05cd561c30ce09371833d5f2a171bd66_1200x628__1___1_-removebg-preview

مهارت های کارآفرینی ؛ لازمه موفقیت هر کارآفرین

مهارت های کارآفرینی- ویژگی و مهارت های مورد نیاز برای کارآفرینی که شما را به موفقیت خواهند رساند.
Rate this post

ماهانه 543000 کسب‌و‌کار جدید در آمریکا ایجاد می‌شود. از این بین 96 درصد از افرادی که خود‌اشتغال هستند، تمایلی به بازگشت به شغل عادی ندارند. حتماً شما هم شنیده‌اید که ایلان ماسک با جت شخصی خود به تماشای دیدار فینال جام جهانی فوتبال 2022 رفت و شب برای خواب به خانه خود بازگشت. اما برای شما سئوال نشده که او چگونه توانست به این سطح از موفقیت برسد؟ یک فرد چگونه به یک کارآفرین موفق تبدیل می‌شود؟ شاید به این برمی‌گردد که یک کارآفرین تا چه اندازه به مهارت های کارآفرینی توجه داشته و سعی در کسب آن‌ها کرده است. مهارت‌هایی که مانند زنجیره به هم متصل هستند و مثل یک کاتالیزگر روند موفقیت شما را سرعت می‌بخشند.

اینجا با شما در رابطه با مهارت های لازم برای کارآفرینی صحبت می‌کنیم. هر کدام از این مهارت‌ها در کجا به کمک ما می‌آیند و چه تاثیری در رشد کسب‌و‌کار و پیشرفت آن دارند؟ همچنین با ویژگی‌هایی آشنا می‌شوید که از شما یک کارآفرین موفق می‌سازد.

در این مقاله در رابطه با موارد زیر بحث خواهیم کرد:

  • به چه کسی یک کارآفرین می‌گوییم؟
  • مهارت های کارآفرینی چیست؟ چه مواردی را در برمی‌گیرد؟
  • چرا باید مهارت های کارآفرینی را یاد بگیریم؟
  • ویژگی‌هایی که کارآفرینان را به موفقیت می‌رساند، شامل چه مواردی است؟

رویای خود را بسازید

ایلان ماسک در یکی از سخنرانی‌هایش می‌گوید: ” اگر رویای خود را نسازید، شخص دیگری شما را استخدام می‌کند تا رویای آن‌ها را بسازید.” خیلی از انسان‌هایی که ایده‌ای جذاب دارند و قصد دارند آن را وارد بازار کنند، از این واهمه دارند که شاید تشکیلات آنها بسیار بزرگ نباشد و با چیزی که تصورش را داشتند، فاصله دارد. شما هم دچار چنین حسی شده‌اید؟

جالب است بدانید که 78 درصد از صاحبان مشاغل کوچک در آمریکا می‌گویند کسب‌و‌کار آن‌ها سودآور است. ضمن اینکه بیل گیتس معتقد است ” مایکروسافت با تولید محصولات کم‌هزینه و بهبود مداوم آن محصولات موفقیت خود را به دست آورده‌ است.”

درست است که شرایط کشورها با هم متفاوت است اما شما در صورت راه‌اندازی این کسب‌و‌کار کوچک قادر به گسترش و پیشرفت آن هستید. اما چطور؟ از تامین سرمایه و نیروی انسانی تا نحوه ارتباط‌گیری، نیازمند است که شما مهارت کارآفرینی را کسب کنید.

مهارت های کارآفرین اندوخته او در این مسیر هستند که روند رو به رشد کسب‌و‌کار را باعث می‌شوند و تمام جوانب را پوشش می‌دهند. این موضوع تا جایی اهمیت دارد که می‌توان گفت مهارت کارآفرینی از ایده‌ای که در صدد وارد کردن آن به بازار هستید ارزشمندتر است.

اگر مشتاق هستید راجع به اهمیت کارآفرینی و یادگیری مهارت‌ها بیشتر اطلاعات کسب کنید، این مطلب به شما کمک می‌کند.

