رؤیای داشتن یک رستوران مدرن بسیار زیبا است؛ اما آیا با چگونگی راه اندازی رستوران لوکس آشنا هستید؟
برخی کارآفرینان عاشق اینگونه محیط بوده و در پی راه اندازی رستوران لوکس هستند.
با رعایت یک سری نکات میتوانید یکی از بهترین و معروفترین رستورانهای مدرن را راهاندازی کنید.
ما قبلاً نیز با مطالب ایده برای رستوران زدن و ایده های جدید برای رستوران داری به این حرفه پرداختهایم.
توصیهها و نکات مهمی که برای راه اندازی رستوران لوکس لازم است را در این یادداشت بخوانید.
فهرست مطالب:
- ثبت برند و مجوزهای لازم برای راه اندازی رستوران لوکس
- جایگاه طراحی در رستوران لوکس
- نحوهی تهیهی مواد اولیه
- چگونگی جذب و استخدام نیروها
- تنوع غذا در یک رستوران لوکس
- بهرهمندی از تکنولوژی روز
- ارائهی خدمات ویژه (VIP)
ثبت برند و مجوزهای لازم برای راه اندازی رستوران لوکس
اولین قدم، انتخاب نامی زیبا است که به آسانی در ذهن بنشیند.
هنگام تعیین نام برند به ترجمهی آن در سایر زبانها نیز تا حد ممکن توجه کنید.
پس از اینکه برند خود را با نامی که شایستهی یک رستوران لوکس است، ثبت کردید، مجوزهای دیگری را نیز باید کسب کنید.
مجوز و پروانهی کسب، مجوز خدمات غذایی، مجوز بهداشت و ایمنی و همچنین کارت بهداشت برای پرسنل، از جملهی این مدارک است.
جایگاه طراحی در رستوران لوکس
حتماً هنگام راه اندازی رستوران لوکس خود به موقعیت جغرافیایی و مکانی آن دقت کردهاید و مطمئناً برای خرید تجهیزات رستوران از وسایل تخصصی مانند دستگاهها و ابزار مورد نیاز در آشپزخانه تا دکوراسیون داخلی و مبلمان راحت و زیبا توجه ویژهای داشتهاید.
علاوه بر طراحی دکوراسیون داخلی، طراحی جزئیات دیگر نیز اهمیت دارد؛ طراحی لباس پرسنل و رعایت تناسب آن با فضای رستوران، چیزی است که در نگاه اول به چشم میآید.
نکتهی مهم دیگر، طراحی منوی غذا است.
یک منوی چشمنواز میتواند تا حد زیادی مشتری را به سفارش غذا ترغیب کند.
تایپوگرافی و استفادهی صحیح از رنگها در طراحی منو این امر را انجام میدهد.
طراحی منوی ویژهی کودکان و منوی ویژهی مراسم خاص نیز از دیگر مواردی است که شما را منحصربهفرد میکند.
از همه مهمتر طراحی و نحوهی هنرمندانهی تزیین و سرو غذا است که میتواند مهارت و هنر سرآشپز شما را نمایان کند.
مهمترین هدف شما از راه اندازی رستوران مدرن ، ارائهی غذایی دلچسب است و طراحی و تزیین غذا نقش مهمی در این امر دارد.
نحوهی تهیهی مواد اولیه
برای تهیهی یک غذای خوشمزه باید مواد اولیهی باکیفیت و تازه بهصورت روزانه در دسترس داشته باشید.
نکتهی دیگر در تهیهی غذا، برآورد درست مواد اولیه از نظر مقدار و هزینه است.
همان اندازه که به سایر جوانب راهاندازی رستوران فکر کردهاید، این را نیز جدی بگیرید.
با بررسی و آنالیز روند تهیه و تولید غذاها متوجه خواهید شد که روزانه به چه مقدار مواد اولیه نیاز دارید.
با این کار از هزینههای تحمیلی چون ضایعات بیش از حد و هزینههای حمل و نقل اضافی در امان خواهید بود.
چگونگی جذب و استخدام نیروها
برای راه اندازی یک رستوران مدرن و لوکس به یک سرآشپز ماهر نیاز دارید؛ کسی که بتواند آنچه مشتریان شما از رستورانی مدرن انتظار دارند، برآورده کند.
ضمن اینکه برای فضای داخلی رستوران و آن دسته از پرسنلی که در ارتباط مستقیم با مشتریان قرار خواهند گرفت، باید دستورالعملهای ویژهای داشتهباشید.
پرسنل ماهر یا آموزشدیدهای که بتوانند از مهمانان شما به نحوی شایسته پذیرایی کنند.
مهارتهایی چون تسلط بر زبانهای مختلف، روابط عمومی، گوش دادن مؤثر و … از جمله ویژگیهایی است که پرسنل شما باید از آن برخوردار باشند.
تنوع غذا در یک رستوران لوکس
هم اکنون که شما در حال برنامهریزی برای راه اندازی رستوران مدرن خود هستید، بیش از صدها رستوران لوکس در سطح شهر مشغول ارائهی خدمات هستند.
برای اینکه یکی از نامهای مطرح این حوزه باشید، باید تمایز خود را از ابتدا آشکار کنید؛ این کار بر عهدهی یک منوی فوقالعاده است.
غذایی که در یک رستوران لوکس سرو میشود، نباید مانند یک غذای معمولی که در هر محل دیگری نیز وجود دارد، باشد.
مهمانان شما برای خوردن یک غذای باکیفیت و کسب یک تجربهی خوشمزه به رستوران شما میآیند؛ پس در منو باید گزینههای خاص و فوقالعادهای را ببینند.
ضمن اینکه در نظر داشته باشید که مهمانان رستوران لوکس و مدرن شما ممکن است افرادی از سایر فرهنگها یا سایر کشورها باشند.
استفاده از مواد ارگانیک، داشتن منوی ویژهی گیاهخواران و سرو غذاهای ملل میتواند نام شما را بر سر زبانها بیاورد.
بهرهمندی از تکنولوژی روز
بهروز بودن تجهیزات و استفاده از تکنولوژی در راه اندازی رستوران مدرن بسیار مهم است.
پشتیبانی از انواع سیستمهای پرداخت جهت رفاه مشتریان، یکی از این موارد است.
سیستم ثبت سفارش و صندوق شما باید عاری از هرگونه باگ یا مشکلات نرمافزاری باشد.
برای یک رستوران لوکس چنین ایراداتی قابل پذیرش نیست!
داشتن وبسایت فعال و حضور مستمر در شبکههای مجازی، علاوه بر اینکه جنبهی تبلیغاتی دارد، منجر به ارائهی بهتر خدمات میشود.
امکان رزرو آنلاین، داشتن منوی لمسی، استفاده از QR code برای اسکن و مشاهدهی تصویر غذا و … مواردی خلاقانه است که برای مشتریان سرگرمکننده و جذاب و برای رستوران مدرن شما یک امتیاز مثبت است.
ارائهی خدمات ویژه (VIP)
برای جلب رضایت مشتریان خود خلاقیت به خرج دهید و خدمات و بستههای ویژه ارائه کنید.
- برگزاری مراسمات خاص:
رستوران لوکس شما باید آمادهی برپایی مراسمهای ویژه با طراحی و امکانات منحصربهفرد باشد؛ از یک مراسم تولد گرفته تا جلسهی اداری یک شرکت.
- سالنهای پذیرایی مختلف:
فضای برگزاری یک جشن تولد با یک جلسهی رسمی که مسئولان مهم کشوری در آن حضور دارند، متفاوت است. برای یک شام 2 نفره پشتبام یا حیاط گلکاری شده میتواند بسیار خاطرهانگیز باشد. سعی کنید فضاهای تفکیکشده برای هر نوع مراسمی داشتهباشید.
این فهرست را میتوانید بر اساس خلاقیت خود و نیازمندی مشتریان توسعه دهید.
قطعاً هر چه خدماتی که ارائه میکنید جذاب و متنوعتر باشد، مشتریان بیشتری خواهید داشت.
جمعبندی
در این نوشته چگونگی راه اندازی رستوران لوکس و نکات مهمی که برای راه اندازی رستوران لوکس نیاز است را بررسی کردیم.
همواره به خاطر داشتهباشید که بررسیهای کافی را به عمل آورید تا هنگام اجرا و تحویل سفارش، خصوصاً در مراسمات مهم و ویژه، به مشکل بزرگی برخورد نکنید.
مهمترین مسئله در راه اندازی رستوران مدرن این است که مخاطبان خود و علایق آنان را بشناسید تا بتوانید خدمات مناسبی ارائه کنید و امروزه با کمک فضای مجازی این مهم، سادهتر انجام میگیرد.
در نهایت هدف اصلی شما ارائهی یک غذای بیمانند است که مشتری تا کنون مشابه آن، از نظر طعم و زیبایی را تجربه نکرده باشد.
سایر خدمات باید تکمیلکنندهی این حس خوب باشند و اگر انرژی شما برای تهیهی غذا را کاهش دهند، موفق نخواهید بود.
تیم کارنکن برای شما در راه اندازی رستوران لوکس تان آرزوی موفقیت دارد.
همواره بدرخشید.
مطالب مرتبط
شرح کامل تمام فوتوفنهای راهاندازی کافه و رستوران را در یادداشت زیر بخوانید:
با ایدههای پولساز در ایران آشنا شوید و کسب درآمد کنید.
اگر اهل گوش دادن به پادکست هستید، شنیدن 2 قسمت از رادیو کارنکن را به شما توصیه میکنم:
گفتوگو با متین لشکری، همبنیانگذار تور غذای ایرانی – این رویداد، تجربهی پخت غذای ایرانی را به توریستها میدهد و از این خلاقیت میتوان ایده گرفت.
گفتوگو با نگین نصیری، هممؤسس “حیاط شمارهی 65” و “استودیو آن” – شنیدن تجربیات او در راهاندازی کسبوکارش شنیدنی است.
امیدوارم این نوشته در چگونگی راه اندازی رستوران لوکس به کمک شما آمده باشد.
آیا شما تجربهی رستورانداری دارید؟
تجربهی خود از افتتاح و راهاندازی رستوران را برای ما و دیگران بنویسید.