یکی از مراحل مهم افتتاح یک رستوران این است که شما هزینه راه اندازی رستوران را به صورت تقریبی برآورد کنید.
اما فقط دانستن هزینهها کافی نیست.
ممکن است رویای یک رستوران عالی با منویی دلپذیر را در سر بپرورانید.
رویای فضایی بزرگ که پر از بوهای خوشمزه و دلانگیز است.
اما بیایید یک قدم به عقب برداریم.
اگر بدونِ برآورد هزینهها، رستوران خود را افتتاح کنید، به احتمال زیاد، در برخی از بخشها بیش از حد هزینه خواهید کرد.
هزینهی بیش از حد نیز به معنی اتلاف سرمایه است و حتی ممکن است منجر به شکست شما در این مسیر شود.
خواندن این مقاله برای شما هیچ هزینهای ندارد!
پس با دقت آن را بخوانید تا جلوی ضررهای احتمالی را در مسیر رسیدن به رویای خود بگیرید.
قبلاً درباره صفر تا صد راهاندازی کافه رستوران در مطلبی جداگانه صحبت کردهایم، اما در این مقاله هزینه راه اندازی یک رستوران را بررسی میکنیم.
علاوه بر این، به شما نشان میدهیم که چگونه میتوانید هزینه افتتاح رستوران را کاهش دهید.
در پایان، مطالب بسیار مفیدی در تکمیل همین بحث و نیز مسئلهی بازاریابی، خدمت شما معرفی میکنیم که مطالعهی آنها نیز برای
شما مفید خواهد بود.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
- نوع رستوران
- مکان و نقش آن در هزینه راه اندازی رستوران
- دکوراسیون و هزینه تجهیزات رستوران
- نیروی انسانی و اثر آن بر هزینه راه اندازی رستوران
- هزینهی بازاریابی و روابط عمومی
- هزینههای جانبی راه اندازی رستوران
- صرفهجویی در هزینه دکوراسیون و تجهیزات رستوران
- کاهش هزینههای نیروی انسانی
- کاهش هزینههای بازاریابی برای کاهش هزینه تاسیس رستوران
هزینه راه اندازی رستوران
خب! هزینه افتتاح یک رستوران دقیقاً چقدر است؟
متاسفانه باید بگویم که هیچ پاسخ قطعی برای هزینه رستوران زدن وجود ندارد!
شما حتماً میدانید که قیمتها در کشور ما چطور بالا میروند، پس هرگز نمیتوان به این سوال پاسخ دقیقی داد.
اما من لیستی از هزینه راه اندازی رستوران را با شما به اشتراک میگذارم.
این لیست شامل اساسیترین هزینههایی است که در مسیر افتتاح رستوران خود با آنها مواجه میشوید.
با توجه به این لیست و قیمتهای روز میتوانید هزینه تاسیس رستوران خود را استخراج کنید.
یک نفس عمیق بکشید و به خواندن مقاله ادامه بدهید.
یک: نوع رستوران
قصد افتتاح چه نوع رستورانی را دارید؟ فستفود؟ ایرانی؟ بینالمللی؟
رستورانها را میتوان از جنبههای مختلف تقسیمبندی کرد، اما معمولاً در ایران رستورانها به همین سه دستهی کلی تقسیم میشوند.
هریک از این سه نوع رستوران ویژگیهای خاص خود را دارند و هزینههای خاص خود را میطلبند.
پس در ابتدا، تکلیف این گزینه را تعیین کنید تا بدانید که به چه میزان هزینه در بخشهای مختلف آن نیازمند هستید.
دو: مکان و نقش آن در هزینه راه اندازی رستوران
زمانی که قرار است بودجهی مکان رستوران ایدهآل خود را تعیین کنید به این نکات توجه نمایید:
- موقعیت مکانی رستوران شما در کدام قسمت شهر و در چه منطقهای است؟
- آیا یک منطقهی مسکونی در بالای شهر را مدنظر قرار دادهاید؟
- آیا مکان مورد نظر شما در یک مجتمع تجاری شلوغ واقع شده است؟
- اصلاً ممکن است در پی برآورد هزینه راه اندازی یک رستوران کوچک در روستایی توریستی باشید!
هر مکانی که در نظر داشته باشید، شرایط و هزینههای مخصوص به خودش را میطلبد. خوشبختانه اینترنت کار شما را بسیار راحت
کرده است.
با یک سرچ ساده میتوانید هزینهی تقریبی مکان مورد نظر خود را به دست بیاورید.