فهرست

کارآفرین کیست؟

کارآفرینان افرادی شجاع و ریسک‌پذیر با ایده‌های خلاقانه هستند که مسیر کارآفرینی را بررسی کردند و حاضر به پذیرش خطرات آن هستند. کارآفرین فردی است که شاید خودش ایده‌ای نداشته باشد اما توانایی این را دارد که یک ایده را به یک کسب‌و‌کار تبدیل کند. او شم اقتصادی بالایی دارد و اعتقاد دارد می‌تواند با این کالا یا ایده نوآوری در زندگی افراد جامعه ایجاد کند.

شاید به این فکر کرده‌اید که یک کارآفرین حتماً فردی با مدرک تحصیلی عالی از بهترین دانشگاه‌ها است. آیا می‌دانستید در آمریکا تنها 4 درصد از صاحبان کسب‌وکار کوچک دارای مدرک دکترا هستند؟ و از آن طرف 30 درصد از کارآفرینان فقط دیپلم دبیرستان دارند!

یک کارآفرین ذهنی پویا دارد و جایی احساس کرده می‌تواند محصولی جدید را به جامعه معرفی کند، ایده‌ای که به ذهن او رسیده می‌تواند ناشی از یک نیاز در جامعه بوده که وی در صدد رفع آن برآمده یا احساس کرده در رابطه با یک محصول می‌تواند از خلاقیت خود استفاده کند، ویژگی‌های جذابی را به آن اضافه کند و دوباره آن را با امکانات بیشتری به بازار عرضه کند.

 اهمیت یادگیری مهارت های کارآفرینی

یک کارآفرین صرفاً با خلق کردن یک ایده‌ی چه بسا عالی به کارآفرینی موفق تبدیل نخواهد شد. به قول جوآنا مک فارلند از بنیان‌گذاران HopSkipDrive، ” درک این نکته مهم است که برند بسیار بیشتر از یک لوگو و شعار است. برند یعنی شرکت شما، نحوه عملکرد و تصمیم‌گیری شما.”

شما در مسیر کارآفرینی باید بتوانید یک طرح تجاری تنظیم کنید. به راحتی بتوانید با افراد ارتباط بگیرید. راجع به ایده خود به نحوی صحبت کنید که افراد قانع شوند روی پروژه شما سرمایه‌گذاری کنند. با مهارت ‌های مدیریتی کارآفرینی آشنایی دارید؟ مهارت‌ های کارآفرینی همه این موارد را در بر می‌گیرد و اگر به آن توجه نداشته باشید به مشکل خواهید خورد.

بعضی از این مهارت‌ها را در طول مسیر کسب می‌کنید. با این حال لازم و همچنین واجب است به عنوان یک کارآفرین با مهارت‌های مورد نیاز برای کارآفرینی آشنایی داشته باشید و در جهت کسب این مهارت‌ها تلاش کنید.

مهارت های لازم برای کارآفرینی

” کارآفرینان به جای شکایت کردن حل می‌کنند.” این جمله شاید یکی از مهم‌ترین رمز‌هایی باشد که باعث شده همه ایلان ماسک را بشناسیم. مهارت در کارآفرینی افراد را به این مرحله می‌رساند تا بتوانند از دید یک کارآفرین به مسائل روزمره نگاه کنند و ایده‌های کاربردی را وارد دنیای تجارت کنند. دنیای جذابی که کارآفرینان 40 ساعت در هفته یا شاید هم بیشتر برای آن وقت می‌گذارند.

آشنایی با مهارت های کارآفرینی و اینکه بتوانید از آن‌ها در تجارت خود استفاده کنید، موفقیت شما را تضمین خواهد کرد. کارآفرینان برتر از اهمیت این موضوع غافل نبوده‌اند و اگر به زندگی و مسیر شغلی این افراد دقت کنید، خواهید فهمید که آن‌ها نیز تمام تلاش خود را به کار برده‌اند تا این مهارت‌ها را کسب کنند.

کلارا شی، از بنیان‌گذاران Hearsay system، معتقد است “توانایی یک کارآفرین در جذب، ارزیابی و ایجاد روابط کاری قوی با بنیان‌گذاران، کارمندان تازه‌کار و سرمایه‌گذاران اغلب به معنای تفاوت بین شکست و موفقیت است.”

در ادامه مهارت‌ها و همچنین ویژگی‌های بسیار مهمی که به شما کمک می‌کنند ایده خود را به سرانجام برسانید بیان خواهیم کرد.

1- توانایی تنظیم یک طرح تجاری مناسب

آیا به عنوان یک کارآفرین طرحی مناسب با ایده خود را تنظیم و بررسی کرده‌اید؟ آیا سرمایه‌ای که مورد نیاز است را مشخص کرده‌اید؟ می‌دانید که از چه افرادی باید برای پیشبرد ایده خود کمک بگیرید؟

کارآفرین به حوزه‌ای که می‌خواهد فعالیت کند مسلط است. او از قبل مشکلات و موانعی که ممکن است با آن‌ها مواجه شود را پیش‌بینی کرده و تا حدودی توانسته راه‌های مقابله با آن‌ها را پیدا کند.

شما در طرح تجاری یا همان Business Plan وضعیت فعلی خود را ارزیابی می‌کنید، با استفاده از اطلاعاتی که به دست آورده‌اید برنامه سه تا پنج سال آینده خود را مکتوب می‌کنید.

در آینده می‌توانید متناسب با شرایط یا خلاقیتی که به خرج می‌دهید در طرح تجاریتان تغییر ایجاد کنید. شما در این طرح تمام جوانب حوزه‌ای که به آن وارد شدید (همانند بازاریابی، فروش، مسائل مالی) را می‌سنجید و آن را از زوایای مختلف بررسی خواهید کرد.

2- تامین نیروی انسانی

تامین نیروی انسانی مناسب به شما این امکان را خواهد داد که در حیطه‌هایی که خودتان چندان حرفه‌ای نیستید پیشرفت‌های چشمگیری داشته‌ باشید چون از افرادی مستعد استفاده کرده‌اید. حمایت شما از کارکنان در این کسب‌و‌کار باعث پدید آمدن افرادی متعهد و مسئولیت‌پذیر خواهد شد.

اگر می‌خواهید یک تیم قوی داشته‌ باشید و از نیروی انسانی خود نهایت استفاده را ببرید حتماً موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • آموزش کامل و دقیق کارکنان
  • هدایت و رهبری تیم
  • انگیزه دادن و حمایت از کارکنان (ممکن است در شرایطی به کمک شما و همچنین درک شما نیاز داشته‌باشند.)
  • قرار دادن مزایا
مهارت های کارآفرینی- مهارت های مدیریتی کارآفرینی شامل چه مواردی می‌شود؟

3- مهارت‌ های مدیریتی کارآفرینی

یکی از مهم‌ترین مهارت‌های مدیریتی، مدیریت بحران است. به خاطر داشته‌ باشید که ممکن است شرایطی پیش بیاید که کسب‌و‌کار شما چه در مراحل اولیه و چه مراحل بالاتر با بحران‌های مختلف مواجه شود. اما این‌ها دلیلی برای شکست شما نیست.

با مدیریت خوب در موارد زیر می‌توانید با موفقیت از بحران‌های مختلف عبور کنید.

  • ممکن است در بحرانی مانند ریزش نیرو مواجه شوید در این صورت دقت کنید که با اعتماد به نفس مناسب از دلسردی خود و سایر افرادتان جلوگیری کنید و بر روی آموزش کامل‌تر و جامع‌تر نیروهای خود تمرکز کنید.
  • بعضی از کارکنان شما ممکن است آموزش‌ها را کامل و درست فرا نگرفته باشند. در این حالت به شیوه‌ای درست و با لحنی مناسب ابهامات آنها را برطرف کنید.

4- خلاقیت

از دیگر مهارت‌ های مورد نیاز برای کارآفرینی می‌توان به خلاقیت اشاره کرد. شما در ابتدای کار یک ایده خام دارید که حاصل خلاقیتی بوده‌است که به کار برده‌اید. اما توجه داشته باشید که این تازه شروع مسیر شماست. شما باید بتوانید به طور خلاقانه‌ای شرایط را از زوایای مختلف بررسی کنید. همچنین درک عمیقی از فرصت‌ها داشته‌ باشید و آن‌ها را بسنجید و متناسب با شرایط بهترین تصمیم‌ها را اتخاذ کنید.

شما می‌توانید با استفاده از خلاقیت خود مسائل پیچیده‌ای را که در این مسیر با آن روبرو می‌شوید با ایده‌های جالب برطرف کنید.

اگر به خاطر داشته‌ باشید پیش‌تر از این راجع به یکی از مهم‌ترین مهارت‌ های کارآفرینی تحت عنوان نیروی انسانی صحبت کردیم. اگر نیروی کارآمدی را استخدام کرده‌ باشید برای پیشبرد کار خود می‌توانید از ایده‌های خلاقانه تیمتان بهره بگیرید.

فکر می‌کنید خلاقیت مادرزادی است و انسان‌ها از ابتدا خلاق به دنیا می‌آیند؟ باید به شما بگوییم که همه می‌توانند قوه خلاقیت خود را شکوفا کنند و از آن استفاده کنند. این مطلب به شما کمک می‌کند با خلاقیت آشنا شوید و بتوانید با طی کردن مراحل ذکر شده، آن را در خود پرورش دهید.

5- مهارت ارتباطی و بازاریابی

54 درصد از کارآفرینان آمریکا ارتباط را به عنوان مهم‌ترین مهارت کارآفرینی ذکر می‌کنند. شما در کسب مهارت‌ های مورد نیاز برای کارآفرینی باید به دو جنبه دقت کنید. یک‌ سری مهارت‌ها و ویژگی‌ها را باید درون خود ایجاد و حفظ کنید. همچنین از سایر مهارت‌ها جهت ارتباط با دنیای بیرون استفاده کنید.

اگر ایده مناسب داشته باشید، اما نتوانید به درستی از آن صحبت کنید راه را برای خود سخت کرده‌اید. برعکس اگر از فن بیان و عزت‌نفس بالایی برخوردار باشید، به طور شایسته‌ای از ایده خود سخن می‌گویید و توانایی این را خواهید‌ داشت که در مذاکرات شرایط را به نفع خودتان پیش ببرید یا مشتری را قانع کنید تا ایده شما را حمایت کند. همچنین می‌توانید مدیر خوبی برای کارکنان خود باشید.

مشتریان ناراضی بیشترین کمک را به شما می‌کنند.

این نظر یکی از کارآفرینان به نام دنیای تجارت، بیل گیتس است او می‌گوید: ” مشتریان ناراضی شما بهترین منابع برای یادگیری هستند.” این افراد نکاتی را به شما گوشزد می‌کنند که دیگران نمی‌توانند. پس همین کلیدی برای بهبود محصولات و ایده شماست. شما با مهارت بازاریابی باید قادر باشید سخنان همه این افراد را بشنوید و برای رشد تجارت خود از آن‌ها کمک بگیرید.

مهارت های کارآفرینی چیست؟ مهارت های مورد نیاز برای کارآفرینی کدامند؟

6- آشنایی با تکنولوژی و استفاده از آن

در دنیای جدید که تکنولوژی امور همه چیز را به دست گرفته‌ است، آشنایی با تکنولوژی و پیشرفت در آن از مهم‌ترین مهارت‌ های کارآفرینی به شمار می‌آید که در تمام حیطه‌ها می‌تواند به یاری شما بیاید و به سود شما کمک کند. یکی از این حیطه‌ها بازاریابی و فروش محصول است.

برای پیشرفت در تکنولوژی می‌توانید از سئو کمک بگیرید و فروش محصولات خود را بالا ببرید. از سئو و کمکی که به افزایش فروش محصولتان می‌کند خبر دارید؟ در جامعه امروز که همه چیز همگام با تکنولوژی پیشرفت می‌کند، باید بتوانید محصول و ایده خود را نه تنها از طریق حضوری بلکه از طریق اینترنت، که منبع اول ما برای پرسش‌های روزانه است، به دنیا معرفی کنید.

در آمریکا تقریبا 64 درصد از شرکت‌ها به طور فعال برای سئو زمان می‌گذارند و روی آن سرمایه‌گذاری می‌کنند. اگر تا به حال به این موضوع توجهی نداشته‌اید، بهتر است اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید. دوره تولید محتوا و سئوی سایت کار نکن به شما کمک می‌کند ظرف هشت هفته این مهارت را به صورت کاربردی و عملی یاد بگیرید و پس از آن در کار خود استفاده کنید.

همچنین بسیار واجب است که شبکه‌های اجتماعی و الگوریتم‌های کار با آنها را یاد بگیرید یا نیروهایی را استخدام کنید که این کار را برای شما انجام دهند.

ویژگی‌های شخصی یک کارآفرین موفق

در ادامه 14مهارت‌ و ویژگی مورد نیاز برای کارآفرینی، به 8 ویژگی‌ اشاره می‌کنیم که فرد باید در زندگی و درون خود ایجاد کند تا بتواند به عنوان یک کارآفرین موفق کسب‌و‌کار خود را جلو ببرد.

1- انعطاف‌پذیری

از گذشته تا به حال انسان‌های موفق نظرات اذهان مختلف را کنار هم قرار داده و از دل این نظرات تصمیم نهایی را می‌گیرند. انعطاف‌پذیری از مهارت‌ های کارآفرینی است که بسیار ضروری محسوب می‌شود. جو مالون از کارآفرینان موفق می گوید: ” اشتیاق، خلاقیت و انعطاف‌پذیری حیاتی‌ترین مهارت‌ها در تجارت هستند. اگر آن‌ها را دارید، آماده شروع سفر هستید.”

یک کارآفرین برتر از انسان‌های با تجربه و همچنین خلاق و پر انرژی در تیم خود استفاده می‌کند و با نظرات آنان ایده خود را شکوفا می‌کند. هیچ انسانی بدون انعطاف‌پذیری نمی‌تواند به تنهایی به موفقیت برسد.

2- انتقاد‌پذیری

اگر انتقادپذیر نباشید، فرصت پیشرفت را از پروژه خود هر چند که ایده بسیار جالب و به‌روزی باشد گرفته‌اید. یادتان باشد که به این نقدها به عنوان پله صعود برای پروژه خود نگاه کنید.

3- نظم

از جمله موارد مهمی که در مهارت‌ های کارآفرینی درباره آن صحبت می‌شود نظم شخصی است. شما به عنوان یک کارآفرین، خود مدیر یک تیم هستید. پس برای پیشبرد یک کار، خود باید نظم را در تمام مراحل کار و زندگی خود پیاده کنید. یک مدیر منظم است که باعث می‌شود کارکنان، خود را موظف به رعایت انضباط در حیطه کار خود بدانند.

4- آرامش درونی

در کنار مهارت‌ های کارآفرینی یکی از ویژگی‌هایی که نقش بسیار مهمی در تبدیل یک انسان به کارآفرینی موفق دارد، آرامش درونی است. یک کارآفرین باید درونی قوی و آرام داشته باشد تا در برابر سختی‌ها و بالا و پایین‌های این مسیر کمر خم نکند. اگر شما از درون آرام نباشید نمی‌توانید در شرایط استرس‌زا به خوبی از سختی‌ها عبور کنید. همچنین که حفظ آرامش و ثبات یک تیم بیش از هر چیز به هدایت و مدیریت آن بستگی دارد.

5- انگیزه و خوش‌بینی

چرا وارد این حوزه شدید؟ در کدام قسمت زندگی به ایده‌ای که دارید احساس نیاز پیدا کردید و به این نتیجه رسیدید که این ایده می‌تواند به موفقیت شما منجر شود؟ آیا در شرایط سخت هنوز هم می‌توانید نیمه پر لیوان را ببینید؟ پاسخ تمامی این سوالات انگیزه شما را شکل می‌دهد.

برای کارآفرینان مهم نیست بارها شکست بخورند. اما چیزی که اهمیت دارد این است که بعد از هر شکست برمی‌خیزند و به تجربه خود اضافه می‌کنند. وینستون چرچیل در این راستا می‌گوید: ” موفقیت نهایی نیست، شکست کشنده نیست. این شجاعت ادامه دادن است که مهم است.”

6- خواب مناسب

ساعت خواب مناسب و کافی به شما این امکان را می‌دهد با انرژی و شادابی فعالیت‌های خود را ادامه دهید و ذهن خود را برای ایده‌های خلاقانه و جدید آماده سازید. همان‌طور که پیش‌تر در مهارت های کارآفرینی گفتیم، ویژگی‌ها و مهارت‌ها با هم ارتباط‌ نزدیکی دارند. خواب مناسب باعث می‌شود از درون انسانی آرام و سرزنده باشید.

7- سحرخیزی

افراد سحرخیز از وقت خود نهایت استفاده را می‌برند. آنها با تنظیم ساعت خواب خود به مقدار مورد نیاز می‌خوابند تا برای آغاز روز بعد انرژی کافی داشته باشند. سحرخیزان نسبت به بقیه افراد از آرامش و تمرکز بیشتری برخوردارند. به این نکته پی بردید که درزندگی نامه افراد موفق سحر خیزی به چشم می‌خورد؟ در این راستا پیشنهاد می‌کنم کتاب باشگاه پنج صبحی‌ها، اثری از رابین شارما را مطالعه کنید. شما می‌توانید به صورت قانونی این کتاب را در طاقچه تهیه کنید. 

8- کنجکاوی

یک کارآفرین همیشه درباره مسائل اطراف خود کنجکاو است. او از کنار مسائلی که دیگران به راحتی از آن عبور می‌کنند به سادگی نمی‌گذرد. درباره آن‌ها فکر می‌کند و مسائل مختلف را تحلیل، تفسیر و بررسی می‌کند.

اگر کماکان مشتاق هستید راجع به مهارت های کارآفرینی و ویژگی های یک کارآفرین موفق اطلاعات بیشتری کسب کنید، این فیلم کوتاه برای شماست.

تا موفقیت چیزی نمانده …

هرگاه به زندگی یک کارآفرین موفق نگاه کنید، متوجه خواهید شد که او نیز برای رسیدن به این جایگاه یک یا چند بار شکست خورده‌ است. اما ویژگی که این افراد را به موفقیت می‌رساند این است که آن‌ها در گذشته زندگی نمی‌کنند. کارآفرینان به حیطه‌ای که در آن کار می‌کنند علاقه دارند و برای آن وقت می‌گذارند.

تریسی، شاگرد وارن جی می‌گوید:

کارآفرینی یعنی چند سال از زندگی خود را طوری زندگی کنید که بیشتر مردم نمی‌خواهند، بنابراین می‌توانید بقیه عمرتان را طوری سپری کنید که بیشتر مردم نمی‌توانند.”

به یاد داشته‌ باشید که کارآفرینان برتر رنج و سختی را پله‌ای برای تغییر و پیشرفت خود می‌پندارند نه دلیلی برای زمین خوردن.

مطالب مرتبط

اگر بسیار مشتاق این هستید که یک کسب‌و‌کار را راه‌اندازی کنید اما شرایط شما به گونه‌ای است که مایل به شروع از خانه هستید، این مطلب می‌تواند در ایده دادن برای کارآفرینی شما در منزل مفید باشد.

ایده خود را انتخاب کردید، اما نمی‌دانید از کجا شروع کنید؟ آیا مایل هستید با کارآفرینانی موفق آشنا شوید و از تجربه‌های آنان استفاده کنید؟ در این مطلب می‌خوانید این افراد در هنگامی که جای شما بودند، دست به چه کاری زدند.

اگر ساکن روستا هستید و به دنبال کارآفرینی با ایده‌های پولساز در محل زندگیتان هستید، این یک مطلب کامل است که تمام حالات کارآفرینی در روستا را بررسی کرده و شما را برای انتخاب ایده خود یاری می‌دهد.

به نظر شما از بین مهارت‌ های کارآفرینی کدام‌یک اهمیت بیشتری دارد؟
به عنوان یک کارآفرین چه تجربه‌ای کسب کردید که مشتاق هستید دیگران نیز بدانند؟
شما از این مهارت‌ها چگونه و چه زمانی استفاده کردید؟ اگر به عقب برگردید چه چیزی را تغییر می‌دهید؟



کانال یوتیوب پادکست رادیو کارنکن
اینستاگرام پادکست رادیو کارنکن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *