رهایی از سردرگمی شغلی با دوره جامع طراحی مسیر شغلی

05cd561c30ce09371833d5f2a171bd66_1200x628__1___1_-removebg-preview

کارشناس شبکه کیست و چه می‌کند؟

کارشناس شبکه در حال طراحی نقشه شبکه سازمان
3/5 - (5 امتیاز)

با گسترش روز‌افزون شبکه‌های کامپیوتری در سال‌های اخیر، استفاده از آن تبدیل به یک ابزار اساسی و مهم برای همه به خصوص شرکت‌ها و محیط‌های کاری شده است. وجود کارشناس شبکه به عنوان نیروی متخصص فنی در شرکت‌ها جهت حفظ و بهره‌وری شبکه‌های کامپیوتری امری الزامی است.

شاید وسعت حوزه‌ کاری شبکه‌های کامپیوتری و گرایش‌های مختلف آن، برای کسانی که به تازگی قصد ورود به بازار‌کار شبکه را دارند کمی گیج کننده باشد اما نگران نباشید در این مقاله ابتدا با توضیح مختصر درباره انواع سمت‌های شغلی شبکه‌های کامپیوتری با شغل کارشناس شبکه و جایگاه آن بیشتر آشنا می‌شویم و در ادامه به سوالاتی نظیر وظایف کارشناس شبکه چیست؟ کارشناسان شبکه چگونه وارد بازار‌کار می‌شوند؟ مهمترین مهارت‌های یک کارشناس شبکه چیست؟ و …پاسخ خواهیم داد.

آنچه در این مطلب می خوانید:

حوزه‌های کاری شبکه

برای درک بهتر شغل کارشناس شبکه ابتدا از نمای دور‌تر به حوزه‌های کاری شبکه‌های کامپیوتری نگاه می‌کنیم سپس در ادامه به توضیح مختصر هر کدام خواهیم پرداخت.

حوزه‌های کاری شبکه‌های کامپیوتری به دو بخش اصلی اکتیو و پسیو تقسیم می‌شوند.در واقع اکتیو و پسیو تقسیم‌بندی تجهیزات شبکه‌های کامپیوتری است و بر همین اساس به حوزه‌های کاری شبکه نیز تعمیم داده می‌شود.

به این نکته توجه داشته باشید که با وجود تفاوت‌های بین این دو مفهوم، این دو حوزه مکمل همدیگر هستند و نقص در یکی باعث به وجود آمدن مشکل در دیگری خواهد شد.

چند نمونه از تجهیزات پسیو شبکه‌های کامپیوتری

پسیو

انجام خدمات پسیو اولین قدم برای داشتن یک شبکه کامپیوتری است. تجهزات پسیو تجهیزات سخت‌افزاری هستند که صرفآ وظیفه انتقال اطلاعات بین دو نقطه را دارند. کابل‌ و سوکت‌ شبکه نمونه‌های بارز از این دسته می باشند. به‌طور خلاصه پسیوکار پس از طراحی نقشه شبکه وظیفه نصب و پیاده‌سازی تجهیزات سخت‌افزاری را دارد.

نمودار هرمی حوزه اکتیو

اکتیو

به تمام تجهیزاتی که در شبکه وظیفه تولید، تقویت و مسیریابی سیگنال‌های الکترونیکی را بر عهده دارند تجهیزات اکتیو گفته می‌شود. سویئچ و روتر دو نمونه از این نوع تجهیزات هستند. اکتیوکار دانش و مهارت پیکربندی تجهیزات اکتیو را دارد. نمودار هرمی روبه‌رو عناوین شغلی بخش اکتیو را نمایش می‌دهد.

   تکنسین

همان‌طور که مشاهده می‌فرمایید عنوان شغلی تکنسین شبکه در پایین‌ترین قسمت از هرم قرار دارد. تکنسین‌های شبکه که به آن‌ها کارشناسان فنی نیز می‌گویند با کسب تجربه عملی و دانش کافی از مفاهیم شبکه به سمت‌های مدیر شبکه و مهندس شبکه ارتقا پیدا می‌کنند.

تکنسین‌ها نیروهای پشتیبانی مستقر در سازمان‌ها و شرکت‌ها هستند. مهم‌ترین وظایف آن‌ها به شرح زیر است:

  • عیب‌یابی مشکلات شبکه و رفع آن‌ها
  • آموزش به کاربران جهت استفاده از شبکه و تمام تجهیزات متصل به شبکه مانند تلفن‌های ویپ، پرینتر‌های تحت شبکه و …
  • ایمن‌سازی شبکه از سمت کلاینت با نصب آنتی‌ویروس بر روی سیستم‌های کاربران و اطمینان از به‌روز‌رسانی آن‌ها

مدیر شبکه

مدیران شبکه به طور معمول مسئولیت‌های کمتری نسبت به مهندسان شبکه دارند. مدیران شبکه در واقع کارشناسان فناوری اطلاعاتی هستند که مسؤلیت نظارت و نگهداری زیرساخت شبکه را بر عهده دارند. آن‌ها شبکه را طراحی نمی‌کنند اما با این وجود در برخی از وظایف با مهندسان شبکه نقطه اشتراک دارند.

وظایف مدیر شبکه به شرح زیر است:

  • نظارت روزانه بر شبکه جهت کنترل سرعت
  • مدیریت دسترسی‌ها
  • مدیریت سیستم‌های بک‌آپ گیری
  • عیب‌یابی مشکلات شبکه‌ای و ارتباطی
  • نظارت و نگهداری تجهیزات سخت‌افزاری شبکه

مهندس شبکه

در قسمت سوم از هرم و بالاتر از مدیر شبکه مهندس شبکه قرار دارد. این بخش در واقع همان موضوع اصلی مقاله است. عنوان‌های شغلی مهندس شبکه، کارشناس شبکه و متخصص شبکه همه به یک معنا هستند.

کارشناس شبکه مسئولیت بیشتر و حوزه‌ کاری گسترده‌تری نسبت به یک مدیر شبکه دارد. کارشناس شبکه وظیفه پیاده‌سازی سناریویی را دارد که معمار شبکه ترسیم کرده است. این کار در 2 مرحله به شرح زیر انجام می‌شود:

1.بررسی سناریو طراحی شده توسط معمار شبکه و تهیه لیست تجهیزات مورد نیاز جهت پیاده‌سازی(لیست تهیه شده قبل از خرید باید به تأیید معمار شبکه برسد.)

2.پیاده‌سازی شبکه بر طبق نقشه

مرحله پیاده‌سازی در شرکت‌های کوچک به صورت انفرادی توسط کارشناس شبکه و در شرکت‌های بزرگ توسط تیمی از تکنسین‌های تحت نظارت کارشناس شبکه انجام می‌شود.

معمار شبکه

معماران شبکه مسئول طراحی شبکه‌های کامپیوتری هستند. عنوان شغلی معمار شبکه در سازمان‌هایی که اندازه شبکه بزرگی دارند و نوع شبکه آن‌ها MAN یا WAN است تعریف می‌شود. معمار شبکه دارای مرتبه شغلی مدیریتی در قسمت فناوری اطلاعات سازمان است و اطلاعات کاملی از ساختار سازمان، چگونگی شکل گرفتن آن، سیاست‌های توسعه و چشم‌انداز‌های آینده کسب‌و‌کار دارد. معمار شبکه ضمن بررسی شرایط موجود بهترین راهکار را پیشنهاد می‌دهد.

به این نکته توجه داشته باشید که با توجه به اندازه سازمان امکان ادغام دو یا چند عنوان از عناوین شغلی بالا وجود دارد. در شرکت‌های کوچک سمت معمار شبکه وجود ندارد و نقشه شبکه توسط کارشناس شبکه طراحی و پیاده‌سازی می‌شود. از طرفی مدیران شرکت‌های کوچک با هدف کاهش هزینه‌ تنها یک نیرو برای سمت مدیر شبکه و کارشناس شبکه استخدام می‌کنند.

همان‌طور که در بالا اشاره شد در ابتدای مطلب با دید کلی‌تر به حوزه‌های کاری شبکه‌های کامپیوتری نگاه کردیم و با توضیح بخش‌های مختلف، جایگاه کارشناس شبکه که موضوع اصلی مطلب ما است روشن‌تر شد.