هنگام جستجوی مکان رستوران چند گزینهی مناسب را انتخاب کنید. مزایای هر کدام را با توجه به قیمتی که باید بپردازید، یادداشت
کنید.
ممکن است تنها ویژگیِ مثبتِ یکی از گزینههایِ شما، وجود یک پارکینگ عمومی در نزدیکی آن باشد.
اما تنها به دلیل همین ویژگی، ناچار باشید چند میلیون تومان بیش از ارزش واقعی ملک را بپردازید.
پس باید دقیقاً بدانید که برای چه امکاناتی، چقدر هزینه خواهید کرد. با این روش، بهترین و بهصرفهترین انتخاب ممکن را خواهید داشت.
سه: دکوراسیون و هزینه تجهیزات رستوران
مکانی که انتخاب کردهاید قطعاً نیاز به بازسازی و طراحی دکوراسیون داخلی دارد تا به سبک رستوران شما نزدیک شود.
این امور نیز هزینههای خاص خودش را خواهد داشت.
با یک سرچ ساده در اینترنت، شرکت معماری مدنظر خود را بیابید و دربارهی هزینههای بازسازی و دکوراسیون با آنها وارد مذاکره
شوید.
نمونه کارهای آنها را حتماً ببینید.
هنگام طراحی فضای داخلی رستوران خود، به هویت و مفهوم برند رستوران خود دقت کنید.
داشتن یک فضای خیلی شیک و بینقص همیشه وسوسهکننده است، اما در یک فضای سادهتر هم میتوان مشتری را راضی نگاه
داشت.
پس به دام هزینههای غیرضروری نیفتید.
مورد بعدی هزینه تجهیزات رستوران است. شما به لوازم آشپزخانه و مبلمان هم نیاز خواهید داشت.
میزان تجهیزات آشپزخانه مورد نیاز شما، به اندازه و ظرفیت مکان رستوران بستگی دارد.
در این قسمت میتوانید چکلیست نهایی تجهیزات آشپزخانه رستوران را در قالب یک فایل PDF دانلود کنید.
لطفاً روی دکمهی زیر کلیک کنید.
منوی رستوران نیز نقش تعیینکنندهای در نوع تجهیزات آشپزخانه و ظروف مورد نیاز دارد. پس از همان ابتدا این مورد را مدنظر قرار
دهید.
با افزایش سفارشات آنلاین غذا، باید هزینههایی را نیز برای ارائهی خدمات تحویل غذا در نظر بگیرید.
این مسئله نیاز به طراحی یک سیستم دارد و باید برای شما مقرونبهصرفه باشد.
چهار: نیروی انسانی و اثر آن بر هزینه راه اندازی رستوران
مسئلهی دیگری که باید برای هزینه راه اندازی یک رستوران در نظر بگیرید، هزینه حقوق و دستمزد نیروی انسانی است.
این رقم دائماً در حال تغییر است.
شما برای ادارهی رستوران خود به چه افرادی نیاز دارید؟
افرادی که به دنبال استخدام آنها هستید، باید چه تجربیات و مهارتهایی داشته باشند؟
با استخدام کارگران پارهوقت میتوانید هزینههای خود را بهینهسازی کنید.
برای این کار باید حجم کار را در طول روز، هفته یا سال در نظر بگیرید و با توجه به این حجم کاری، افرادی را استخدام کنید.
اما در مورد سرآشپز، کمکآشپز و نیز متصدی سالن افراد باتجربهای را بهصورت تماموقت استخدام کنید.
در این بخش هزینههای دیگری نیز به دوش شما است: هزینهی بیمهی پرسنل و نیز هزینههای مربوط به صبحانه، ناهار و شام آنها.
پنج: هزینهی بازاریابی و روابط عمومی
میزان هزینههای شما در زمینهی بازاریابی با توجه به برنامهریزی و استراتژی شما تعیین میشود.
ممکن است به دنبال اطلاعات برای هزینه تاسیس رستوران ارزانقیمت در یک منطقهی اداری باشید.
هزینه و روش بازاریابی در این وضعیت، با هزینههای رستورانی شیک در منطقهی گرانقیمت شهر بسیار متفاوت است.
در حالت اول، شما میتوانید یک سامانهی پیامکی ارزان خریداری نموده و یا بروشورهای تبلیغاتی خود را بین کارکنان ادارات پخش کنید.
اما در حالت دوم شاید مجبور باشید هزینههای گزافی را صرف بیلبوردهای شیک تبلیغاتی نمایید.
اما من خبر خوبی برای شما دارم!
شما میتوانید از ظرفیتهای شگفتانگیز شبکههای اجتماعی برای تبلیغ و معرفی خود استفاده کنید و از هزینههای گزاف در امان
بمانید!
