- آیا به نوشیدنیهای قهوه علاقه دارید؟
- زیاد به کافه و کافیشاپ میرید؟
- به فکر راهاندازی و طرح کسبوکار کافیشاپ هستید؟
- سرمایۀ کافی برای مغازه قهوه فروشی ندارید؟
نگران نباشید، میتونید با سرمایهای کمتر یک مغازه قهوه فروشی تأسیس کنید. امروزه فرهنگ قهوه خوردن در کشور ما رو به گسترشه.
این شغل میتونه فرصت خوبی برای کسب درآمد باشه. در این مطلب بهطور کامل شما رو برای راه اندازی مغازه قهوه فروشی راهنمایی میکنیم.
از سرمایهای که نیاز دارید، هزینهها، سود، وسایلی که احتیاج دارید و مهارتهایی که باید بلد باشید، صحبت کردیم. در ادامه همراه ما باشید.
آنچه خواهید خواند:
- راه اندازی مغازه قهوه فروشی
- هزینه راه اندازی قهوه فروشی
- وسایل مورد نیاز مغازه قهوه فروشی
- جواز قهوه فروشی
- اطلاعاتی درباره قهوه
- اصول قهوه فروشی
راه اندازی مغازه قهوه فروشی
اگر به قهوه علاقه دارید، مهارتهای یک مغازهدار خوب (دقیق، حسابگر، تمیز و باذوق) رو دارید، اما سرمایۀ زیادی برای راهاندازی کافیشاپ مجهز ندارید، ما سه پیشنهاد بهتون میدیم.
- تاسیس مغازه قهوه فروشی
- تاسیس فروشگاه قهوه
- تاسیس کافه قهوه
نگران تجربۀ کار و شناخت قهوهها نباشید. اگر انگیزۀ کافی داشته باشید، با تلاش و پشتکار یاد میگیرید.
مغازه قهوه فروشی
عمدۀ کار این مغازه فروش انواع پودر قهوه است. در کنار فروش قهوه، سرو انواع قهوه هم انجام میشه.
نیاز به فضای بزرگی نداره، نیازی نیست انواع و اقسام قهوهها سرو بشه و نیازی هم به سرمایۀ زیادی نداره.
فروشگاه قهوه
از اسمش مشخصه تو این مغازه هرچی مربوط به قهوه است به فروش میرسه. انواع قهوه، قهوهجوشها، قهوههایفوری و… .
گاهی اوقات تعمیرات مربوط به وسایل قهوه هم انجام میشه. فروشگاه قهوه به فضای بزرگ و سرمایه بیشتر نیاز داره.
کافه قهوه
به اسم کافه تریا هم شناخته میشه. یک کافیشاپ کوچیکه. عمدۀ کار این کافه سرو انواع قهوه است. در کنارش پودر قهوه هم میفروشه.
علاوه بر هزینههای قهوه فروشی، هزینۀ دکوراسیون و میز و صندلی هم داره. در مقایسه با بقیه، به فضای بیشتری نیاز داره.
تقریباً این پیشنهادها نزدیک به هم هستن و فقط در سرمایه، فضا و مهارت شما متفاوتند. میتونید از مغازه قهوه فروشی شروع کنید و وقتی تجربه کسب کردید، با برنامهریزی خوب کارتون رو گسترش بدید.
به هر حال شغلهای کوچیکتر، استرس و نگرانی کمتری دارند. در این مطلب بهطور کامل همه چیز رو توضیح دادیم تا هم قهوه بفروشید و هم سرو کنید.
خب بریم ببینیم برای افتتاح قهوه فروشی باید چیکار کرد:
انتخاب مکان مناسب
مشتری مهمترین اصل مغازهداریه. در نتیجه جایی که قراره مغازه قهوه فروشی بزنید خیلی مهمه. باید جای پررفتوآمد شهرتون باشه، دید خوبی داشته باشه و جای پارک مناسبی داشته باشه.
جاهایی مثل خیابونهای نزدیک دانشگاه، مرکز خرید، مراکز سرگرمی، ایستگاه قطار، فرودگاه، پارکهای شلوغ و… .
