رهایی از سردرگمی شغلی با دوره جامع طراحی مسیر شغلی

05cd561c30ce09371833d5f2a171bd66_1200x628__1___1_-removebg-preview

هنر چیست | 7 پرسش مهم درباره هنر

هنر چیست
4/5 - (8 امتیاز)

واقعاً هنر چیست؟ جواب‌های زیادی برای این سوال وجود دارد، البته بعضی هم باور دارند که نمی‌شود هنر را تعریف کرد.

بعضی هم هنر را زیبایی می‌دانند، اما زیبایی چیست؟

اگر می‌خواهید ببینید که ذات هنر چیست و هنرمند کیست درست آمده‌اید. این جا با تعریف هنر از دیدگاه های مختلف و همچنین نقش و کاربردش آشنا می‌شوید.

اگر هنرمند هستید و می‌خواهید مسیر شغلیتان را طراحی کنید، پیشنهاد می‌کنم دوره آنلاین طراحی مسیر شغلی را از دست ندهید. در این دوره به خودشناسی دقیقی خواهید رسید و شغل دلخواهی که درآمدزا هم باشد را پیدا خواهید نمود.

برای من هنر چیست؟ هنر چیزی نیست جز توانایی انتقال مفهومی مثل عشق، ترس و البته رنج.

هنر خودم چیست؟ من نقاشی می‌کشم. در ادامه چند تا از نقاشی‌هایم را نشانتان می‌دهم.

فهرست مطالب:

هنر چیست؟

هنر چیست

تعریف هنر از دیدگاه‌های مختلف در زمان‌های مختلف تغییر کرده است، مفهوم زیبایی هم با گذشت زمان دچار تغییر شده است.

غالباً هنر به پروسه ترکیب کردن عناصر با تأمل و تفکر گفته می‌شود، به طوری که احساسات و عواطف را تحت تأثیر قرار دهد. هنر بیان ایده، احساس، خواسته و حتی شخصی‌تر از آن، راهی برای به اشتراک گذاشتن تجربه با جهان است.

هنر نوعی ارتباط برقرار کردن است که فقط به‌وسیله واژه نیست. وقتی کلمه‌ها برای بیان خواسته‌ها کافی نیستند به ابزاری برای بیان منظورمان نیاز داریم. اما نه هنرمند و نه بیننده یا شنونده، نمی‌توانند از موفقیت این ارتباط مطمئن باشند.

هنر نوعی جهان‌شناسی است، نه فقط جهان فیزیکی بلکه کل جهان و مخصوصاً جهان انسان‌ها و دنیای متافیزیکی، دنیایی که اخلاق در آن تعریف می‌‌شود.

ذات هنر چیست؟

ذات هنر انتقال پیام است، هنر نوعی ارتباط برقرار کردن و پیام رساندن است. انواع هنر به طریقی از ما می‌خواهند که به جزئیات دقیق‌تر نگاه کنیم، به صداها دقیق‌تر گوش کنیم و عمیق‌تر فکر کنیم.

در واقع هنر در کنار زیبایی، زبان انتقادی دارد و مسائل اجتماعی و فرهنگی جامعه را نقد می‌کند. هنر نقش اساسی در فرهنگ و رشد هر جامعه‌ای ایفا می‌کند. امروزه با رشد علوم ارتباطات و جهانی شدن، هنر نقش بسیار پررنگ‌تری دارد.

ذات هنر و مفهوم خلاقیت در شاخه‌ای از فلسفه به اسم زیباشناسی قرار می‌گیرد. به زبان ساده هنر، آفرینش تصویر، صدا و حرکت موزون و … است. در واقع اثر هنری، تصورات و مهارت‌های تکنیکی هنرمند را نشان می‌دهد.

مفهوم هنر برای هنر

مفهوم هنر برای هنر، حرکتی در هنر معاصر است که از ارزش و اهمیت اثر حمایت می‌کند و تأثیر اجتماعی نام هنرمند را نادیده می‌گیرد.

از دید هنرمندان هنر چیست

حالا نگاهی می‌اندازیم به نظر هنرمندان درباره هنر.

نیچه:

اگر نبود هنر، زیر بار حقایق له می‌شدیم.

هنر انگار همیشه جلوتر از زمان خودش است. بخاطر همین هنرمندان هیچ وقت در زمان خودشان درک نشدند و مثل اغلب دانشمندان زندگی پر از درد و رنجی را تجربه کردند.

حافظ :

    هنر نمی‌خرد ایام جز اینم نیست
کجا روم به تجارت بدین کساد مطاع

انگار هنر، زمان حافظ هم خریدار نداشته است!

جمله معروفی هست که می‌گوید:

فلک از بی‌هنری دشمن اهل هنر است.

اهل هنر همیشه مورد انتقاد بودند و دشمن کم نداشتند. چون هنر پنجره‌ای را باز می‌کند که مورد طبع خیلی‌ها نیست، پنجره‌ای رو به حقیقت.

حقیقتی که با این همه علت و معلول و آمار و احتمال، باز هم دست‌نیافتنی است. طرفدار حقیقت بودن، یعنی پذیرفتن درد و رنج عدم قطعیت، که خیلی‌ها مخصوصاً در شرق تحملش را ندارند. (یاد فیلم خاطرات قتل افتادم)

هنر همیشه ممنوعیت‌های خودش را داشته، موسیقی، رقص و مجسمه ‌سازی در خیلی از زمان‌ها ممنوع بودند و هستند.

خلاصه این که هنر زبان مشترک جهانی برای بیان اعتراض، درد، رنج و ناگفته‌هاست و با گسترش علوم ارتباطات و تکنولوژی نقشش بیشتر شده و از سطح جامعه و کشور، به جهان رسیده است.

حالا برویم ببینیم هنرمندان چه کسانی هستند؟

هنرمند كيست؟

هنرمند کیست

هنرمند کسی است که توانایی آفریدن، داشته باشد. فرد خلاقی که بتواند از تخیلاتش برای آفریدن استفاده کند. کسی که حقیقت را به زیبایی و از طریق اثرش نشان دهد. مثلاً نقاشی که ایده‌اش را تبدیل به نقاشی می‌کند.

جالب است بدانید که هیچ دو هنرمندی شبیه هم نیستند. هنرمند همیشه سعی در ابراز وجود خود دارد و این فردیت باعث تمایز او با بقیه و منحصربه‌فرد بودنش می‌شود.

هنرمندان ذاتاً شجاعت کافی دارند تا از طریق هنرشان تغییری ایجاد کنند. برای همین است که حاکمان معمولاً رابطه خوبی با هنرمندان نداشته و ندارند.

نقش هنرمندان

بسیاری از مسائل فلسفی از طریق هنر وارد ذهن عوام شدند، در حقیقت کار هنرمندان آشنا کردن مردم با اندیشه‌های فلسفی است.

مثلاً در کتاب دنیای سوفی، یوستین گردر به زیبایی از عهده این کار برآمده است و به گونه‌ای هنرمندانه داستانی عوام‌پسند درباره تاریخ فلسفه خلق کرده است.

در واقع هنرمندان رابط بین فلسفه و مردم‌اند، آن‌‌ها سعی می‌کنند دریچه‌های جدیدی را باز کنند و نقش‌شان در انقلاب‌ها کمتر از دانشمندان نیست.

بهترین هنرمند ایران

به نظر من در حوزه شعر و ادبیات، بهترین هنرمند ایران بی‌شک کسی نیست جز، حضرت حافظ . البته اگر حافظ را ساده بخوانی و دنبال تفسیرهای مسخره نروی! 🙃

جنگ هفتاد و دو ملّت همه را عذر بنه
چون ندیدند حقیقت رهِ افسانه زدند

و البته استاد شهریار که لقب «حافظ‌ الثانی» را دارد.

