه کاری انجام دهیم. در ادامه در مورد 7 مهارتی که باعث بهبود مدیریت فردی می‌شود صحبت می‌کنیم.

1) نقاط قوت خود را بشناسیم

اولین قدم برای مدیریت خود شناخت نقاط قوت است. اغلب افراد تصور می‌کنند نقاط قوت خود را می‌شناسند حال آنکه اشتباه می‌کنند. برای اینکه نقاط قوت خود را بشناسیم بهتر است زمانی‌که کاری را انجام می‌دهیم نتیجه‌ای که انتظار داریم از آن کار بگیریم را یادداشت کنیم، بعد از پایان کار آن را با نتیجه نهایی بررسی کنیم تا متوجه شویم پیش‌بینی‌مان درست بوده‌است یا خیر؛ به این ترتیب می‌توانیم نقاط قوت خود را شناسایی کنیم.

اما این پایان کار نیست؛ زمانی‌که نقاط قوت خود را پیدا کردیم باید روی آن‌ها تمرکز کنیم و سعی کنیم آن‌ها را بهبود ببخشیم. شناخت نقاط قوت به ما کمک می‌کند تا در مسیر مدیریت فردی بهترین عملکرد را از خود به نمایش بگذاریم.  

  • از آنجایی که هیچ وقت هیچ کس در هیچ جایی به ما درمورد شناخت خود چیزی یاد نمی‌دهد، معمولا مسئله خودشناسی برای ما کمی دشوار است، پس می‌توانیم راهنمای توانایی‌های فردی را مطالعه کنیم.

2) وظایف خود را اولویت‌بندی کنیم

برای آن‌که بتوانیم یک مسیر درست برای مدیریت خود بسازیم باید درجه اهمیت هریک از کارهایمان را بدانیم و آن‌ها را بر اساس مهم بودنشان اولویت‌بندی کنیم. کار دیگری که در همین راستا می‌توانیم انجام دهیم تقسیم کردن اهداف به اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت است، این کار به ما دید بهتری از مسیر مدیریت فردی‌ مان می‌دهد.  

3) سیستم‌های سازمان‌دهی را توسعه دهیم

هر کدام از ما برای انجام برنامه‌هایمان سیستم مختص به خود را داریم. برای بهتر انجام دادن برنامه خود باید سیستم و استراتژی مختص به خود را پیدا کنیم و سعی کنیم آن را بهتر و کامل‌تر کنیم تا ساده‌تر و سریع‌تر به مقصد خود برسیم.  

4) مهلت مقرر تعیین کنیم

تعیین مهلت مقرر در مدیریت فردی

در مدیریت فردی کسی ما را مجبور به انجام کاری نمی‌کند، این خود ما هستیم که باید خود را ملزم به انجام برنامه‌ها کنیم؛ پس باید برای انجام هر بخش از برنامه خود یک مهلت مقرر تعیین کنیم، به آن پایبند بمانیم و سعی کنیم هر کاری را پیش از پایان مهلت مقرر به اتمام برسانیم.   

5) در هر زمان فقط یک کار را انجام دهیم

انجام دادن چند کار به صورت هم‌زمان باعث بهم‌ریختگی ذهنی و خستگی می‌شود، همچنین ممکن است کارها نصفه و نیمه رها شوند. برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است که در یک زمان مشخص فقط یک فعالیت مشخص را انجام دهیم تا هم از خستگی ناشی از تعدد کارها جلوگیری کنیم هم از احتمال به انجام نرساندن آن‌ها.    

6) صبر را تمرین کنیم

مدیریت فردی امری است که یک شبه اتفاق نمی‌افتد. ما در ابتدا تغییری در روند زندگی خود نمی‌بینیم اما کافیست صبور باشیم و به مسیر خود ادامه دهیم، بعد از گذشت زمان اثرات شگفت‌انگیز آن را در زندگی خود احساس می‌کنیم.  

7) میزان پیشرفت خود را ارزیابی کنیم

بهتر است در طول مسیر چند ایستگاه توقف برای خود تعیین کنیم. در هر ایستگاه مسیری که طی کردیم را بررسی کنیم تا متوجه ایرادات احتمالی برنامه‌ای که برای خود طراحی کردیم شویم و برای ادامه مسیر آن‌ها را برطرف کنیم.

سخن پایانی

همه ما به دنبال رشد و پیشرفت در زندگی و حرفه خود هستیم اما همیشه برای برداشتن قدم اول منتظر یک فردای بدون مشغله و بدون نقص هستیم. باید بدانیم که فقط برداشتن قدم اول سخت است، کافیست شروع کنیم و بعد از مدتی می‌بینیم که چطور کارها راحت‌تر از چیزی که فکر می‌کردیم جلو می‌رود. پس منتظر فردا نباشید و با انگیزه روی خود و مدیریت فردی‌تان کار کنید. از نتیجه آن شگفت‌زده خواهید شد.

مطالب مرتبط

از آنجایی که خیلی از ما در ارتباط گرفتن با افراد ضعیف عمل می‌کنیم، برای بهبود این مهارت می‌توانیم از مطلب زیر استفاده کنیم.

از آنجایی که مدیریت زمان یک عنصر مهم در مدیریت فردی است، مقاله زیر می‌تواند کمک‌ کننده باشد.

تجربه‌های شخصی افراد در مدیریت فردی و چگونگی پیاده‌سازی آن در زندگی خود می‌تواند اشتباهات‌مان را کمتر کند و مثل یک نقشه راه کمک‌کننده باشد. تجربه‌های خود را با ما به اشتراک بگذارید.

مدیریت فردی چیست؟

توانایی اولویت‌بندی اهداف، مدیریت زمان و انجام اقدامات لازم برای بهبود زندگی شخصی و حرفه‌ای.

چگونه مدیریت فردی داشته‌ باشیم؟

با یادگیری 7 مهارت می‌توانیم مدیریت فردی را در زندگی خود به کار ببریم.

پارامترهای مهم در مدیریت فردی چیست؟

10 پارامتر مهم در مدیریت فردی وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به تعیین هداف، برنامه‌ریزی زمان و اولویت‌بندی اشاره کرد.



کانال یوتیوب پادکست رادیو کارنکن
اینستاگرام پادکست رادیو کارنکن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *