شاید از خودتان پرسیده باشید که آیا میتوان برای شناخت ناخودآگاه و نظم دادن به افکار و شخصیت خودمان، به جای مراجعه به روانکاو از پادکست روانکاوی استفاده کرد؟
یا مثلاً آیا روانکاوی با روانشناسی شخصیت یکی است؟ یا اینکه پادکست روانکاوی واقعاً میتواند به ما کمک کند تا ذهن و افکار خود را واکاوی کنیم؟ جالب است بدانید که برخی افراد با استفاده از پادکست روانکاوی توانستهاند ناخودآگاه خود را درمان کنند و به یک اندیشه آرام برسند.
امروزه گاهی ما به دلیل برخی شرایط، رفتار نادرست یا افکار غیرمنطقی از خود بروز میدهیم. به همین سبب در ناخودآگاه خود دچار یک سری ناملایمات فردی و غیرمنطقی میشویم. گوش دادن به صحبتهای گویندگان در پادکست روانکاوی به ما کمک میکند تا افکار و ناخودآگاه خود را از شر افکار منفی و غیرمنطقی خلاص کنیم.
البته ناگفته نماند که در حین گوش دادن به صحبتهای یک گوینده پادکست میبایست به تمامی نکات عمل کنید تا به نتیجه درستی برسید. ما در این مطلب دو تا از بهترین پادکستهای روانکاوی را به شما معرفی خواهیم کرد.
ولی پیش از آن حتماً در مورد فواید گوش دادن به پادکست و به خصوص پادکست روانکاوی مفصل صحبت خواهیم کرد. همچنین از تأثیر یک پادکست خوب میگوییم و به شما کمک میکنیم تا معیارهای انتخاب یک پادکست عالی را بشناسید.
آنچه که در این مطلب خواهید خواند:
- پادکست روانکاوی بهترین همراه در شرایط سخت فکری
- بهترین پادکست روانکاوی
- اهداف اصلی پادکست روانکاوی
- تفاوت پادکست روانکاوی با پادکست روانشناسی
- اصول اساسی روانکاوی
- سخن پایانی
پادکست روانکاوی بهترین همراه در شرایط سخت فکری
گاهی اوقات ممکن است نتوانیم خیلی از حرفها را با دیگران، حتی با یک دکتر روانشناس یا روانکاو در میان بگذاریم. در این گونه شرایط حتی در خلوت با خود نیز، بهترین همراه، پادکست روانکاوی است. اما چرا؟
در پاسخ به این سوال میتوان گفت که اکثر پادکستهای روانکاوی لازم است که دارای مثال و توضیحات مفیدی باشند تا شنونده به راحتی در خلوت و اوقات تنهایی خود بتواند بر مشکلات و احساسات منفی و غیرمنطقی خود غلبه کند و در نهایت بتواند افکار مثبت را جایگزین افکار منفی کند.
البته زمانی به هدف خود خواهید رسید که به صحبتهای گوینده پادکست گوش کنید و تمرینات پادکست را به طور دقیق انجام دهید.
بیشتر بخوانید: پادکست های فارسی معروف
پس میتوان پادکست را هم مانند یک دوست مطمئن در نظر گرفت. چرا که به راحتی با بیان نکاتی بارز به همراه توضیحات ساده میتواند هر شخصی را در کنترل افکار منفی، اشتباهات در برقراری روابط، اختلالات ذهنی و…. راهنمایی کند.
بهترین پادکست روانکاوی
در این بخش از مطلب قصد داریم که پرطرفدارترین پادکستهای روانکاوی در سراسر ایران را به شما معرفی کنیم. این اطمینان را به شما میدهیم که حتی با یک بار گوش کردن به آن پادکستها یکی از طرفداران پر و پا قرص آنها خواهید شد.
قبلاً در مطلب بهترین پادکستهای روانشناسی با تعدادی از پادکستهای حوزه روانشناسی آشنا شدهاید. در ادامه مطلب، دو مورد از بهترین پادکست های روانکاوی را برایتان معرفی میکنیم.
1- پادکست رواق
اگر به دنبال یک پادکست روانکاوی با بهترین کیفیت و جدیدترین متد روز هستید ما به شما پادکست رواق را پیشنهاد میکنیم.
این پادکست یکی از پرطرفدارترین پادکستها هم در روانشناسی و هم در روانکاوی است.
هدف پادکست رواق این است که هر فردی به راحتی احساسات درونی خود را کشف کند. بنابراین این پادکست دارای محتوایی سنگین است؛ اما به دلیل توضیحات ساده و روان به همراه مثالهای آن میتوانید به راحتی محتوا را درک کنید.
2- پادکست همآوا
در این پادکست به مواردی همچون ارتباط با دیگران و اشتباهات در روابط احساسی پرداخته میشود که ممکن است هر فردی آن اشتباهات را تجربه کرده باشد.
همچنین از موارد علمی و مهمی در زمینه روابط با دیگران صحبت میشود و به صورت تخصصی مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
اگر برایتان این سوال پیش آمده که این پادکستها را چطور بشنوید و آیا برنامه خاصی باید نصب کنید؟ در مطلب زیر پاسخ سوالتان را خواهید یافت:
اهداف اصلی پادکست روانکاوی
در این قسمت از مطلب قصد داریم اهداف اصلی روانکاوی را بیان کنیم که بیشتر با این روش درمان آشنا شوید. زمانی که فردی به یک دکتر روانکاو یا پادکست روانکاوی مراجعه میکند قصد دارد که مشکل ناخودگاه و ذهنیاش رفع گردد.
پس به دنبال بهترین پادکست روانکاوی یا کاربلدترین پزشک روانکاو میگردد تا مشکلات و فعالیت ذهنیاش از ریشه درمان شود. از طرفی یک پادکستروانکاوی هم باید بدین صورت باشد که شنونده را در حل اختلالات ذهنی و رفتاری همراهی کند و به حل آن کمک کند.
حال به نظر شما اهداف اصلی پادکست روانکاوی چه میتواند باشد؟ احتمالاً جوابهای شما جزء موارد زیر باشد:
- کمک در حل مسئله
- آموزش مهارتهای اجتماعی
- تغییر الگوی رفتاری منفی به الگوی رفتاری مثبت
- فرد را نسبت به رفتارها و افکارهای منفی و نادرست آگاه کند.
- توانایی تشخیص علائم رفتاری و ناهنجاری از طریق پادکست روانکاوی، توسط فرد شنونده و تبدیل آنها به رفتارهای خوب و منطقی
- صحبت از روشهای اصلاحی در زمینه الگوهای رفتاری و اجتماعی جهت توانمندسازی فرد جهت برقراری ارتباطی مثبت و دوستانه با خانواده و اطرافیان خود
تفاوت پادکست روانکاوی با پادکست روانشناسی
تفاوت بین یک روانکاو با یک روانشناس در این است که روانشناسی نوعی رشته تحصیلیست. از طرفی هم روانکاوی به نوعی تکنیک رشته روانشناسی است که به روانشناسان آموزش داده میشود. البته ناگفته نماند که هر روانشناسی را نمیتوان روانکاو هم در نظر گرفت.
در واقع کسی که اطلاعاتی درباره روانکاوی دارد یا کسی که علاوه بر داشتن اطلاعات، به تولید پادکست روانکاوی هم علاقهمند است، و قصد دارد که پادکستروانکاوی بسازد، میبایست که اطلاعات خود را تکمیلتر و کاملتر کرده تا در مسیر انتخابی خود به موفقیت برسد.
1– آیا به جای گوش دادن به پادکست روانکاوی میتوان با دوستان و اطرافیان خود صحبت کنیم؟
پاسخ : نه احتمالاً، معمولا پادکست روانکاوی انتخاب بهتری است چرا که تمرین و نکات مهمی در آن گفته میشود و با تمرین و گوش کردن به صحبتهای گوینده راحتتر میتوانید تا حدودی به خودشناسی برسید.
2– چه زمانی لازم است به پادکست روانکاوی گوش کنیم؟
پاسخ : اگر احساس کردید که در زندگی خود احساسات و افکار منفی زیاد به سراغتان میآیند، پس وقت آن است که پادکست روانکاوی گوش کنید تا از شر افکار منفی خلاصی یابید.
پاسخ: بهتر است در دریای پادکستها، جستجو کنید و بهترین پادکستهای مناسب در حوزه توسعه فردی را بیابید و گوش کنید.
اصول اساسی روانکاوی
- محتوای ناخودآگاه را میتوان در رفتارهای غیرعادی هر شخصی تعیین و مشخص کرد.
- ضمیر ناخودآگاه در رفتار و شخصیت انسان بسیار تاثیرگذار است.
به عبارت دیگر یک سری افکار و تمایلات غیرمنطقی در ضمیر ناخودآگاه هر شخصی ممکن است باعث شود که رفتار و شخصیت انسان شکل بگیرد.
- هدف روانکاوی، تبدیل افکار و تمایلات غیرمنطقی از حالت ناهوشیار به حالت هوشیار است که زمینهساز ایجاد مکانیزم دفاعی، به خصوص مکانیزم واپسرانی میشود.
- کشمکش و جدال میان خودآگاه و محتوای ناخودآگاه، میتواند منجر به اختلال روانی اعم از اضطراب، افسردگی، درماندگی و… شود.
- در جلسات روانکاوی باید سعی داشت که فرد را از اثرات منفی ناخودآگاه رها کرد. بدین صورت که محتویات بخش ناخودآگاه را به بخش خودآگاه منتقل کرد.
اگر دوست دارید بیشتر درباره روانکاوی بدانید توصیه میکنیم ویدئوی زیر را مشاهده کنید.
سخن پایانی
پادکست روانکاوی یکی از ابزارهای محبوب در میان اکثر افراد است که روزبهروز به طرفداران این نوع پادکست افزون میشود. شما میتوانید از پادکستهای روانکاوی برای رفع مشکلات فکری و روانی خود استفاده کنید. حتی میتوانید با این نوع پادکستها اطلاعات بیشتری درباره روانکاوی کسب کنید.
لذا به شما توصیه میکنیم: در صورتی که میخواهید خودتان را بهتر بشناسید و نوع شخصیت خود را مشخص کنید، مقاله زیر را مطالعه کنید:
در صورتی که به دنیای روانشناسی شخصیت علاقهمند هستید، مقاله زیر بسیار مطلب جامع و آموزندهای است:
آیا میدانید دیگران به چه پادکستهایی بیشتر گوش میکنند؟ پادکستهای محبوب را میشناسید؟ مطلب زیر پاسخ به این سوالات است:
امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید و از نکات و پادکستهای معرفی شده برای بهتر شدن افکار و زندگی فردی استفاده کنید.
شما برای رفع مشکلات فکری و احساسی، پادکست روانکاوی را ترجیح میدهید یا مراجعه به یک روانکاو؟
حال به نظر شما پادکست روانکاوی برای رفع مشکلات فکری میتواند مفید باشد؟
آیا تاکنون از پادکست روانکاوی استفاده کردهاید؟ تا چه حد بر روی ذهنیت شما تاثیر مثبت داشته است؟
لطفأ تجربیاتتان را با ما در میان بگذارید.