چون حقایق مسخ شده دین جز یک افسانه نیست 
کوردل آنانکه این افسانه باور می‌کنند
       

روز هنرمند

راستی، روزجهانی هنرمند هم داریم.

Chris MacClure، نقاش کانادایی روز بیست‌وپنج اکتبر را روز جهانی هنرمند نامید تا جهان هنری به رسمیت شناخته شود.

این روز یادآور زیبایی زندگی و تلخی حقیقت است. روزی که از همه هنرهای مختلف، نقاشی و عکاسی تا موسیقی تجلیل می‌‌شود.

حالا برویم به هفت پرسش درباره هنر جواب بدهیم.

7 پرسش درباره هنر

سوال‌های زیادی درباره هنر وجود دارد، در ادامه به هفت پرسش مهم درباره هنر پاسخ می‌دهیم.

1- ابراز وجود با هنر چیست؟

با نگاهی به اطرافمان می‌بینیم که چه طور هنر در همه جا وجود دارد. فنجانی که در دست گرفتیم یا لباسی که پوشیده‌ایم. خیلی از مردم فکر می‌کنند که هنر، فقط تابلوی نقاشی در موزه است، اما هنر جزعی از زندگی روزمره ماست. هنر، صنعتی است که با توجه به طرز فکر مردم، همیشه در حال تغییر است.

2- خاصیت درمانی هنر چیست؟

هنر برای درمان هم استفاده می‌شود. هنر، درمانی برای روح و ذهن ماست. نه تنها استرس و ناراحتی را کاهش می‌دهد و ارتباطات مغزی را افزایش می‌دهد، بلکه باعث تمرکز بهتر هم می‌‌شود، همچنین به ما کمک می‌‌کند تا به فلو (Flow) برسیم.

درباره کتاب آلن دوباتن مقاله‌ای با عنوان هنر همچون درمان را در سایت متمم بخوانید.

یک مداد بردارید و آنچه در ذهنتان است را بکشید. آنچه با چشمان خود می‌بینیم تنها جهانی نیست که در آن زندگی می‌کنیم، دنیای خیالی ما را به جهانی فراتر می‌برد.

3- نقش هنر در آشنایی با فرهنگ‌ها و دیدگاه‌های مختلف چیست؟

وقتی به آثار هنری دیگران نگاه می‌کنیم و علت خلقش رو می‌پرسیم، یاد می‌گیریم. همیشه هر اثر هنری یک داستانی پشتش دارد، با دانستن داستان پشت هر اثر، اطلاعات ارزشمندی به دست می‌آوریم.

4- میل ذاتی برای آفرینش در هنر چیست؟

همه ما ذاتاً میل به هنر داریم چون انسان موجودی اجتماعی است و نقش اجتماعی هنر، کنار هم آوردن افراد در گروه‌های مختلف است. گروه‌های موسیقی، رقص، تئاتر و …

می‌توانیم از ابزارها و تکنیک‌های مختلفی برای ابراز ایده‌هایمان استفاده کنیم.

هنرهای مختلف رو امتحان کنید تا ببینید هنر مناسب شما چیست.

5- نقش هنر در الهام و خلاقیت چیست؟

هنر همیشه الهام‌بخش خلاقیت است. برای اینکه خلاق شوید کتاب‌هایی را بخوانید که مورد پسندتان نیستند. از راه همیشگی نروید. با آدمهای مختلف معاشرت کنید تا افق دیدتان باز شود.

6- نقش هنر برای شادی، آموزش و اقتصاد در جامعه چیست؟

هنر اهمیت زیادی در جامعه دارد. همه مکان‌هایی که در آن‌ها وقت می‌گذرانیم، زندگی و کار می‌کنیم اثری هنری هستند که به ما اجازه می‌دهند در کنارهم باشیم تا از هم یاد بگیریم و به هم یاد بدهیم.