اطراف مکانی که در نظر دارید رو بررسی کنید. اگر کافه، مغازه بستنیفروشی یا ساندویچی اونجا هست، ببینید چند تا مشتری دارند. اگر کافیشاپ وجود داره ببینید اکثراً مشتریاش چی سفارش میدن.
قهوه فروشیهای نزدیکتون رو بررسی کنید. خلاصه خوب تحقیق کنید. این اطلاعات بهتون کمک میکنه مزیت رقابتی برای خودتون ایجاد کنید و در هزینههاتون صرفهجویی کنید.
دکوراسیون
حالا که یک مکان پرمشتری پیدا کردید باید یک دکور خوب داشته باشید. اولین ارتباط مشتری با مغازۀ شما تابلو و دکور بیرونیه.
تابلویی انتخاب کنید که هم در روز و هم در شب دید خوبی داشته باشه و به چشم بیاد.
دکور مغازه مشتری رو جذب میکنه و وظیفۀ شما ایجاد طعم بهیادموندنی و فضای دلچسب برای مشتریه.
دکور باید با محصولی که ارائه میدید همخونی داشته باشه. قفسهبندی جذاب داشته باشید. از وسایل طبیعی مثل چوب استفاده کنید. چوب بوی قهوه رو در خودش نگه میداره.
کانتر زیبا داشته باشید. درب ورودی زیبا داشته باشید. فضای کوچکی برای نشستن مهیا کنید. نورپردازی خیلی میتونه در ایجاد حس خوب کمک کنه. از لامپهای سقفی زیبا استفاده کنید.
نام مناسب
یک نام زیبا و متناسب میتونه در خاطر مشتری بمونه. اگر فردی تجربۀ خوبی در مغازۀ شما داشته باشه، برای پیشنهاد به دیگران اولین اسمی که به ذهنش میاد، اسم مغازه قهوه فروشی شماست.
نامی کوتاه و شیرین انتخاب کنید. خیلی تلفظش سخت نباشه. میتونید از اسم انواع قهوهها کمک بگیرید. اسم جایی که مغازهتون قرار داره هم میتونه خوب باشه.
اسم خودتونم میتونه مناسب باشه، با برخورد خوبتون در ذهن مشتری موندگار میشید. از انواع صفتها هم میتونید کمک بگیرید؛ مثل: گرم، شیرین، تلخ و… .
منو مناسب
یک منوی خوب هم در هزینههاتون صرفهجویی میکنه و هم به سلیقۀ مشتریه. موارد زیر رو میتونید داشته باشید:
- اسپرسو سینگل (یا همان تک)
- اسپرسو دَبل (یا همان دوبل)
- آمریکانو
- لاته
- کاپوچینو
- قهوه ترک
- قهوه فرانسه (تهیه شده با فرنچپرس)
- قهوه فوری (کافیمیکس، کاپوچینو فوری، هاتچاکلت و…)
- چای ماسالا
- چای لاته
- چای
- سایر نوشیدنیهای قهوه
برخلاف طولانی بودن لیست بالا درست کردنشون سخت نیست. شما باید اسپرسو رو بلد باشید، بقیهاش با اضافه کردن آب و شیر درست میشه.
- اسپرسو + آبجوش -> آمریکانو
- اسپرسو + شیر داغ شده + کف شیر -> لاته
- اسپرسو + شیر -> کاپوچینو
- قهوه ترک دم کردن با جذوه
- قهوه فرانسه با فرنچپرس درست میشه
- پودر آماده + آبجوش یا شیر -> قهوه فوری
- شیر + پودر چای ماسالا -> چای ماسالا
- فوم شیر + پودر چای لاته -> چای لاته
- چای (اینُ همه بلدیم😊)
انواع قهوه سرد هم هست که در ادامه در بخش انواع قهوه معرفی میکنیم. موارد ضروری همینا بود. بقیهاش به مهارت و سلیقۀ شما بستگی داره.