بازاریابی بهوسیلهی رسانههای اجتماعی در دنیای کنونی، هم مقرونبهصرفه است و هم اثربخشی بیشتری دارد.
پس اگر توان مالی ندارید که مبلغ هنگفتی را صرف بنرهای تبلیغاتی کنارِ جادهای و درونشهری کنید، نگران نباشید.
شما میتوانید یک سایت با محتوای بهینهسازی شده و یک صفحهی اینستاگرام عالی داشته باشید.
این 2 مورد بسیار بهتر از یک بیلبورد تبلیغاتی، شما را به مشتریان معرفی خواهد کرد.
علاوه بر این میتوانید رستوران خود را به اپلیکیشنهای مسیریاب نیز معرفی کنید.
احتمال اینکه افراد در مسیر خود گرسنه بوده و به دنبال یک رستوران باکیفیت در همان حوالی باشند، زیاد است.
شش: هزینههای جانبی راه اندازی رستوران
قطعاً انتظار ندارید که به محض افتتاح رستوران، ثروتمند شوید.
رشد شما بهصورت تدریجی اتفاق میافتد.
مشتریان به تدریج شما را میشناسند و فروش شما بهتدریج افزایش مییابد.
برای این روند تدریجی، باید برنامهریزی دقیقی داشته باشید.
ممکن است در ماههای اولیه، درآمد شما با هزینهها همخوانی نداشته باشد.
برای تابآوری در این مدت باید بخشی از سرمایهی خود را به عنوان پشتوانه در نظر بگیرید.
علاوه بر این، در جریان راهاندازی رستوران ممکن است درگیر خرجهای پیشبینی نشده شوید.
به عنوان مثال؛ ممکن است برقکشی ساختمان یا سیستم لولهکشی آن نیازمند تعمیرات اساسی باشد.
هزینههایی نظیر مجوزهای تاسیس رستوران، قبوض آب و برق و گاز، و نیز هزینهی بیمه را نیز به هزینههای جانبی خود اضافه کنید.
بنابراین مقداری از سرمایهی خود را برای این مخارج ذخیره نمایید.
هزینه راه اندازی رستوران محدود به آنچه تاکنون گفتهام نیست. موارد دیگری نیز وجود دارد که میتوانید در لیست زیر آنها را ببینید:
- هزینهی مطالعات و بررسیهای اولیه قبل از راهاندازی رستوران
- هزینهی تحلیل دقیق عملکرد رقبا با توجه به مطالعات و اهداف شما
- هزینههای طراحی و اجرای تابلوی سردرب رستوران
- هزینهی طراحی و اجرای سقف و کف رستوران
- هزینهی سیستمهای حسابداری و مکانیزاسیون رستوران
- هزینههای مربوط به تهویه، سرمایش و گرمایش رستوران
- هزینهی عکسبرداری از غذاها و طراحی منو
- هزینهی خرید مواد خام و مواد خشک برای تهیهی غذاها
- هزینهی مراسم افتتاحیهی رستوران
- هزینه تعمیر و نگهداری ماشینآلات
صرفهجویی در هزینه تجهیز رستوران
یکی از دلایل رایج تعطیلی رستورانها، برنامهریزی مالی ضعیف است.
خرج کردن برای موارد غیرضروری ممکن است در ابتدا لذتبخش باشد، خصوصاً وقتی رویای خود را به واقعیت نزدیک ببینید.
مهم نیست قصد خرید چه چیزی را داریم؟ هزینه برای خرید یک جوراب باشد یا هزینه راه اندازی یک رستوران !
بهتر است قبل از هر نوع هزینهای از خود سوالاتی بپرسیم:
- آیا این یک خرج ضروری است؟
- آیا بدون آن نمیتوانم کارم را راه بیندازم؟
- آیا جایگزینی برای آن ندارم؟
پس همواره با احتیاط پول خرج کنید و تمام جوانب مسئله را بررسی نمایید.
در این قسمت از مقاله میخواهیم بدانیم که استارتاپها و کسبوکارهای تازه تأسیس، معمولاً در چه چیزهایی دچار هزینههای غیرضروری میشوند؟
دانستن این نکات به شما کمک میکند تا پول خود را هوشمندانه خرج کنید و در هزینههای خود صرفهجویی نمایید.
صرفهجویی در هزینه دکوراسیون و تجهیزات رستوران
دکوراسیون مجلل ممکن است شما را وسوسه کند، اما تسلیم نشوید!
مشتریان شما در یک فضای سادهتر هم میتوانند شام خوشمزهی خود را صرف کنند.
