با شنیدن اسم تلگرام حتما یاد فیلترشکن و دردسرهای اون افتادی، ولی خوبه بدونی که تلگرام از محبوبترین پیامرسانها در دنیاست و بنیانگذار تلگرام از جمله ثروتمندترین افراد جهان هست.
دستیابی رایگان به اطلاعات از طریق فضای ابری و امکان ارسال پیام رمزی، تنها تیکه کوچیکی از مزایای این اپ بین رقیبان خود مثل واتساپ است.
در این پست بهت میگیم که با فعالیت کاربران تلگرام ارزشی برابر با 50میلیارد دلار ایجاد شده. با ما همراه باشید تا با صفر تا صد این اپلیکیشن خفن بیشتر آشنا بشید.
حقایق زندگی پاول دروف، بنیانگذار تلگرام:
پاول دورف: بنیانگذار تلگرام
پاوِل والِریویچ دورُف (Pavel Valeryevich Durov) 10 اکتبر 1984 (برای همزادپنداری بهتره بگم 18مهر 1363)در روسیه و دقیقاً همزمان با فروپاشی جماهیر شوروی در خانوادهای فرهنگی چشم به جهان گشود.
پدرش زبانشناس بود و همراه او دوران مدسه را در ایتالیا گذراند. از سن یازده سالگی به برنامهنویسی علاقهمند شد و با تغییر عکس صفحه دسکتاپ، معلمهایی رو که دوستشون نداشت سرکار میذاشت.
در سال 2001 به روسیه برگشت و در دانشگاه سنپترزبوگ رشته مترجمی زبان انگلیسی خوند.
در دوران دانشجویی پاول دورف تونست با هوش بالای خودش، در رقابتهای زبان برنامهنویسی برنده بشه و در دانشکده نظامی سن پترزیوگ، تبلیغات، پروپاگاندا و جنگ روانی رو یاد گرفت.
بنیانگذار تلگرام وبسایت «spbgu.ru» رو برای ارتباط مجازی بین دانشجویان دانشگاه سنت پترزبورگ به راه انداخت، که هر دانشجویی اکانت شخصی خودش رو داشت و شامل نام و رشته تحصیلی و لیستی از دوستان بود. این وبسایت، بعدها باعث ایجاد شبکه اجتماعی ویکی شد.
بنیانگذار تلگرام و برادرش
بنیانگذار تلگرام بعد از فارغالتحصیلی به همراه برادرش نیکولای رفتند که یه کار نون و آبدار پیدا کنند.
البته نیکولای دورف هم آدم کمی نبود او ریاضیدان، و برنده بسیاری از جوایز علوم ریاضی و فیزیک در سطح بینالمللی بود و دو بار موفق به کسب مقام قهرمانی مطلق جهان در برنامه نویسی دانشآموزی شده بود.
این دو برادر در سال 2006 ، یک شبکه اجتماعی فیسبوکنما به نام «ویکی» رو ایجاد کردند که بیش از سه میلیون کاربر داشت.
بعدها با توجه به حضور معترضان روسیه در شبکه اجتماعی وی کی، دولت این کشور، دروف رو مجبور به کنارهگیری از اون کرد. البته پاول از اوناش نبود که به این راحتی زیر بار حرف زور بره. پس همزمان در فکر یک شبکه اجتماعی امن به جای وی کی بود.
با ادامه اعتراضها و دخالت های پوتین در ویکی، پاول این شرکت رو با هفت سال سابقه بوسید و کنار گذاشت و برای همیشه روسیه رو ترک کرد بعدش هم اعلام کرد که دولت روسیه با قوانین سفت و سختش حالا حالاها جنبه کارآفرینی در بستر شبکه های اجتماعی رو نداره!
پاول درولف با اهدای مبلغ 250,000 دلار به جزیره کارائیب اقامت این کشور رو به دست آورد. در مقابل، جزیره گذرنامهای به او داد که میتونست به 132 کشور جهان بدون ویزا سفر کند.
شبکه ویکی تا سال 2019 بالای پانصد میلیون کاربر داشته است.
شخصیت بنیانگذار تلگرام
بنیانگذار تلگرام آدم آرومی هست و بیشتر اوقات سرش تو لاک خودشه.
او همیشه لباس مشکی به تن داره و دوست نداره جلب توجه کنه. ارادت خاصی به شخصیت نئو در فیلم ماتریکس داره.