بازاریابی و تبلیغات
ابتدای هر کاری نیاز به تبلیغاته تا مشتری باخبر بشه که همچین جایی وجود داره. پس تبلیغات مهمه. راههای مختلفی برای تبلیغات وجود داره:
- شبکههای اجتماعی
- دوستان و آشنایان
- تراکت و پوستر
- برنامههای تخفیف
- محتوای مجازی باکیفیت
انتخاب یک نام یا یک هدف منحصربهفرد میتونه یک تبلیغ خوب باشه. میتونید از شعار برندهای معتبر ایده بگیرید. رسالتی رو برای خودتون تعیین کنید و بهش پایبند باشید.
در ادامه بهتون از هزینهها، وسایلی که نیاز دارید و مهارتهایی که باید کسب کنید میگیم. چند تا نکته هم برای خوشمزهتر شدن قهوههاتون میگیم.
هزینه راه اندازی قهوه فروشی
در شرایط بیماری کرونا تمام کسبوکارها افت مشتری داشتند. در ایران قهوه کشت نمیشه، دانۀ سبز یا بستهبندی آمادهاش وارد میشه.
در نتیجه نوسانات قیمت دلار روی قیمت قهوه مؤثره. تعطیلیهای متعدد و افزایش قیمت قهوه تأثیر زیادی روی کافهها و مغازه قهوه فروشی ها گذاشته.
پس قبل از راهاندازی هر کسبوکاری باید برآوردی از هزینهها و درآمد اون داشته باشیم.
سرمایه اولیه تاسیس قهوه فروشی
بهخاطر تغییرات قیمت نمیشه عدد مشخصی رو برای سرمایه تعیین کرد. حدود سرمایهای که برای افتتاح قهوه فروشی نیاز دارید، بین 200 تا 250 میلیونه.
اگر بخواید لوازم جانبی قهوه هم بفروشید به سرمایۀ بیشتری راه اندازی قهوه فروشی نیاز دارید.
میتونید برای تأمین سرمایۀ اولیه از وام استفاده کنید، بهشرطی که بدونید مشتری دارید یا مغازهتون جای پرتردد شهره. حتماً مبلغی رو برای دو تا سه قسط اولتون کنار بذارید.
هزینه مغازه قهوه فروشی
هزینههای مغازه قهوه فروشی دو دسته میشن:
- هزینه راه اندازی قهوه فروشی :
- رهن مغازه
- خرید دستگاه و لوازم
- دکوراسیون
- ساده حدوداً 50 میلیون
- متوسط حدوداً 100 میلیون
- حرفهای حدوداً 150 میلیون
- تبلیغات
- هزینههای ماهیانه
- اجاره مغازه
- مالیات و قبض آب، برق و…
- موارد مصرفی
مدیریت این هزینهها بستگی به بودجۀ شما داره. در صورتی که منوی قهوۀ محدودتری انتخاب کنید، بسیاری از مواد مصرفی رو نمیخواید یا وسایل کمتری لازمه بگیرید.
ولی برای دستگاه اسپرسوساز حتماً هزینه کنید. یک دستگاه حرفهای طول عمر بیشتری داره و قهوۀ پرخامهتر و خوشمزهتری بهتون میده.
سود مغازه قهوه فروشی
قیمت هر شات اسپرسو در شهرهای مختلف و مناطق مختلف یک شهر متفاوته؛ مثلاً پایینشهر سود سرو هر شات اسپرسو 3 تومن و بالاشهر 10 تومنه.
بهطور کلی اگر مکان خوبی داشته باشید؛ مغازۀ بزرگ بین 15 تا 30 میلیون، مغازۀ متوسط بین 10 تا 15 میلیون و مغازۀ کوچیک بین 5 تا 10 میلیون سود داره.
زیان جمعآوری مغازه قهوه فروشی
اگر به هر دلیلی خواستید از این شغل بیاید بیرون ضررتون بستگی به هزینهای که کردید داره. مثلاً اگر عمدۀ هزینههاتون برای دکور باشه، سخت میشه دکور رو فروخت و باید نصف قیمت بفروشید.
بعضی هم قابل فروش نیست؛ مثل هزینهای که برای دیواره و کف کردید. وسایل رو هم معمولاً 30٪ زیر قیمت ازتون میخرن.
درآمد مغازه قهوه فروشی
درآمد شما از سرو قهوه، فروش قهوه و فروش لوازم جانبی قهوهست. چند فاکتور در کسب درآمد شما مؤثره:
- جمعیت شهرتون
- موقعیت مغازهتون
- مهارت شما
- فرهنگ قهوه خوردن در شهرتون
برای قیمتگذاری مناسب باید به قدرت رقابت در بازار، حجم و تعداد فروش توجه کنید. سپس برای هر خدمتی که ارائه میدید برآوردی از هزینهها و سود فروش داشته باشید.
قیمت باید جوری باشه که آخر هر ماه علاوهبر پوشش هزینهها، سود معقول هم داشته باشید. این سود باید حداقل برابر با نرخ سود میزان سرمایه در سایر سپردهگذاریها و سرمایهگذاریها باشه.
یک راهحل ساده:
برای یک ماه هزینههای جاری رو مشخص کنید. سود موردنظرتون رو هم مشخص کنید. بعد حساب کنید که چقدر باید بفروشید تا هم هزینهها رو پوشش بده و هم سود داشته باشید.
از فروش پودر قهوه میتونید 50٪ سود داشته باشید. اگر فرض کنیم در مغازه قهوه فروشی علاوهبر فروش قهوه فقط اسپرسو هم سرو کنید، در ادامه درآمد یک ماه رو حساب کردیم.
محاسبه هزینه یک شات اسپرسو
برای درست کردن یک فنجان اسپرسو (تک شات)، حدود 7 گرم و برای اسپرسو دوبل 12 گرم قهوه نیازه.
یک کیلو پودر قهوه یعنی 1000 تقسیم بر 7 که تقریباً میشه 140 تا شات اسپرسو میده (البته اگر دورریز نداشته باشید).
خب قیمت یک کیلو قهوه رو تقسیمبَر 140 میکنیم تا قیمت یک شات اسپرسو بدست بیاد. این مبلغ رو با قیمت شات کاغذی و شکلات جمع میکنیم.
سود یک شات اسپرسو
قیمت فروش شات اسپرسو – هزینهای که بالا حساب کردیم = سود
سود × تعداد شات اسپرسو که در روز فروش دارید × 30 روز = سود ماهانه
سود ماهانه – هزینهها (اجاره، قبض آب و برق و…) = سود خالص که میشه درآمد شما
وسایل مورد نیاز مغازه قهوه فروشی
نوع وسایل بستگی به تعداد مشتری، بودجه و حرفهای بودن شما داره. در ادامه راجع به هر کدوم از وسایل لیست زیر توضیح دادیم.
- اسپرسوساز
- آسیاب قهوه
- قهوه برای سرو و برای فروش
- یخچال
- قهوهجوش برای فروش به مشتری
- ترازوی دیجیتال
- لوازم مصرفی مثل فنجان اسپرسو، لیوان کاغذی، شکلات، شیر
- دوربین مداربسته
- دستگاه تصفیۀ آب
- سیلوی قهوه
- تزیینات
اسپرسوساز
- دو مدل صنعتی و نیمهصنعتی داره.
- بهتره قابلیت تنظیم دمای آب داشته باشه.
- کیفیت مجاری خروجیش بالا باشه.
- قابلیت تنظیم فشار داشته باشه.
- بدنه تماماستیل باشه.
آسیاب قهوه
- سرعت مناسب داشته باشه.
- قابلیت درجهبندی داشته باشه (نرم، متوسط، درشت).
- درجۀ آسیاب برای انواع قهوه متفاوته و در طعم اون مؤثره.
- لوازم جانبیش دردسترس باشه.
- دو نوع داره؛ صنعتی برای فروش پودر قهوه و پای دستگاه برای سرو قهوه نیازه.
قهوه
- عربیکا، روبوستا.
- اسپرسو: میکس دانه قهوه عربیکا و روبوستا.
- ترک: دانۀ عربیکا.
- فرانسه: میکس دانه قهوه عربیکا و روبوستا.
قهوهجوش
- برای فروش به مشتریه.
- دو دستۀ برقی و دستی داره.
- بهترتیب از چپ به راست:
- دَله عربی
- کِمِکس
- آئروپرس
- موکاپات
- فرنچپرس
- قهوهجوش ترک (جذوه)
سیلوی قهوه
- دیواری
- رومیزی
- شیشهای و برنجی
تمپر و ترازو
- تمپر دانههای اسپرسو رو فشرده میکنه.
- ترازو دیجیتالی
فنجان، لیوان، جام
- لیوان کاغذی
- شات کاغذی
- ماگ بیرونبر قهوه
- فنجان
وسایل تزیینی
- انواع سسها
- پیچر استیل
- شکلات برای سرو
- ظروف سرو
شیر
- شیر پرچرب
- برای تهیۀ لاته و کاپوچینو
تصفیه آب
- 98% یک فنجان قهوه، آبه.
- آب روی طعم قهوه تأثیر داره.
- باعث عمر بیشتر دستگاه اسپرسوساز میشه.
یخچال
- ایستاده برای نگهداری موادی که خراب میشن مثل شیر و… .
دوربین مداربسته
- برای امنیت بیشتر
- دزدگیر
جواز قهوه فروشی
برای شروع کسبوکارتون باید پروانۀ کسب بگیرید. این پروانه مجوزی برای شروع کار هر واحد صنفیه. بدون داشتن جواز کسب فعالیت شما غیرقانونی محسوب میشه.
برای گرفتن جواز قهوه فروشی باید به اتحادیه عطاریها، سقطفروشان، دخانیاتیها و قهوهفروشیهای شهرتون برید.
اما مجوز کافه و کافیشاپ با اتحادیه کافیشاپها و بستنیفروشانه. کارشناس بهداشت سختگیری بیشتری برای مجوز کافه داره.
مدارک موردنیاز جواز قهوه فروشی
- باید فرم عضویت پر کنید و مبلغی رو جهت بازرسی واریز کنید.
- اصل و کپی موارد زیر رو به همراه داشته باشید:
- شناسنامه از تمام صفحات
- کارت ملی
- کارت پایان خدمت (آقایون) یا گواهی اشتغال به تحصیل
- آخرین مدرک تحصیلی
- حداقل سن برای خانمها 18 سال باید باشه
- چهار قطعه عکس 4*3 رنگی زمینه سفید
- در صورت مالک بودن اصل و کپی سند مالکیت
- در صورت مستأجر بودن اصل و کپی اجارهنامه (محضری)
- کد رهگیری پیشثبتنام شماره اقتصادی (از وبسایت g4b.ir) و کپی اظهارنامه جدید
- در صورت داشتن شریک، رضایت محضری شریک و کپی شناسنامه وکارت ملیش
- رسید صندوق فروش (pos مکانیزه فروشگاهی)
- رسید یک تراکنش از دستگاه کارتخوان مغازه
- ارائۀ قبض تلفن مغازه به ادارۀ پست و دریافت تاییدیۀ کدپستی
از زمان درخواستتون سه ماه وقت دارید نسبت به تکمیل پرونده اقدام کنید. در غیر این صورت پروندهتون باطل میشه و باید دوباره درخواست بدید.
تفاوت جواز قهوه فروشی و کافه در متراژ مغازهست. خانمها برای مجوز کافه، باید یک آقا رو هم بهعنوان مباشر معرفی کنن.
استعلامات لازم برای مغازه قهوه فروشی بعد از تشکیل پرونده
- باید در کلاسهای آموزش اصناف شرکت کنید.
- مبلغی رو جهت حق عضویت اولیه واریز کنید.
- جواب استعلام بهداشت محیط (کارشناس اداره بهداشت از واحد صنفی بازدید میکنه.)
- تست عدماعتیاد و سوءپیشینه
- استعلام از وزارت دارایی
- اخذ شمارۀ پرونده از ادارۀ مالیات
- ثبتنام کد اقتصادی در سامانه tax.gov.ir
- ثبت اسم مغازه قهوه فروشی در وبسایت sardarasnaf.ir
شرایط بهداشتی مغازه قهوه فروشی
- ارتفاع سقف حداقل 3 مترمربع باشه.
- متراژ مغازه حداقل 12 مترمربع باشه.
- اگر مغازه بالکن داره، باید کف و بدنه کاشی باشه و از 30% متراژ مغازه بیشتر نباشه.
- مغازه باید سیستم جذب آب در کف داشته باشه (فاضلاب شهری و یا چاه جذبی).
- روشویی و صابون مایع
- فن تهویه هوا
- شیشه سکوریت و یا درب وردی مجزا علاوهبر کرکره و درب حفاظتی
- سقف مغازه باید گچ و با رنگ روغنی سفید براق باشه (سقف کاذب نمیشه).
- تابلوی راهنمای شستوشوی دست بالای روشویی
- تابلوی استعمال دخانیات ممنوع
- تابلوی سامانه 190 شکایات بهداشتی
- کلیه اقلام و اجناس فلهای باید در ظروف سربسته باشن.
- اقلامی که روی زمین قرار میگیرن باید روی پالت فلزی با ارتفاع 20 سانتیمتر باشن.
اطلاعاتی درباره قهوه
تا به اینجای مطلب آنچه لازمۀ افتتاح قهوه فروشی بود گفته شد. در ادامه اطلاعاتی راجع به فروش و سرو قهوه خواهیم گفت.
اصطلاحات
- باریستا: کسی که قهوه دم میکنه.
- عربیکا: نوعی از نژاد دانههای قهوه که کافئین و تلخی کمتری داره.
- روبوستا: دومین نژاد پراستفاده دانههای قهوه که کاملاً تلخه و کافئین بیشتری داره.
- اِسکرین: اندازه دانههای قهوه؛ اسکرین بزرگتر یعنی دانه درشتتر و بهتر.
- اَسیدیته: یعنی ترشی قهوه.
- کِرما: خامهای که روی قهوه شکل میگیره.
- رُست: تبدیل دانۀ سبز به قهوه برشته.
- لایت رُست: قهوههایی با رنگ روشن، تقریباً بدون روغن و طعمی ملایم که اسیدیته زیادی دارن.
- مدیوم رُست: قهوههایی با رنگ روشن متمایل به قهوهای تیره، حداقل روغن، طعمی نسبتاً سنگین و بدنهای سنگینتر از لایت.
- دارک رُست: رنگ بین قهوهای تیره تا سیاه، کاملاً روغنی، طعمی سنگین، بدنهای فشرده و در عین حال وزن سبک.
انواع آسیاب قهوه
- بسیار درشت: برای آماده کردن قهوه سرد
- درشت: برای تهیۀ قهوه فرانسه با فرنچپرس
- متوسط ـ درشت: مناسب دستگاه کِمِکس
- متوسط: مناسب دستگاه آئروپرس
- متوسط ـ نرم: مناسب دستگاه موکاپات
- نرم: برای تهیۀ قهوه اسپرسو
- خیلی نرم: مناسب قهوه ترک و قهوه عربی
انواع قهوه
عربیکا و روبوستا دو نوع رایج دانۀ قهوه هستند. در جدول زیر ویژگی این دو آورده شده:
عربیکا | روبوستا | |
---|---|---|
طبیعت | ترش و اسیدی | تلخ |
کافئین | کمتر | بیشتر |
قیمت | گرانتر | ارزانتر |
شکل دانه | کشیده | گرد |
خط وسط دانه | منحنی | صاف |
رنگ خط وسط | روشن | تیره |
کِرما برای اسپرسو | کمتر | بیشتر |
عطر و طعم | خوشمزهتر | تلخی غالبه |
انواع روش تهیه قهوه
برای تهیۀ انواع قهوه از 100٪ دانۀ عربیکا یا 100٪ دانۀ روبوستا و یا ترکیبهای مختلف هر دو استفاده میشه. آنچه که اسمهای مختلف به قهوه داده، روشهای تهیۀ اونه.
قهوه ترک
قهوهای که درجۀ رست اون روشن و درجۀ آسیابش ریزترین حالت باشه قهوه ترک است. این قهوه رو باید با قهوهجوش یا جذوه درست کرد. با رعایت این شرایط، شما قهوه ترک دارید.
ویدئوی زیر تهیۀ قهوه ترک با جذوه رو آموزش میده:
قهوه عربی
قهوه عربی با درجۀ رست روشن و درجۀ آسیاب ریزه. این قهوه با دَله درست میشه و در زمان تهیۀ این نوع قهوه ادویههایی به اون اضافه میشه.
میتونید آموزش قهوه عربی رو در ویدئوی زیر ببینید:
قهوه فرانسه
برای تهیۀ این قهوه، درجۀ رست قهوه ملایم و درجۀ آسیاب باید درشت باشه. از فرنچپرس یا قهوهساز برای تهیۀ قهوه فرانسه استفاده میشه.
در ویدئوی زیر قهوه فرانسه آموزش داده شده:
اسپرسو
اسپرسو پایۀ بسیاری از نوشیدنیهاست. بهدلیل محبوبیتی که داره در این بخش دربارۀ اسپرسو توضیح کاملی میدیم. برای راه اندازی مغازه قهوه فروشی باید در تهیۀ اسپرسو مهارت داشته باشید.
میزان رست قهوه باید تیره یا متوسط باشه. درجه آسیاب باید نسبتاً ریز باشه. بهنحوی که وقتی پودر قهوه رو زیر انگشتتون لمس میکنید، زبریش مثل دانههای نمک باشه.
دقت کنید که اگر آسیاب خیلی ریز باشه، آب از بین پودر قهوه عبور نمیکنه و قهوه به اصطلاح میسوزه. اگر هم درشتتر از میزان مناسب باشه، آب خیلی سریع از بین پودر قهوه رد میشه و عصارهگیری بهدرستی انجام نمیشه.
ازدستگاه تسویۀ آب استفاده کنید تا طعم قهوۀ بهتری داشته باشید. هرچقدر توان فشار بخار در دستگاه اسپرسوساز قویتر باشه، اسپرسوی خروجی باکیفیتتره.
یک تمپر، دانههای قهوه رو بهخوبی فشرده میکنه. هر چه پودر قهوه فشردهتر باشه، آب سختتر ازش عبور میکنه و عطر و طعم قهوه بهتر و بیشتر وارد آب میشه.
سطح صافی که تمپر در پورتافیلتر ایجاد میکنه، باعث میشه آب گرم بهصورت یکنواخت در پودر قهوه فشرده شده جریان پیدا کنه.
اصول سرو اسپرسو
قبل سرو، فنجان حتماً باید گرم شده باشه. رنگ کریمای روی اسپرسو معمولاً قهوهای روشنه و بافت یکدستی داره.
در کنار اسپرسو یک شات کوچک آب و یک شکلات یا شیرینی کوچک هم سرو میشه.
بعضی معتقدند که آب رو باید قبل از اسپرسو نوشید تا طعم قهوه بهخوبی حس بشه، خیلیها هم آب رو بعد از اسپرسو مینوشن و بر این باورن که فشارخون رو تنظیم میکنه.
میتونید توضیحات بالا رو در ویدئوی زیر بهتر ببینید:
انواع نوشیدنیهای گرم بر پایه اسپرسو
همان طور که در تصویر میبینید انواع نوشیدنیها معمولاً از ترکیب اسپرسو با شیر، خامه، شکلات یا… درست میشن.
انواع نوشیدنیهای سرد قهوه
اصول قهوه فروشی
در یک مغازه قهوه فروش خوب باید عطر قهوه بهخوبی حس بویایی رو تحریک کنه. قهوه اگر با کیفیت باشه، تازه رست شده باشه و قبل از سرو آسیاب شده باشه، عطر قهوه خودبهخود در فضا پخش میشه.
قهوه پس از آسیاب شدن باید بلافاصله مصرف بشه و اگر بمونه در زمان کوتاهی طعم و عطرش عوض میشه. قهوۀ آسیاب شده ماندگاری کمتری نسبت به دانۀ قهوه داره.
محل قرارگیری دستگاه اسپرسوساز باید جوری باشه که با مشتریان در زمان آماده شدن قهوه تعامل داشته باشید.
هر قهوهای باید در فنجون، ماگ یا لیوان مناسب سرو بشه. مثلاً آمریکانو رو در ماگهای سرامیکی دستهدار سرو میکنن. کاپوچینو رو در فنجونهای نسبتاً بزرگ با نعلبکی سرو میکنن.
فنجون کوچیک اسپرسو باید سرامیکی و دستهدار باشه و میتونه با نعلبکی یا بدون اون سرو بشه. اگر قهوه داغ باشه نباید در گیلاس شیشهای سرو بشه.
رقابت
در حال حاضر به هر خیابونی نگاه کنید یک کافه، کافیشاپ یا مغازه قهوه فروشی میبینید. در نتیجه برای این که در این بازار متمایز باشید باید خلاق و خاص باشید. در فضا، منو و خدماتتون ویژگی بارز ایجاد کنید.
برای اینکه فضا رو دلنشینتر کنید میتونید از موسیقی استفاده کنید. با بررسی زمینههای مختلف میتونید از ایدههای کافه کتاب، کافهگیم و… استفاده کنید.
در لیست زیر برخی از مزیتهای رقابتی رو آوردیم:
- قیمت (ارزانترین، گرانترین)
- محیط و دکور (سنتی، لاکچری و…)
- موقعیت بهتر مغازه
- تنوع در منو
- بزرگترین مغازه
- خوشمزهترین قهوه
- عجیبترین
- راحتترین
ارتباط مؤثر و دوستانه با مشتری بسیار مهمه و مشتری رو به مغازه قهوه فروشی شما وفادار میکنه. باید به مشتریاتون احساس خوب و اطلاعات بدید.
اگر سوالی دربارۀ قهوه دارن بهشون اطلاعات خوب بدید تا مشتری حس اینُ داشته باشه که چیزی یاد گرفته. موقع حساب کردن مبلغ، یک جملۀ «قابلی نداره» بگید باعث میشه به مشتری حس ارزشمندی بدید.
در مطلب زیر بهطور کامل درباره مشتریمداری صحبت شده:
جمعبندی
شناخت و ارائه قهوۀ خوب میتونه مزیت رقابتی ایجاد کنه. توصیههای زیر به موفقیت کسبوکارتون کمک میکنه:
- نقاط قوت خودتون رو بشناسید.
- نیازهای مشتری رو پیدا کنید.
- روزبهروز مشتریها اطلاعاتشون بیشتر میشه؛ پس اطلاعات کامل و بهروزی از قهوه داشته باشید.
- بهخوبی رقیباتون رو بشناسید.
- محصولی باکیفیت ارائه بدید.
- مهارتهاتون رو ارتقاء بدید.
- رضایت مشتری رو جلب کنید.
- بعد از چند ماه همه چیز رو ارزیابی کنید.
اطلاعاتی راجع به کافه و کافیشاپ
آشنایی با مؤسسان کافه «حیاط شماره ۶۵»
در این قسمت از رادیو کارنکن با نگین نصیری و ایدههای جذابش آشنا میشید:
درآمد بیشتر
برای درآمد بیشتر باید مشتری بیشتری داشته باشید. مطالب زیر به شما کمک میکنه کسبوکاری پرمشتری داشته باشید:
صرفهجویی در هزینهها
در مطالب زیر راهکارهایی برای صرفهجویی در هزینهها گفته شده. حتماً برای راه اندازی مغازه قهوه فروشی به کارتون میاد.
کافهرستوران
اگر سرمایۀ بیشتری دارید، یک کافهرستوران سودی بیشتر از سود مغازه قهوه فروشی به شما میده. مطلب زیر شما رو برای راهاندازی کافهرستوران راهنمایی میکنه:
در این مطلب سعی شده اطلاعات خوبی راجع به راه اندازی مغازه قهوه فروشی به شما داده بشه. اگر شما مغازه قهوه فروشی دارید یا به فکر افتتاح قهوه فروشی هستید، میتونید تجارب و دغدغههاتون رو در کامنت با ما به اشتراک بذارید.
سلام وقت بخیر
واقعا دمتون گرم، چقدر مطالبتون کامل و جامع بود واقعیتش هر سوالی توی ذهنم بود جوابش رو اینجا گرفتم و لذت بردم.
جدیدا اسپرسوساز صنعتی خیلی قیمتش رفته بالا .. بدترینش 300 میلیون تومنه :/