اگر برای شما هم جالب است که بدانید کارشناس شبکه کیست و چه وظایف و مسئولیت‌هایی دارد در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

کارشناس شبکه کیست؟

کارشناس شبکه هر سازمان نیروی متخصص در زمینه فناوری اطلاعات است که به احتمال زیاد پس از گذراندن تحصیلات اکادمیک دانشگاهی و یادگیری یک یا چند حوزه تخصصی مرتبط وارد یک شرکت شده است تا:

  • با توجه به اهداف سازمان، شبکه‌های سیمی و بی‌سیم را پیاده‌سازی کند.
  • تجهیزات شبکه را نصب و پیکربندی کند.
  • با شناسایی گلوگاه‌ها باعث بهبود عملکرد شبکه شود.
  • با انجام تحقیقات مداوم، در صورت لزوم از فناوری‌های جدید برای بهبود عملکرد شبکه استفاده کند.
  • به شناسایی آسیب‌‌پذیری‌های امنیتی بپردازد.
کارشناس شبکه

آینده شغلی کارشناس شبکه

 تا چندین سال پیش استفاده از شبکه و اتوماسیون‌های اداری مختص سازمان‌های بزرگ و دولتی بود. امروزه با گسترش وسعت استفاده از کامپیوتر و شبکه‌های کامپیوتری، شاهد افزایش تعداد شرکت‌هایی هستیم که برای سهولت در انجام امور از شبکه‌های کامپیوتری استفاده می‌کنند. وجود فضای رقابتی بین کسب‌وکارها باعث افزایش نیاز بازار‌کار به نیروی کارشناس شبکه شده است. همه این موارد نشان‌دهنده اهمیت پرداختن به موضوع آینده شغلی کارشناس شبکه است.

کارشناسان شبکه کجا مشغول به کار می‌شوند

با توجه به تنوع حوزه‌های تخصصی رشته شبکه، کارشناسان شبکه از طریق 3 روش زیر وارد بازار‌کار می‌شوند:

استخدام کارشناس شبکه در واحد IT

استخدام در نهاد‌های دولتی

یکی از فرصت‌های شغلی کارشناس شبکه استخدام در واحد شبکه و امنیت سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی است. فرآیند استخدامی این نهاد‌ها معمولا به صورت برگزاری آزمون‌های استخدامی و مصاحبه‌های شغلی است.

برای مثال استخدام به عنوان کارشناس شبکه در بانک مرکزی، آموزش و پرورش، شرکت ارتباطات زیرساخت، سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران و …

بیشتر بخوانید: موشکافی سوالات مصاحبه شغلی دولتی و راهکار‌های قبولی

استخدام در نهاد‌های غیر‌دولتی

شرکت‌های خصوصی دارای شبکه درون سازمانی، به حداقل یک نفر نیروی متخصص شبکه تمام وقت نیاز دارند.

توجه

معیارهایی مثل خصوصی یا دولتی بودن نهاد مورد نظر، میزان تخصص و سابقه کار کارشناس و … بر روی تعیین میزان حقوق کارشناس شبکه تاثیر زیادی دارند.

امروزه شرکت‌های خصوصی با هدف کاهش هزینه به دنبال استخدام متخصصینی با مهارت‌های چندگانه به جای استخدام افراد متخصص در حوزه‌های خاص فناوری اطلاعات هستند.مهندسان شبکه فول استک در بیشتر حوزه‌‌های کاری شبکه مانند مسیریابی، شبکه‌های ابری، امنیت، مجازی‌سازی، اکانتینگ، راه‌اندازی تجهیزات UC و VOIP آموزش دیده‌اند. لذا کارشناسان شبکه با افزایش مجموعه مهارت های خود در حوزه‌های مختلف، شانس خود را برای ورود به بازارکار افزایش می‌دهند.

استخدام کارشناس شبکه در شرکت‌های تخصصی شبکه

شرکت‌های بسیاری هستند که به طور تخصصی به ارائه خدمات شبکه به سایر شرکت‌ها می‌پردازند. پیمانکار شبکه کامپیوتری وظیفه نصب و راه‌اندازی تجهیزات اکتیو و پسیو، عیب‌یابی شبکه و رفع مشکلات موجود، راه‌اندازی سرویس‌های مختلف، ایجاد حساب‌های کاربری و مجوز‌ها و … را بر عهده دارد. یکی از روش‌های ورود کارشناسان شبکه به بازار‌کار، استخدام در این نوع شرکت‌های پیمانکاری است.