7- نقش هنر در برطرف کردن محدودیت‌ها‌ی فرهنگی چیست؟

هنر زبانی بین‌المللی است که همه آن را می‌‌فهمند. هنرمندان معمولاً از این زبان استفاده می‌کنند تا محدودیت‌ها‌ی فرهنگی را با پرسش، ( انسان کیست؟) زیر سوال ببرند و اهمیت بسیاری در فرهنگ جامعه دارند. آن‌ها موانع را برطرف می‌کنند تا افراد با فرهنگ‌های مختلف با زبان مشترک با هم ارتباط برقرار کنند.

در ادامه نگاه کوتاهی می‌‌اندازیم به انواع هنر.

هنرهای هفت‌گانه چیست؟

هنر چیست و انواع هنر

همان طور که دنیای هنر در طول تاریخ تغییر کرده است، فرم‌های مختلفش هم تغییر کرده، به طور کلی هنر در هفت فرم کلاسیک دسته‌بندی می‌شود.

هنر اول: نقاشی (Painting)

در طول تاریخ، نقاشی بخشی ار فرهنگ هنری بوده و در رشته‌های مختلفی از ارتباط تصویری گرفته تا طراحی لباس و جواهرات و نقاشی دیجیتال گسترش پیدا کرده است.

همان طور که در مقدمه گفتم خودم عاشق نقاشی‌ هستم، دو تا از آثارم را در ادامه ببینید.

برای یوزپلنگ‌های در حال انقراض

 نقاشی پیروز

این هم برای سنجاب‌های زاگرس

نقاشی سنجاب

اینکه انقراض یک گونه چه تأثیری روی محیط‌زیست و اقتصاد و اجتماع دارد یکی از بزرگترین دردهای ایران عزیز است که ایده شکل‌گیری این اثرها بود.

هنر دوم : مجسمه‌سازی (Sculpture)

مجسمه‌سازی از هنرهای قدیمی است که برای نشان دادن قدرت و فرهنگ و همچنین یادبود، از آن استفاده می‌شود.

هنر سوم: ادبیات (Literature)

واژه‌ها دارای قدرتند و سالهاست که انسان‌ها از این قدرت در شعرها، زندگی‌نامه‌ها و رمان‌‌ها استفاده می‌کنند.

درواقع واژه‌ها مثل پرنده‌هایی هستند که در طول زمان پرواز می‌کنند.

هنر چهارم: معماری (Architecture)

رابطه معماری و هنر بسیار عمیق است به طوری که بناهای معماری، سمبل فرهنگی هر شهر هستند.

هنر پنجم: تئاتر (Theater)

سابقه این هنر به یونان برمی‌گردد و تاریخ طولانی در سرگرمی و دورهم جمع کردن و گردهمایی مردم دارد. اقوام مختلف، هنرهای نمایشی مخصوص خودشان را دارند که ریشه در فرهنگشان دارد.

هنر ششم: موسیقی (Music)

موسیقی پنجره‌ای به فرهنگ جامعه است، پنجره‌ای به جهانی که در آن زندگی می‌کنیم و والاترین هنر است.

موسیقی در انواع مختلف محلی، ملی و جهانی ساخته می‌شود که همه حرفی برای گفتن دارند.

گلچین بهترین آهنگ‌های بتهوون را در ویدئوی زیر بشنوید.

هنر هفتم: سینما (Film)

رسیدیم به جدیدترین هنر که در قرن 19 تا 20 اختراع شد و با تصاویر متحرک، هنر جدیدی را معرفی کرد که زندگی همه را تحت تأثیر قرار داد و در رشته‌های مختلف از جمله رشته تدوین، فیلمبرداری، فیلمنامه‌نویسی و کارگردانی گسترش یافت.

در این قسمت دو تا فیلم خوب درباره هنر معرفی می‌کنم.

1- مینی سریال آتش‌های کوچک در همه جا  (Little fires everywhere)

این فیلم داستان زندگی یک هنرمند است که دنیای سرمایه‌داری را زیر سوال می‌برد.

2- لبخند مونالیزا  (Mona Lisa Smile)

فیلم درباره یک استاد تاریخ هنر است که سنت‌ها را به چالش می‌کشد.