در زندگی شخصی، بیشتر به عنوان فردی سرد و گوشهگیر توصیف شده. گفته میشه هنگامی که ایده جدیدی به ذهنش میرسه، تا مدتها باهاش درگیره و شبانهروز روی اجرای اون کار میکنه.
با دیدن عکسهای دورف در اینستاگرام، میشه گفت که به ظاهر و سلامتش توجه زیادی داره.
بنیانگذار تلگرام تونسته با کاشت مو و جراحی زیبایی گوش، این تغییرات را بر ظاهر خود اعمال کند. دورف تاکنون ازدواج نکرده و دو فرزند دارد.
بیشتر بخوانید: کارآفرین کیست | چگونه کارآفرین شویم؟
تولد تلگرام
در سال 2014 پاول روی یک پروتکل MTProto کار کرد که پایه و اساس شکلگیری شبکه اجتماعی خفنی به نام «تلگرام» بود.
پروتکل MTProto براساس رمزنگاری دوطرفه است، تلگرام سرورهای امنی داره که در سرتاسر جهان قرار گرفتند. مهمترین آنها برای اتحادیه اروپا هست که در کشور هلند مستقر شده و فقط شرکتی در لندن به اطلاعاتش دسترسی داره.
اطلاعات کاربران تلگرام به همراه رمزگذاریش در سرورها ذخیره میشوند. البته این رمزگذاری رو در پیامهای عادی و صوتی و تصویری نداره و اگه دنبال امنیت بالا هستید بایستی از secret chat استفاده کنید که دو طرفه رمزگذاری میشه.
دفتر مرکزی این شبکه اجتماعی اول در برلین بود و سپس به دبی منتقل شد.
امروزه، پاول دورف با تیم پانزده نفره برنامهنویسان خود به سراسر جهان سفر میکنه و در هر کشور مدت زمان کوتاهی سکونت داره.
بنیانگذار تلگرام در حال حاضر در دبی زندگی میکنه و در آوریل سال 2021، اقامت امارات متحده عربی رو گرفت.
در صورتی که قوانین امارات متحده عربی تغییر کنه و کسبوکارش را دچار مشکل کنه احتمالاً از اونجا هم مهاجرت میکنه. گفته بودم که پاول زیر حرف زور نمیره و از اطلاعات کاربراش مثل ناموسش محافظت میکنه.
امنیت تلگرام
اطلاعات کاربران تلگرام به همراه کلیدهای رمزگذاری شده در سرورها وجود داره.
این کار باعث شده هر کسی نتونه تلگرام خودش رو بالا بیاره (مثل موبوگرام) و از اطلاعات کاربران تلگرام بکاپ بگیره.
همچنین کاربران میتونند روی هر وسیلهای اطلاعاتشون رو بازیابی کنند و مثل واتساپ نیست که حتماً گوشی وصل باشه تا دسترسی به دستگاه دیگه رو بده.
موشک تلگرام
روزی که یکی از مدیران ارشد وی کی حقوق زیادی گرفته بود برای اینکه ثابت کنه برای پول کار نمیکنه، شروع به انداختن پولها به بیرون پنجره کرد .
درولف از او خواست که به طور خلاق این کار را انجام بده طوری که اسکناسهای پنج هزار روبلی (تقریباً هفتاد دلار) رو به صورت موشک درمیآورد و به بیرون پرتاب میکرد.
این اسکناس های موشکی بعدها ایده آرم تلگرام رو برای بنیانگذار تلگرام فراهم کرد.
بیشتر بخوانید: استراتژی تبلیغات شبکه های اجتماعی | تبلیغات در 6 پلتفرم محبوب
برای اینکه از سیر تا پیاز زندگی بنیانگذار تلگرام سردربیاری لطفاً روی ویدئوی زیر کلیک کن.
تعداد کاربران تلگرام
در حال حاضر تعداد کاربران تلگرام به روزانه 55.2 میلیون نفر میرسه.
تعداد کاربران تلگرام از سال 2018 افزایش 150 درصدی داشته است. تلگرام پیشبینی کرده که تا سال ۲۰۲۲ تعداد کاربرانش به بیش از یک میلیارد نفر خواهد رسید.
در ژانویه ی 2021 بیشترین بارگیری توسط کاربران تلگرام بین iOS و Android انجام شد و در میان ۱۰ برنامه پیامرسان برتر در سراسر جهان قرار گرفت.
این کمپانی اعلام کرده بود که تا اواسط تابستان سال ۲۰۱۹ حدود ۳۶۵ میلیون بار این سرویس پیامرسان دانلود شده است.
در ایران هم با کند شدن وایبر، تعداد کاربران تلگرام افزایش پبدا کرد.
در نمودار زیر سیر صعودی تعداد کاربران تلگرام در پی قطعی فیسبوک و واتساپ را مشاهده بفرمایید.
ارزش تلگرام
بنیانگذار تلگرام در سال 2018 ادعا کرده که تلگرام هیچگونه درآمد، تبلیغات و سرمایه گذاری نداره و هرگز به هیچ قیمتی فروخته نمیشه!
او همچنین گفته از شرکتهای مختلف سیلیکون ولی به او پیشنهادهایی بین ۳ تا ۵ میلیارد دلار برای خرید تلگرام دادهاند اما او همه رو رد کرده.
بنیانگذار تلگرام در پاسخ به تأمین هزینههای تلگرام ادعا کرده این هزینهها با سخاوت مردم و Donate (کمکهای بلاعوض) تأمین میشه و تلگرام درحال حاضر به اندازه کافی پول داره، اگر نیاز به پول داشت اعلام میکنه.
شرکت تلگرام در سال 2021 حدود 500 میلیون کاربر فعال داشته است. او در حال آمادهسازی عرضه اولیه 25 درصد سهام و انتخاب یکی از دو بورس هنگ کنگ یا نزدک آمریکاست. در این میان با توجه به حضور 40 درصدی کاربران در آسیا، این احتمال وجود داره که عرضه اولیه در یکی از بورسهای این قاره انجام بشه.
براساس این گزارش، هنوز زمان این عرضه اولیه مشخص نیست اما ارزش تلگرام با تکیه بر تعداد کاربران فعال در ماه و قیمت گذاری 50 دلاری هر کاربر، بین 30 تا 50 میلیارد دلار برآورد شده است.
تلگرام و ارزهای دیجیتال
در ژانویه 2018، اعلام شد که پاول دورف به منظور کسب درآمد از پیشرفت روزافزون تلگرام، ارز دیجیتالی به نام «گرام» (Gram) و پلتفرمی با عنوان شبکه باز تلگرام یا به اختصار «TON» رو راهاندازی کرده.
در سپتامبر 2019، نسخه آزمایشی شبکه باز تلگرام (TON) منتشر شد که به افراد با دانش فنی اجازه میداد از اون استفاده کنند.
طی آخرین صحبتهای بنیانگذار تلگرام بعد از دو و نیم سال تلاش برای عرضهی ارز دیجیتال گرام به دلیل ممنوعیتها از جانب آمریکا قبل از عرضه به پایان رسید.
پاول دوروف تا سپتامبر 2022، با میزان دارایی خالص 15.1 میلیارد دلار، صدوچهارمین فرد ثروتمند جهان به شمار میره، او تونست در فهرست میلیاردرهای نشریه «فوربز» (Forbes) قرار بگیره.
تلگرام، یک پیامرسان همهچی تموم
عملکرد پیامرسان تلگرام به طور مرتب با نوآوریهای جدید بهروز میشه.
چتهای مخفی، تماسهای صوتی رمزگذاری شده، ویرایش و حذف پیامهای ارسالی، ایجاد گروهها و کانالها، استفاده از استیکرها و ایموجیها، گوش دادن به موسیقی با استفاده از پخشکننده داخلی و بایگانی چتها و مرتب کردن آنها در پوشهها، تنها بخشی از قابلیتهای این پیامرسان هستند.
جالبه بدونید که در فیلترینگ تلگرام، چین و چند کشور دیگه با ایران همدرد هستند و از بهرهمندی از این پیامرسان قوی بینصیب هستند.
در ویدئوی زیر موبونیوز از امکانات جدید و خفن تلگرام میگه، معطل نکن دکمه play رو بفشار.
اگه تو هم میخوای مثل بنیانگذار تلگرام از راه اینترنت ثروتمند بشی مطلب زیر رو بخون.
دوست داری یه کارآفرین در فضای مجازی بشی؟ خوب کاری نداره بکوب روش.
تبلیغات در فضای مجازی مثل تلگرام با فضای واقعی فرق میکنه مطلب زیر رو بخون تا متوجه شی.
میدونستی تبلیغات ویروسی هم داریم که اسم دیگهاش وایرال مارکتینگ هست؟
ممنون که تا اینجا همراهیمون کردی لطفاً بهمون بگو اگه تو جای بنیانگذار تلگرام بودی چه امکانات جذاب دیگهای به این اپلیکیشن فول آپشن اضافه میکردی؟