کار به صورت انفرادی و پروژه محور

یکی دیگر از روش‌های کسب درآمد در رشته شبکه، انجام کار‌های پروژه‌ای و فریلنسری به عنوان کارشناس شبکه است. به طور خلاصه فریلنسر به فردی گفته می‌شود که پروژه خاصی را به ازای دریافت دستمزد مشخص برای یک شرکت یا فرد دیگر انجام می‌دهد. با مراجعه به سایت‌های فریلنسری متوجه تعداد زیاد پروژه‌ها برای کارشناس شبکه می‌شویم.

کار به صورت انفرادی و پروژه محور

شرح وظایف کارشناس شبکه

آیا تاکنون به این موضوع که کار کارشناس شبکه چیست و چه وظایفی دارد فکر کرده‌اید؟ عملکرد صحیح شبکه و در نتیجه دسترسی بی‌وقفه کاربران به اطلاعات و منابع مورد نیاز، مهمترین دغدغه کارشناس شبکه است. اگر شبکه‌های کامپیوتری درست کار نکنند سازمان‌ها و شرکت‌ها متحمل ضرر‌های مالی زیادی می‌شوند. جهت اطمینان از عملکرد صحیح شبکه، کارشناسان شبکه مجموعه‌ای از اقدامات را به صورت روزانه انجام می‌دهند.

در زیر به صورت خلاصه به چند نمونه از وظایف کارشناس شبکه اشاره کردیم.

  • نظارت روزانه بر عملکرد شبکه: نظارت و تهیه گزارش از عملکرد شبکه جهت شناسایی مشکلات موجود
  • تعیین زمان‌بندی جهت تعمیر و نگهداری: برنامه‌ریزی جهت رفع مشکلات و ارتقا شبکه بر طبق تکنولوژی‌های روز دنیا
  • مدیریت کاربران: ایجاد حساب‌های کاربری، تعیین سطوح دسترسی و ریست کردن کلمه‌های عبور
  • ارایه خدمات فنی به کاربران نهایی

تصورات اشتباه درباره شغل کارشناس شبکه

ماهیت کار مردانه است

یکی از تصورات اشتباهی که بین عموم مردم وجود دارد این است که ماهیت کار شبکه‌های کامپیوتری مردانه است. شرط ورود به بازارکار در حوزه اکتیو مهارت، تخصص و سابقه کار است و از این جهت تفاوتی در استخدام خانم‌ها و آقایان وجود ندارد. تنها تفاوت مربوط به حوزه کاری پسیو و پشتیبانی شبکه در شیفت‌های شب است.

تحصیلات اکادمی برای ورود به بازار‌کار کافی است

دارا بودن تحصیلات دانشگاهی مرتبط شرط لازم برای استخدام در نهاد‌های دولتی است در مقابل بیشتر شرکت‌های خصوصی تجربه گرا هستند. علاوه بر دانشگاه،دانش‌جویان با گذراندن دوره‌های تخصصی شبکه و کسب مهارت برای ورود به بازارکار آماده می‌شوند. بسیاری از افراد برای آشنایی با محیط کار واقعی و کسب دانش بهتر دوره کارآموزی را هم طی می‌کنند و سپس جذب بازار‌کار می‌شوند.

بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که برای استخدام داشتن مهارت و سابقه کار عملی حائز اهمیت است.  

مهارت‌ ‌های یک کارشناس شبکه

شغل متخصص شبکه برای افرادی که به دنبال به چالش کشیدن ذهن خود و حل مسائل هستند مناسب است.

متخصصان شبکه به مجموعه‌ای از مهارت‌های نرم برای پیشرفت شغلی نیاز دارند. در ادامه این مقاله به معرفی مهم‎‌ترین مهارت‌های یک کارشناس شبکه می‌پردازیم.

  • مهارت حل مسئله: پیدا کردن بهترین راه‌حل در هنگام بروز مشکل در شبکه
  • مهارت‌های تحلیلی: مانیتورینگ روزانه شبکه و تجزیه و تحلیل دادها
  • مهارت برنامه‌ریزی و مدیریت زمان: مدیریت زمان اقدامات مربوط به تعمیر، نگهداری و به‌روز‌رسانی‌ها
  • مهارت ارتباطی: ارتباط با مدیر شبکه‌‌، معمار شبکه و سایر همکاران بخش شبکه و امنیت برای رفع ایرادات و بهینه‌سازی شبکه، توانایی توضیح مسایل فنی به افراد غیر فنی
  • مهارت مدیریت پروژه: فازبندی مراحل اجرا پروژه، هماهنگی با افراد تیم، مدیریت هزینه و زمان جهت ارائه خدمات باکیفیت

از کجا شروع کنیم؟

تنوع عناوین دوره‌های مورد نیاز کارشناس شبکه ممکن است باعث سردرگمی در انتخاب بهترین دوره شود. انتخاب مسیر اشتباه شما را از هدف دورتر کرده و باعث اتلاف زمان و انرژی خواهد شد. در نتیجه داشتن یک نقشه‌راه کارآمد مهمترین مسئله برای شروع یادگیری است.

چگونه یک آچار فرانسه باشیم؟

با سر زدن به آگهی‌های استخدام کارشناس شبکه در سایت‌های کاریابی، متوجه می‌شویم که متقاضیان دارای مهارت‌های چندگانه سریع‌تر وارد بازارکار شبکه می‌شوند.

در ادامه دوره‌های مورد نیاز کارشناس شبکه در حوزه‌های مختلف را مشاهده می‌فرمایید. قطعآ در نگاه اول بسیار گیج کننده به نظر میرسد نگران نباشید ما با توضیح هر کدام از این دوره‌ها بهترین نقشه‌راه یادگیری دوره‌های شبکه را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

نقشه راه یادگیری دوره های شبکه

گام اول: یادگیری دوره +Network

دوره +Network به آموزش مبانی علم شبکه‌های کامپیوتری می‌پردازد. این دوره اولین و مهم‌ترین گام از مجموع دوره‌های مورد نیاز کارشناس شبکه است. +Network را شرکت کامپتیا تدوین کرده است. تمام دوره‌های این شرکت vendor less هستند یعنی وابسته به سیستم‌عامل، سخت‌افزار یا محصول خاصی نیستند. انواع شبکه‌های کامپیوتری، معماری لایه‌ای شبکه، انواع توپولوژی‌ها، انواع کابل‌های شبکه، انواع سرویس‌های شبکه و… از جمله مهمترین سرفصل‌های دوره +Network می‌باشد.

گام دوم: یادگیری دوره MCSA

با توجه به این که سیستم‌عامل بیشتر سرورها در ایران ویندوز سرور است در گام دوم وارد دنیای مایکروسافت می‌شویم. ابتدای این مسیر MCSA ویندوز کلاینت است با گذراندن این دوره می‌توانید به عنوان نیروی پشتیبان شبکه وارد بازار‌کار شوید. اگر آشنایی کامل با ویندوز 10 دارید از این دوره عبور کرده و به دنبال یادگیری MCSA ویندوز سرور بروید.

راه‌اندازی فایل سرور، VPN سرور، DNS سرور، راه اندازی و مدیریت active directory از مباحث مهمی است که در این دوره یاد می‌گیرید. کسانی که دارای مدرک MCSA  هستند می‌توانند به عنوان ادمین شبکه‌‌های مایکروسافتی جذب بازار‌کار شوند.

در این مرحله لازم نیست به سراغ دوره‌های پیشرفته‌تر مایکروسافت یعنی MCSE و MCSM بروید. هدف ما یادگیری دوره‌‌های اولیه از حوزه‌‌های مختلف است.

گام سوم: یادگیری دوره CCNA Routing & Switching

Cisco Certified Network Associate نقطه ورود به دنیای سیسکو است و به گرایش‌های مختلف تقسیم می‌شود. شرکت سیسکو بزرگ‌ترین تولید‌کننده تجهیزات زیر‌ساخت شبکه در دنیا است. دوره‌های آموزشی سیسکو با هدف آموزش کار با سویئچ‌ها، روتر‌ها و فایروال‌های این شرکت تهیه شده است.

پیشنهاد ما برای شروع دوره‌ CCNA routing & switching است. در این دوره با مفاهیم ابتدایی Routing و Switching آشنا می‌شوید.