کاربرد هنر چیست؟

هنر در زندگی شخصی و اجتماعی ما کاربردهای مختلفی دارد.

در زندگی شخصی برای بیان هارمونی، تعادل‌‌، ریتم و زیبایی از آن استفاده می‌کنیم و در زندگی اجتماعی برای ارتباط برقرار کردن، سرگرم کردن یا ریلکس کردن و همچنین برای نقد اجتماعی.

هنرمندان و طراح‌ها، موضوعات اجتماعی و فرهنگی را با تفکر و نگاه انتقادی تحت‌تأثیر قرار می‌‌دهند. آن‌ها از محیط اطراف خود الهام می‌گیرند و آثاری خلق می‌کنند تا هویتشان را نشان بدهند و از طریق هنر، مسائل سیاسی و اجتماعی را نقد کنند.

هنر با ورود به همه عرصه‌ها، همه چیز را تحت تأثیر قرار داده است. در ادامه برخی از کاربردهای هنر را بررسی می‌کنیم.

کاربرد هنر در آموزش

هنر در آموزش

برای انتقال بسیاری از مفاهیم در مدارس و دوره‌های آموزشی از هنر استفاده می‌شود. هنر نه تنها انگیره، بلکه خلاقیت و تفکر انتقادی را در دانش‌آموزان تقویت می‌کند.

تصویرسازی و موشن گرافیک و فیلم‌های آموزشی در انتقال بهتر مطالب در همه حوزه‌‌ها بسیار موثرند. در شبکه‌های اجتماعی مثل یوتیوب و اینستاگرام انواع دوره‌ی آموزشی با کمک هنرهای مختلف تولید می‌شود.

کاربرد هنر در ورزش

هنر در ورزش

انیمیشن‌ها، فیلم‌ها و عکس‌ها مردم را به ورزش تشویق می‌کنند، همچنین ورزش‌های مختلف را آموزش می‌دهند، مشکلات موجود در این حوزه را بازگو می‌کنند و در رشد این صنعت بسیار تأثیرگذارند.

کاربرد هنر در تبلیغات

هنر در تبلیغات

در تبلیغات و فروش برای جذب مشتری، از هنر استفاده می‌شود. کاتالوگ‌ها، بروشورها، بنرها و ویدئوهای تبلیغاتی نمونه‌هایی از استفاده از هنر در تبلیغات هستند.

خلاصه این‌که هنر، جهان‌شناسی و ابزاری برای بیان دردهاست .همه آدم‌ها درد را می‌فهمند و هنر بهترین ابزار برای بیان این دردهاست.

می‌گویند: “اگه برای زیبا کردن جهان میری دنبال هنر، حتماً برو اما اگه برای پول میخوای بری هیچ وقت نرو!”

به نظر من هنر تأثیر زیادی روی مهارت‌های ارتباطی می‌گذارد و دنیای امروز دنیای ارتباطات است. 😉

امروزه رشته‌های هنر بازار کار خوبی هم دارند. پیش‌بینی می‌شود با گسترش هوش مصنوعی، خلاقیت و هنر بازار کار خوبی در آینده داشته باشند.

مطالب مرتبط

می‌خواهی تغییر رشته بدهی؟ مقاله زیر را از دست نده.

آیا می‌دانی رزومه هنری چیست و چه طوری درست می‌شود؟ مقاله زیر حتماً کمکت می‌کند.

اگر هنرمندی و می‌خواهی از هنرت پول دربیاوری، روی دکمه‌های زیر کلیک کن که حتماً به دردت می‌خورند.

در اینجا با اهمیت هنر و کاربردهای شخصی و اجتماعی آن آشنا شدید.
شما به چه هنرهایی علاقه دارید؟
آیا هنری رو دنبال می‌کنید؟

هنرمند مورد علاقه‌تان کیست؟



کانال یوتیوب پادکست رادیو کارنکن
اینستاگرام پادکست رادیو کارنکن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *