در این مطلب به اسرار نوشتن رزومه و همچنین پروژه فرانت اند برای رزومه میپردازیم تا هیچ کدام از موقعیتهای شغلی این حوزه را از دست ندهید.
استخدام به عنوان یک فرانتاند کار در بازار پر رقابت امروز کار دشواری است؛ اما در این مطلب قصد داریم تا این کار را برای شما ساده کنیم. پس همراه ما باشید تا رمز و راز پیشی گرفتن از رقبا را به شما بگوییم.
این روزها بازار کار برنامهنویسی فرانتاند داغ است؛ پس این فرصت استثنایی را از دست ندهید.
فهرست مطالب
- تفاوت روزمهی خوب و بد فرانتاند
- تمایلات کارفرمایان برای جذب نیروی فرانتاند
- نکات نگارش رزومه فرانتاند و نمونههای موجود
- معرفی 10 پروژه فرانت اند برای رزومه
- توضیحات جهت انجام پروژهها
- ارائهی نمونههای پروژه فرانت اند برای رزومه
- کلام آخر
تفاوت روزمهی خوب و بد فرانتاند
به نظر شما تفاوت یک رزومهی خوب و بد در چیست؟
یک رزومهی عالی، یک جایگاه شغلی عالی را نیز به همراه دارد. در این بخش به نکات کلی رزومهی خوب میپردازیم و در قسمت نکات نگارش، موضوع را به طور کاملتری بیان میکنیم و در آخر چند پروژه فرانت اند برای رزومه را معرفی میکنیم.
اول خودتان را در جایگاه مسئول بررسی رزومهها قراردهید و بعد این ضربالمثل را به یادآورید:
+ادب از که آموختی؟ -از بیادبان. پس اگر یک رزومهی بد را با نگاه مسئول استخدام بررسی کنیم، آنوقت راحتتر متوجه ویژگیهای یک رزومهی خوب میشویم.
رزومهی بد یعنی: انتخاب ظاهر و فونت بد، نبود اطلاعات کامل تماس، دروغگویی، بدگویی از محل کار قبلی، بیان مهارتها به طور کلی، استفاده از جملات غرورآمیز، حجم زیاد مطالب، بیان نکات غیر مرتبط با جایگاه شغلی و…
خوب، الان متوجه نکات منفی در یک رزومه شدیم. هر کدام از این موارد میتواند باعث رد شدن رزومهی شما شود. نکاتی که شاید به چشم هم نیایند. اگر شما در جایگاه مسئول بررسی رزومهها بودید با مشاهدهی این موارد چه تصمیمی میگرفتید؟
پس در این بخش با نگاه یک مسئول استخدام و بررسی نکات منفی در رزومه، به تفاوت رزومهی خوب و بد پی بردیم.
تمایلات کارفرمایان برای جذب نیروی فرانتاند
چه نیرویی مناسب است؟ پاسخ به این سوال بستگی به سازمان دارد و هر سازمان اهداف خاصی برای استخدام نیرو دارد. اما اگر نظر من را بخواهید نیروی مناسب، نیرویی است که همفکر سازمان باشد و در راستای اهداف سازمان قدم بردارد؛ مهارت در جایگاه بعدی قرار میگیرد.
انتظارات کارفرمایان از یک فرانتاند کار شامل موارد زیر است:
- شناخت کامل مفاهیم پایه: HTML , CSS , JavaScript
- آشنایی با فریمورکها: …, Bootstrap , React
- کارکردن در زمینههای گستردهتر: …, JQuery , RESTful API , Sass
- امتیازات: آشنایی با گرافیک(UI/UX) و نرمافزارهای گرافیک، سیستمهای مدیریت پروژه، توانایی کار تیمی، آشنایی با git، آشنایی با سیستمهای مدیریت پروژه
پس اینها انتظارات و تمایلات کارفرمایان در این حوزه است. یکی از موارد به خصوص، در رابطه با فرانتاند، کار تیمی است؛ چون شما با طراحان گرافیک یعنی UI,UX و همچنین بکاند کاران سر و کار دارید؛ پس کنار آمدن با این گروهها برای کارفرما مهم است و اشاره درست به توانایی انجام کار تیمی بسیار موثر است.
حال، شما باید براساس تواناییها و مهارتهای خود به هرکدام از این بخشها در رزومهی خود اشاره کنید و در حد خیلی کوتاهی یک یا دو اصطلاح تخصصی را نیز به کار ببرید اما افراط نکنید. اگر با هرکدام از این مفاهیم آشنایی ندارید، شروع به مطالعه و تحقیق کنید و نگران نباشید.
نکات نگارش رزومه فرانتاند و نمونههای موجود
در این بخش به نگارش رزومه میپردازیم.
1. اول از همه به هیچ عنوان غلط املایی نداشته باشید. غلط املایی، تاثیر بدی بر طرز فکر مسئول بررسی رزومه دارد. غلط املایی میتواند این معنا را داشته باشد که شخص برای آمادهکردن رزومه وقت زیادی صرف نکرده و اهمیت زیادی نیز برای آن قائل نیست.
2. نبود اطلاعات تماس دقیق: اگر رزومهی شما عالی باشد اما کارفرما نتواند با شما تماس بگیرد پس رزومهی شما هیچ ارزشی ندارد. نکتهی دیگر اینکه آدرسهای شبکههای اجتماعی که در رزومه وارد میکنید را به طور روزانه چک کنید تا پیامی را از دست ندهید.
3. اگر درحال حاضر بیکار هستید نیازی نیست که به آن در رزومه اشاره کنید، چون تاثیر منفی دارد.
4. از بدگویی دربارهی شرکت قبلی پرهیز کنید. این کار هیچ کمکی به شما نمیکند و فقط حجم مطالب را زیاد میکند.
5. اگر پروژه فرانتاند برای رزومه انجام دادهاید حتما آن را ذکر کنید و لینک دسترسی را قرار دهید.
6. دربارهی مهارتهای خود اغراق نکنید. شما باید توانایی اثبات مهارتهای خود را داشته باشید و در جلسهی مصاحبهی حضوری این اتفاق خواهد افتاد.
7. از ذکر حقوق مورد نظر در رزومه پرهیز کنید. مسالهی حقوق را بعد از جلب اعتماد کارفرما و به طور حضوری مورد مذاکره قرار دهید.
8. برای رزومه فونت مناسب انتخاب کنید و برای اینکار زیبایی و خوانایی را در نظر بگیرید.
9. ظاهر رزومه را نه خیلی ساده و نه خیلی شلوغ در نظر بگیرید. (فونت و ظاهر رزومه مسئلهای سلیقهای است پس سعی کنید خلاقیت به خرج دهید، اما از استانداردها خارج نشوید.)
بیشتر بخوانید: چگونه رزومه استاندارد حرفهای بنویسیم؟
در ادامه:
10. شبکههای اجتماعی مرتبط با حوزهی کاری خود را وارد کنید. در اینجا تاکید بر روی LinkedIn است اما به شرطی که برای اکانت خود وقت صرفکرده باشید و یک اکانت حرفهای را ارائه دهید.
11. فعالیتهای خود، داخل سایتهای برنامهنویسی مانند استکاورفلو و… را ذکر کنید. همچنین اگر در رقابتهای برنامهنویسی شرکتکردهاید یا دورههایی مرتبط گذراندهاید.
12. در بخش معرفی کوتاه خود، یک پاراگراف تایپ کنید و دربارهی اطلاعات شخصی یا مهارتها ننویسید بلکه این بخش، باید یک توضیح مختصر از خود شما باشد نه فقط ذکر نام و فامیل. سعی کنید این بخش را با خلاقیت بنویسید.
13. ترتیب بخشها در رزومه قائدهی خاصی ندارد و برحسب سلیقه است؛ اما در اکثر موارد اول به تحصیلات و بعد به مهارتها و سپس به سوابق کاری اشاره میشود. (اگر سوابق کاری ندارید یا تحصیلات شما نامرتبط است، اول به بیان مهارتها بپردازید.)
14. برای نوشتن سوابق کاری در رزومه به وظایف و دست آوردهای خود، در شرکت قبلی اشاره کنید و صرفاً به نام و مدت کار اکتفا نکنید.
15. نقاط ضعف خود را وارد رزومه نکنید؛ بلکه آنها را با نقاط قوت دیگر پوشش دهید. برای مثال:
اگر بین تحصیل شما و استخدام در شرکت قبلی یک گپ وجود دارد، به این موضوع اشاره کنید که در این فاصله مشغول تقویت زبان انگلیسی خود بوده اید.
16. زبان انگلیسی و دیگر هیچ… زبان یک مسئلهی مهم در حوزهی کامپیوتر است پس سعی کنید در صورت توانایی در زبان، به آن مستقیم و شفاف بپردازید.
17. مختصر بنویسید و مراقبباشید رزومه بیشتر از دو صفحه نشود.
18. و در آخر به مشاهده و بررسی رزومههای موجود بپردازید. این کار به شما کمک زیادی خواهدکرد.
در قسمت زیر فایل تعدادی نمونه رزومه برنامه نویس فرانت اند را قرار دادیم، تا شما عزیزان استفاده کنید.
نمونه رزومه برنامه نویس فرانت اند
معرفی 10 پروژه فرانت اند برای رزومه
انجام پروژه فرانت اند برای رزومه امری ضروری است. در این بخش به معرفی 10 پروژهی مناسب برای رزومهی فرانتاند میپردازیم و در بخش بعدی نکات لازم برای انجام پروژهها را مطرح میکنیم.
- وبسایت شخصی خود را بسازید
- وبسایت نشر مقاله
- وبسایت ابزارها و محاسبهی آنلاین
- وبسایت اشتراک ویدیو
- صرافیهای ارز دیجیتال
- وبسایت سفارش غذا
- اَپ وضعیت آب و هوا
- پخشکنندهی موسیقی با استفاده از جاوا اسکریپت
- بازی سنگ، کاغذ، قیچی
- ماشین حساب
توضیحات جهت انجام پروژهها
چند توصیه در رابطه با پروژه فرانت اند برای رزومه :
1. سعی کنید پروژههایی را انجام دهید که خود شما به آنها علاقهمندید چون این کار باعث میشود خلاقیت لازم را به طور ناخودآگاه در انجام پروژه به کار ببرید و این امر قطعاً برای رزومه، یک نکتهی مثبت خواهد بود.
2. پروژهها را در گیتهاب خود قرار دهید و سعی کنید امتیازتان را افزایش دهید.
3. کمالگرایی را رها کنید و لذت ببرید.
4. نیاز نیست همهی صفحات یک سایت یا اَپ را طراحی کنید بلکه یک یا دو صفحهی اصلی کافی است.
5. از سایر پروژهها کپی نکیند؛ بلکه الهام بگیرد و آنها را شخصیسازی کنید.
6. تمیز، کد بزنید. صرفا ظاهر زیبا کافی نیست، بلکه باطن هم مهم است. کدزنی تمیز یک مهارت است.
7. اگر درانجام بخشی از پروژه از شخص دیگری کمک گرفتهاید، نام آن فرد و بخشی که توسط آن کد زده شده را بیان کنید یا کلا پروژههای این چنینی را داخل رزومه ذکر نکنید.
8. توانایی دفاع از پروژه را داشته باشید. چون باید اثبات کنید که خود شما پروژه را انجام دادهاید.
9. نکتهی آخر اینکه نیازی نیست همهی پروژههای خود را ذکر کنید بلکه بهترین آنها را در رزومه ذکر کنید.
بیشتر بخوانید: ایجاد پورتفولیو فرانتاند
ارائهی نمونههای پروژه فرانت اند برای رزومه
نمونههایی از پروژههای فرانتاند را مشاهده کنید:
پروژه فرانت اند برای رزومه
کلام آخر
به پایان آمد این دفتر… حکایت همچنان باقیست…
در این مقاله سعی بر این بود که شما عزیزان را با نکات یک رزومهی مناسب فرانتاند و پروژههای خوب آشنا کنیم. امیدوارم این مطالب برای شما مفید واقع شود. هر روز برای بهبود مهارتهای خود تلاش کنید و از رد شدن رزومه یا سوالات مصاحبه شغلی در جلسهی حضوری نترسید. در هر شکست، درسی است و شما را یک قدم به سمت بهتر شدن هدایت میکند.
مطالب مرتبط
همهی ما برای موفق شدن، به یک نقشهی راه نیازداریم تا گامهای درستی برداریم؛ پس این شما و این هم نقشهی راه فرانتاند. برای اینکه مسیر درست را طیکنید و هرچه بهتر با دنیای فرانتاند آشناشوید نگاهی به مطلب زیر بیندازید.
کارآموزی یکی از بهترین راههای ورود به بازارکار است؛ با کارآموزی هم میتوانید مطالب جدیدی یادبگیرید و هم تجربهی لازم را کسبکنید. در مطلب زیر توضیحات کاملی برای کارآموزی فرانتاند جمعآوریکردیم که میتوانید مطالعهکنید.
تفاوت پورتفولیو و رزومه چیست؟ به نظر شما کدام یک احتمال استخدامشدن را افزایش میدهد؟ برای پیبردن به جواب این سوالها مطلب زیر را دنبالکنید.
دنیای فرانتاند بسیار وسیع و گسترده است؛ شما میتوانید فرصتهای طلایی را، در آن بهدستآورید. برای شناخت این فرصتها و آشنایی با موقعیتهای شغلی موجود، مطلب زیر را مطالعهکنید.
آیا نظر یا تجربهای در زمینهی نوشتن رزومه و مصاحبهی حضوری دارید؟ آن را با ما به اشتراک بگذارید.
سلام
ممنون از مطلب خوبتون