گام چهارم: یادگیری دوره VCP Data Center

مجازی‌سازی محیطی را فراهم می‌کند تا بر روی یک سیستم سخت‌افزاری واحد‌، چندین ماشین مجازی نصب و اجرا شوند. به بیان ساده‌تر فرآیند جداسازی سیستم‌عامل از سخت‌افزار، مجازی‌سازی است.

مؤثرترین راه برای کاهش هزینه‌های IT، افزایش عملکرد و بهره‌وری سازمان‌ها مجازی‌سازی است. استفاده از سرورهای مجازی عضو جدایی‌ناپذیر از شبکه‌های امروزی است همین موضوع اهمیت یادگیری دوره‌های مجازی‌سازی VMware برای کارشناسان شبکه به ویژه افراد فعال در دیتاسنترها را نشان می‌دهد.

گام پنجم: یادگیری دوره MTCNA میکروتیک

شرکت میکروتیک نیز مانند سیسکو شرکت تولید کننده تجهیزات زیر‌ساخت است با این تفاوت که میکروتیک یک محصول سطح میانی تولید می‌کند. قابلیت کانفینگ آسان‌تر و ارزان‌تر بودن تجهیزات از جمله مزیت‌های رقابتی میکروتیک نسبت به سیسکو است. به عنوان مثال اگر قصد راه اندازی سیستم اکانتینگ برای یک شرکت را دارید استفاده از روتر میکروتیک بهترین گزینه برای شما است.

اولین دوره برای شروع یادگیری شبکه‌های میکروتیک MTCNA است. در این دوره شما با سیستم‌عامل RouterOS و تجهیزات میکروتیک آشنا خواهید شد.

گام ششم: یادگیری دوره Linux Essentials

لینوکس در رسته‌های مختلف مثل‌ امنیت، جاوا، DevOps، پایتون، برنامه نویسی ++C و غیره استفاده می‌شود. همین امر باعث افزایش محبوبیت و بازار‌کار این سیستم‌عامل شده است. به طور خلاصه میتوان گفت که لینوکس همه‌جا هست. دنیای شبکه هم از این قاعده مستثنی نیست. سیستم‌عامل لینوکس جز جدایی‌ناپذیر از شبکه‌های امروزی است.

لینوکس به ‌خاطر رایگان و متن‌باز بودن، امنیت بالا و استفاده از آن در اکثر سرور‌ها بین مدیران سیستم و مهندسان شبکه محبوبیت زیادی دارد. سیستم‌عامل لینوکس در وب سرویس‌های مختلف، فایروال‌ها، سرویس‌های مانیتورینگ، سرویس‌های الستیکس گوشی‌های ویپ، مجازی‌سازی و…استفاده می‌شود. لینوکس جز مهمترین مهارت‌های یک کارشناس شبکه است.

دوره Linux Essentials اولین دوره از مجموعه دوره‌های آموزش لینوکس است. طی این دوره با مفاهیم پایه، دستورات ساده و ساختار سیستم‌عامل آشنا می‌شوید.

شبکه بدون امنیت معنا ندارد.

با بزرگ‌تر و پیچیده‌تر شدن شبکه‌های کامپیوتری، حملات سایبری به زیرساخت سازمان‌ها و کسب‌و‌کار‌ها نیز افزایش می‌یابد در نتیجه حفظ امنیت شبکه یک امر ضروری است.

اگرچه جلوگیری، شناسایی و مدیریت تهدیدات سایبری جز وظایف کارشناس امنیت شبکه است با‌این‌وجود از یک کارشناس شبکه انتظار می‌رود که با مفاهیم اولیه امنیت شبکه آشنا باشد.

دوره +security اولین دوره از دوره‌های آموزشی امنیت شبکه است و به عنوان دروازه ورود به دنیای امنیت محسوب می‌شود.

نقشه‌راه پیشنهادی ما به گونه‌ای است که با گذراندن ابتدایی‌ترین دوره از هر تخصص به سراغ حوزه‌های دیگر می‌روید. با این روش بعد از گذراندن 3 یا 4 دوره از دوره‌های آموزشی بالا می‌توانید وارد بازار‌کار شوید درنتیجه الزامی برای تمام کردن تمام مراحل در ابتدا و پیش از ورود به بازار‌کار نیست.

