یکی از اصلیترین نیازهای انسان از ابتدای تولد تا آخر عمر، نیاز به برقراری ارتباط با دیگران است. در این مطلب چند کتاب روانشناسی ارتباط با دیگران را معرفی میکنیم که با کمک آنها میتوانید این مهارت را بشناسید، تمرین کنید و در آن ماهر شوید.
برقراری ارتباط با دیگران مهارتی است که برخورداربودن از آن در هر بستری از جمله خانواده، مدرسه، دانشگاه و محیط کار کاربردی و لازم است.
بدون داشتن این مهارت، زندگی در اجتماع بسیار سخت خواهد شد، انگار که در یک جزیره خالی از سکنه بخواهیم به تنهایی زندگی کنیم!
البته ما قبلاً تکنیکهایی برای تقویت مهارت ارتباط موثر بیان کردهایم که میتوانید قبل از مطالعهی کتابها، این مطلب را هم بخوانید.
کتابهایی که در این مقاله معرفی میکنیم:
- زبان بدن
- آداب معاشرت به زبان آدمیزاد
- چطور با هر جور آدمی ارتباط برقرار کنیم؟
- باید با هم حرف بزنیم
- ارتباط بدون خشونت، زبان زندگی
- 151 ایدهی سریع برای ارتباط عالی با دیگران
- ارتباط موثر به زبان آدمیزاد
- گفتگوهای سرنوشتساز
1- کتاب زبان بدن
یکی از مولفههای برقراری ارتباط با دیگران مخصوصاً در مواقعی که برای اولین بار قصد دارید با شخصی ارتباط برقرار کنید، آگاهی از وضعیت کلی شخص با توجه به زبان بدن او است. کتاب زبان بدن که «آلن پیز» آن را نوشته و «سمیرا اباذری» ترجمه کرده است، به همین مولفه میپردازد.
نویسندهی این کتاب حاصل مشاهداتش از فیلمهایی بیشمار و همچنین تجربیات پانزده سالهاش از مصاحبه، آموزش و مدیریت هزاران نفر را در این کتاب جمعآوری کرده است.
البته در این کتاب خبری از فرمولهای جادوییای که در کتابهای دیگر وعده داده شده، نیست بلکه قرار است خواننده بعد از خواندن این کتاب به نشانههای غیرکلامی در افراد آگاهتر شده و بتواند بهتر با دیگران ارتباط برقرار کند.
2- کتاب آداب معاشرت به زبان آدمیزاد: یکی از بهترین کتاب های روانشناسی ارتباط با دیگران
حتماً برای شما هم پیش آمده که در موقعیتی قرار بگیرید و بخواهید با شخصی معاشرت کنید و یا به عبارتی سر صحبت را باز کنید اما ندانید که الان رفتار درست چیست یا چطور باید احساسات و اعمالتان را قبل از شروع گفتوگو مدیریت کنید.
کتاب آداب معاشرت به زبان آدمیزاد، به نویسندگی «سو فاکس» و ترجمهی «گلناز فرهمندی» که نشر هیرمند آن را چاپ کرده است، به شما کمک میکند تا جواب این سوالها را بگیرید.
این کتاب، کتابی کاربردی است و موقعیتهای مختلفی را برای شما بیان میکند تا به خوبی و با جزییات، هر کدام را متصور شوید، خودتان را در آن شرایط قرار دهید و آنچه برای برقراری ارتباط با دیگران نیاز دارید را به خوبی در این کتاب روانشناسی ارتباط با دیگران بیاموزید.
3- کتاب چطور با هر جور آدمی ارتباط برقرار کنیم؟
وقتی به یک میهمانی دعوت میشوید که در آن جمع کسی را نمیشناسید و کاملاً غریبه هستید، چه احساسی دارید؟ آیا به راحتی با دیگران ارتباط میگیرید یا انگار در دلتان رخت میشویند؟
اگر از گروه دوم هستید، باید بدانید که تنها نیستید و نویسندهی این کتاب مدعی شده که در چنین موقعیتی، همین رختها در دل مدیران و هنرپیشگان معروف هم شسته میشود.
این کتاب به شما میگوید در چنین موقعیتهایی چطور آغازگر یک مکالمه باشید و از آن مهمتر چطور یک ارتباط موثر برقرار کنید. ارتباطات موثری که یکی از مهمترین ابزارهای شما برای کسب تجربه و موفقیت در زمینههای مختلف است.
4- کتاب باید با هم حرف بزنیم
فضای مجازی یکی از عواملی است که این روزها علاوه بر حواسپرتی باعث شده خیلی از اوقات ما با اطرافیانمان گفتوگویی معنادار نداشته باشیم.
پر واضح است که اطرافیان ما، همیشه با ما موافق نیستند و ما نه تنها باید هنر ارتباط برقرار کردن و گفتوگو با مخالفانمان را داشته باشیم بلکه باید مهارت به خوبی شنیدن و در نتیجه خوب حرف زدن با دوستان و موافقانمان را نیز کسب کنیم.
کتاب “باید با هم حرف بزنیم” اثریست از «سلست هدلی» که «علی موسوی دهشیخ» آن را ترجمه کرده است و نشر مون منتشر کرده است.
5- کتاب ارتباط بدون خشونت، زبان زندگی: کاربردیترین کتاب روانشناسی ارتباط با دیگران
گاهی اوقات نمیتوانیم به خوبی با دیگران ارتباط برقرار کنیم زیرا اصلاً به خوبی متوجهی منظور و پیامی که ارسال شده، نشدهایم و دلیل این موضوع هم عدم مشاهدهی دقیق رفتار است.
البته مشاهده صرفاً به معنای دیدن نیست بلکه علاوه بر دیدن، منظور شنیدن و به عبارت بهتر درک کردن است.
این کتاب به ما میگوید چگونه مهارت مشاهده را یاد بگیریم، سپس احساسات درونی خود را درک کنیم و آنها را به درستی بروز دهیم و نهایتاً درخواستمان را بیان کنیم.
«مارشال روزنبرگ»، یکی روانشناسان معاصر این کتاب را نوشته، «کامران رحیمیان» ترجمه و انتشارات اختران، منتشر کرده است.
6- 151 ایدهی سریع برای ارتباط عالی با دیگران: بهترین کتاب روانشناسی ارتباط با دیگران
آیا تا به حال در محیط کار با همکارتان دچار مشکل شدهاید، یا آرزو کردهاید که ای کاش این شخص همکارتان نبود؟ آیا برای ایجاد ارتباط بهتر با همکارتان در محیط کار تلاش کردهاید؟
اگر این مسائل برایتان دغدغه شده است و به دنبال راهکار مناسب برای آنها هستید و یا حتی اگر باور دارید که در هر محیط و فضای کاری باید بتوانید به خوبی با دیگران ارتباط برقرار کنید، این کتاب که یکی از بهترین کتابهای روانشناسی ارتباط با دیگران است به شما کمک میکند.
«رابرت دیتمر» و «استفانی مک فارلند» نویسندگان کتاب 151 ایدهی سریع برای ارتباط عالی با دیگران هستند و «خلیل رضوی» و «متین شاهسوار» کتاب را ترجمه کردهاند. نشر کهکشان دانش نیز آن را منتشر کرده است. برای دانلود کتاب روانشناسی ارتباط با دیگران میتوانید از لینک زیر اقدام کنید.
7- کتاب ارتباط موثر به زبان آدمیزاد: بهترین کتاب روانشناسی ارتباط با دیگران در محل کار
اگر مایلید در محیط کار با رئیس و همکارانتان ارتباط موثری برقرار کنید و درخواستها و منظورتان را به خوبی انتقال دهید؛ یکی دیگر از بهترین کتابهای روانشناسی در مورد ارتباط با دیگران، کتاب ” ارتباط موثر به زبان آدمیزاد” از نشر هیرمند که «مارتی برونستاین» نوشته و «نرگس یزدی» ترجمه کرده را مطالعه کنید.
8- کتاب گفتوگوهای سرنوشتساز
گفتوگوهای ارزشمند، گفتوگوهایی هستند دربارهی یک یا چند مسئلهی ارزشمند برای هر دو طرف گفتوگو که در آنها تضاد دیدگاه وجود دارد و دربرگیرندهی هیجاناتی شدید است. این گفتوگوهای سرنوشتساز ممکن است در محیط کار و یا در دیگر ارتباطات رخ دهند.
در این کتاب مهارت برقراری ارتباط با دیگران، راهکارهایی عملی در حوزهی ارتباطات و مذاکره بیان میشود. «جوزف گرنی»، «ران مکمیلان» و «کری پترسون» نویسندگان این کتاب هستند و «سعید یاراحمدی» آن را ترجمه کرده است.
مطالب مرتبط
با توجه به اینکه مهارت برقراری ارتباط موثر از مولفههای هوش هیجانی و هوش بین فردی است، پیشنهاد میکنیم مطالب زیر را نیز مطالعه کنید.
یکی از مواردی که در برقراری ارتباط با دیگران، بسیار کمککننده است شناخت شخصیت و روانشناسی شخصیت است که در مطلب زیر میتوانید دراین باره مطالعه کنید.
همچنین برای تقویت مهارت ارتباط موثر در کودکان میتوانید مطلب زیر را بخوانید.
اگر شما هم کتابهایی که معرفی کردیم را خواندهاید، نظرتان را با ما در میان بگذارید و یا اگر کتابهای دیگری در این زمینه میشناسید، حتماً به ما هم معرفی کنید.