گاهی ایدههایی به ذهنتان میرسد که دلتان میخواهد به همه معرفی کنید و به مرحله اجرا برسانید اما نمیدانید از کجا شروع کنید! ایونتی به نام استارتاپ ویکند در دنیا وجود دارد که میتواند از صفر تا صد راهنمایتان باشد.
استارت آپ ویکند چیست؟ آیا اگر صاحب ایدهای هستیم باید در این رویداد شرکت کنیم؟ روند اجرای استارتاپ ویکند در ایران به چه شکل است؟
هدف از این ایونت چیست؟ اصلاً تفاوت استارت آپ و کسب و کار در چیست؟ آیا استارتاپ ویکند میتواند پلی باشد بین آنها؟
در این مقاله سعی کردیم سوالات شما پیرامون این رویداد مهم را مختصر و مفید پاسخ دهیم و امیدواریم راهی باشد تا ایدههای درخشانی که تا به حال فقط در ذهنتان وجود داشته به مرحله عمل و اجرا برسند.
استارتاپ ویکند چیست؟
استارتاپ ویکند، یک رویداد جهانی آموزشی-تجربی است که معمولاً طی سه روز متوالی در انتهای هفته برگزار میشود. در این رویداد، گروهی از کارآفرینان، ایده پردازان، برنامهنویسان، توسعهدهندگان، طراحان، مدیران تجاری و… دور هم جمع میشوند.
استارتاپ ویکند به شما یاد میدهد که چگونه ایدهها را به مرحله اجرا برسانید، کار تیمی انجام دهید و کسبوکار خودتان را راهاندازی کنید.
در این ایونت، ابتدا افراد مختلف فرصت دارند ایده خود را در زمان 60 ثانیه توضیح دهند. ایدههای برتر با رأی شرکتکنندگان برگزیده میشوند و پس از آن، صاحبان ایدههای منتخب شروع به تیمسازی میکنند.
هدف از این رویداد، فقط و فقط به اجرا رساندن ایدهها و ایجاد کسب و کار است. ایدههایی انتخاب میشوند که جدید باشند و قبلاً کسی روی آنها کار نکرده باشد.
استارتاپ ویکند در ایران
استارتاپ ویکند در ایران سالهاست که برگزار میشود و معمولاً در روز چهارشنبه 3 بعد از ظهر آغاز و ساعت 9 شب روز جمعه پایان پیدا میکند.
در این سه روز، گروههایی 100 نفره متشکل از کارآفرینان، برنامهنویسان، طراحان و مدیران تجاری در قالب تیمهای 10 نفره شکل میگیرند و با کمک مربیان و افراد موفق حوزه استارت آپ به رقابت میپردازند. در انتها هیئتی از داوران، پروژهها را بررسی میکنند و سه تیم برتر با رأی نهایی داوران انتخاب میشوند.
بنابر اصول و قوانین این ایونت، تیمها باید ایدههای خود را به مرحله اجرا درآورند و کسبوکار تازهای را راهاندازی کنند.
استارتاپ ویکند تهران
هر ساله استارتاپ ویکند در شهرهای بزرگ ایران اجرا میشود. استارتاپ ویکند تهران یکی از شناختهشدهترین آنهاست. لازم به ذکر است نخستین استارآپ ویکند ایران نیز در تهران برگزار شده است.
استارتاپ ویکند تهران گاهی در طی دو روز متوالی از پنجشنبه 8 صبح تا جمعه 9 شب برگزار میشود. افراد شرکتکننده شامل افراد متخصص در حوزه برنامه نویسی، طراحی، گرافیک و کسبوکار هستند.
البته که همه افراد ملزم به ارائه ایده نیستند، ولی هرچه تعداد ایدهها بیشتر باشد به پویاتر شدن این ایونت کمک بیشتری میشود.
استارتاپ ویکند تهران با میزبانی دانشگاههای مطرح مانند دانشگاه شریف، تهران، امیرکبیر و بهشتی اجرا میشود.
تا به امروز استارتآپهای شناخته شدهای در ایران در طی این ایونتها شکل گرفته و تبدیل به کسبوکارهای موفقی شدهاند. به عنوان مثال میتوان به استارتآپهای مامان پز، پک فود و 2nate اشاره کرد.
همچنین برای آگاهی بیشتر میتوانید اینفوگرافیک استارتاپ ویکند در ایران را از لینک زیر دانلود کنید:
نمونهای از استارت آپهای موفق در ایران و جهان
استارتاپ گردشگری علی بابا و جاجیگا دو نمونه از استارتآپهای موفق حوزه گردشگری در ایران هستند. اگر علاقمندید از چگونگی شکل گرفتن آنها آگاه شوید، مطلب زیر را بخوانید.
از آن جایی که تعداد استارتاپهای موفق جهان در حوزه محیط زیست کم نیست، ما به معرفی چند مورد از بزرگترین استارتاپها میپردازیم تا شما با آنها آشنا شوید.
استارتآپ ویکند مجازی
علاقمندان به شرکت در استارتاپ ویکند باید با مراجعه به وبسایت پارک علم و فناوری اقدام به ثبتنام در رویداد مورد نظر خود کنند. شما میتوانید به عنوان صاحب ایده یا سرمایهگذار در آن حضور پیدا کنید.
پس از ارائه مستندات، و تأیید مرکز کارآفرینی، پروندهها توسط داورهای فنی در حوزه کسبوکار بررسی میشوند و در آخر توسط کارگروههای تخصصی مورد بازبینی قرار میگیرند.
پذیرش و ارزیابی مدارک بین 30 تا 45 روز به طول میانجامد.
مطالب مرتبط
اگر تازه کارآفرین شدهاید یا ایده خلاقانهای دارید، وقت آن است که در یکی از رویدادهای استارتآپ گرایند شرکت کنید. اگر تفاوت این رویداد را با استارتاپ ویکند نمیدانید، مطلب زیر برای شماست.
اگر هنوز سردرگم هستید و به طور دقیق مفهوم استارتآپ را نمیدانید حتماً مطلب زیر را مطالعه کنید. به سادهترین شکل ممکن شما را با این مفهوم آشنا میکند.
هر آنچه باید در مورد انواع استارت آپ بدانید را یکجا در این مطلب بخوانید.
۴ مورد را میتوان جزء مهمترین ویژگیهای یک استارتاپ در نظر گرفت که برای موفقیت و ایجاد ارزش، باید در این موارد نسبت به کمپانیهای دیگر برتری وجود داشته باشد.
در این مطلب با دستهبندی اصطلاحات استارتاپی، دیکشنری استارتاپی برای شما درست کردهایم تا کمی از دغدغههای شما برای ایجاد استارتاپ را کاهش دهیم و شما را در رسیدن به اهدافتان یاری کنیم.
انواع سرمایهگذاری در استارتاپها کدامند؟ چگونه بودجه مورد نیاز استارتاپ را فراهم کنیم؟ در این مطلب با انواع سرمایهگذاری در استارت آپها، استارتاپهای موفق ایرانی و انواع مدلهای سرمایهگذاری آشنا شوید.
اگر به دنبال راهاندازی استارت آپ هستید و اطلاعاتی درباره هزینهها، نحوه ثبت شرکت و تشکیل تیم استارتاپی نیاز دارید، خواندن مطالب زیر به شدت پیشنهاد میشود:
استارتاپها دنیای بسیار جذاب و گستردهای دارند. آیا تا به حال تجربه شرکت در یک رویداد استارتاپ ویکند را داشتهاید؟
خوشحال میشوم اگر نظرات و تجربیات خودتان را با من و بقیه دوستان در میان بگذارید.
به امید این که روزبهروز شاهد شکلگیری استارتآپهای مفید و جذابتری باشیم.