پس تمام پول خود را صرف ساختن یک فضای استثنایی نکنید.
شما میتوانید پولهای صرفهجوییشده را در بخشهای مهمتری هزینه کنید!
مثلا یک سرآشپز عالی استخدام کنید یا پارکینگ بهتری برای رستوران تدارک ببینید!
تهیهی «تجهیزات مناسب» هم برای راهاندازی رستوران ضرورت دارد.
اما تجهیزات مناسب لزوماً به معنی تجهیزات جدید نیست.
بهتر است برای به حداقل رساندن هزینهها، تجهیزات دستدوم بخرید.
به دنبال لوازمی با کمترین آسیبدیدگی و کارکرد باشید. حتی ممکن است بتوانید آنها را به نصف قیمت تجهیزات نو، خریداری کنید.
البته این کار به دقت و بررسی فراوان نیاز دارد و برای آن حتماً باید از کارشناسان خبره کمک بگیرید.
هیجان شما برای داشتن رستورانی بینقص قابل درک است، اما بهتر است تسلیم این احساسات زودگذر نشوید.
برای چیزهایی که ضرورت ندارد، پول خرج نکنید.
کاهش هزینههای نیروی انسانی
همانطور که در بخش قبلی گفتم یکی از بهترین راهکارهای صرفهجویی در این بخش، استفاده از نیروی انسانی بهصورت پارهوقت
است.
نکتهی مهم دیگری که در بلندمدت میتواند هزینههای استخدام شما را به حداقل برساند، آموزش و رشد کارکنان است.
برای نیروی کار خود ارزش قائل شوید، پتانسیلهای آنها را کشف کنید و بهترین شرایط کاری و درآمدی را برای آنها بهوجود بیاورید.
در این صورت آنها با جان و دل برای شما کار میکنند و حتی در شرایط سخت، به مجموعهی شما وفادار خواهند ماند.
خروج نیروی انسانی از مجموعهی شما و استخدام افراد جدید، هزینهی زیادی را به شما تحمیل خواهد کرد.
کاهش هزینههای بازاریابی برای کاهش هزینه تاسیس رستوران
در مورد کاهش هزینههای بازاریابی، راهکارهایی را در بخش قبل به اطلاع شما رساندم.
از ظرفیت اینترنت و شبکههای اجتماعی برای معرفی خود، حتماً استفاده کنید.
به جای صرف پول برای بیلبوردهای تبلیغاتی، یک افتتاحیهی خاص برگزار کنید، تا عکسهای این رویداد در فضای مجازی منتشر شود.
از این طریق شهرت بسیار بیشتری کسب خواهید کرد.
معرفی مطالب مفید و مرتبط درباره هزینه راه اندازی رستوران
خب! امیدوارم تا اینجا از خواندن مقاله خسته نشده باشید. در این قسمت میخواهم چند مطلب خوب و مفید را به شما معرفی کنم.
تمام این مطالب به مسئلهی هزینه راه اندازی یک رستوران و هزینه تجهیز رستوران مرتبط است. پس حتماً آنها را ببینید.
اگر قصد دارید که یک رستوراندار موفق باشید، حتماً روی دکمهی زیر کلیک کنید. ما در تیم کارنکن تمام جزئیات این مسیر را برای شما شرح دادهایم.
حتماً شما هم دوست دارید پای صحبت افراد دیگری که بهنوعی همکار و همصنف شما بهشمار میروند، بنشینید. پیشنهاد
میکنم اپیزود شانزدهم پادکست کارنکن را از دست ندهید.
متین لشکری به اتفاق یکی از دوستانش تور غذاهای ایرانی را راه انداخته و به توریستهای علاقمند کمک میکند که پخت غذاهای
ایرانی را در سفر به ایران تجربه کنند.
اگر میخواهید در بازاریابی گوی سبقت را از رقبای خود بربایید، حتماً مطلب زیر را بخوانید. ایدههای بسیار خوبی در این مقاله وجود
دارد که توصیه میکنم آنها را از دست ندهید.
#به_وقت_معاشرت
خب! به پایان این نوشته رسیدیم. مبحث هزینه راه اندازی رستوران را بررسی کردیم و نکاتی نیز در جهت کاهش هزینهها
معرفی نمودیم.
حالا نوبت شماست که بگویید: آیا نوع رستوران خود را انتخاب کردهاید؟ مکان مورد نظر خود را زیر نظر گرفتهاید؟ آیا تجربهای از هزینه تجهیز رستوران خود دارید که با ما به اشتراک بگذارید؟