چگونه متخصص یک حوزه باشیم؟

بعد از ورود به بازار‌کار، بر‌اساس علاقه و نیاز محل کار خود یادگیری را در یکی از گرایش‌ها ادامه دهید تا متخصص آن حوزه شوید.

ترتیب دوره‌ها به تفکیک گرایش:

برای شروع یادگیری به چه منابعی نیاز داریم؟

تصور اکثر علاقمندان به دوره‌های شبکه این است که برای یادگیری نیاز به خرید تجهیزات سخت‌افزاری شبکه دارند. نگران نباشید تنها چیزی که برای یادگیری شبکه احتیاج دارید یک منبع آموزشی معتبر و پروژه محور است. پیاده‌سازی مباحث عملی در دوره‌های شبکه توسط شبیه‌سازهای مختلف مثل Packet Tracer و GNS3 انجام می‌شود.

یک نمونه سناریو پیاده سازی شده در شبیه‌ساز GNS3 توسط کارشناس شبکه

چالش‌های پیش روی یک کارشناس شبکه

کارشناس شبکه نیز مانند تمام کارشناسان حوزه‌های دیگر، به غیر از مسائل و مشکلات فنی چالش‌های خاص خود را دارند.

چند نمونه از چالش‌های شغلی کارشناس شبکه:

  • یادگیری مداوم: یادگیری در دنیای IT تمام نمی‌شود. با‌توجه به تغییر سریع تکنولوژی و تجهیزات زیرساخت، بخشی از زمان یک کارشناس شبکه صرف یادگیری می‌شود.
  • ساعت کاری نامنظم: نرخ دان‌تایم در حوزه شبکه بسیار مهم و نشان دهنده عملکرد شبکه است در نتیجه کارشناسان شبکه تمام اقدامات مربوط‌به بک‌آپ‌گیری، نگهداری و تعمیر را در روز‌های تعطیل و یا بعد از ساعت اداری انجام می‌دهند.
  • استرس: برای سازمان‌ها و کسب‌و‌کار‌های وابسته‌ به شبکه مانند بانک، از دسترس خارج شدن شبکه و عدم توانایی ارائه خدمات به مشتری خسارت‌های مالی زیادی به دنبال دارد.

جمع‌بندی

در این مقاله در کنار معرفی سمت شغلی کارشناس شبکه، توضیح وظایف و مسئولیت‌های آن، به سوالاتی نظیر کار کارشناس شبکه چیست؟ دوره‌های مورد نیاز کارشناس شبکه را از کجا شروع کنیم؟ و مهارت های یک کارشناس شبکه کدام‌اند؟ پاسخ دادیم.

مطالب مرتبط

همان‌طور که قبلآ هم اشاره شد با توجه به تغییرات سریع دنیای امروز، بیشتر شغل‌ها مانند شغل کارشناس شبکه نیاز به یادگیری مداوم دارند. جهت آشنایی بیشتر با مهارت یادگیری فعال خواندن مطلب زیر را به شما پیشنهاد می‌دهم.

جهت استخدام هر‌چه‌ سریع‌تر در شغل مورد نظرتان به یک رزومه اصولی احتیاج دارید. برای یادگیری اصول نوشتن یک رزومه استاندارد مطلب زیر را مطالعه بفرمایید.

بعد از ارسال رزومه و قبولی در مرحله اول ارزیابی، به مصاحبه کاری دعوت می‌شوید. برای بالا بردن شانس موفقیت در جلسه مصاحبه، مطلب زیر را مطالعه بفرمایید.

اگر بعد از مطالعه مطالب بالا تصمیم به فریلنسری گرفتید سری به نقشه‌راه زیر بزنید.

اگر با خواندن مطلب بالا هنوز سوال و ابهاماتی دارید در کادر پایین از من بپرسید. لطفآ تجربه شخص خودتان را با من به اشتراک بگذارید. آیا با نقشه‌راه من موافق هستید؟ چه توصیه‌ای برای آن‌هایی که اول راه هستند دارید؟



کانال یوتیوب پادکست رادیو کارنکن
اینستاگرام پادکست رادیو کارنکن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *