این مطلب در مورد ویژگیهای تیپ شخصیتی INFP در مدل شخصیتشناسی MBTI هست. بعد از آشنا شدن با ویژگیهای شخصیت infp و مسیر شغلی متناسب برای اون از نظر MBTI، یک ویدئوی جذاب هم در مورد تیپ infp براتون گذاشتیم.
علاوه بر اینها، حرفهای خیلی مهم دیگهای هم براتون داریم. حرفهایی که میتونه به شما در شناخت شغل مناسب و مسیر رسیدن به اون کمک کنه.
تا انتها با این مطلب همراه باشید.
ویژگیهای تیپ شخصیتی INFP:
- باورها و ارزشهای درونی محکمی دارند.
- به شناخت انسانها علاقمندند.
- دوست دارند به دیگران کمک کنند.
- به اهدافشون وفادارند و نگاه به آینده دارند.
- به رشد و توسعۀ شخصی اهمیت میدن و میخوان خودشون رو از جهات مختلفی رشد بدند.
- خلاق، حساس و پیچیده هستند.
- به ارتباطات انسانی و عاطفی عمیق و صادقانه اهمیت میدند.
- ترجیح میدن تنها کار کنند و ممکنه در کار تیمی دچار مشکل بشند.
- دوست دارند همونطور که هستند به چشم بیان و مورد توجه قرار بگیرند.
- مهارتهای نوشتاری خوبی دارند.
- از توجه به جزئیات و کارهای روتین و تکراری خوششون نمیاد.
- دوست ندارند شبیه دیگران باشند و میخوان خود واقعیشون رو ابراز کنند.
مسیر شغلی مناسب تیپ INFP:
تیپ شخصیتی INFP دو ویژگی مهم داره که به تعریف مسیر شغلی مناسب این تیپ کمک میکنه:
- INFPها بسیار خلاق و حساس هستند و درک بالایی از احساسات خودشون و دیگران دارند.
- INFPها دنیای درونی غنیای دارند و دوست دارند اون رو با دیگران به اشتراک بذارند.
به همین دلیل مشاغلی که امکان بروز خلاقیت و نوآوری رو داشته باشه میتونه مورد علاقۀ تیپ شخصیتی INFP باشه مثل انواع مشاغل هنری مثل نویسندگی، نقاشی، کارگردانی و …
درک خوب INFPها احساسات و ارزشهای انسانی باعث میشه اونها برای مشاغلی که در ارتباط نزدیک با انسانها هستند مثل معلمی، مشاوره و روانشناسی بسیار مناسب باشند و همینطور توانمندی بالایی در پژوهش در زمینههای علوم انسانی مثل جامعهشناسی، روانشناسی، مردمشناسی و … دارند.
در ویدیوی زیر میبینیم که شغل و محیط کار مناسب برای تیپ شخصیتی INFP چطور باید باشه؟ و همینطور چند شغل مناسب و نامناسب برای این تیپ رو معرفی میکنیم:
آیا میتونیم به نتایج تست MBTI اعتماد کنیم؟
تست شخصیتشناسی MBTI تونسته به بسیاری از افراد در خودشناسی و تصمیمگیری بهتر در مسیر زندگی کمک کنه ولی این تست هم اشکالات خودش رو داره و انتقاداتی بهش وارده که میتونید چند نمونه از این انتقادات و پاسخ به اونها رو در مطلب ده پاسخ به انتقادات وارد شده به تست MBTI بخونید.
برای اینکه بتونید به نتیجۀ این تست اطمینان کنید باید اول مطمئن بشید تیپ شما درست به دست اومده، پس باید مشخصات اون تیپ به شخصیت شما خیلی نزدیک باشه و هر چهار حرف چهارحرفی اون تیپ به نظر شما درست باشه.
مثلا اگه تیپ شما INFP به دست اومده شما باید تا حدی:
- درونگرا باشید یعنی نیاز به زمان تنهایی زیادی داشته باشید و حضور در جمعهای شلوغ از شما انرژی بگیره.
- شهودی باشید یعنی تصویر کلی رو میبینید و به نظریهها و مفاهیم انتزاعی اهمیت میدید.
- احساسی باشید یعنی احساسات در تصمیمگیریهای شما نقش پررنگی داشته باشه.
- منعطف باشید یعنی دوست داشته باشید در لحظه تصمیم بگیرید و از برنامهریزی قبلی خوشتون نمیاد.
یادمون نره نتایج تست MBTI فقط وقتی میتونه به خودشناسی ما کمک کنه که ازش به عنوان یک آینه برای کندوکاو ویژگیهای شخصیتیمون استفاده کنیم. اگه نتونیم وقتی برای مطالعه و فکر کردن به خودمون اختصاص بدیم؛ تنها چیزی که از این تست به دست میاریم یک برچسب جدیده که مثلا INTJ هستم یا ESTJ یا INFP.
اگه حواسمون نباشه، این برچسب میتونه حتی برای ما مضر هم باشه. یادمون نره که اکثر رفتارهای ما از جنس مهارت هستند. یعنی با تلاش میتونیم رفتارهامون رو تغییر بدیم. اما در نظر گرفتن علائق ذاتی و ویژگیهای شخصیتی میتونه به ما در رسیدن به رضایت شغلی کمک زیادی بکنه.
شغل مناسب من چیست؟
انجام تستهای خودشناسی قطعاً کمککننده است. اما برای تصمیمهای جدیتر زندگی مثل انتخاب شغل، باید بیشتر از اینها دقت کنیم.
در دورۀ طراحی مسیر شغلی، از تستها و تمرینهای مختلفی کمک میگیریم تا بتوانی مسیر شغلی مخصوص خودت را پیدا کنی.
عملکردهای شناختی یونگ چیه و چطور میتونه به درک بهتر تیپ شخصیتی INFP کمک کنه؟
در انتها بد نیست کمی هم در مورد کارهای یونگ حرف بزنیم. تست MBTI بر پایۀ مطالعات یونگ توسط مایرز و بریگرز تدوین شده.
تئوری شخصیت یونگ بر پایۀ عملکردهای شناختی بنا شده؛ عملکردهای شناختی به بیان ساده، الگوهای فکریای هستند که ما در زمان مواجهه با شرایط جدید ازشون استفاده میکنیم. یونگ هشت عملکرد شناختی اصلی رو معرفی کرد که هر تیپ شخصیتی از چند تا از این عملکردها بیش از بقیه استفاده میکنه. آشنایی با عملکردهای شناختی به درک شما از تیپ شخصیتی خودتون عمق میده و شما رو با جنبههای جدیدی از شخصیتتون آشنا میکنه.
برای آشنایی بیشتر با عملکردهای شناختی به مطلب عملکردهای شناختی یونگ نگاهی بندازید.
فایل متنی این مطلب رو میتونید به راحتی از لینک زیر دانلود کنید:
حرفهای خیلی مهم دیگه و یه عالمه مطلب مفید در مورد شغل
شما دارید بخشی از مطالبی رو میخونید که با موضوع شغلی و نحوه رسیدن به شغل مناسب روی این سایت با عنوان کارنکن منتشر میشه.
کارنکن چیه و شناخت تیپهای شخصیتی MBTI چطور میتونه به کارنکردنِ ما کمک کنه؟
کارنکن میخواد ما رو در مسیری قرار بده که بتونیم شغلمون رو آگاهانه انتخاب کنیم؛ شغلی که بهمون هدف و انگیزۀ رشد بده و با استعدادها و انگیزههای درونیمون منطبق باشه؛ شغلی که باهاش زندگی کنیم و دیگه کارنکنیم 🙂
این مسیر با نگرش کارنکن شروع میشه تا دیدگاهمون رو به شغل عوض کنیم و برای حرکت و تغییر آماده بشیم. بعد از اون سراغ آدمهای اهل کارنکن میریم تا از تجربههاشون الگو و انگیزه بگیریم. بعد از اون با شغلها، کتابهای خوب شغلی و مراجع آنلاین آموزش مهارتهای شغلی بیشتر آشنا میشیم.
ولی قسمت مهمی از مسیر یافتن و ساختن شغل مناسب، خودشناسیه. چطور بفهمیم چه شغلی برامون مناسبه؟ یا در چه محیط کاری میتونیم بیشتر رشد کنیم؟ و یا اینکه استعدادها و نقاط قوتمون به درد کدوم شغل میخوره؟
یک راه خیلی خوب برای پاسخ به این سوالها تجربهست؛ هم میتونیم تجربههای گذشتهمون رو کنار هم بذاریم و به نتایجی برسیم و هم الان میتونیم راههای جدیدی رو امتحان کنیم ولی فرصت و امکان تجربه کردن محدوده و ما به راههای دیگهای برای شناخت بهتر خودمون احتیاج داریم. یکی از این راهها تستهای شخصیتشناسی معتبره.
با وجود منحصر به فرد بودن شخصیت هر انسان، باز هم میتونیم انسانها رو در گروههایی قرار بدیم و بگیم این افراد خصوصیات شخصیتی نزدیکی دارند؛ این کاریه که تئوری شخصیت مایرز بریگز سعی در انجامش داشته و تست شخصیت شناسی MBTI حاصل سالها تلاش برای شناخت شباهتهای شخصیتی انسانهاست.
تیپهای شخصیتی MBTI هرچند دقیق نباشند ولی تئوری قابل درکی دارند و میتونیم با شناخت تیپ شخصیتیمون با یک سری از خصوصیتها، ترجیحات و نقاط ضعف و قوتمون آشنا بشیم و از این شناخت در تصمیمگیریهای مهم زندگیمون مثل انتخاب مسیر شغلی استفاده کنیم.
مطلبی که خواندید ویژگیها و معرفی تیپ شخصیتی INFP از مدل شخصیتشناسی MBTI بود. برای استفاده از آزمون رایگان MBTI از لینک زیر استفاده کنید:
آیا تیپ شخصیتی شما هم INFP است؟ در بخش نظرات به ما بگویید که تحلیل تست تا چه اندازه برایتان دقیق بود.